Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Τη Νέα Δημοκρατία μην την κλαις







 Είναι πολλοί που προβλέπουν τα χίλια μύρια όσα για τη Νέα Δημοκρατία την 30ή Νοεμβρίου 2009. Από διάσπαση μέχρι μούτρωμα των οπαδών και από διάλυση μέχρι ανταλλαγές ύβρεων. Στηρίζουν δε τις προφητείες τους στις βολές, αιχμές, ακόμη και προσβολές που εκτοξεύονται κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.
Βέβαια, όλοι οι μετά Χριστόν προφήτες ξεχνούν μερικά πράγματα.
Πρώτον: τα ίδια έλεγαν το 2007 και για το ΠΑΣΟΚ.
Δεύτερον και κυριότερο: η δημοκρατική διαδικασία δεν είναι δεξίωση, όπου όλοι ανταλλάσσουν κομπλιμέντα και κανείς δεν κακοκαρδίζει κανέναν.
Στην πολιτική, πάντα λέγονται δυο κουβέντες παραπάνω. 
Στο βαθμό που η συζήτηση δεν ξεφεύγει σε προσωπικές ύβρεις, αντί να απευχόμαστε τον έντονο διάλογο, πρέπει να τον αποζητούμε.
Δεν είναι κακό να υπάρχουν επιθέσεις σε πολιτικά ζητήματα.
Διά των συκοφαντημένων από τα ΜΜΕ «βολών» και «αιχμών» ξεκαθαρίζουν οι θέσεις των πολιτικών.
Το θετικό είναι ότι ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας γίνεται κουβέντα. Πολλοί θα υψώσουν το φρύδι λέγοντας ότι «δεν είναι στο βάθος που απαιτείται».
Πιθανώς, αλλά δεν μας λένε ταυτόχρονα και το «βάθος» που θα τους ευχαριστούσε.
Σίγουρα τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η εκλογή από τη βάση είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία για ένα κατά βάση συντηρητικό κόμμα.
Εξάλλου, ποτέ καμιά διαδικασία δεν είναι άριστη, όχι μόνο όταν πρωτοδοκιμάζεται, αλλά και μετά από χρόνια.
Στην Ελλάδα έχουμε 35 χρόνια δημοκρατίας κι όμως απομένουν πολλά να κατακτήσουμε. Επομένως, είναι φυσικό κι επόμενο να υπάρχουν προβλήματα στην εκλογή από τη βάση, μια διαδικασία που ουσιαστικά έχει δύο χρόνια ζωής.
Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, οι φίλοι και τα στελέχη της Ν.Δ. δεν έχουν να φοβούνται τίποτε από το κλίμα πανικού και καταστροφής, που δημιουργούν καθημερινά οι τηλεαστέρες για να πουλήσουν την πραμάτεια τους.
Αντιθέτως, πρέπει να απαιτούν από τους υποψηφίους μεγαλύτερη διασαφήνιση των θέσεων και ας συγκρούονται αυτές μεταξύ τους.
Αν οι απόψεις ήταν ταυτόσημες, δεν θα χρειάζονταν τρεις υποψήφιοι· θα αρκούσε ένας.
Εξάλλου, ταυτόσημες απόψεις υπάρχουν μόνο στα νεκροταφεία και στο ΚΚΕ, αν και γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διακρίνει κάποιος το ένα από το άλλο.
Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε μια καμπή της ιστορίας της. 
Αυτό που κάνει δεν είναι σημαντικό μόνο για την ίδια, είναι σημαντικό για τον τόπο.
Ενα μεγάλο κόμμα παύει να είναι μια μάζωξη βαρώνων που ψάχνει να χρίσει τον Εκλεκτό, ούτε ένα άθροισμα στελεχών που απλώς ετοιμάζει το επόμενο γιουρούσι στο κράτος. Μεταμορφώνεται σε ευρωπαϊκό κόμμα που μαθαίνει να συζητάει πολιτικά, έστω κι αν αυτό προκαλεί συγκρούσεις.
Δημιουργούνται τριβές, λέγονται παραπανίσιες κουβέντες, φτιάχνεται «κλίμα», αυτό που οι υπεροπτικοί της τηλοψίας λένε ότι «δεν είναι ευχάριστο».
Αυτό όμως είναι το ελάχιστο κόστος της δημοκρατίας.
Πολιτικός οργανισμός χωρίς τριβές δεν είναι πολιτικός, είναι εξωραϊστικός σύλλογος. Η ενότητα των κομμάτων δεν επιτυγχάνεται διά του σαβουάρ βιβρ, σφυρηλατείται με την κατάθεση και τη σύγκρουση απόψεων. 
Η μετάβαση στο καινούργιο έχει κόστος, αλλά η στασιμότητα είναι καταστροφική.

Τα ΜΜΕ "επέλεξαν" τον...Πρόεδρο! Θα τα καταφέρουν;


  • Ø Αυτό που συμβαίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα με την παρέμβαση των μεγάλων συγκροτημάτων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Αθήνας στην ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ, δεν το έχω ξαναδεί.
  • Ø Το έχω επισημάνει και άλλες φορές, πως οι «συγκροτηματάρχες» (και ειδικά εκείνοι που στήριξαν προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ) για τους δικούς τους λόγους και συμφέροντα, στηρίζουν για την προεδρία της ΝΔ, τον Αντώνη τον Σαμαρά.
  • Ø Όπως επίσης είναι γνωστό ότι οι σχετικές δημοσκοπήσεις βγαίνουν στον αέρα περισσότερο για τις εντυπώσεις παρά για την ουσία, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει έγκυρη δημοσκόπηση όταν δεν ξέρεις ποιο είναι το εκλογικό σώμα, δηλαδή ποιοι είναι οι ψηφοφόροι.
  • Ø Όπως επίσης είδαμε δημοσκοπήσεις που ήταν υπέρ του Αντώνη του Σαμαρά να γνωρίζουν τεράστια δημοσιότητα και δημοσκοπήσεις που ήταν υπέρ της Ντόρας της Μπακογιάννη, να θάβονται.
  • Ø Όμως από αυτό το σημείο, μέχρι το σημείο της παραποίησης της ουσίας μιας δημοσκόπησης , υπάρχει μια διαφορά που φτάνει στο σημείο του σκανδάλου.
  • Ø Ο λόγος για την τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis η οποία λέει το εξής απλό. Στο σύνολο των ψηφοφόρων προηγείται ο Αντώνης ο Σαμαράς, έστω και με μικρότερη διαφορά από προηγούμενες, αλλά στους ψηφοφόρους που δηλώνουν πως σίγουρα θα πάνε να ψηφίσουν στις 29 Νοεμβρίου προηγείται η Ντόρα η Μπακογιάννη.
  • Ø Προφανώς και είδατε ότι τα «συγκροτήματα» διάβασαν αυτή την δημοσκόπηση ως «σταθερό προβάδισμα του Σαμαρά», προβάλλοντας μόνο τις απαντήσεις του συνόλου των ψηφοφόρων .
  • Ø Και ρωτώ. Ποια σημασία έχει η δική μου άποψη ή η προτίμηση του οποιουδήποτε δεν θα πάει να ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ; Ας πούμε ότι εγώ προτιμώ τον «Πανίκα» της Θεσσαλονίκης. Από την στιγμή που εγώ δεν θα πάω να ψηφίσω, έχει καμιά σημασία το ποιόν προτιμώ για αρχηγό της ΝΔ;
  • Ø Γιατί προσπαθούν να κρύψουν το ότι εκείνοι που δηλώνουν πως σίγουρα θα πάνε να ψηφίσουν, δηλαδή εκείνοι που έχουν και τον τελευταίο λόγο, επιλέγουν την Ντόρα την Μπακογιάννη;
  • Ø Την απάντηση θα την δώσετε εσείς. Μόνο που πρέπει να επισημάνω ότι τις τελευταίες ημέρες, ορισμένα ΜΜΕ της Αθήνας, βάζουν λίγο νερό στο κρασί της σκανδαλώδους στήριξης στον ένα υποψήφιο, κάτι που μάλλον λέει πολλά…. 
  • Πηγή 

Όταν διογκώνεις τεχνητά το έλλειμα σου και χάνεις 50εκ Ευρώ την ημέρα από την αύξηση των επιτοκίων, πως χαρακτηρίζεται κύριε Προβόπουλε;


Ο χορός των τοκογλύφων, στις πλάτες του Ελληνικού λαού. Λίγες ημέρες πριν, είχαμε αναλύσει τις μεθοδεύσεις τις “νέας Διακυβέρνησης”. Διαβάστε μέχρι τέλους, έχει και δήλωση – έκπληξη του ΓΑΠ.
http://assets.tanea.gr/files/2009-10-09/Provppa.jpgΣτο πρόσωπο του, ο κυβερνητικος θίασος βρήκε τον κατάλληλο πρωταγωνιστή για το θέατρο των επιτοκίων.
Δεν πάει καιρός από τότε που εκφράζαμε την απορία μας για τους λόγους που ο κύριος Προβόπουλος αγιοποιήθηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου, όταν πριν από λίγους μήνες οι ίδιοι άνθρωποι τον αποκαλούσαν “άθλιο Βατοπαιδινό” και προανήγγειλαν την ποινική του δίωξη (!) με αφορμή την αναφορά που είχε κάνει για την υπόθεση του Βατοπαιδίου. Το γράψαμε συγκεκριμένα στις 10/10 Εδώ: “Και ξαφνικά ο Προβόπουλος έγινε έγκριτος“.
Μία χώρα λοιπόν που ετοιμάζεται να προβεί στο μεγαλύτερο δανεισμό της ιστορίας της, με μία κυβέρνηση που ως αντιπολίτευση έκανε road show δυσφήμισης στην Ευρώπη μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη, οπωσδήποτε είναι η χαρά του τοκογλύφου. Γιατί στο σημερινό παγκόσμιο γίγνεσθαι, οι χώρες είναι απλώς μαγαζάκια που προσπαθούν να διαφυλάξουν την υπόσταση τους μέσα στις συμπληγάδες του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Να λοιπόν ο πρωταγωνιστικός ρόλος του κυρίου Προβόπουλου που ετοιμάζει το επερχόμενο πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα, εκτοξεύοντας με μία προκλητική ενέργεια το εκτιμώμενο κόστος δανεισμού:
Γκάφα ολκής έκανε η Τράπεζα της Ελλάδος, με αποτέλεσμα οι ξένοι επενδυτές να αρχίζουν να πωλούν ελληνικά ομόλογα. Τούτο έχει οδηγήσει σε αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας, γεγονός που επιτείνει τις δημοσιονομικές ανισοροπίες.
Στο υπουργείο Οικονομικών έχει σημάνει συναγερμός. Επικρατεί έντονη ανησυχία ενώ ο αρμόδιος υφυπουργός Φίλιππος Σαχινίδης παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις και ενημερώνει τον υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου
Το ύψος του χρέους ανέρχεται στα 300 δις. ευρώ και ετησίως η χώρα πληρώνει για τόκους και χρεολύσια ένα ποσό που ξεπερνά τα 35 δις ευρώ.
Ειδικότερα η Τράπεζα της Ελλάδος ζήτησε από τις ελληνικές εμπορικές τράπεζες να περιορίσουν τα ποσά που «απορροφούνε» από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στις εβδομαδιαίες δημοπρασίες που κάνει η τελευταία.
Το αστείο στην προκειμένη περίπτωση που φαίνεται να διέλαθε της προσοχής του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου, είναι ότι τα συγκεκριμένα ποσά χρησιμοποιούνται κατόπιν από τις ελληνικές εμπορικές τράπεζες για να αγοράζουν ομόλογα του δημοσίου.
Στην ουσία η Τράπεζα της Ελλάδος «πιέζει» τις ελληνικές εμπορικές τράπεζες να σταματήσουν τον μοναδικό μηχανισμό αναχρηματοδότησης του χρέους που έχει το ελληνικό δημόσιο. Αυτό δημιουργεί πανικό στην αγορά και τους ξένους θεσμικούς επενδυτές που διακρίνουν ένα ασθενή κρίκο στο ελληνικό δημόσιο.
Οι φήμες που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτες στην αγορά αυξάνουν τα spread των ελληνικών ομολόγων, ενώ δεν αποκλείεται αυτό μεσοπρόθεσμα να δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα.
Στελέχη της τραπεζικής αγοράς αγοράς χρεώνουν προσωπικά το φάουλ στο διοικητή Γιώργο Προβόπουλο, ο οποίος και στο παρελθών έχει πάρει αποφάσεις που μάλλον δεν ευνόησαν την ελληνική οικονομία.
Ανεξάρτητοι παρατηρητές επισημαίνουν ότι εσχάτως η κεντρική τράπεζα, φάνηκε πολλές φορές να διολισθαίνει σε συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τον ρόλο της.
Για παράδειγμα πριν τις εκλογές παραδέχονταν έλλειμμα μόνο 6% του ΑΕΠ, για να εμφανιστεί μετά τις εκλογές να κάνει λόγο για έλλειμμα της τάξης του 12%…
Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι φανερό ότι στην προκειμένη περίπτωση ήξερε την άσχημη πορεία της οικονομίας και πριν τις εκλογές, αλλά την απέκρυπτε σε μια προσπάθεια να προσφέρει καλές υπηρεσίες στην προηγούμενη κυβέρνηση, που διόρισε την διοίκησή της.
Αυτά γράφει ο Δ. Κομνηνός για το θέμα που ανέκυψε και ήδη δημιουργεί κραδασμούς.
Κανείς δεν τρέφει αυταπάτες για τα άθλια δημοσιονομικά της χώρας. Η συνεχιζόμενη κερδοσκοπία όμως ιδιαίτερα από μία κυβέρνηση με “ηγεμονικά” χαρακτηριστικά απουσία αντιπολίτευσης καθιστά την κατάσταση προκλητικά επικίνδυνη. Γελοία η εισαγωγική μεθόδευση, τουλάχιστον το θέατρο με το Κοράνι ήταν πιο ευφάνταστο.
Θα ξαναζήσουμε στιγμές που η αναξιόπιστη Ελληνική οικονομία θα βλέπει να υπερκαλύπτεται πολλαπλά η ζήτηση των “τοξικών” της ομολόγων όπως έγινε και τον Δεκέμβρη, για να χαρακτηρίσουν τις αποδόσεις της οι διεθνείς οίκοι ως Too Lucrative.
Στην υγεία του κορόιδου δηλαδή και βεβαίως των διαχρονικά άξιων υπουργών και στελεχών.
Μια χαρούμενη παρέα: Η διακομματική της Μίζας.

Τo αποκαλύπτει η "Χουριέτ" : Τι έχει συμφωνηθεί μεταξύ Χριστόφια και Ταλάτ


Χωρίς στρατό, με ενιαία αστυνομική δύναμη και υπηκοότητα, και με δύο επίσημες γλώσσες, θα είναι η νέα ενιαία Κύπρος, αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Χουριέτ" και σημειώνει ότι παραμένουν τα προβλήματα της κυριαρχίας και του περιουσιακού. 

Η εφημερίδα επικαλείται "διπλωματικές πηγές" και γράφει ότι οι δύο πλευρές στην Κύπρο έχουν συμφωνήσει ώστε ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος να εκλέγονται από τη Γερουσία και να αναλαμβάνουν καθήκοντα εναλλάξ, ενώ, από έξι ελληνοκύπριους και 3 τουρκοκύπριους θα αποτελείται το υπουργικό συμβούλιο.
"Το μεγαλύτερο πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις είναι το γεγονός ότι οι Ελληνοκύπριοι επιμένουν στην ενιαία κυριαρχία" γράφει η "Χουριέτ" και σημειώνει ότι "η ελληνική πλευρά επιθυμεί την ομόσπονδη δομή και δεν αποδέχεται τα δύο κυρίαρχα κράτη. Η τουρκική πλευρά θέλει να διατηρήσει τη σημερινή δομή".
Το περιουσιακό "είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα" αναφέρει η εφημερίδα και σημειώνει ότι "δεν έχει βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις".
Τέλος η "Χουριέτ" γράφει ότι η λύση στην οποία θα καταλήξουν οι δύο ηγέτες, θα τεθεί προς έγκριση στις δύο πλευρές, υπό μορφή δημοψηφίσματος.

Ο Παπανδρέου αποδέχτηκε την ανάκληση του Έλληνα πρόξενου στην Κωνσταντινούπολη



Στο όνομα της Ελληνοτουρκικής φιλίας

Δεν θέλησε να στεναχωρήσει τον Ταγίπ
;


Πριν προλάβουν (Τούρκοι, Αμερικανοί και οι υπόλοιπες… δημοκρατικές δυνάμεις) να διατυπώσουν τα παράπονά τους για τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη στα κεντρικά του υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα, είχε ήδη συνταχθεί η προγραφή του ενοχλητικού (για ποιους άραγε;) Έλληνα διπλωμάτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, κυρίου Δρούτσα, έχει προταθεί (και ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου έχει ήδη αποδεχτεί) η ανάκληση του Βασίλη Μπουρνόβα από το Γενικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης.
Όπως υποστηρίζουν διπλωμάτες στην Αθήνα, «ο γενικός πρόξενος της Κωνσταντινούπολης… εκπαραθυρώνεται επειδή δεν είναι «συμβατός» με την προσπάθεια της Ελληνοτουρκικής προσέγγισης, την οποία επιθυμεί να επιταχύνει και να ενισχύσει η ελληνική κυβέρνηση».
Αφορμή για την απόφαση εκπαραθύρωσης ήταν η σθεναρή στάση που κράτησε ο Μπουρνόβας σε μία ενημέρωση ενός Σουηδού διπλωμάτη προς τους προξένους χωρών ης Ε.Ε. στην Κωνσταντινούπολη (και εκπροσώπους της Τουρκίας) για παραβιάσεις των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη!
Ο Έλληνας διπλωμάτης «καταχέριασε» τον Ολλανδό υπογραμμίζοντας την οδυνηρή πραγματικότητα της Ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη που μέσα σε μισό αιώνα σχεδόν εξαφανίστηκε.
Φαίνεται, ωστόσο, ότι η πολιτική επιδίωξη (ελληνοτουρκική προσέγγιση) της κυβέρνησης απαιτεί την αναζήτηση και χρησιμοποίηση πιο κομψών και αμβλειών εκφράσεων… Προφανώς ο Μπουρνόβας δεν είχε την ικανότητα να περιγράψει την φυγή των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης κατά τα πρότυπα της κυρίας Ρεπούση, ως έναν μεγάλο… συνωστισμό ανθρώπων που καταλήφθηκαν ταυτόχρονα από την επιθυμία να επιβιβαστούν σε όποιο μέσο μεταφοράς ήταν διαθέσιμο προς την Ελλάδα…
Το «σύστημα» της ελληνικής διπλωματίας, που έχει οργανωθεί μέσα στο ΥΠΕΞ, έχει αφομοιώσει απόλυτα τα αμερικανικά σενάρια-σεμινάρια περί της ελληνοτουρκικής φιλίας. Και όσοι δεν επιθυμούν να κινηθούν σε αυτό το κλίμα, «τρώγονται»…
Μήπως θα έπρεπε κάποιοι να αναρωτηθούν μήπως τελικά «είναι στραβό το… κλίμα»; Μήπως κάποιοι θα πρέπει να αποφασίσουν, επιτέλους, να κάνουν αποτοξίνωση στην... οθωμανολατρεία τους;
Για να είμαστε όμως ακριβοδίκαιοι, σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα ελληνικών εφημερίδων, ο κύριος Μπορνόβας ήταν άμεσα εμπλεκόμενος με την έκδοση βίζας σε τούρκους στρατιωτικούς, για είσοδό τους στην χώρα μας για λόγους τουριστικούς... Τότε ο κύριος Μπορνόβας κατήγγειλε πως ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα τον πίεζε για την έκδοση των συγκεκριμένων ταξιδιωτικών εγγράφων. Οι "κακές γλώσσες" αναφέρουν πως ο Μπορνόβας είναι άνθρωπος της Μπακογιάννη και φίλα προσκείμενος στην αμερικανική εξωτερική πολιτική...
Τί έγινε λοιπόν και ζητήθηκε η απομάκρυνσή του από το Γενικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης; Σταμάτησε να βγάζει βίζες σε τούρκους στρατιωτικούς ή ήρθε απλώς η ώρα να βάλει ο Γιώργος έναν δικό του άνθρωπο στην Κωνσταντινούπολη;
Ας μιλήσουμε

Παπανδρέου: Εχουμε σχέδιο και θα πετύχουμε

Η κυβέρνηση έχει σχέδιο και τιμώντας την εντολή που έλαβε, θα δώσει λύσεις για τη χώρα, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή είναι το πρώτο βήμα…

σσ: Κανείς δεν αμφιβάλει ότι έχετε “σχέδιο” κύριε Παπανδρέου. Τρέμουμε απλώς στην ιδέα της επιτυχίας του…

Η πραγματική εικόνα που επικρατεί στη μάχη της διαδοχής ...

.
Η κατάσταση που επικρατεί
σήμερα στη Ν.Δ. από "το Καρφί". 
Τηλεφραφικά σχεδόν μας δίνει εν συντομία την πραγματική εικόνα που επικρατεί στη μάχη της διαδοχής και περιγράφει πως έχει αρχίσει να γυρίζει η μπάλα υπερ της Ντόρας Μπακογιάννη.
(κλικ στην εικόνα)
.

Η νίκη της Μπακογιάννη θα βάλει αμέσως τη Νέα Δημοκρατία σε τροχιά εξουσίας...



O Ανδρέας Ανδριανόπουλος μιλά στον Αντώνη - Μάριο Παπαγιώτη.

O επτά φορές βουλευτής Πειραιά και Νήσων με τη Νέα Δημοκρατία, μετέχων σαν Υπουργός και Υφυπουργός σε έξη κυβερνήσεις της και εκλεγμένος Δήμαρχος Πειραιά (1986), σχολιάζει τους διεκδικητές της αρχηγίας του κόμματος που υπηρέτησε, κρίνει τα πρώτα βήματα της νέας Κυβέρνησης και μιλά για τα πρόσωπα της πολιτικής επικαιρότητας. Ίσως, ο πιο σταθερός πολιτικός της μεταπολιτευτικής Ελλάδος στα πιστεύω του, καταθέτει τις δικές του σκέψεις για την ιδεολογία της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης και έχοντας ένα βιογραφικό που θα ζήλευε ο καθείς, μιλά για τις κινήσεις του στο μέλλον.

Με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου aρχηγού στη Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα που έχετε υπηρετήσει επί μακρόν, πιστεύετε ότι οι νεοδημοκράτες πρέπει να κρίνουν ποιον από τους διεκδικητές θα υποστηρίξουν σύμφωνα με τα ιδεολογικά τους πιστεύω ή το συναίσθημα;
Λογικά, η επιλογή πρέπει να γίνει με βάση τις μελλοντικές προοπτικές της χώρας. Και με κριτήριο τα προσόντα, τις ικανότητες, το πολιτικό στίγμα και το τι έχει δείξει ο καθένας μέχρι σήμερα.
Εσείς, ως γνήσιο φιλελεύθερο πνεύμα, συμφωνείτε με μια ενδεχόμενη εθνικοπατριωτική κατεύθυνση της Νέας Δημοκρατίας;
Σε καμία περίπτωση. Όποτε η χώρα γύρισε σε «εθνικοπατριωτικές» γραμμές ακολούθησαν εθνικές τραγωδίες. Εξάλλου, όπως σημείωσα, δεν θα πρέπει να είναι αυτό το κριτήριο της εκλογής αρχηγού.
Ποιος κατά τη γνώμη σας, εκ των υποψήφιων προέδρων της ΝΔ, εκφράζει καλύτερα αυτό που το 1997 αναφέρατε ως «Δημοκρατικό Καπιταλισμό»;
Με βάση αυτά που ακούω αλλά και...

με κριτήριο την εμπειρία μου από τον καθένα απ’ αυτούς, θα έλεγα πως κοντύτερα είναι η κα Μπακογιάννη. Πάντως το ζήτημα έχει να κάνει κυρίως με το τι θα συμβεί μετά. Η νίκη της κας Μπακογιάννη θα βάλει αμέσως την ΝΔ σε τροχιά εξουσίας. Με τις γνωστές βέβαια ασθένειες από τις οποίες πάσχει μόνιμα η παράταξη. Τις γκρίνιες δηλ. της λαϊκής δεξιάς και κάποιες μάχες χαρακωμάτων ανάμεσα σε προσωπικότητες. Αν κερδίσει ο κ. Σαμαράς το πολιτικό τοπίο θα είναι περισσότερο ξεκάθαρο. Η ΝΔ, θα κλειστεί δεξιότερα και πιθανότατα θα χωνέψει το ΛΑΟΣ. Θα αφήσει όμως τεράστιο χώρο στον κ. Παπανδρέου. Προς τα δεξιά. Όπως είχα πει και επί Έβερτ, το ΠΑΣΟΚ δεν θα χάσει πλέον από κόμμα στα δεξιά του. Εκτός από τραγικά δικά του λάθη. Θα ανοίξουν όμως και ευκαιρίες. Για ένα σοβαρό και δυνατό πλέον φιλελεύθερο κόμμα ανάμεσα σε Πασόκ και ΝΔ. Που και με βάση τον νέο εκλογικό νόμο, που ευνοεί τα 2 ½ κόμματα, θα είναι ο καταλύτης κάθε μελλοντικού πολιτικού συνασπισμού. Και με πολιτικο-ιδεολογική καθαρότητα πλέον...
Τάσσεστε υπέρ της άποψης ενός ανοιχτού κεντρώου κόμματος ή πρώτα όλων, του επαναπατρισμού των ΝΔημοκρατών;
Εκτιμώ πως πρέπει να γίνουν και τα δύο ταυτόχρονα. Πρώτιστα όμως να ξεκαθαρισθεί το περιεχόμενο των διαφορετικών –θεωρητικά– ιδεολογικών επιλογών που βασανίζουν για χρόνια την παράταξη. Τι ακριβώς πιστεύουν οι φιλελεύθεροι και τι επιθυμεί η λεγόμενη λαϊκή δεξιά. Αυτά πρέπει επιτέλους να βγουν στην επιφάνεια και να ξεκαθαρισθούν. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.
Συμφωνείτε με τη ρήση του κ. Σαμαρά, αναφορικά με τα stage, ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ “πετά στο δρόμο χιλιάδες νέους που είχαν όνειρο ζωής μια θέση στα stage”; Ποια είναι η γνώμη σας για την κατάργηση αυτής της πρακτικής;

Είναι δυνατόν να έχουν «όνειρο ζωής» τα stage; Αν αυτό συμβαίνει, δουλειά της πολιτικής ηγεσίας, όποια κι αν είναι αυτή, είναι να εξηγήσει στους νέους το λάθος τους και να τους εμπνεύσει για μια πορεία δυναμισμού και δημιουργίας. Αλίμονο στην χώρα που προετοιμάζει το μέλλον με νέους ανθρώπους που ονειρεύονται το αύριο μέσω ενός μικροβολέματος στο δημόσιο...
Θα επανεκτιμούσατε την επάνοδό σας στη ΝΔ σε περίπτωση εκλογής της κ. Μπακογιάννη, λόγω της παλιάς σας φιλίας και της ιδεολογικής σας συγγένειας;
Αυτό δεν εξαρτάται από εμένα αλλά από την νέα ηγεσία της ΝΔ. Εγώ ποτέ δεν αρνήθηκα να βοηθήσω τον τόπο. Αλλά ποτέ, με την εξαίρεση το 2004 του Γ. Παπανδρέου, δεν ζητήθηκε η συμβολή μου. Και δεν ζήτησα βέβαια, ούτε και με ενδιαφέρουν τώρα πια, οφίτσια. Στην ουσία λοιπόν δεν μπορώ να απαντήσω.
Πιστεύετε ότι στη περίπτωση που εκλεγεί, η κ. Μπακογιάννη είναι ικανή να συγκρουστεί και να μεταρρυθμίσει;
Εκτιμώ πως κάποια στιγμή, δεν ξέρω πόσο γρήγορα, θα γίνει Πρωθυπουργός. Αν το πετύχει αυτό με τολμηρές επιλογές και μέσω του μπαρουτοκαπνίματος των συγκρούσεων, τότε θα πετύχει και σαν κυβερνήτης. Διαφορετικά, θα περιορισθεί στον ρόλο του διαχειριστή.
Ποια ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ο/η επόμενος/η πρόεδρος της ΝΔ και ποιος/α βρίσκεται εγγύτερα σε αυτά τα κριτήρια;
Για να πετύχει η ΝΔ στους κυβερνητικούς της στόχους θα πρέπει να ξεκαθαρισθούν πρώτα οι επιδιώξεις των διαφόρων πολιτικών τάσεων στο κόμμα. Μόνο η ειλικρινής αντιπαράθεση μπορεί να του δώσει πραγματική δυναμική. Και η κα Μπακογιάννη έχει δεχθεί την θεσμοθέτηση των πολιτικών τάσεων. Αυτό είναι ένα βήμα μπροστά.
Έχοντας συνεργαστεί στο παρελθόν με το ΠΑΣΟΚ, πώς κρίνετε τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας Κυβέρνησης;
Δείχνει ετοιμότητα, όρεξη και σε αρκετούς τομείς φαντασία. Λείπει όμως η μεθοδικότητα και η δημόσια αναγνώριση των δυσκολιών με την προετοιμασία του κόσμου για τις πολιτικές που οφείλει το κράτος να ακολουθήσει. Είναι ακατανόητο να μην έχεις χρήματα και να κάνεις παροχές. Όπως και το να βάζεις το χέρι στις τσέπες του κόσμου (φόροι) ενώ δεν το βάζεις στις δικές σου (δραστικές περικοπές δαπανών του κράτους).
Ποια είναι η γνώμη σας για την "καταγραφή" του ελλείμματος. Ποιους σκοπούς πιστεύετε ότι εξυπηρετεί; Συμφωνείτε με την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την απονομή ευθυνών για την κατάσταση της νοθευμένης και υπό πτώχευση ελληνικής οικονομίας;
Καταγραφή έπρεπε να γίνει. Δεν είναι δυνατόν να παραλαμβάνεις κάτι χωρίς να ξέρεις που βρίσκεσαι. Πως θα χαράξεις πολιτική; Αυτό εξ άλλου το ζητούσε το Πασόκ και το 2004, αντί της περίφημης απογραφής με ανάμιξη της ΕΕ.. Υπάρχει όμως σοβαρότατο θέμα με την Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν μπορεί να ανεβοκατεβάζει επισήμως το έλλειμμα από εβδομάδα σε εβδομάδα. Η δεν ξέρει τι της γίνεται και είναι ανεπαρκής. Ή παίζει πολιτικά παιχνίδια και είναι επικίνδυνη...
Πολλές φορές σε συνεντεύξεις σας, τίθεστε υπέρ της καταστολής, σε σημείο να προτείνετε περιστολή δικαιωμάτων δυσανάλογης έντασης με το αδίκημα. Πώς συνάδει αυτή η άποψη με τον πολιτικό φιλελευθερισμό; Πιστεύετε ότι η νέα ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κινείται στη σωστή κατεύθυνση;
Να αρχίσω από το τελευταίο. Εκτιμώ πως ο κ. Χρυσοχοϊδης κινείται πάνω στην κόψη του ξυραφιού. Αλλά με εξαιρετική επιτυχία. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως εγώ δεν υποστηρίζω την μείωση ατομικών ελευθεριών. Αλλά την προστασία τους. Γιατί πληρώνουμε φόρους;; Αν όχι για την προστασία κατά κύριο λόγο της ελευθερίας και της περιουσίας μας. Αν κάποιοι αυτά τα τσαλακώνουν νομίζω πως είναι απόλυτα φιλελεύθερο να ζητώ την τιμωρία τους. Δίχως ελαφρυντικά. Τι δικαιώματα ακριβώς ασκούσαν εκείνοι που διέκοψαν βίαια την παρουσίαση του βιβλίου της εξαιρετικής συγγραφέως Σώτης Τριανταφύλλου; Ή εκείνοι που χτίζουν γραφεία καθηγητών, εμποδίζουν διαλέξεις επειδή δεν τους αρέσει το θέμα ή ο ομιλητής ή καταστρέφουν περιουσίες και παίρνουν ζωές, πιστεύοντας βαθιά μέσα τους πως δεν υπάρχει τιμωρία. Τι νόημα έχουν οι συγκεντρώσεις «συντρόφων» έξω από δικαστήρια; Αυτό δεν είναι προσπάθεια επηρεασμού της δικαιοσύνης; Γιατί μένει ατιμώρητη; Πρέπει να καταλάβουμε πως αγωνιστές εκ τους ασφαλούς δεν είναι αγωνιστές. Όταν χτυπάς την κοινωνία, και λες πως είσαι αγωνιστής, πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις και την αντεπίθεσή της. Κι όχι να κλαψουρίζεις και να ζητάς από τον πλούσιο ή επώνυμο μπαμπά να μεσολαβήσει για την πάρτη σου. Ή από τα συντρόφια να σπάνε βιτρίνες και να καίνε αυτοκίνητα για να την γλιτώσεις.. Αν η κοινωνία δεν μπορέσει θεσμικά να απαντήσει, τότε σαν μοναδική λύση θα εμφανισθεί η οργανωμένη αυτοδικία. Και αυτό θα το έχουν προκαλέσει οι ίδιοι, οι αυτοαποκαλούμενοι επαναστάτες.
Όντας επικεφαλής ομάδας διεθνών ειδικών συμβούλων της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε θέματα Ανταγωνισμού και Απελευθέρωσης των Αγορών, πιστεύετε ότι ο Πρωθυπουργός και νέος Υπουργός Εξωτερικών θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τις ελληνορωσικές σχέσεις;
Τα πράγματα στον τομέα αυτό δεν είναι άσχημα. Χρειάζεται όμως σοβαρότητα. Και προπάντων, συνέχεια. Δεν μπορεί να έχουν γίνει επτά περίπου φορές εγκαίνια του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και να μην έχει μπει έστω και μια βίδα για το ξεκίνημα του έργου. Πρέπει να προγραμματίσουμε, να διαπραγματευθούμε σοβαρά και να προχωρήσουμε.
Θεωρείτε ότι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός έχει περιθώρια υλοποίησης στην Ελλάδα;
Μα ξέρει κανείς τι ακριβώς σημαίνει; Περισσότερο το σύνθημα αυτό θα πήγαινε στο Πασόκ του Γ. Παπανδρέου παρά στην ΝΔ. Είναι οι συντηρητικοί πολίτες έτοιμοι για έννοιες όπως η ενεργητική ελευθερία (λ.χ. υποχρεωτικό εισόδημα άνω του αφορολόγητου μέσω κρατικών επιδοτήσεων); Ή για καμία διάκριση στη βάση θρησκείας, φυλής, φύλου και εθνικότητας; Άμεση ενσωμάτωση όλων των μεταναστών με δικαίωμα ψήφου, γάμοι ομοφυλόφιλων, απόλυτη αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών κλπ. Αυτά όλα είναι Κ.Φ. Κάποια είναι πολύ σωστά. Τα πιστεύουν όμως αυτά στη ΝΔ;
Ποιοι οι επόμενοι στόχοι (επαγγελματικοί, πολιτικοί) του Ανδρέα Ανδριανόπουλου;
Eδώ και χρόνια, δουλεύω στο εξωτερικό σαν σύμβουλος, είτε κυβερνήσεων είτε για δουλειές με τις χώρες της πρ. Σοβιετικής Ένωσης. Παράλληλα, φροντίζω και τα ακαδημαικά μου ενδιαφέροντα, σαν εταίρος του Woodrow Wilson της Ουάσιγκτον και σαν Δ/ντης του Ινστιτούτου Διπλωματίας του Κολλεγίου Deree, του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδας. Όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση, τόσο περισσότερο πρέπει να δουλεύω γυρίζοντας από χώρα σε χώρα. Αντικειμενικά λοιπόν οι πολιτικές μου δραστηριότητες έχουν μειωθεί. Ενδιαφέρομαι όμως γι’ αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας... Γι’ αυτό γράφω άρθρα και που και που βγαίνω σε κανένα ραδιόφωνο.

 Συνέντευξη στο Press.gr
 

Μάχη μέχρι το νήμα

Στο νήμα φαίνεται πως θα κριθεί το αποτέλεσμα για την ηγεσία της Νεας Δημοκρατίας, καθώς σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Focus για την εφημερίδα Απογευματινή, μεταξύ των ψηφοφόρων της Ν.Δ. που λένε ότι σίγουρα θα πάνε να ψηφίσουν, η κ. Μπακογιάννη προηγείται με 46,3% έναντι 45% του κ. Σαμαρά και 5,7% του κ. Ψωμιάδη. 
 
Η κ. Μπακογιάννη διατηρεί το προβάδισμα και στο δεύτερο γύρο με ποσοστό 51,9% έναντι 46,1% του Αντώνη Σαμαρά
 
Σήμερα Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου η κ. Μπακογιάννη πρόκειται να πραγματοποιήσει περιοδία στη Μακεδονία
Το Σάββατο στις 17.30 θα μιλήσει σε συγκέντρωση Νεοδημοκρατών στη Βέροια (Ξενοδοχείο ΑΙΓΕΣ Μέλαθρον) και στις 19.30 στην Κοζάνη (Εκθεσιακό Κέντρο Κοίλων). 
Την Κυριακή στις 11.30 θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση Νεοδημοκρατών στο 16ο Περίπτερο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. 
 

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Kάκαλος: "Τώρα θυμήθηκε ο Σαμαράς ο δάκρυ του Εθνάρχη;"

kakalos.jpg

Πάνε 12 χρόνια από την τελευταία φορά που μίλησα στην Κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. απευθύνοντας έκκληση στον τότε Πρόεδρο του Κόμματος, τον Μιλ. Έβερτ, να μην οδηγηθούμε στο έκτακτο Συνέδριο που θα εξέλεγε νέο αρχηγό, αν πρώτα δεν συζητούσαμε τα αίτια της εκλογικής ήττας του 1996 και δεν ξεκαθαρίζαμε τη σχέση μας με την διαπλοκή.  
Η πρότασή μου έπεσε στο κενό.
Σήμερα, αν και αποστασιοποιημένος εδώ και χρόνια από την ενεργό πολιτική, νοιώθω την ανάγκη να τοποθετηθώ δημοσία για ένα και μόνο λόγο.
Από αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν.
Γιατί έπρεπε να είναι σεμνότεροι και ταπεινότεροι και να ζητήσουν συγγνώμη από τον ταλαίπωρο Νεοδημοκράτη αυτοί που με τις επιλογές τους και τις συμπεριφορές τους,τις πολιτικές και όχι μόνο,πλήγωσαν διαχρονικά την παράταξη και την οδήγησαν στην πρόσφατη εκλογική συντριβή. Όποιος δεν εντρυφεί στο παρελθόν δεν μπορεί να εκτιμήσει το παρόν και ως εκ τούτου αδυνατεί να σχεδιάσει το μέλλον. Αποτελεί  «Ύβρι» με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου και προσβολή συνάμα της ιστορίας της μεγάλης μας δημοκρατικής παράταξης, η υποψηφιότητα και μόνο του ενός εκ των τριών διεκδικητών της ηγεσίας.
 Πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αν κάτι μας χαρακτηρίζει ως φυλή, είναι η παντελής έλλειψη μνήμης.
Έτσι, γιατί δεν θέλουμε να θυμόμαστε.
Οι Αθηναίοι εξόρισαν τον Φρύνιχο, για να μην τους θυμίζει την Άλωση της Μιλήτου.
          Ο κ. Σαμαράς και οι υποστηρικτές του, δηλώνουν σε όλους τους τόνους και σε κάθε ευκαιρία ότι η ιστορία δεν παραγράφεται ούτε σε δέκα, ούτε σε εκατόν δέκα χρόνια. Οι ίδιοι όμως μέσα σε δέκα έξη χρόνια ξέχασαν τα δικά τους καμώματα.
          Επειδή όμως, δεν έχουμε όλοι μας υποστεί λοβοτομή, θα ήθελα να ρωτήσω ποιοι τον βοήθησαν να γίνει αρχηγός της Ν.Δ. και τι κακό έκανε στην παράταξή μας ο Μητσοτάκης. Μήπως το ότι είναι ο μόνος αρχηγός της που έφτασε το 48% ;
Σε ποιές θέσεις του, δικαιώθηκε ο αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης;
  • Μήπως στην μεταναστευτική του πολιτική με τους Αλβανούς, ή στα πεπραγμένα του τα σχετικά με το Μακεδονικό;
  • Αλήθεια πώς «έσωσε το γόητρο της παράταξης»; Όταν προσπάθησε, στην δραματική συνεδρίαση της Κ.Ο. στο τέλος της οποίας απεχώρησε από την Ν.Δ., παρά την απέλπιδα προσπάθεια μερικών από μας να τον μεταπείσουμε, να φορτώσει τους ατυχείς προσωπικούς του χειρισμούς στον κ. Παπαστάμκο και αργότερα στον πρέσβη κύριο Βαγιενά;
  • Σε ποιόν απέδιδε ο ίδιος την αποπομπή του από το Υπουργείο Εξωτερικών και με ποιους χαρακτηρισμούς μάλιστα; Τώρα θυμήθηκε το «δάκρυ του Εθνάρχη»;
          Ο γράφων  είναι αυτός, που με την παρέμβασή του σε κατοπινή πάλι συνεδρίαση της Κ.Ο. , ματαίωσε την μετάβαση του τότε Πρωθυπουργού στις Η.Π.Α. .      
Στο τέλος-τέλος για κανένα Εθνικό θέμα δεν ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Συμπιλίδης. Την Τετάρτη το απόγευμα συναντήθηκε ο κ. Μάνος με τον κ. Κόκκαλη για τις ψηφιακές παροχές του Ο.Τ.Ε. και την Πέμπτη το πρωί είχαμε την δραματική πτώση της κυβέρνησης της Ν.Δ.
          Συμπτώσεις !!!
Όσο  για τον ισχυρισμό τους, ότι δεν είναι  αυτοί που ανέτρεψαν την κυβέρνηση, τους παραπέμπω στο προεκλογικό φυλλάδιο της Πολιτικής Άνοιξης, όπου αναλύουν τους τέσσερις λόγους για τους οποίους μας ανέτρεψαν.
  • Αλήθεια με την πρόταση της Πολιτικής Άνοιξης, για την Προεδρική Υποψηφιότητα του κ. Στεφανόπουλου, δεν χάρισε ο κ. Σαμαράς στο ΠΑΣΟΚ άλλα 10 χρόνια εξουσίας;
  • Δεν έχει τίποτα να πει γι αυτό ;
  • Ούτε ένα συγγνώμη από τον Κ. Εβερτ που του στέρησε την σίγουρη Πρωθυπουργία αν γινόταν τότε εκλογές;
  • Το ότι ο κ. Στεφανόπουλος υπήρξε ένας από τους καλλίτερους αν όχι ο καλλίτερος Πρόεδρος Δημοκρατίας, δεν αποτελεί απάντηση.
  • Με ποιό δικαίωμα αυτοανακηρύσσεται «εκφραστής του Καραμανλισμού», αυτός που μόνο Καραμανλικός δεν υπήρξε;
  • Τόσο εύκολα ξεχνά τα παράπονα που διατύπωνε όταν ο Εθνάρχης τον άφηνε εκτός Προεδρικού Μεγάρου στην τελετή της αποχώρησης του από την Προεδρία της Δημοκρατίας, επικαλούμενος την ιδιότητα του ως αρχηγού της Πολιτικής Ανοιξης;
  • Ποια ήταν η θέση του όταν λοιδορούνταν ο Καραμανλισμός;
Κατανοώ την στήριξη του τελευταίου υπουργού Τουρισμού, στο Πρόσωπο του πρώην αρχηγού του στην Πολιτική Άνοιξη. Ως εκεί. Το να υβρίζει όμως ιστορικά στελέχη της Παράταξης είναι τουλάχιστον ακατανόητο και απορίας άξιον από πού και με ποιες περγαμηνές αντλεί το περίσσιο του θράσος.
Το πολίτευμα της χώρας είναι δεδομένο και δεν είναι  ελέω Θεού Μοναρχία. Ούτε εξάλλου ο Καραμανλής υπήρξε ανεύθυνος Μονάρχης και άθυρμα στα χέρια του κ.Σουφλιά, του κ. Παυλόπουλου και της κ. Μπακογιάννη.
Οι εκλογές δεν χάθηκαν γιατί έγιναν στον συγκεκριμένο χρόνο. Τη συντριβή την έφεραν τα σκάνδαλα και η αλαζονεία της εξουσίας. Αυτό εξάλλου δείχνουν και οι σχετικές μετρήσεις.
Έπειτα που ακούστηκε να βγαίνουν υπουργοί και μάλιστα ενόψει της Πρωθυπουργικής απόφασης για τον χρόνο διενέργειας των εκλογών και να επιχειρηματολογούν για το αντίθετο, αναζητώντας μάλιστα εκ του ασφαλούς εξιλαστήρια θύματα;
Την ώρα της μάχης, αλίμονο αν οι οπλίτες και οι αξιωματικοί σχολιάζουν τις αποφάσεις των ανωτέρων τους. «Που μας πάτε 3.000 άντρες μοναχούς....»
Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ο κ. Καραμανλής δέχθηκε εισηγήσεις για την προκήρυξη διπλών εκλογών, με αφορμή την υπόθεση Παυλίδη, και τις  απέρριψε. Κανείς όμως από τους εισηγητές δεν βγήκε να δημιουργήσει θέμα.
Συνέβη το εντελώς αντίθετο. Σε μία πρωτοφανή για τα Ελληνικά Πολιτικά Χρονικά κίνηση ο κ. Σουφλιάς, ανέλαβε ευθύνες που δεν είχε, παραιτούμενος από το βουλευτικό αξίωμα. Αλήθεια τι παράταξη είμαστε ώστε να δεχόμαστε, ότι η μοναδική προσφορά του Γιώργου του Σουφλιά είναι ότι παρέσυρε τον «ανεύθυνο» Καραμανλή στην προσωπική ήττα και στην συντριβή της Ν.Δ. !!
Μήπως μ' αυτό δεν αδικούμε τον Καραμανλή και πάνω απ' όλα, εαυτούς και αλλήλους που επί 12 ολόκληρα χρόνια  ανεχόμαστε ως αρχηγό μας, έναν «ανεύθυνο».
Ούτως ή άλλως εκλογές υποχρεωτικά θα είχαμε αρχές του 2010 και δεν είναι λίγοι αυτοί, και μέσα σ' αυτούς ο ίδιος ο  Καραμανλής φαντάζομαι, που λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της οικονομίας μας, προεξοφλούσαν πολύ δεινότερη εκλογική ήττα.
Αρκετά όμως με την αρχαιολογία. Στο προκείμενο. Τα καταστατικά είναι για να τηρούνται και όχι για να παραβιάζονται. Γι αυτό δεν κατανοώ την στάση του φίλου μου του Βαγγέλη του Μειμαράκη.
Αντιθέτως  βρίσκω κατανοητή και άκρως υποκριτική την ξαφνική ανάγκη που ένοιωσαν, τινές των υποψηφίων για προσφυγή στη βάση του Κόμματος. Απλούστατα δεν τους έβγαιναν τα «κουκιά» για να κατέβουν στο Συνέδριο.
Κατανοητή αν και για μένα λάθος (με την πολιτική έννοια του όρου, δηλαδή χειρότερη και από έγκλημα), η ενδοτικότητα της κ. Μπακογιάννη.
Ακατανόητη είναι όμως η στάση του εγγυητή της ενότητας, δηλαδή του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού του Κόμματος. Πέρα από το «αρχή άνδρα δείκνυσι» το μεγαλείο ενός ανδρός βρίσκεται στην συμπεριφορά του  μετά την ΠΤΩΣΗ.  Προσωπικά δεν θέλω να πιστέψω ότι το μόνο μέλημά του, είναι η εξασφάλιση του δικού του πολιτικού και όχι μόνο, απυρόβλητου.
Έπειτα τι είναι αυτό πάλι να μην ταχθούν υπέρ του ενός , του άλλου ή της άλλης , οι βουλευτές μας; Δίπορτο,  τρίπορτο ή δεν γνωρίζουμε πως γίνεται η επιλογή; «Με καθαρά πολιτικούς όρους και προς το συμφέρον της παράταξης.........».
Μ' αυτήν, «αυτός», με τον άλλον «εγώ».....τόσο καλά! 
Έστω και τώρα όμως πρέπει όλοι τους να πάρουν θέση. Στην αρχαία Αθήνα και σε περιόδους εμφύλιας διαμάχης ο Αθηναίος Πολίτης ήταν υποχρεωμένος να τοποθετηθεί στην μία ή στην άλλη πλευρά. Όσους παρέμειναν «ουδέτεροι», με τη λήξη της σύγκρουσης ή τους «απέκτεινον» ή στην καλλίτερη των περιπτώσεων τους εξόριζαν.
Και μία απάντηση στη βαρύγδουπη ρήση του κ. Σαμαρά, πως «όταν μιλάει η βάση οι μηχανισμοί σιωπούν».
Ο τηλεοπτικός χρόνος που «αγόρασε» ο κ. Βγενόπουλος, στερώντας τον από τις δηλώσεις Σπηλιωτόπουλου, είναι ομιλία της βάσης ή εκκωφαντική έκρηξη των μηχανισμών; Η μήπως μιλώντας για βάση, μπερδεύεται και εννοεί τους οπαδούς της πάλαι ποτέ Πολιτικής Άνοιξης και εμάς τους Νεοδημοκράτες μας θεωρεί εξαρτήματα μηχανισμών;
  • Αλλά τώρα θα μιλήσουμε Εμείς.
  • Εμείς θα αποφασίσουμε και όχι τα διαπλεκόμενα.
  • Μας έγινε συνείδηση ότι αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας εκλέγουμε εμείς ο Λαός και όχι το σύστημαΠασοκ και αυτοί που μας ανέτρεψαν το 1993 και μας στέρησαν δύο φορές την Εκλογική Νίκη( μία το 1995 και μία το 2000) .
  • Γνωρίζουμε ότι μόνο στα Μαθηματικά δύο αρνήσεις κάνουν μία κατάφαση και ότι στη ζωή δύο αποτυχημένοι αρχηγοί δεν κάνουν έναν επιτυχημένο.
  • Γι αυτό και δεν θα χαρίσουμε άλλη μία δεκαετία στο ΠαΣοκ.
  • Στο χέρι μας είναι.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΑΛΟΣ

Το σκάνδαλο του Anti(Dora)News !

Που απευθύνονται οι διαχειριστές του Antinews; Τι βλακείες μας αραδιάζουν; Λένε πως "Δεν είμαστε μπλογκ, αλλά σαιτ". Nομίζουν πως θα παραπλανήσουν τους αδαείς χρήστες; 

Λοιπόν. Το λογισμικό που χρησιμοποιούν είναι wordpress και είναι λογισμικό ειδικά για blogs. Η έκδοση του είναι "WordPress 2.8.6".
Blog είναι οι τυπάδες που το παίζουν ενημερωτικό μέσο, χωρίς να έχουν μια φυσική διεύθυνση, ένα τηλέφωνο και στοιχεία υπευθύνων, όπως κάθε σοβαρό και επαγγελματικό ενημερωτικό μέσο. Και λέω επαγγελματικό, γιατί κόβουν τιμολόγια και εισπράττουν κανονικά κρατικές διαφημίσεις, για να μην μιλήσω τώρα και για την διαφήμιση της Ολυμπιακής.

Πάμε παρακάτω. Λένε πως: "Διαφήμιση του ΟΠΑΠ έχουν και άλλες ιστοσελίδες, εφημερίδες και ΜΜΕ που την υμνούν καθημερινά. Αυτές καλά κάνουν;" Το ζήτημα είναι πως δεν βρίζουν καθημερινά τον έναν ή τον άλλον όπως γίνεται με το antinews όπου υπάρχει επιχείρηση λάσπης.
Συνοψίζουμε:
  • Ένα κανονικό ειδησεογραφικό site έχει διεύθυνση επικοινωνίας, διευθυντή και συντακτική ομάδα. Δηλαδή έχει υπεύθυνους σύμφωνα με το νόμο. Στο antinews δεν εμφανίζεται τίποτα από όλα αυτά παρά μόνο ένα e-mail Factorx@otenet.gr
  • Η εντολή διαφήμισης του ΟΠΑΠ από τον κ. Χατζημεανουήλ το golden boy του Σαμαρά σε ποιου όνομα ή όνομα εταιρίας κόπηκε;
  • Πως έγινε η επικοινωνία και με ποιο κριτήριο δόθηκε διαφήμιση; 
  • Γιατί αφού δίνουν σε αυτό το blog διαφήμιση να μην παίρνουν και άλλα περσσότερο διμοφιλή και σοβαρότερα; 
  • Αν όλη η λειτουργία του δεν θυμίζει παρακρατικό σύστημα με άγνωστης ταυτότητας πρόσωπα (που συμπτωματικά επιτίθενται στη Ντόρα Μπακογιάννη και προβάλλουν Σαμαρά), τότε τι είναι;
  • Επειδή εισπράττουν χρήματα - άρα είναι επαγγελματικό ενημερωτικο μέσο - και επειδή είναι άγνωστα τα πρόσωπα που κατέχουν το μέσο, μήπως πρέπει να παρέμβουν οι αρμόδιες αρχές ώστε να διαπιστωθεί που κόβονται τα παραστατικά και αν αυτό γίνεται νόμιμα;
  • Έχουν προσληφθεί και είναι ασφαλισμένοι οι εργαζόμενοι ή κόβουν δελτία παροχής υπηρεσιών ή είναι μαύρα;
  • Ρωτώ πάλι. Υπάρχει καμια καταδίκη για εκβιασμό; ΝΑΙ ή Όχι;
Εν κατακλείδι, πως είναι δυνατό με κρατικά χρήματα να βρίζουν συστηματικά δημοσια πρόσωπα και μάλιστα εκπροσώπους του ελληνικού λαού; Ποιοι είναι και γιατί κρύβονται; Δεν πρέπει να ξέρουμε που πάνε τα λεφτά της κρατικής διαφήμισης και με ποιό τρόπο τα πήραν; Εκτός και αν η σχέση με μυστικές υπηρεσίες δεν το επιτρέπει.

Θα έχει και συνέχεια το θέμα γιατι το σύστημα Σαμαρα νομίζει πως μπορεί να κρυφτεί.
 

ΥΓ: Υπάρχει και ένας Γιώργος Μουρούτης, που για αυτόν θα μιλήσουμε σε άλλο άρθρο.

Η ζημιά του κ. Σαμαρά έγινε και στην Αυτοδιοίκηση


Σας παραθέτουμε ένα και μόνο στοιχείο ότι το πρόβλημα του κ. Σαμαρά δεν ήταν, όπως λέει...ο Μητσοτάκης, αλλά η ίδια η Νέα Δημοκρατία και τα στελεχη της σ' όλη τη χώρα!
Η ΠΟΛ.ΑΝ., όσο υπήρχε, ήταν "δεκανίκι" του ΠαΣοΚ! 
Στις Νομαρχιακές Εκλογές υποστήριξε τους Υποψηφίους του ΠαΣοΚ εναντίον των Υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας! 
Όπως όλοι γνωρίζουμε από τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση, αυτές που έχουν πολιτικό χρώμα, είναι οι εκλογές στις Νομαρχίες. 
Δηλαδή ποιές θα είναι, στον Χάρτη, μπλέ ή πράσινες της βράδιας των αποτελεσμάτων !
Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.
 

Σας παραθέτουμε ανάρτηση του πολύ καλού Ιστολογίου της Χαλκιδικής, Χολομώντας:


"Η επιβεβαίωση της στήριξης
Σαμαρά προς τον υποψήφιο Νομάρχη του ΠΑΣΟΚ, Αργύρη Λαφαζάνη, στις Νομαρχιακές εκλογές του 2002.  
Σε τοπική εφημερίδα της εποχής που παρουσιάζει τα αποτελέσματα των εκλογών του Οκτώβρη του 2002, βλέπουμε τους πολιτκούς χώρους από τους οποίους υποστηρίχθηκαν οι υποψήφιοι Νομάρχες. Στην στήλη των αποτελεσμάτων του Αργύρη Λαφαζάνη διαβάζουμε πως υποστηρίχθηκε από: ΠΑΣΟΚ – ΠΟΛ.ΑΝ. 
Εχει σημασία να υπενθυμίσουμε εδώ πως στελέχη της "Πολιτικής Ανοιξης" από τη Χαλκιδική, σε εκείνες τις αξέχαστες για τη Ν.Δ. εκλογές, άλλα είχαν στηρίξει τον υποστηριζόμενο από τη Ν.Δ. Βασίλη Βαρδαρινό και άλλα τον αντάρτη Αστέριο Ζωγράφο.  
Λόγω αυτού του γεγονότος, αλλά και επειδή εκείνη την περίοδο η "Πολιτική Άνοιξη" έπνεε τα λοίσθια ως πολιτικό κόμμα, δεν πολυασχολήθηκαν και πολύ στη Χαλκιδική, με την επιλογή εκείνη του Αντώνη Σαμαρά. 
Σήμερα όμως το πράγμα παίρνει άλλες διαστάσεις, σε τοπικό τουλάχιστον επίπεδο και ιδιαίτερα για τους Νεοδημοκράτες που πολύ θα ήθελαν να μάθουν πως πήρε εκείνη την απόφαση ο σημερινός υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ.; 
...δεν τον ρωτούν οι υποστηρικτές και φίλοι του από τη Χαλκιδική, για να μάθουμε κι εμείς..."
.
Cholomontas blog

Aπορία


Γράφει ο Φραγκίσκος Σολδάτος

Με λύπη μου πληροφορήθηκα χθες, ότι ο κ. Σαμαράς απέρριψε το αίτημα της κ. Μπακογιάννη για debate των υποψηφίων λέγοντας : «ακούω και κάποιους να θέλουν debate. Καλά, τι θέλουν; Δεν ακούν τη φωνή της βάσης; Δεν θα επιτρέψω να γίνουν τα εσωτερικά μας τηλεοπτικό θέαμα, όπου εμείς θα τσακωνόμαστε και θα χαίρονται μόνο οι αντίπαλοί μας».

Απορία 1η:
Ποια θεωρεί «βάση» ο κ. Σαμαράς; Τις κάποιες χιλιάδες κόσμου που παρακολουθούν εκείνον και την κα Μπακογιάννη στις προεκλογικές τους ομιλίες ανά την επικράτεια;
Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου περίπου 2.000.000 Έλληνες ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία. Γιατί λοιπόν όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι να μην πληροφορηθούν τις θέσεις των υποψηφίων αρχηγών τους από την τηλεόραση;
Απορία 2η:
Αυτοί δεν είναι η...
ευρύτερη «βάση» της Νέας Δημοκρατίας;
Απορία 3η;
Η κα Μπακογιάννη που δέχεται όλο αυτό τον καιρό επιθέσεις για την παύση της οικογενειοκρατίας και τα «τζάκια», προτείνει την δημόσια έκθεση των απόψεών και θέσεών της σε ένα debate. Τι μπορεί να είναι αυτό που εμποδίζει «πραγματικά» τον κ. Σαμαρά από το να συμφωνήσει με την κα Μπακογιάννη αφού ούτως ή άλλως όσο θα εκτεθεί εκείνη άλλο τόσο θα εκτεθεί κι αυτός.
Απορία 4η:
Γιατί θεωρεί ότι θα «τσακωθούν»…. Σε ένα debate ο καθένας απλά εκφράζει τις θέσεις του πάνω σε καίρια ερωτήματα που αφορούν την παράταξη και την κοινωνία, και ο κάθε υποψήφιος θέτει τα πολιτικά του επιχειρήματα.
Απορία 5η:
Ο κ. Αβραμόπουλος και ο κ. Σαμαράς δεν πρότειναν ένα κόμμα ανοικτό στην κοινωνία και διήμερο συνέδριο του κόμματος στις 7 & 8 Νοέμβρη; Ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας, και συγκεκριμένα ως μέλος της βάσης της παράταξης παραβρέθηκα στο συνέδριο του κόμματος και τις δύο ημέρες…
Ο κ. Σαμαράς όμως ΟΧΙ , και προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια το γεγονός ότι ομιλητές από όλη την Ελλάδα έθεταν θέματα και προβληματισμούς εν τη απουσία του….
Τώρα που η κα Μπακογιάννη πρότεινε το debate ενστερνιζόμενη την άποψη για ανοικτό κόμμα στη βάση, ο κ. Σαμαράς αρνείται για μια ακόμη φορά να φανεί συνεπής στις ίδιες του τις δεσμεύσεις.
Κλείνοντας… θεωρώ ότι ο Έλληνας έχει πάψει προ πολλού να είναι έρμαιο πληρωμένων διαφημιστικών εκπομπών και προβολών…. και έχει την δυνατότητα της επιλογής και της σκέψη.

Fimotro

Τι φοβάστε, κύριε Σαμαρά; Και χωρίς debate θα τα θυμόμαστε… Δεν μπορείτε να μας κρυφτείτε…

«Ακούω και κάποιους να θέλουν debate. 
Καλά, τι θέλουν; 
Δεν ακούν τη φωνή της βάσης; 
Δεν θα επιτρέψω να γίνουν τα εσωτερικά μας τηλεοπτικό θέαμα, όπου εμείς θα τσακωνόμαστε και θα χαίρονται μόνο οι αντίπαλοί μας! 
Παράσταση για το ΠαΣοΚ θέλουν να δώσουμε; Χρειάζεται περισσότερη ευθύνη!»
 

Τάδε έφη απόψε στο Αγρίνιο ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς.
Και εμείς μείναμε… εμβρόντητοι από τα λεγόμενά του!
Διότι καταλάβαμε ότι… τρέμει μπροστά στο ενδεχόμενο να βρεθεί ενώπιος ενωπίω με τη Ντόρα Μπακογιάννη σε ένα ζωντανό διάλογο, όπου ο καθένας θα κληθεί να αναμετρηθεί με τις απόψεις του άλλου…

Το «επιχείρημα» που επικαλέστηκε όχι μόνο δεν μας έπεισε, αλλά και μας έκανε να αναρωτηθούμε, εάν πραγματικά πιστεύει στη βάση της ΝΔ και στο δικαίωμά της να γνωρίζει τα πάντα για τον κάθε υποψήφιο και τις θέσεις του προτού κληθεί να αποφασίσει στις 29 Νοεμβρίου!
Το «επιχείρημα» δεν μας έπεισε, γιατί εάν κάποιοι δεν ήθελαν να γίνουν τα «εσωτερικά» της ΝΔ «τηλεοπτικό θέαμα» θα έπρεπε να αρκεσθούν στην καταστατική και παραδοσιακή εκλογή από το Συνέδριο του Κόμματος, όπως αρχικά είχε αποφασισθεί, και να μη ζητούν απεγνωσμένα και ιδιοτελώς την «εκλογή από τη βάση»! 

Τώρα με όλα αυτά τα αλληλοκαρφώματα δεν δίνουν «παράσταση» για το ΠΑΣΟΚ; 
Ο νηφάλιος και πολιτισμένος διάλογος, που ζητά η Ντόρα Μπακογιάννη, θα τους… βλάψει;
Δεν μας τα λέει καλά ο κ. Σαμαράς...
Προφανώς θεωρεί, ότι έχει «κλειδώσει» την εκλογή του, αφού τον στηρίζει αναφανδόν το «σύστημα ΠαΣοΚ» και όλα τα εχθρικά προς τη ΝΔ συμφέροντα…
Όμως διαπράττει στρατηγικό λάθος!
Δείχνει να φοβάται το διάλογο, που είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας.
Δείχνει να φοβάται ότι θα έλθουν στο φως όσα επιμελώς και δόλια διατηρεί στο σκοτάδι, ευελπιστώντας να «ξεγελάσει» τους ψηφοφόρους της 29ης Νοεμβρίου…
Γιατί, εάν δεν φοβάται, ας αποδεχθεί την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη και ας το αποδείξει!
Διότι η «φωνή της βάσης», που υποκριτικά επικαλείται όταν και όπως τον βολεύει, αξιώνει καθαρότητα, διαφάνεια και ντομπροσύνη.
Προσόντα που ο κ. Σαμαράς φαίνεται να εγκατέλειψε οριστικά πριν από 16 χρόνια, όταν ανέτρεπε την Κυβέρνηση της ΝΔ, παραδίδοντας την Ελλάδα στο ΠΑΣΟΚ και την Παράταξή του στη βαθειά κρίση…
Και αυτά δεν ξεχνιούνται.

Και χωρίς debate θα τα θυμόμαστε, κ. Σαμαρά… Δεν μπορείτε να μας κρυφτείτε…



ομάδα magazino 

Νέα Κολοτούμπα Αβραμόπουλου. Αυτή τη φορά για τον διάλογο

Πριν λίγο, στον real fm, ο Ν. Χατζηνικολάου μίλησε για άλλη μία κολοτούμπα του Δημήτρη Αβραμόπουλου
Θύμισε πως η ιδέα για διάλογο μεταξύ των υποψηφίων ήταν δική του. 
Άρα περίμενε χθες παρόλη την αντίθετη θέση Σαμαρά να βγει και να υποστηρίξει την θέση που αυτός πρότεινε. 
Με έκπληξη, όπως ανέφερε ο κ. Χατζηνικολάου, τον άκουσε χθες να παίρνει την ακριβώς αντίθετη θέση (για άλλη μία φορά όπως τόνισε) από αυτήν που μόλις λίγες μέρες πριν είχε, ταυτίζοντας απόλυτα πλέον κάθε του θέση με αυτήν του κ. Σαμαρά.

«Η μεγάλη δημοσκόπηση είναι στις 29/11»...

...δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη!
 

«Η μεγάλη δημοσκόπηση είναι η 29 του μηνός, είναι η ώρα που μιλάνε οι Νεοδημοκράτες και όχι τα συστήματα», υπογράμμισε σε δηλώσεις της από την Τρίπολη, η υποψήφια για την προεδρία της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη
Κληθείσα να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν τελευταία το φως της δημοσιότητας, η κ. Μπακογιάννη σχολίασε: 
«Πολλές δημοσκοπήσεις θα δείτε, άλλες πάνω, άλλες κάτω... αλλά η μεγάλη δημοσκόπηση είναι η 29η/11». 
«Η Λακωνία και η Αρκαδία, μου έδωσαν πολύ μεγάλη δύναμη και τους ευχαριστώ. 
Είναι σημαντικό ότι  όλοι μαζί πιστεύουμε στη Νέα Δημοκρατία του αύριο, στη Νέα Δημοκρατία του μέλλοντός μας. 
Μια Νέα Δημοκρατία που θ' αφήσει πίσω της τα "βαρίδια" και τον κακό της εαυτό και θα προχωρήσει δυναμικά, για να μπορέσει να είναι χρήσιμη στην πατρίδα μας. 
Αυτό είναι απαραίτητο, στο δύσκολο χειμώνα που μας περιμένει», πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη, ενώ ερωτηθείσα σε τι διαφέρει από τους συνυποψήφιούς της, τόνισε:

«Πιστεύω στη μεγάλη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά
Πιστεύω στη μεγάλη Νέα Δημοκρατία
Η δυνατή Νέα Δημοκρατία, η Νέα Δημοκρατία που καλύπτει όλο το ιδεολογικό της εύρος του 42%, 44%, 46%
Γι' αυτήν έχω μάθει να δίνω αγώνες, αυτήν υπηρέτησα διαχρονικά, αυτήν θα εξακολουθήσω να ονειρεύομαι και θα το πετύχουμε».

Γιατί φοβάσαι το debate?



Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη


Αγαπητέ Αντώνη,




Ο ενικός χρησιμοποιείται για χάριν της ενότητας.
Φιλικά σου σημειώνω, πριν περάσω στο κυρίως θέμα μου, ότι λανθάνεις όταν συγχέεις τον Αβέρωφ με τον Καραμανλή και τους χρησιμοποιείς σε κάθε δημόσια τοποθέτησή σου, αναφέροντάς τους αντάμα. 
Γνωρίζεις καλύτερα από εμένα ότι οι δυο τους καμία σχέση δεν ήθελαν να έχουν μεταξύ των και λίγες ομοιότητες μπορεί κανείς να τους προσάψει. Σε όλα. 
Εσύ, όπως είναι γνωστό και όπως ο ίδιος πιστοποιείς, υπήρξες «παιδί αγαπημένο» του Αβέρωφ. Εσύ και ο Κακλαμάνης το λέτε συνέχεια και τον λόγο τον ξέρετε μόνο εσείς. Ο Νικήτας μάλιστα έχει δημοσίως παραδεχτεί ότι πήρε από τον Μέντορά του και φάκελο με χιλιάρικα για την πρώτη του προεκλογική εκστρατεία. 
Εσύ δεν είχες ανάγκη, ως γνήσιο πλούσιο πολιτικό τέκνο. 
Κατανοώ ότι ευελπιστείς σε καραμανλικές ψήφους, αλλά αν συνεχίσεις τις ιστορικές συγχύσεις, θα χάσεις τις ψήφους και θα κρατήσεις εκείνους του καραμανλικούς Γέροντες, που προσεταιρίστηκαν με σε για να μην χάσουν την σειρά στην κομματική ανέλιξη. 
Θα σημειώσω μερικούς, όχι για σένα που τους ξέρεις, αλλά για τους αναγνώστες μου. 
Εκτός του θείου Αχιλλέα, είναι μαζί σου ο κ. Δασκαλάκης για να μεταπηδήσει από τη Διεύθυνση στην Γραμματεία. Αν και ο γιος είναι με τους άλλους, ο μπαμπάς Βαρβιτσιώτης μάλλον φλερτάρει μαζί σου. Ωραία μοιρασιά για την οικογένεια πάντως. Πρόσθεσε το Ρουσόπουλο, κράτα και το Σαλμά με όλους τους βατοπεδινούς και έγινε η «σούπα». Γι’ αυτό μάλλον δεν αναφέρεσαι πια σε «συμπεριφορές που πίκραναν». 
Τις «υιοθέτησες», λίγο πριν βγουν στην σύνταξη. 
Σου γράφω όμως για άλλο λόγο..
Όπως φαίνεται από τα λεγόμενά σου, δεν δέχεσαι ένα debate με τους συναγωνιστές, ετέρους διεκδικητές. Σε άκουσα –τηλεοπτικά- στην εκδήλωση εν Πάτραι, με πρώτες φίρμες την Πιπιλή και τον Τζαβάρα, να επιχειρηματολογείς υπέρ αυτής της άρνησης, λέγοντας ότι εσύ γνωρίζεις ότι σε δημόσιο –έφαγες το τηλεοπτικό- διάλογο προσέρχονται μόνο οι αντίπαλοι και όχι οι συναγωνιστές. 
Αλίμονο για το επίπεδο της δημοκρατίας και το επίπεδο του πολιτικού πολισμού, αν δεχτούμε αυτόν τον αυθαίρετο ορισμό σου. Ξεκινώντας, από το δημόσιο διάλογο, σου ξεκαθαρίζω ότι κάθε μορφή του είναι γόνιμη, ζητούμενη και μεταφράζεται σ’ αυτό που κάνεις με τους φίλους του κόμματος στις περιοδείες σου και αυτό που εγώ επιχειρώ να κάνω μαζί σου από τούτο το βήμα.
Ειδικότερα τώρα, ως προς τον ορισμό του debate, που τιμούν και άλλοι –πιο «πολιτισμένοι»- συναγωνιστές, διεκδικητές ενός εσωκομματικού θρόνου (βλ. Ομπάμα, Χίλαρυ, Σεγκολεν Ρ. κα) που δεν φοβούνται για την μη δυνατότητα ελέγχου και χειραγώγησης των κάφρων υποστηρικτών, γιατί ζουν σε άλλους ευνομούμενους πολιτισμούς. 
Γνωρίζεις καλά την αγγλικήν, γι’ αυτό και σου υπενθυμίζω ότι το ουσιαστικόν “debate” σημαίνει «αντιπαράθεση», «συζήτηση πρότασης», γενικότερα «δημόσια συζήτηση, δημόσιος διάλογος». Σημαίνει επίσης, ως ρήμα, «προσπαθώ να αποφασίσω», «σκέφτομαι» και «διαφωνώ».
Εξ ορισμού λοιπόν, και επιτάσσεται και επιβάλλεται ένα debate και νομίζω το θέλουν όλοι οι φίλοι της ΝΔούλας, αλλά και οι οχθροί. 
Εύχομαι την επόμενη μέρα να είστε συναγωνιστές, συμμαχητές, αλλά τώρα αντιπαρατίθεστε και έτσι πρέπει. Δεν είναι κακό. 
Όπως δεν είναι κακό να συζητήσετε μεταξύ σας τις προτάσεις σας και γενικότερα να συνεντευξιαστούν τα «ρεύματα». 
Τόσο καιρό που δεν έγινε, η ΝΔ «κρύωσε» και συρρικνώθηκε. 
Την αλήθεια, κανείς δεν εμίσησε. Ακόμα και την τηλεοπτική. Πίστεψέ με υπάρχει και αυτή.
Το dabate χρειάζεται, γιατί εμείς σκεφτόμαστε και προσπαθούμε να αποφασίσουμε με ποιον να διαφωνήσουμε.
Ξανασκέψου το..

Φιλικά,
Συνονόματος-Μάριος


Ιδού τα golden boys με Ονοματεπώνυμο, κ. Σαμαρά!


Ο κύριος Σαμαράς στις χθεσινές το ομιλίες ζήτησε... επίμονα τα "Ονοματεπώνυμα" των golden boys που βρίσκονται στο επιτελείο του και έχουν εξαγοράσει διάφορους δήθεν "ανεξάρτητους" bloggers, αλλά και άλλους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, με σκοπό τις χυδαίες επιθέσεις κατά της Ντόρας Μπακογιάννη.

Θεωρούμε ύψιστο ηθικό καθήκον μας να του λύσουμε την... απορία... 
Του ζητούμε απλώς να παρακολουθήσει το παρακάτω βίντεο με προσοχή, και στη συνέχεια να κοιτάξει στο... διπλανό γραφείο και να αναζητήσει τις ομοιότητες...



Περιοδικό


Χαρτογράφηση των Blogs : "Η διαπλοκή με τον Αντώνη, το διαδίκτυο με τη Ντόρα!"


Άργησε λίγο να φανεί αλλά η Ντόρα πήρε μπρος και στο διαδίκτυο, για τα καλά.

Κατ’ αρχάς στο Facebook κυριαρχεί.
Το δημοφιλέστερο site κοινωνικής δικτύωσης «ψηφίζει» Ντόρα!
Το Facebook είναι πρώτο σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα. Εδώ η Ντόρα διαθέτει αυτή την στιγμή 9.200 υποστηρικτές(οδεύοντας τάχιστα στους 10.000), ενώ ο Σαμαράς παραλίγο 4.000!
Όσο για τα blogs, μια μικρή «μελέτη» δείχνει ότι τα δεξιά-κεντροδεξιά-αντιπασόκ και φιλελεύθερα ιστολόγια ξεπερνούν τα 300 (δεν συμπεριλαμβάνονται φυσικά τα ακροδεξιά) εκ των οποίων τα 150 περίπου ασχολούνται συστηματικά υπέρ της ΝέαςΔημοκρατίας. Εξ’ αυτών τα 50 περίπου στηρίζουν Ντόρα, 40 στηρίζουν Σαμαρά και τα περισσότερα παραμένουν ουδέτερα ή δεν έχουν πάρει ακόμη θέση.
Με μια παρατήρηση. Τα blogs που στηρίζουν Σαμαρά έχουν ενισχυθεί τις τελευταίες μέρες από ακροδεξιά blogs που μέχρι πρότινος έκαναν αυστηρή έως λυσσαλέα κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στον Καραμανλή.
Κάποια έχουν ακόμα στο sidebar κακοήθεις φωτογραφίες με τον Καραμανλή. 
Οι "τραμπουκισμοί" των ακροδεξιών δεν έχουν καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία και είναι απαράδεκτο να προσπαθούν να επιβάλλουν αρχηγό με φωνασκίες, ύβρεις και ξένες προς την φιλελεύθερη παράταξη μεθόδους.

Ουδέτερα παραμένουν τα politis , wolf , vasper , poleatics και τα περισσότερα φιλελεύθερα και νεοφιλελεύθερα (Δράση, Συμμαχία), τα οποία δεν έχουν πάρει ακόμα θέση αν και φαίνονται φίλα προσκείμενα στη Ντόρα.
Τα blogs που υποστήριζαν Ντόρα από την αρχή είναι του Στάθη Σαραφόπουλου, το Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για Ανάπτυξη , το DeFreJus και πολύ γρήγορα προστέθηκε το atithasos με "Δήλωση Υποστήριξης".
Μόνο τρία. Αργά αλλά σταθερά εξεδήλωναν προτίμηση υπέρ Ντόρας πολύ περισσότερα.
Μερικά εκ των οποίων: Σφήνες και Σφηνάκια του Ναπολέοντα Σαραντίδη, το Πολύγυρος , U- Topia , Φιλελεύθερη Κρήτη, Νότια του Βασιλείου της Δανιμαρκίας του Brexian , Το περιοδικό (φαίνεται δημοσιογραφικό), Με σύμμαχο εσένα , Διακυβέρνηση, Ελλάς-Ελλάς-Αντώνης Σαμαράς , d-politiki(Διηνεκής Ποντικός) , e-politico-gr , Το παρόν της Αιτωλοακαρνανίας , gesemia , lesmarkpages , Εκλογή Προέδρου, Δυναμίτης, Τα καλύτερα , Καθημερινή Τρέλα , Aris53m’s Blog , Vassilis Kiltidis και άλλα πολλά, των οποίων αναρτήσεις θα αναδημοσιεύω τις επόμενες ημέρες!
Από τα blog που στηρίζουν Σαμαρά κυριαρχεί σε προβοκάτσιες το "Anti WEbBlog" που επιτίθεται κυρίως μέσω «ελεύθερων» σχολίων, με απαράδεκτο και ανήθικο τρόπο στη Ντόρα. Φυσικά επειδή είναι δήθεν «αριστεροί», δε βρίζουν αλλά κάνουν κριτική!!!Έτσι λένε! Και αν κάποιος ενοχλείται από την «ανθρωποφάγα» κριτική τους, δε φταίνε οι ίδιοι αλλά αυτός που ενοχλείται και «έχει χάσει την ψυχραιμία του». Ας πήγαινε πιο πέρα…… επί τω προκειμένω εννοείται ότι πρέπει να κάμει στην πάντα η «Αγία» ή «Α.Υ» Θεοδώρα για να περάσουν οι «αριστοκράτες» Καρατζαφέρηδες!
Φυσικά η ανάρτηση στο blog Antinews για την επανάληψη του φαινομένου Βενιζέλου που επαναλαμβάνεται, ισχύει. Πράγματι ισχύει, μόνο που κανακάρης του συστήματος Πασόκ σε αυτή τη φάση, είναι ο Σαμαράς, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να τον επιβάλλουν τα συμφέροντα. Εξού και η παραποίηση της πραγματικότητας με αναρτήσεις όπως «Η διαπλοκή με τη Ντόρα, το διαδίκτυο με τον Αντώνη»!

Μας ταΐζουν κουτόχορτο. 
Η αλήθεια είναι ότι η διαπλοκή στηρίζει Αντώνη, όπως και οι καρεκλοκένταυροι μηχανισμοί του κόμματος. 
Η διαπλοκή θέλει το Γιωργάκη να κυβερνά δύο τετραετίες, και η Ντόρα με τον δυναμικό της χαρακτήρα, τους χαλά τη σούπα και το φαγοπότι!


 exastal

Καλημέρα ΠαΣοΚ ! Καληνύχτα Ελλάδα !

Η αλήθεια, όπως και το φως, τυφλώνει !

Η κυβέρνηση από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα της, αντί εποικοδομητικού έργου, άρχισε να ετοιμάζει το άλλοθι της εγκατάλειψης των προεκλογικών της υποσχέσεων.

Φουσκώνοντας ηθελημένα αριθμούς και δείκτες του ελλείμματος ,ανέτρεψαν όλες τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις περί φόρων.

Μέσα σε σαράντα μόλις ημέρες έγινε φανερό σε όλους τους πολίτες - άσχετα εάν κάποιοι λόγω ιδιαίτερων ψυχοσυνθετικών αντιδράσεων δεν το ομολογούν ...φανερά- ποιος πολιτικός ηγέτης τους είπε προεκλογικά την καθαρή αλήθεια και τους παρουσίασε ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και ποιος τους παραπλάνησε με προπαγανδιστικές εκθέσεις ιδεών.

Τώρα λοιπόν και υπό την πίεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανοίγουν άρον άρον το διάλογο, για να πάρουν επώδυνες αποφάσεις και για το ασφαλιστικό.
Πως μπορεί όμως το ΠαΣοΚ να δώσει λύση στο πρόβλημα του ασφαλιστικού, όταν άλλα έχει υποσχεθεί προεκλογικά;

Μπορεί και παραμπορεί θα μου πει κάποιος , συνεκτιμώντας το πολιτικό Αλτσχάϊμερ που έχουμε ως λαός και την ...ιδιαίτερη… σχέση των συνδικαλιστών με το κόμμα του ΠαΣοΚ.

Γιατί τι είναι το Ασφαλιστικό στην πραγματικότητα; Είναι ο καθρέφτης κι αυτό διαχρονικής ανεπάρκειας, ανικανότητας και συναλλαγής με τα συνδικάτα όπως έγραφε η Σοφία Βούλτεψη στην «Απογευματινή». Η ιστορία είναι παλιά και αποδεικνύει την παντελή αδυναμία αντιμετώπισης του προβλήματος στην ουσία του(σ.σ δεν έχει και άδικο).

Το Μάιο του 2003, το άνοιξε ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Χριστοδουλάκης, μιλώντας για δημιουργία νέου ασφαλιστικού φορέα για τους δημόσιους υπαλλήλους και διαπιστώνοντας μαύρη τρύπα στο ταμείο με δαπάνες κατά 50% μεγαλύτερες από εκείνες των άλλων ταμείων.

Το 2004 αποκαλύφθηκε ότι η Στατιστική Υπηρεσία (ΕΣΥΕ) –που τώρα θυμήθηκε το ΠαΣοΚ ότι ....πρέπει να γίνει ανεξάρτητη– δεν είχε συντάξει βάση δεδομένων για τους ασφαλιστικούς οργανισμούς από ...το 2000!

Τα στοιχεία για 2001, 2002, 2003 είχαν προκύψει με βάση διάφορους μακροοικονομικούς δείκτες και άλλες ανεπαρκείς πληροφορίες. Γι’ αυτό και η Κομισιόν αμφισβήτησε τις λεγόμενες «άσπρες τρύπες».

Παράλληλα, η έρευνα εργατικού δυναμικού μέχρι και το 2003 γινόταν χρησιμοποιώντας την απογραφή πληθυσμού του 1991, αν και υπήρχε η καινούρια του 2001. Οπότε, μείωναν μεν στα χαρτιά την ανεργία, αλλά και δημιουργούσαν μεγάλο πρόβλημα στη σύλληψη της εισφοροδιαφυγής.

Το φθινόπωρο του 2004 το ΔΝΤ παρέδωσε στο υπουργείο Οικονομίας έκθεση από την οποία προέκυπτε κίνδυνος για τις συντάξεις μετά το 2010, αλλά και απειλή για τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών λόγω κόστους συντάξεων, δαπανών υγείας και γήρανσης του πληθυσμού. Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ του 2005, το 2050 έξι στους δέκα θα είναι συνταξιούχοι.

Με το νόμο 3029 του 2002 φορτώθηκε το ΙΚΑ κρυφό έλλειμμα ύψους 22,8 δισ. ευρώ. Μετά ήλθαν και μας πλάκωσαν οι απανωτές εθελούσιες έξοδοι.
Σύμφωνα με ανάλυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, που δημοσιοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2005, μεταξύ του 1984 και του 2004 προστέθηκε 1 εκατ. νέων συνταξιούχων.
Ο πρώην λοιπόν πρόεδρος του ανωτέρω οργανισμού είναι σήμερα ο ....αρμόδιος υφυπουργός!

Καλημέρα ΠαΣοΚ ! Καληνύχτα Ελλάδα !