Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Αφιέρωμα στον μεγάλο Πατριώτη Τάσσο Παπαδόπουλο !

Και νεκρός νικά ο Τάσσος !

(Πρώτη δημοσίευση 12/12/2009)
Πρωτοσέλιδο θέμα σε όλες σχεδόν τις εφημερίδες είναι ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος στην πρώτη επέτειο του θανάτου του, με αφορμή τη σύληση του τάφου του και την εξαφάνιση του λειψάνου του.
Η αποτρόπαιη ενέργεια,που προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη, είναι το κύριο θέμα σε όλες -πλην της "Χαραυγής"- σημερινές εφημερίδες.
Η ''Αλήθεια'',υπό τον τίτλο ''Προβοκάτσια'',γράφει ότι σοκ προκάλεσε...


Οι ' νταήδες " της κυβέρνησης


Το φαινόμενο με τους ψευτοτσαμπουκάδες των υπουργών  έχει διαμορφώσει μια εντελώς φαιδρή εικόνα της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ.
Τους τσαμπουκάδες τους ξεκίνησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του.
Τους συνεχίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος με αποκορύφωμα τη στάση του στη βουλή απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ.
Δε θα πρέπει επίσηε να ξεχνάμε και ...

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ: Standard & Poor’s, Moody’s, Fitch Rating - ένα απίστευτα ισχυρό ολιγοπώλιο αξιολογεί αυθαίρετα, ...

...βαθμολογεί ανεξέλεγκτα και κυβερνάει απολυταρχικά, με έδρα την πρωτεύουσα του μονοπωλιακού καπιταλισμού, την παγκόσμια οικονομία


«Υπάρχουν δύο υπερδυνάμεις:», έγραφε το 1996 ο βραβευμένος με Pulitzer κ. Thomas Friedman, «οι Η.Π.Α. και η εταιρεία αξιολόγησης Moodys. Πιστέψτε με, δεν είναι πάντοτε ξεκάθαρο, ποια από τις δύο διαθέτει τη μεγαλύτερη ισχύ».   

Η μοναδική αυτή ιστορία «οροθετείται» πριν από περίπου 100 χρόνια, όταν στις Η.Π.Α. ξεκίνησε η κατασκευή του τεράστιου ...

«Που τα είδατε εσείς τα μέτρα, ποιος σας είπε ότι θα πάρουμε σκληρά μέτρα»

Η επιστήμη και όλοι εμείς, αναλυτές της οικονομίας ή όχι, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.
Ο Γιώργος Παπανδρέου μας έχει αφήσει άφωνους και μακάρι ο άνθρωπος να ξέρει τι κάνει και οι επικριτές του να πάνε να πέσουν από την Ακρόπολη.
Τι μας είπε;: «Που τα είδατε εσείς τα μέτρα, ποιος σας είπε ότι θα πάρουμε σκληρά μέτρα» και μας άφησε όλους άναυδους.
Οι οικονομολόγοι, οι αναλυτές και όλοι εκείνοι που τις τελευταίες εβδομάδες έλεγαν ότι η οικονομία μπορεί να σωθεί αν ληφθούν...

Πατριδογνωσία...1


***«Σε όλα τα σπίτια το μωρό το φέρνει ο πελαργός. Στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα θα το φέρει η Περιστέρα του. Με το καλό», με αυτόν τον τρόπο σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Κωστής Αϊβαλιώτης την εγκυμοσύνη της συντρόφου του Αλέξη Τσίπρα

***Μια ακόμη κόντρα λέγεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Η Θεοδώρα Τζάκρη, υπουργός Εσωτερικών «παρά τη… Θεσσαλονίκη», δεν συμφωνεί με την μετακίνηση της ΔΕΘ στη Σίνδο, όπως είχε δεσμευθεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και επιθυμούν αρκετοί φορείς της συμπρωτεύουσας. Την ακριβώς αντίθετη άποψη όμως έχει  Θεσσαλονικιός υφυπουργός Υποδομών  Γιάννης Μαγκριώτης. Και επειδή και οι δύο έχουν λόγο  να δηλώνουν αρμόδιοι για το ζήτημα, δεν αποκλείεται να γίνει… «της ανοιχτής διακυβέρνησης».             

*** Δέκτες  πειραγμάτων από συναδέλφους τους για τις… γραβάτες τους   έγιναν οι   βουλευτές  της ΝΔ  Χρήστος Ζώης και Θανάσης Δαβάκης κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.  «Τέτοιο  χρώμα είχε το πάτωμα και το  άλλαξα» ήταν...

Εν εξελίξει ...προσπάθεια αφελληνισμού της Κύπρου !


Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια προσπάθεια αφελληνισμού της Κύπρου. Οι γνωστοί αριστεροί οπαδοί του ΑΚΕΛ αλλά και κάποιοι ανθέλληνες που ανήκουν στην δεξιά προσπαθούν να δημιουργήσουν το λεγόμενο κυπριακό έθνος.
Ήδη αυτή η προσπάθεια μεγάλωσε και ανθίζει προκλητικά στην Κύπρο. Ελληνικές σημαίες οι οποίες πάντα κοσμούσαν τα δημόσια κτήρια έχουν κατεβεί και το επίθετο Έλληνας σημαίνει για τους ανθέλληνες ο ρατσιστής, ο φασίστας ο χουντικός.
Ξεφύτρωσαν ομάδες όπως «η Κύπρος είναι Κυπριακή», «Έλληνες και Κύπριοι της Αγγλίας» «το κυπριακό έθνος» κλπ. Όλα αυτά προμηνύουν ...

Ραγδαίες εξελίξεις στα εθνικά με προσχημα την οικονομία


Της Αγγελικής Σπανού
 
Η διακήρυξη του πρωθυπουργού για “απειλή εθνικής κυριαρχίας πρώτη φορά από το 1974” λόγω του δημοσιονομικού αδιεξόδου έγινε κατανοητή με τις διευκρινίσεις που εμμέσως έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας σε ημερίδα του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) για τις προκλήσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, αναφέρθηκε στα τρία μέτωπα τα οποία, όπως είπε, έχει ανοιχτά η χώρα: το Κυπριακό πρόβλημα, το θέμα της εθνικής της κυριαρχίας και το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
“Με αυτά απασχολούμε τον κόσμο στην Ευρώπη. Αλήθεια, οι υπόλοιποι 26 με πόσα μας απασχολούν;” αναρωτήθηκε ο κ. Πάγκαλος, υποστηρίζοντας ότι για αυτόν το λόγο η ελληνική ...

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

"Η διαφθορά φταίει για την κρίση;"


"«Η διαφθορά φταίει για την κρίση» σύμφωνα με τον Ομπάμα. 
«Η διαφθορά φταίει για την κρίση» ακούγεται ο αντίλαλος στην άλλη άκρη του πλανήτη, στην Ελλάδα, από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου. 
Αν λέγαμε ότι η διαφθορά είναι η συνέπεια του κυρίαρχου οικονομικού μοντέλου, ποιος θα μας πίστευε;

 Αν λέγαμε ότι ο καπιταλισμός και η επιδίωξη του ύψιστου οφέλους φέρει εγγενώς μαζί του τη διαφθορά, ακριβώς όπως το σύννεφο τη βροχή, κάποιοι θα διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους.
Είναι οι ίδιοι που κατακεραύνωναν παλαιότερα κάθε κριτική...

Όταν ο Πρωθυπουργός λατρεύει τους τρομοκρατικούς χρησμούς...

Όταν ένας Πρωθυπουργός μιλάει με τρομοκρατικούς χρησμούς είναι ή εντελώς βλαξ ή «εγκάθετος» των διεθνών μηχανισμών.
Ο Γ. Παπανδρέου μας πέταξε τον τρομοκρατικό του χρησμό:
Απειλείται, μας είπε η εθνική μας κυριαρχία από τη δεινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας!!!
Η πρωτάκουστη αυτή και προκλητικά τρομοκρατική δήλωση δεν είναι αθώα, ούτε «εκτοξεύθηκε» από βλακεία.
Είναι μια δήλωση ενταγμένη μέσα στη γενικότερη στρατηγική του...

Γκρίνια και αγανάκτηση στο ΠαΣοΚ για τους περιφερειάρχες.

Πήραν φωτιά τα βουλευτικά έδρανα και οι κομματικές οργανώσεις του ΠαΣοΚ έπειτα από την ανακοίνωση των ονομάτων των 13 περιφερειαρχών.

Πλην μιας ή δύο εξαιρέσεων, η επιλογή των υπολοίπων προκάλεσε απογοήτευση και θυμηδία στους βουλευτές και στα στελέχη του κόμματος. «Πρόκειται για τον θρίαμβο του μηχανισμού!» σχολίαζε χθες ένας βουλευτής.
«Για τέτοια αξιοκρατία αγωνιζόμαστε τόσους μήνες;» έλεγε άλλος φρεσκοεκλεγμένος, ο οποίος ανήκει σε...  

Παρέμβαση για Οικονομία ετοιμάζει ο Καραμανλής

Ηχηρή παρέμβαση στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό ετοιμάζει ,σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής.
Ο πρώην πρωθυπουργός θα αναφερθεί διεξοδικά στη σημερινή κατάσταση της οικονομίας,
θα υπενθυμίσει ότι προεκλογικά είπε πλήρως την αλήθεια στον Ελληνικό λαό και ενδεχομένως να ρίξει ... βόμβα μεγατόνων.
Ποια θα είναι αυτή;
Ότι ο Παπανδρέου στις 9 Σεπτεμβρίου είχε συναντηθεί με τον επίτροπο...

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : Όταν ένα δικαστήριο γράφει ιστορία…




To taxalia.blogspot.com φέρνει στη δημοσιότητα μία σημαντικότατη δικαστική απόφαση, η οποία ανατρέπει, μέσα σε όλα τα άλλα σημαντικά που αναφέρει, και την κρατούσα μέχρι σήμερα επιχειρηματολογία, όσων θεωρούν ότι μέσω της επίκλησης των ατομικών δικαιωμάτων, μπορούν να επιτυγχάνουν αντεθνικούς στόχους:
Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!
Το 1990, επτά πολίτες της Φλώρινας, ίδρυσαν το σωματείο...

Η παρέμβαση Παπανδρέου στη Σύνοδο κορυφής και η Συνέντευξη Τύπου...

"Αλλαγές και άμεσα θεσμικά μέτρα"
   Η Ελλάδα είναι έτοιμη και αποφασισμένη να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές και να πάρει άμεσα θεσμικά μέτρα για την οικονομία, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
   Το θέμα της ελληνικής οικονομίας έθεσε πρώτος και μόνος ο Έλληνας πρωθυπουργός, καθώς μέχρι την ώρα που έλαβε το λόγο κανένας από τους άλλους ευρωπαίους ηγέτες δεν είχε κάνει την παραμικρή αναφορά.
   Αναφορές από ευρωπαίους ηγέτες έγιναν...

Πώς να γνωρίσετε τον πολιτικό που πρέπει να εμπιστευθείτε από τον τρόπο γραφής του!

Η γραφολογία αποτελεί μια τεχνική αποκωδικοποίησης της προσωπικότητας του κάθε ατόμου. 
Στο εξωτερικό οι εταιρίες ζητούν μαζί με το βιογραφικό του κάθε υποψήφιου και ένα δείγμα γραφής για να μελετήσουν μέσα από τον γραφικό χαρακτήρα του υποψήφιου την προσωπικότητα του.

Οι ψηφοφόροι θα μπορούσαν να πιστοποιήσουν τον χαρακτήρα του πολιτικού που εμπιστεύονται και ψηφίζουν, αν θα μπορούσαν να έχουν ένα δείγμα γραφής του και τη δυνατότητα αποκωδικοποίησης του τρόπου γραφής ενός απλού κειμένου, πέντε σειρών, στη λατινική ή Αγγλική γλώσσα.
Την επόμενη φορά που ένας πολιτικός θα ζητήσει την ψήφο σας, δώστε του μια λευκή κόλλα χωρίς διαγράμμιση και ζητήστε να σας γράψει πέντε με έξι σειρές σχετικά με τον λόγο που ζητά την ψήφο σας ή κάτι άλλο δικό του. Στη συνέχεια πάρτε το χαρτί και μελετήστε τον τρόπο γραφής του πολιτικού. Δείτε αν αξίζει να τον ψηφίσετε, από την γραφολογία του κειμένου.
Σύμφωνα λοιπόν με ειδικούς γραφολόγους έχουμε την αποκάλυψη του γραφικού χαρακτήρα ενός προσώπου ως εξής:
Μεγάλα και καθαρά γράμματα. Άνθρωπος που προσαρμόζεται σε κάθε...

Tρισέ: H Ελλάδα θα κάνει τολμηρά βήματα

βεβαιότητά του ότι η χώρα μας κάνει ό,τι απαιτείται για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων της εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ.
«Είναι σημαντικό για την κυβέρνηση να πάρει αποφάσεις
Είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας θα λάβει αποφάσεις που θα είναι ανάλογες της κατάστασης, που από μόνη της απαιτεί τολμηρές και γενναίες αποφάσεις», 
δήλωσε σε δημοσιογράφους ο κ. Τρισέ, όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Λονδίνο.

Για να μην ξεχνιόμαστε...Λεφτά υπάρχουν...λεφτά υπάρχουν..!

Μήνυμα Σαμαρά σε Κακλαμάνη


Μέσω Βόνης έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ  Αντώνης Σαμαράς έμμεση προειδοποίηση στον Νικήτα Κακλαμάνη να μην ανακινεί το θέμα της υποψηφιότητας για το δήμο της Αθήνας.

Απόδημοι στη Βόνη ρώτησαν την Τετάρτη το βράδυ τον Αντώνη Σαμαρά τι θα κάνει με τον δήμο της Αθήνας. «Είναι πολύ νωρίς ακόμη να συζητηθεί το θέμα των υποψηφιοτήτων», απάντησε λακωνικά ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία 24ωρα ο κ. Κακλαμάνης δηλώνει σε δημόσιες εμφανίσεις του την πρόθεσή του να διεκδικήσει για άλλη μια τετραετία τη δημαρχία της Αθήνας.  
«Η Ν.Δ δεν δίνει χρίσματα για τις δημοτικές εκλογές», δήλωσε την Πέμπτη το πρωί στο Μega, υπογραμμίζοντας ότι: «ουδείς εν’ ενεργεία δήμαρχος μπαίνει στη διαδικασία. Θα είμαι και πάλι υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, εκτός κι αν κατηγορηθώ για κακουργηματικές πράξεις...».
Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τις γιορτές αναμένεται συνάντηση Σαμαρά - Κακλαμάνη που θα κρίνει τις μελλοντικές αποφάσεις και των δύο.

Ποιοί και γιατί πιέζουν για κυβέρνηση εθνικής ανάγκης


Κάποιοι, (εντός και εκτός συνόρων) θέλουν,( σπρώχνουν, πιέζουν, εύχονται, μεθοδεύουν) τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ανάγκης.  
Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη περιγράφει το οξύ οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και την ανάγκη της κυβέρνησης να αναζητήσει ένα ελάχιστο έδαφος πολιτικής συναίνεσης
Ο… φερετζές της συναίνεσης, στην προκειμένη περίπτωση, ονομάζεται «διάλογος» και… κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της διαφθοράς. 
Πες- πες στο πλαίσιο αυτού του διαλόγου μπορούμε με βεβαιότητα να προβλέψουμε ότι στα εργασιακά, στο ασφαλιστικό και στα δικαιώματα των εργαζομένων δε θα μείνει τίποτε όρθιο.  
Αλλωστε είναι παλιά και δοκιμασμένη η συνταγή: Οι πολλοί (και μη έχοντες) αγκομαχούν για να εξασφαλίζονται τα υπερκέρδη των...

Η αξιόπιστη παρουσία του Αντ. Σαμαρά βοηθά σημαντικά την Ελλάδα !

Στο θέμα της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του και ο πρόεδρος κ. Μπαρόζο, που είχε συναντηθεί με τον Α. Σαμαρά...

O Αντώνης Σαμαράς στηρίζει την εικόνα της εθνικής οικονομίας

 

Σειρά συναντήσεων με κεντροδεξιούς ηγέτες είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς στο περιθώριο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βόννη.
Οι ξένοι ηγέτες ρωτούσαν τον κ. Σαμαρά για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιδίωξε να στηρίξει την εικόνα...

92.000 επιπλέον άνεργοι μέσα σε ένα μήνα!

Βιώνει το δράμα της η ελληνική βιομηχανία και μαζί της το βιώνουν και οι εργαζόμενοι, καθώς η συνεχιζόμενη πτώση της παραγωγικής δραστηριότητας έχει προφανείς επιπτώσεις στην απασχόληση.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος (ΕΣΥΕ), η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 9,2% τον Οκτώβριο, σε συνέχεια της πτώσης 9% που είχε καταγραφεί τον Σεπτέμβριο.
Το σύνολο των μεταποιητικών βιομηχανιών της ...

Οργανωμένο το σχέδιο της κλοπής των λειψάνων του Τάσσου Παπαδόπουλου

Και νεκρός νικά ο Τάσσος!


Σήκωσαν τη γρανιτένια πλάκα
- 'Εριξαν ασβέστη για να κρύψουν τα ίχνη τους
- Τουλάχιστον 6 οι δράστες 

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt.gr στην μακάβρια αυτή πράξη συμμετείχαν τουλάχιστον 6 άτομα αφού ο τάφος δεν είχε καταστραφεί αλλά ανοιχθεί κανονικά.
Μάλιστα οι βέβηλοι κάλυψαν τα...

Κάποιοι ξέρουν!

"Η Ελλάδα θα αποφύγει τη χρεοκοπία χάρη στα δημοσιο νομικά μέτρα που σχεδιάζει να πάρει", τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ναι, ε;
Κάτι θα ξέρεις εσύ για να το λες...γιατί σε 'μας τους ιθαγενείς "τάφος" η κυβέρνηση...κουβέντα δεν λένε τι μέτρα σχεδιάζουν να λάβουν...
Μας το φυλάνε για έκπληξη! 
Πρωτοχρονιάτικο δωράκι! 
Surprise
Μόνο κύριε Γιούνκερ μας δεν θα τα πληρώσεις εσύ...εμείς θα τα πληρώσουμε!
  Atithasos

Η ειρωνεία του Νόμπελ Ειρήνης


Χθές έγινε η βράβευση του Μπάρακ Ομπάμα με Νόμπελ Ειρήνης στο Όσλο της Νορβηγίας.
Πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε πως θα στείλει επιπλέον στρατό 30,000 ατόμων στο Αφγανιστάν, με τον καθένα να κοστίζει στην Αμερική 1 εκατομμύριο δολάρια το χρόνο.
Όταν ακούσαμε πως φέτος θα παραλάβει ο πρόεδρος των ΗΠΑ το Νόμπελ Ειρήνης, κοιτούσαμε...

Η Αφροδίτη Αλ Σαλέχ ομολόγησε τι μας ετοιμάζουν...

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε η προσωπική σύμβουλός του Βούγια, στην πρωϊνή εκπομπή του Mega, η Ελλάδα τελείωσε.
Όποιος λαθρομετανάστης ήρθε και όποιος θα έρθεί θα πάρει ή θα παίρνει άσυλο.
Σε ερώτηση του Οικονομέα ότι η παροχή ασύλου θα κάνει τα κύματα των λαθρομεταναστών να αυξηθούν,η απάντηση της ήταν ότι το υπάρχον μοντέλο δεν απέδωσε, ας δούμε και αυτό..
Δηλαδή η μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας είναι ας ή θα δούμε.
Ή φέξε μου και γλίστρησα..
Δηλαδή όλοι οι Έλληνες γίναμε το προσωπικό...

Η σημερινή κρίση απαιτεί μάλλον έναν Ανδρέα Παπανδρέου του 1985...

It's the economy, stupid
 
«Η οικονομία, κουτέ». Αρχικά, η φράση ήταν μια λακωνική διατύπωση της προεκλογικής τακτικής του Μπιλ Κλίντον, το 1992. Γραμμένη σε ένα χαρτί κολλημένο στον τοίχο του αρχηγείου της εκστρατείας του, προοριζόταν για να υπενθυμίζει στον ίδιο και το επιτελείο του την προτεραιότητα.
Εγινε όμως σύνθημα της εκστρατείας και απεδείχθη η φράση-κλειδί, χάρη στην οποία ο Κλίντον κέρδισε τις εκλογές, έγραφε χθες ο Στέφανος Κασιμάτης.

Σήμερα, έχει περάσει πλέον ως στερεότυπο στη γλώσσα της πολιτικής διεθνώς. Φοβάμαι ότι κάποιος πρέπει να τη θυμίσει στον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς η πολιτική της ...

Στήριξη της Οικονομίας μας...αλλά με καυστική κριτική!


 Δικαίωμα στην αλληλεγγύη, αλλά και η κάθε χώρα θα πρέπει να υφίσταται τις συνέπειες των πράξεών της

 

«Στηρίζουμε τη δημοσιονομική εξυγίανση της Ελλάδας, αλλά θα πρέπει να διανύσει το δρόμο αυτό μόνη της», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανκ Σόϊμπλε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο. «Έχουν δικαίωμα στην αλληλεγγύη, αλλά από την άλλη πλευρά, κάθε ευρωπαϊκή χώρα θα πρέπει να υφίσταται τις...

Τα παραμύθια των Βιογραφικών, Internet και demek...αξιοκρατίας!


Δύο μήνες κυοφορίας των βιογραφικών χρειάστηκε η κυβέρνηση για να επιλέξει 13 κομματικά στελέχη, μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας Οργανωτικού του ΠαΣοΚ, για τις θέσεις των γενικών γραμματέων Περιφερειών.

Η λίστα με τα ονόματα πήγε και ήρθε αρκετές φορές μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να ελεγχθούν τα ονόματα και να αυξηθεί ο αριθμός των γυναικών, που έφτασαν τελικώς τις επτά.

Οι περιφερειάρχες είναι άτομα του στενού «παπανδρεϊκού πυρήνα» και οι επτά από αυτούς έχουν θέσει υποψηφιότητα σε βουλευτικές εκλογές όπου, με εξαίρεση τους κκ. Φ. Χατζημιχάλη και Γ. Κίρκο, δεν κατέφεραν να εκλεγούν.


Οι νέοι περιφερειάρχες, οι οποίοι ορίστηκαν κατά το προχθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο έπειτα από εισήγηση του...

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ζήτουν τη λήψη μέτρων

Βρυξέλλες
Την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για τη δημοσιονομική εξυγίανση, καθώς και την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, ζητούν οι Ευρωπαίοι εταίροι από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αποτελεί το μείζον θέμα της Συνόδου Κορυφής τόσο σε επίπεδο Ευρωπαίων ηγετών όσο και για τους 1.000 και πλέον δημοσιογράφους, που καλύπτουν τη διήμερη συνεδρίαση.
Οι εξελίξεις στην Ελλάδα ανησυχούν έντονα τους ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης, οι οποίοι θεωρούν ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένα γενικότερο αρνητικό κλίμα σε περίοδο οικονομικής ύφεσης με όλα όσα αυτό συνεπάγεται για το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα .
Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, προέτρεψε να ηρεμήσουν τα πνεύματα σε σχέση με μια πιθανή...

O επόμενος Παγκόσμιος Πόλεμος θα είναι για το Νερό.

 


Ένα πολύτιμο αγαθό - ένα μπουκάλι νερό - φυλάσσεται σε μία βαλίτσα, την οποία διεκδικούν πολλοί.
Η μεταφορά της προκαλεί μία σειρά από δολοφονίες αυτών που...
την μεταφέρουν, πριν φτάσει στον τελικό παραλήπτη της.


Η ιδέα αυτή αποτέλεσε την υπόθεση μίας μονόλεπτης κινηματογραφικής προβολής, δύο φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο διεθνή διαγωνισμό για το περιβάλλον «Ένα λεπτό για να σώσεις τον κόσμο», που διοργανώθηκε στο Λονδίνο στις αρχές Νοεμβρίου.

Πρόκειται για τους φοιτητές του τμήματος Κινηματογράφου, Στέλιο Αλεξανδράκη και Μενέλαο Παμπουκίδη, που συμμετείχαν με την ταινία «3ος Παγκόσμιος Πόλεμος».
Η ταινία επιλέχθηκε ανάμεσα σε 210 άλλες ταινίες από χώρες όλου του κόσμου και περιοχές που έχουν πληγεί από περιβαλλοντικές καταστροφές.

«Η έλλειψη νερού στο μέλλον θα αποτελέσει αιτία διαμάχης και μαχών μεταξύ των λαών. Το μπουκάλι με το νερό χρησιμοποιείται στην ταινία με μία δόση ειρωνείας για να δείξει την αξία του, ενώ στις δολοφονίες εμπλέκονται άτομα διαφορετικών εθνοτήτων, που αποδεικνύει τη διάσταση του προβλήματος» δήλωσε ο Στέλιος Αλεξανδράκης.

Αποκλειστικό Foreign Press : "Εκρηκτικές ύλες" με κατεύθυνση την Ελλάδα αναστατώνουν τους Σέρβους



Μια απεργία Σέρβων εργατών που είχαν καταλάβει τις γραμμές του τρένου, ήταν η αφορμή να έρθει στο φώς μια παράξενη υπόθεση.  
Τρένο προερχόμενο από την Δυτική Ευρώπη εγκλωβίσθηκε έξω από το Βελιγράδι στην περιοχή Ρέσνικ για περισσότερο από οκτώ ώρες, αφού Σέρβοι απεργοί είχαν στήσει...αντίσκηνα  στις γραμμές του τρένου. 
Στους κατοίκους του χωριού και στους επιβάτες του σιδηροδρομικού σταθμού έκανε εντύπωση η μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής που κατέφθασαν άμεσα στο σημείο που το τρένο είχε σταματήσει. 
Αστυνομικός που ρωτήθηκε αποκάλυψε ότι η τεράστια κινητοποίηση οφείλετε στο επικίνδυνο φορτίο που μεταφέρει το τρένο. "Πρόκειται για 400 τόνους εκρηκτικών υλών με προορισμό την Ελλάδα"
Η είδηση προκάλεσε πανικό στους επιβάτες και τον κόσμο που άδειασαν τον σιδηροδρομικό σταθμό του Ρέσνικ. Η τοπική αστυνομία προσπάθησε να καθησυχάσει και να εξηγήσει στους παρευρισκόμενους «ότι είναι συνηθισμένο να περνάνε «τράνζιτ» από την Σερβία τέτοια φορτία και ότι τηρούνται όλες οι διεθνείς κανόνες ασφαλείας για την μεταφορά «επικίνδυνων φορτίων».  
Το τρένο μετά από οκτώ ώρες παραμονής στην περιφέρεια του Βελιγραδίου, αναχώρησε με προορισμό την Ελλάδα.

Το βιογραφικό της νέας Γ.Γ. της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Θεοδώρας Κόκλα

ΣΠΟΥΔΕΣ :
– Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (1983),
Πολυτεχνική Σχολή Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
– Master in Environmental Management (1996),
European Association for Environmental Management Education (E.A.E.M.E.)

ΜΕΛΟΣ :

– Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.)
– Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών (Ε.Δ.Ε.Μ.) (τ. Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου – Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων)
– Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων Ελλάδας (Π.Σ.Δ.Μ.Η.).......

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Μέρκελ κατά Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του τα κατάφεραν! 
Δυο μήνες μετά τις εκλογές κατάφεραν να έχουν πετύχει τον πλήρη διασυρμό της χώρας καθιστώντας την απολύτως αναξιόπιστη! 
Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι στο δείπνο -όπου συνήθως συζητείται το φλέγον θέμα- η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ θα θέσει θέμα ελληνικής οικονομίας
Είναι δε τόσο έξαλλη με την Ελλάδα, που λέει ότι δεν μπορεί να φύγουν οι ηγέτες αν δεν λυθεί το θέμα με την Ελλάδα! 
Γεια σου Γιώργο με τις επιτυχίες σου και τις διεθνείς σου επαφές!
Τα κατάφερες...
  ΜΙΝΤΙΑΚΙΑΣ

Ανάλυση του θέματος:

 Η παρέμβαση αυτή συνιστά ασφαλώς ανατροπή των σχεδιασμών της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία θεωρούσε ότι στο συμβούλιο γενικών υποθέσεων είχε «κλείσει» τα καυτά μέτωπα και ότι στις Βρυξέλλες θα είχε ένα ήρεμο διήμερο με τις όποιες...

«Είμαστε έτοιμοι και έχουμε τις λύσεις»

Ανακολουθία και έλλειψη σαφούς σχεδίου

Προεκλογικά ο κ. Γ .Παπανδρέου με υπέρμετρη κομπορρημοσύνη δήλωνε : «Είμαστε έτοιμοι και έχουμε τις λύσεις» (συνέντευξη Τύπου ΔΕΘ).

Πριν λίγες ημέρες όμως μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου έδωσε το πραγματικό στίγμα των προθέσεών του υποστηρίζοντας με έμφαση: «Έχω τη βούληση να συγκρουστώ με τα προβλήματα, αλλά δεν θα το κάνω, ούτε μπορώ, μόνος».

Προφανέστατα οι προεκλογικές αναφορές ότι τα 5,5 χρόνια στην αντιπολίτευση τους είχαν ....

Ο Υπουργός Οικονομικών είναι αναλώσιμος ;

Απροθυμία στήριξης προς τον Παπακωνσταντίνου

Σε λίγο καιρό θα είναι η σειρά του Παπανδρέου


Σοβαρό πρόβλημα δημιουργεί στην Κυβέρνηση η απροθυμία βουλευτών αλλά και απλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν το βάρος της δημόσιας υπεράσπισης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σε μια περίοδο κατά την οποία ο Υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στο επίκεντρο σκληρής κριτικής.
Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου αναγκάστηκε να ασχοληθεί με το θέμα, και να ζητήσει να υπάρξει άμεση κινητοποίηση, προκειμένου να στηριχτεί στην πράξη ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και να μην δίνεται η εντύπωση ότι ο Υπουργός Οικονομικών είναι αναλώσιμος.
Ωστόσο, οι βουλευτές που δεν...

Εθνική συστράτευση κατά της διαφθοράς ζήτησε ο πρωθυπουργός...

Τώρα  θυμήθηκε την διαφθορά..!
Όταν ο Τσουκάτος ομολογούσε δημόσια, τι έκανε;
"Μούγκα στη στρούγκα"!

Εδώ παρακαλώ ...γελούν όλοι, ...ακόμη και οι υποκριτές !

Ο λαός μας κοιμάται ακόμη;  ... ξυπνήστε τον... αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες... σε πολύ ψηλό επίπεδο ! 
Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.


 Στην Σύσκεψη, της Πολιτικής Ηγεσίας, άλλα δύο πρόσωπα που θα συμμετάσχουν, ενεπλάκησαν στο παρελθόν σε καταστάσεις ...αδιαφάνειας!
 

......Έτσι, ο «δανειστής» του Ανδρέα Παπανδρέου, Κάρολος Παπούλιας, που για ...

Ο Παπανδρέου σήκωσε τα χέρια ψηλά

Ναι μεν αλλά για το Συμβούλιο Αρχηγών 

 


«Πάμε, αλλά δεν συζητάμε για φορολογικά μέτρα. Αν εξαπολύσουν φοροκαταιγίδα θα μας βρουν απέναντι τους».
Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση της Ρηγίλλης στο αίτημα Παπανδρέου προς τον Παπούλια για τη σύγκληση του Συμβουλίου Αρχηγών με πρόσχημα την διαφθορά και ουσιαστικό λόγο τη δεινή κατάσταση της...

Εκλογές στη Νέα Δημοκρατία.

Συγχαρητήρια στον κόσμο της Δεξιάς.

Πήρε μόνος του το κόμμα του
από τα χέρια του "σφετεριστή".

Ο Μητσοτάκης κατόρθωσε το ακατόρθωτο.
Κέρδισε όλες τις μάχες και έχασε τον πόλεμο.


Το ΕΑΜ.Β’ έχει συνηθίσει τους φίλους του να παίρνει έγκαιρα θέση στα μεγάλα πολιτικά γεγονότα και οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας ήταν ένα τέτοιο μεγάλο πολιτικό γεγονός. Γιατί όμως το ΕΑΜ.Β’, αλλάζοντας τη συνήθη τακτική του, τοποθετείται εκ των υστέρων σ' αυτό το ζήτημα; Μήπως φοβήθηκε να κάνει πρόβλεψη των ...

Κατοχύρωση ηλεκτρονικής διεύθυνσης

Από σήμερα στις 12 το μεσημέρι, όλοι οι Ελληνες χρήστες του διαδικτύου και οι επιχειρήσεις μπορούν να κατοχυρώσουν την ηλεκτρονική τους διεύθυνση με ελληνικούς χαρακτήρες με την κατάληξη.eu
H Eurid (European Registry of Internet Domain Names), ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εδώ και τέσσερα χρόνια ύστερα από σχετική σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαχειρίζεται τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις με την κατάληξη .eu, δίνει από σήμερα...

It’s the economy, stupid

«Η οικονομία, κουτέ»
Αρχικά, η φράση ήταν μια λακωνική διατύπωση της προεκλογικής τακτικής του Μπιλ Κλίντον, το 1992. 
Γραμμένη σε ένα χαρτί κολλημένο στον τοίχο του αρχηγείου της εκστρατείας του, προοριζόταν για να υπενθυμίζει στον ίδιο και το επιτελείο του την προτεραιότητα.
Εγινε όμως σύνθημα της εκστρατείας και απεδείχθη η φράση-κλειδί, χάρη στην οποία ο Κλίντον κέρδισε τις εκλογές.
Σήμερα, έχει περάσει πλέον ως στερεότυπο στη γλώσσα της πολιτικής διεθνώς. Φοβάμαι ότι κάποιος πρέπει να τη θυμίσει στον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς η πολιτική της κυβέρνησης εξακολουθεί να στέλνει αντιφατικά μηνύματα στις διεθνείς αγορές και ένα ερώτημα τίθεται με ολοένα μεγαλύτερη συχνότητα πλέον: αν ο πρωθυπουργός παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει την κρισιμότητα της κατάστασης στην οικονομία ή αν, πράγματι, δεν έχει αντιληφθεί. Τι ακριβώς συμβαίνει: δεν θέλει ή δεν μπορεί;

Κατά πληροφορίες προερχόμενες από εκπαιδευμένους μύστες, με σπάνια...


Το Δικαίωμα


Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αναφέρεται μόνο στη μία εκδοχή βίας, σχολίασε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σύμφωνα με το Βήμα 10.12.09.
Αν όντως είπε κάτι τέτοιο ο κ. Χρυσοχοΐδης, τότε ο άνθρωπος ή έχει χάσει τα λογικά του ή έχει χάσει το νόημα του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Συνεπώς δεν είναι κατάλληλος για κυβερνητική θέση.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να αναφέρεται σε όποια...

Η Ευρώπη βάζει πάγο στην Τουρκία

erdogan-turkeyΆλλο ένα βήμα πίσω έκανε η Άγκυρα ως προς την ενταξιακή της πορεία προς τις Βρυξέλλες, καθώς όχι μόνο δεν είδε πράσινο φως, αλλά και της επισημάνθηκε η υποχρέωσή της να σνοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της στους Ελληνοκύπριους.
Η Αγκυρα θεωρεί ότι οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι “άδικες” από τη στιγμή που η ΕΕ δεν σέβεται τη δέσμευσή της για την άρση του εμπάργκο επί της βόρειας κατεχόμενης Κύπρου. “Είναι απολύτως άδικο να διατυπώνονται απαιτήσεις απέναντι στην Τουρκία ως προς το ...

Θα αντέξει στις πιέσεις του κομματικού συνδικαλισμού;

Παρακάτω θα διαβάσετε τις κατευθυντήριες γραμμές της κυβέρνησης  για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού  με  "δομικές" αλλαγές ...

Συγκεκριμένα  η κυβέρνηση προτείνει εννέα δομικές αλλαγές:
(Με Bold μερικά σχόλια...)

1. Το λογιστικό διαχωρισμό των προνοιακών από τις ασφαλιστικές παροχές. Με την αλλαγή αυτή επιδιώκεται η απόλυτη διαφάνεια στις παροχές και η σαφής οριοθέτηση των οικονομικών υποχρεώσεων του κράτους και των ταμείων. Παράλληλα, η αλλαγή αυτή θα μας επιτρέψει να αναζητήσουμε ευρωπαϊκούς πόρους, οι οποίοι θα στηρίξουν πολιτικές κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και καταπολέμησης της φτώχειας.
Σ.Α: Χλωμό να εξευρεθούν Ευρωπαϊκοί πόροι , η Ε.Ε δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει το Ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα...

2. Τη θεσμοθέτηση της βασικής σύνταξης ως...

Βουλγαρικές εδαφικές διεκδικήσεις...μέσω Ε.Ε.!

Γράφει ο Γιώργος Εχέδωρος

Σε δημοσίευμα της, η σκοπιανή εφημερίδα ‘Νόβα Μακεντόνιγια’ (Нова Македонија), αναφέρεται στις βουλγαρικές διεκδικήσεις που εκφράζονται μέσω του ακραίου εθνικιστικού κόμματος “Атака“.
Με τίτλο: «Η Βουλγαρία με τις εδαφικές της διεκδικήσεις εις βάρος της ΠΓΔΜ, εποφθαλμιά την Στρώμνιτσα» (Бугарија со територијални претензии кон Македонија, сака да ја земе Струмица) σημειώνει χαρακτηριστικά:
«Ενενήντα έτη, από την υπογραφή της Συνθήκης Ειρήνης της Νεϊγύ («Нејскиот мировен договор»), η Βουλγαρία μέσω του...

Δεν έχει απομείνει άνδρας στην Ελλάδα;

Έλληνες πατριώτες με ακούτε;

Συγνώμη που θα είμαι λίγο αθυρόστομη αλλά η οργή μου έχει ξεχειλίσει.
Δεν υπάρχει άνδρας με α@@@@ια στην Ελλάδα εκτός του αντιεξουσιαστικού χώρου; Δεν υπάρχει έστω ένας τρελός με α@@@@ια, που θα σταματούσε την εθνική ταπείνωση που διαδραματιζόταν μπροστά στα μάτια των αποχαυνωμένων Ελλήνων; Δεν έχει απομείνει τίποτε άλλο να ...

Νά πάρει επώδυνα μέτρα καί να χάσει τήν αξιοπιστία του (καί τίς εκλογές) ή να πτωχεύσει τή χώρα;

 
Σε τραγικό δίλλημα ο Παπανδρέου

Οι χθεσινές δραματικές δηλώσεις Παπανδρέου, στο Υπουργικό Συμβούλιο, ότι "απειλείται η κυριαρχία τής χώρας κλπ" κρύβουν πράγματι ένα δράμα...
Κρύβουν τό δράμα τού ανθρώπου πού είπε ψέματα , εν γνώσει του, σέ έναν ολόκληρο λαό καί τώρα ήρθε η ώρα να το παραδεχθεί...
Φυσικά ο Παπανδρέου καί ο Παπακωνσταντίνου ήξεραν...

Αρχίζουν και ξεκαθαρίζουν το πολιτικό τοπίο και οι οικονομικές πολιτικές





Ενώ η κυβέρνηση πελαγοδρομεί εν μέσω της κρίσης και θυμάται τον …αντιιμπεριαλιστικό βερμπαλισμό του πρώιμου ΠΑΣΟΚ για να προετοιμάσει τα σκληρά μέτρα που έρχονται, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς χρησιμοποίησε την παρουσία του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για να παρουσιάσει ένα μοντέλο οικονομικής πολιτικής και ανάπτυξης σαφώς διαφορετικό και από εκείνο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το προηγούμενο του Καραμανλή.
Μιλώντας στο εκλογικό συνέδριο που διεξάγεται στη Βόννη, ενώ στις Βρυξέλλες εντείνονταν οι πιέσεις προς την κυβέρνηση Παπανδρέου για τη λήψη άμεσων και σκληρών μέτρων, ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στις νεοφιλελεύθερες λογικές και αφού τόνισε ότι οι ελεύθερες αγορές δεν μπορούν να λύσουν...

Τειρεσίας και Δάνεια: Το νομοσχέδιο της Λ. Κατσέλη


Το σχέδιο νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά παρουσίασε η αρμόδια υπουργός κυρία Λούκα Κατσέλη, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου
.Η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας τόνισε ότι δίνεται ανάσα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ενώ οι τράπεζες μπορούν να πετύχουν μερική ικανοποίηση των απαιτήσεών τους.
Το σχέδιο νόμου καλύπτει τους...

O Αντώνης Σαμαράς από την Βόνη: "Στήριξη της μεσαίας τάξης"

 Την πίστη του στις θεμελιώδεις αρχές της Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς -ή διαφορετικά στον κοινωνικό φιλελευθερισμό - που συνδυάζει τις αποκεντρωμένες αγορές με τον ρυθμιστικό ρόλο του κράτους, διακήρυξε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Βόννη.
Οι αποκεντρωμένες αγορές μπορούν...

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

12 και 5: Ανατροπή της οικονομικής πολιτικής

Η ζημιά που κάνατε, σε 70 ημέρες, είναι πολύ μεγάλη και την πληρώνουμε όλοι μας!

Πάρτε μέτρα τώρα, πριν είναι πολύ αργά!

Μέσα σ’ ένα κλίμα ομοβροντίας αρνητικών σχολίων για την εξέλιξη της Ελληνικής Οικονομίας το Ελληνικό Χρηματιστήριο συνεχίζει την κατακόρυφη πτώση του και τα spread  την άνοδό τους.  
Δεν ξέρουμε αν έχει γίνει αντιληπτό αλλά η ευκαιρία που χάθηκε για να σταλεί ένα μήνυμα σταθερότητας και ελέγχου των οικονομικών πραγμάτων την επομένη των εκλογών έχει δημιουργήσει τεράστιο κόστος.
Δεν νομίζουμε ότι άλλη φορά μέσα σε τόσες λίγες μέρες, υπήρξε τόσο μεγάλη απώλεια αξιοπιστίας στα θέματα οικονομίας από...

Σαμαράς : Ψάχνει άλλοθι ο Παπανδρέου...



Σφοδρή κριτική άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, με δήλωσή του από τη Βόννη (όπου συμμετέχει στο συνέδριο του ΕΛΚ), απαντώντας στις επικρίσεις του για τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης.

«Καταλαβαίνω την αγωνία του κ. Παπανδρέου να αποδεσμευτεί από τις προεκλογικές του υποσχέσεις τώρα που αντιμετωπίζει κατά πρόσωπο την πραγματικότητα. Εκείνο, όμως, που η κρισιμότητα των περιστάσεων δεν επιτρέπει στον Πρωθυπουργό της χώρας, είναι να παρεκτρέπεται σε ιταμές, άδικες και...

Ραγδαίες εξελίξεις βλέπει και ο Παπανδρέου μετά από τον Σαμαρά !

Όπως αναφέραμε χθές στο άρθρο μας " Ραγδαίες εξελίξεις βλέπει ο Σαμαράς " , έρχεται σήμερα ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να μας το επιβεβαιώσει!
Σειρήνες σοβαρότατων πολιτικών εξελίξεων ηχούν πλέον στο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να συναντάται αύριο το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Επισήμως, θα συζητήσουν για το συνέδριο της Κοπεγχάγης σχετικά με τις κλιματικές αλλαγές, ανεπισήμως όμως θα κουβεντιάσουν τις πολιτικές παρενέργειες της οικονομικής κρίσης.
Ο Παπανδρέου ανέφερε σήμερα, σε πολύ δραματικούς τόνους, ότι απειλούνται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση.
Στο προηγούμενο Υπουργικό Συμβούλιο είχε τονίσει ότι η Οικονομία μας είναι στα πρόθυρα της πτώχευσης και μετά ...έτρεχε στο CNN να το διαψεύσει, ( διαβάστε την ανάρτηση  και δείτε το video, εδώ!
Μίλησε για «πρωτοφανές αδιέξοδο» σηκώνοντας έτσι τα χέρια ψηλά, ενώ την ίδια ώρα οι ξένοι επενδυτές και μεγαλοκαταθέτες αποσύρουν τα κεφάλαια τους από την Ελλάδα λόγω της επικείμενης φορολόγησης των καταθέσεων που αποφάσισε το οικονομικό επιτελείο.
Δεν είναι τυχαίο ότι προχθές το βράδυ, ο επί σειρά ετών συνεργάτης του Παπανδρέου, Μίμης Ανδρουλάκης προέβλεπε ακόμη και εκλογές πριν από το Πάσχα και "Κυβέρνηση Εθνικής ανάγκης"( εδώ)!
Υπό τις σημερινές συνθήκες και ένεκα της πιστοληπτικής υποβάθμισης της χώρας μας στην Β΄ κατηγορία (για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια), θεωρείται βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει τον Προϋπολογισμό πριν τον ψηφίσει και θα τον αναθεωρήσει εκ νέου, αμέσως μετά καθώς οι Ευρωπαίοι θα τον «γυρίσουν» πίσω αν δεν δουν γενναίες περικοπές μισθολογικών και συνταξιοδοτικών δαπανών.