Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Ποντιακή απόβαση στην Τραπεζούντα

http://3.bp.blogspot.com/_PL6y2QO2Owg/R7XVvTjGhII/AAAAAAAAFGw/1ObpuT0zi3Q/s400/%CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%93%CE%99%CE%91+%CE%A3%CE%9F%CE%A5%CE%9C%CE%95%CE%9B%CE%91+12.jpg

Μαζικό «παρών» θα δώσει και φέτος ο Ελληνισμός, κυρίως ομογενείς από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στις παρυφές του Πόντου, κοντά στην Τραπεζούντα στην Τουρκία.

Αύριο Σάββατο, ανήμερα της γιορτής της Παναγίας, θα φτάσουν εκεί πάνω από 1.000 άτομα κι είναι η τρίτη χρονιά που διοργανώνεται ένα τέτοιο μαζικό προσκύνημα, με πρωτοβουλία του συντονιστή της 5ης Περιφέρειας του ΣΑΕ και βουλευτή της Ρωσικής Δούμα Ιβάν Σαββίδη.

Ενα φεριμπότ θα ξεκινήσει από την άλλη πλευρά της Μαύρης Θάλασσας, το Σότσι της Ρωσίας, και θα μεταφέρει στην Τραπεζούντα περί τα 350 άτομα, ενώ τρία αεροπλάνα θα μεταφέρουν κόσμο από τη Θεσσαλονίκη, τη Μόσχα και ένα ακόμη αεροδρόμιο της Ρωσίας. Επίσης λεωφορεία θα μεταφέρουν προσκυνητές από τη Θεσσαλονίκη και από κοντινές χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.

Η παρουσία ενός τόσο μεγάλου αριθμού Ελλήνων ή ελληνικής καταγωγής στην περιοχή, γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι Τούρκοι τροφοδοτούν με μια σειρά προκλήσεων την ένταση στο Αιγαίο. Τα δύο περασμένα χρόνια οι τουρκικές Αρχές είχαν κρατήσει διακριτική στάση. Εντονη ήταν φυσικά η παρουσία σημαντικού αριθμού ένοπλων στρατιωτών και αστυνομικών, οι οποίοι ωστόσο ήταν απόλυτα διακριτικοί. Ιδια στάση ελπίζεται να τηρηθεί και φέτος, χωρίς οποιαδήποτε παρατράγουδα, όπως συνέβαινε συχνά στο παρελθόν.
Πέρυσι για πρώτη φορά, η αποστολή με επικεφαλής τον Ιβάν Σαββίδη μετέφερε στη Μονή ένα αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Σουμελά κι ο Ελληνοπόντιος βουλευτής, μιλώντας στα Ποντιακά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα θύματα των Τούρκων κάνοντας λόγο για γενοκτονία...


ΠΗΓΗ


Κάντε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) τώρα!

OilRigSunset1

Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), είναι μία νέα ζώνη θαλάσσιας δικαιοδοσίας και δικαιωμάτων των παράκτιων κρατών, με τεράστιο εύρος που περιλαμβάνει τα ύδατα, το βυθό και το υπέδαφος της περιοχής της, και αρχίζει μετά το τέλος της αιγιαλίτιδας ζώνης. Ο νέος αυτός θεσμός αποτελεί τη σημαντικότερη και επαναστατικότερη καινοτομία του νέου δικαίου της θάλασσας.


Κάθε παράκτιο κράτος έχει δικαίωμα να ορίσει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) εύρους μέχρι και 200 μιλίων. Η Ελλάδα, πάνω από δυο δεκαετίες τώρα, αγνοεί εντελώς αυτή τη δυνατότητα και επιμένει να αυτοπαγιδεύετε στο ζήτημα της υφαλοκρηπίδας, που λύνεται με ένα πολύ απλό τρόπο: Η ΑΟΖ, ως κατοχυρωμένο νομικό δικαίωμα ενός κράτους, υπερκαλύπτει το δικαίωμα εκμετάλλευσης της υφαλοκρηπίδας. Σε κάθε περίπτωση ως τώρα οι χώρες που έχουν δημιουργήσει αυτή τη ζώνη αγγίζουν τις 150.


Μετά τις τελευταίες και συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στη περιοχή του Καστελόριζου, η υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε και πάλι λόγο πρόδηλα, για την υφαλοκρηπίδα αγνοώντας (;) την έκδηλη δυναμική που θα είχε η ΑΟΖ.


Είναι παράλληλα σαφές πως η Τουρκία είναι ενοχλημένη με την δημιουργία από τη Κύπρο και την Αίγυπτο της ΑΟΖ και επιπλέον τρέμει στην ιδέα μήπως υπάρξει οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και στην Κύπρο και μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου. Και δικαιολογημένα νοιώθει άσχημα μιας και η ΑΟΖ πέραν όλων των άλλων περιχαράσσει και ένα χώρο έρευνας για τα πολύτιμα κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο.


Σύμφωνα με τον Θ. Καρυώτη Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Μέρυλαντ υπάρχουν τρεις βασικές θέσεις που δεν αμφισβητεί κανείς σε σχέση με την ΑΟΖ:


1- Η ΑΟΖ αποτελεί πλέον, χωρίς καμία αμφιβολία, μέρος του εθιμικού διεθνούς δικαίου ιδιαίτερα τώρα που η Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας έχει τεθεί σε ισχύ.


2- Η ΑΟΖ, αντίθετα από την υφαλοκρηπίδα, δεν ανήκει στο παράκτιο κράτος ipso jure, αλλά πρέπει σαφώς να υιοθετηθεί από το παράκτιο κράτος. Εάν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, η ΑΟΖ απλώς δεν υφίσταται. Η θαλάσσια περιοχή που δεν θα υιοθετηθεί ως ΑΟΖ, παραμένει νομικώς σαν μέρος της ανοικτής θάλασσας.


3- Κανένα κράτος ή ομάδα κρατών δεν έχει το δικαίωμα να ισχυρισθεί ότι κάποιο παράκτιο κράτος δεν μπορεί να υιοθετήσει τη δική του ΑΟΖ. Το αν και πότε ένα παράκτιο κράτος ανακηρύξει την ΑΟΖ του εξαρτάται εντελώς από την δική του δικαιοδοσία.


Mια από τις πιο σημαντικές κινήσεις του προέδρου Παπαδόπουλου ήταν η δημιουργία κυπριακής ΑΟΖ στις θάλασσες που περικλείουν το νησί, σύμφωνα με τους κανόνες του Δίκαιου της Θάλασσας και με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Είναι, βέβαια, στους πάντες γνωστό ότι η Τουρκία δεν έχει υπογράψει τη νέα Σύμβαση του Δίκαιου της Θάλασσας και συνεχίζει να αρνείται την επικύρωσή της, παρά το γεγονός ότι η ΕΕ έχει βάλει ως όρο της πλήρους ένταξης της Τουρκίας και την πλήρη συμμετοχή της στο νέο Δίκαιο της Θάλασσας. Ποιο είναι το παράδοξο της όλης ιστορίας ; Όπως αναφέρει και ο Σταύρος Λυγερός στη «Κ» (24-07-09) αν και δεν έχει υπογράψει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, η Τουρκία έχει οριοθετήσει τη δική της ΑΟΖ στη Μαύρη Θάλασσα με βάση την αρχή της μέσης γραμμής. Έχει αποδεχθεί, δηλαδή, τον κανόνα.


Με βάση την ίδια αρχή και δεδομένου ότι τα κατοικημένα νησιά έχουν αναμφισβήτητο δικαίωμα ΑΟΖ, η ύπαρξη του Καστελόριζου εξασφαλίζει την επαφή της (υπό οριοθέτηση) ελληνικής ΑΟΖ με την κυπριακή, γεγονός που περιορίζει σημαντικά την τουρκική ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο.


Θ.Τ.


Factorx

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Εκρηκτικό το κλίμα στο ΠαΣοΚ απο την κάλυψη στον Κ. Γείτονα...

Η πλήρης κάλυψη που έδωσε ο Γ.Παπανδρέου στον Κ.Γείτονα ήδη προκαλεί "τριγμούς" στο ΠΑΣΟΚ και έντονο θυμό σε πολλά στελέχη, που δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να αντιδράσουν έντονα και...θεαματικά(όπως πληροφορούμαστε).


Περισσότερα απο 10 εκ.ευρω ΜΟΝΟ για μια "δουλειά" όπως είναι το c4i - όπως ισχυρίζεται η Siemens μεσω του Μιχ.Χριστοφοράκου - είναι πολλά λεφτά και ενδεικτικό για το τι συνέβαινε και συμβαίνει...γενικότερα.

Στελέχη όπως ο Ε.Βενιζέλος εικάζεται σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οτι θα πάρουν θέση, αρκετά διαφορετική απο την επίσημη....

πηγή

Ας αρχίσουν λοιπόν οι χοροί.....


Τα ΜΜΕ των αναίσχυντων νταβατζήδων όλες τις προηγούμενες ημέρες είχαν επιδοθεί σε ένα αγώνα συγκάλυψης, παραπληροφόρησης και αποχαύνωσης της κοινής γνώμης.
Μέχρι και εχθές, λίγες μόλις ώρες πριν ανακοινωθεί ότι το Εφετείο του Μονάχου αποφάσισε την
παράδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, διαλαλούσαν ( σύμφωνα πάντα με τις ... ανώνυμες πηγές τους) ότι «ελάχιστοι είναι εκείνοι, που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι προσπάθειες του ανακριτή κ. Ζαγοριανού, ο οποίος μετέβη εσπευσμένα στη Γερμανία, θα έχει το παραμικρό αποτέλεσμα».

Πριν περάσουν λίγες ώρες οι ...
ανώνυμες πηγές τους διαψεύστηκαν οικτρά. Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ αλήθεια είναι ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης και η Ελληνική κυβέρνηση έδρασαν αστραπιαία και η μετάβαση του κ. Ζαγοριανού στο Μόναχο έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η μεταφορά του κ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει
ευθέως (και όχι μέσω διαρροών και ...ανώνυμων πηγών ή δημοσιευμάτων) την Ελληνική δικαιοσύνη είναι καθολική απαίτηση των Ελλήνων πολιτών.
Η ενέργεια λοιπόν της ελληνικής κυβέρνησης, αν μη τι άλλο έδειξε ότι
επιθυμεί την πλήρη αποκάλυψη του σκανδάλου της SIEMENS.

Την ώρα που ...
άλλοι επιμένουν στην, δια της backdoor, αθώωση(ή έστω ποινής στα πολύ μαλακά και σε επίπεδο ....παρόμοιο των πλημμελημάτων), προτείνοντας ευνοϊκές μεταχειρίσεις εάν ο κ. Χριστοφοράκος ( αλλά και οι υπόλοιποι σύντροφοι, Σκαρπέλης κλπ) αποκαλύψουν ονόματα και διευθύνσεις(....πεθαμένων ή πολιτικά τελειωμένων),η κυβέρνηση δείχνει ότι συμβαδίζει με την καθολική λαϊκή απαίτηση της πλήρους αποκάλυψης ενός σκανδάλου που ταλάνιζε επί μια δεκαετία τη χώρα μας.

Και απ` αυτό το σημείο πλέον ....αρχίζουν οι χοροί. Σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα ο κ. Χριστοφοράκος έδωσε το όνομα του.... εκλιπόντος Γιάννη Βαρθολομαίου και του ολοζώντανου κ. Κώστα Γείτονα.
Η αλήθεια
θα αποκαλυφθεί σύντομα με την έλευση του κ. Χριστοφοράκου και την εξέτασή του ενώπιον των ανακριτικών αρχών της χώρας μας.

Απλά να επισημάνω ότι η
σύγχυση στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι φανερή και ιδιαίτερα έντονη, αφού ζήτησαν από την ΝΔ ,μέσω της εκπροσώπου τύπου κας Μαρίας Καρακλιούμη,να διαγράψει τον....... εκλιπόντα Γιάννη Βαρθολομαίο !!!.

Η σύγχυση δεν προέρχεται μόνο από την αποκάλυψη μέσω των διαφόρων δημοσιευμάτων του ονόματος του κ. Γείτονα ( στέλεχος του βαθέως ΠαΣοΚ,υπεύθυνος οικονομικών του κόμματος και
εκ των υποστηρικτών του κ. Γ. Παπανδρέου), αλλά και από μια δήλωση της ΝΔ όπου αναφέρει ότι: «εμείς μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι δεν έχει μπει ΠΟΤΕ στα ταμεία μας ούτε ένα ευρώ από τη SIEMENS. Το ΠαΣοΚ μπορεί ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑΣ του Γιώργου Παπανδρέου να πει ΤΟ ΙΔΙΟ;».

Ας αρχίσουν λοιπόν οι χοροί, γιατί ως πολίτες είμαστε κάθετοι και αμετακίνητοι στη θέση «Φως σε Όλα». Η διαφάνεια στο δημόσιο βίο εξυπηρετείται με πράξεις και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες, και όχι με εκρήξεις λαϊκισμού.

Ας αρχίσουν οι χοροί
, γιατί δεν λησμονούμε ότι η αποκάλυψη των πτυχών αυτής της υπόθεσης αλλά και άλλων υποθέσεων οφείλονται στην έρευνα της Δικαιοσύνης και όχι στις ατέρμονες και αποδεδειγμένα ατελέσφορες ....Εξεταστικές Επιτροπές που το άσπρο το παρουσιάζουν μαύρο και το βρώμικο καθαρό.

Ας αρχίσουν λοιπόν οι χοροί,
τώρα που στόματα ανοίγουν και δείκτες χεριών δείχνουν ...κοντινές αυλές, .....παιδικούς φίλους και ..Γείτονες του C4I. Οι κορώνες , ο στρουθοκαμηλισμός και τα μπακαλοτέφτερα δεν πείθουν πλέον κανένα.

Ας αρχίσουν οι χοροί
, για να αποκαλυφθούν μέσα από την Δικαιοσύνη ΠΟΙΟΙ,ΠΩΣ και ΠΟΣΑ αποκόμισαν από τον ιδρώτα των Ελλήνων πολιτών !!!!


Στον αέρα το ΠΑΣΟΚ

Στον αέρα τινάζεται η πολιτική σκηνή μέσα στον Δεκαπενταύγουστο μετά την απολογία του Χριστοφοράκου στη Γερμανία, βάσει της οποίας καταδικάστηκε με ποινή ενός έτους και υψηλό χρηματικό πρόστιμο, περί διακίνησης μιζών από τη Siemens σε δύο πολιτικά στελέχη, έναν πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και νυν βουλευτή και έναν πρώην υψηλόβαθμο κομματικό παράγοντα της Ν.Δ.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας απάντησε με δριμύτητα ότι ναι μεν ήταν υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών την επίμαχη περίοδο του 2003 για την οποία μιλά ο Χριστοφοράκος αλλά δεν ήλθε σε καμία επαφή ή συνεννόηση μαζί του.

Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της επεσήμανε : «εμείς μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι δεν έχει μπει ποτέ στα ταμεία μας ούτε ένα ευρώ από τη Siemens. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί επί θητείας του Γιώργου Παπανδρέου να πει το ίδιο;».

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το στέλεχος της Ν.Δ. είναι ο Γιάννης Βαρθολομαίος ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από δύο χρόνια.

Έχει σημασία όμως να τονιστεί ότι στο ερώτημα που έθεσε η Ν.Δ. προς το ΠΑΣΟΚ, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου απάντησε με διπλωματική επιφύλαξη λέγοντας: «Στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, όπως φαίνεται και από την δήλωση του Κώστα Γείτονα, τότε υπεύθυνου οικονομικών του Κινήματος και από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας και έχουν ελεγχθεί από τη Βουλή, δεν προκύπτει οτιδήποτε σχετικό.
Τα δε περί "συμφωνιών" των δυο κομμάτων για την υπόθεση C4I είναι το λιγότερο αστεία».


Προσέξτε, δεν λέει με βεβαιότητα ότι δεν έχουν μπει μαύρα χρήματα από τη Siemens αλλά επικαλείται τις δηλώσεις του Γείτονα από τη μια μεριά και από την άλλη «τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας», δηλαδή μπορεί να υπάρχουν κι άλλα τα οποία η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ιπποκράτους αγνοούν.


Η Νεοδημοκρατική δήλωση προκάλεσε φοβερή αναστάτωση στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς αφήνονται σαφή υπονοούμενα ότι διακινήθηκαν μίζες στο ΠΑΣΟΚ και επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου.


Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Έρχεται ο Χριστοφοράκος....Άδικα χάρηκε το Πασόκ.

Ανακούφιση ένοιωσαν προ ημερών οι επιτελάρχες του κινήματος.
Η πασοκική «Καθημερινή» (με απανωτά καυστικά άρθρα που τώρα δεν βρίσκονται στην ιστοσελίδα της) διατυμπάνιζε προς όλες τις κατευθύνσεις για επικείμενη ανατροπή στην υπόθεση Siemens μια και
δεν επρόκειτο να εκδοθεί ο Χριστοφοράκος στην Ελλάδα, «τουλάχιστον για ένα χρόνο»(φυσικά μετά από ένα χρόνο θα υπάρχει κυβέρνηση Πασόκ, οπότε ούτε γάτα, ούτε ζημιά).
Λόγω αιτήματος της εισαγγελέως Μονάχου, για παραπομπή του Χριστοφοράκου σε δίκη στη Γερμανία, για το αδίκημα της δωροδοκίας πολιτικών(όχι κομμάτων) στην Ελλάδα.
Το «πνιγμένο» Πασόκ απ’ τα μαλλιά του πιάνεται.
Θεωρεί ότι είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να φορτώσει ένα κατεξοχήν πασοκικό σκάνδαλο στην καμπούρα της κυβέρνησης!
Βιαστικό όπως πάντα και λαλίστατο αρπάζει
την ευκαιρία για να συσκοτίσει το εισπρακτικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ από την Siemens. Και μάλιστα σε πανηγυρικό τόνο.
Προσπάθησε εν ολίγοις να μας πείσει ότι το σκάνδαλο Siemens αφορά την περίοδο 2004 και μετά. Πριν από το 2004 δεν έγινε απολύτως τίποτα και η «κακή» κυβέρνηση σαμποτάρει την άνοδο του Πασόκ στην εξουσία.
Τώρα θυμήθηκε "ανύπαρκτα σκάνδαλα του παρελθόντος"!

Θέλει πολύ θράσος και αλαζονεία για να καταφεύγεις σε τόσο χαμηλού επιπέδου επιχειρήματα και σε τόσο χυδαία αντιπολίτευση.
Ποιοι έχουν τόσο θράσος; Μα αυτοί που αποτελούν ήδη «αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης». Γι’ αυτό και φωνάζουν!
Γι’ αυτό δε σέβονται θεσμούς.
Διότι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους αλλά ποτέ δεν έχουν αναλάβει την οποιαδήποτε ευθύνη που τους αναλογεί. Ακόμα ποιο λυσσαλέα εκφράζουν την απύθμενη βουλιμία τους για εξουσία. Για να κυβερνήσουν ακόμα χειρότερα, ακόμα περισσότερο αλαζονικά.
Ήδη οι μηχανισμοί στο «βαθύ κρατικό μηχανισμό» του κινήματος, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, επιδεικνύουν συμπεριφορές ρεβανσισμού και επιβολής των πασοκικών συμφερόντων.
Και ακόμα δεν έχουν αναλάβει την εξουσία.
Σκεφτείτε τι έχει να γίνει όταν την αναλάβουν!!!

Ειλικρινά απαιτείται περίσσευμα θρασύτητας όταν ο Ρόβλιας του κινήματος βγαίνει και απαιτεί
« από τη Νέα Δημοκρατία, αντί να συσκοτίζει την υπόθεση, να συμμετάσχει στη διαδικασία αποκάλυψης της αλήθειας».
Ω τι υπέροχος πασοκικός κόσμος ανέτειλε και πάλι στην Ελλάδα!!!


exastal

Διορθώσεις από το ΥΠΟΙΟ στο πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

Μετά από παρέμβαση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών αποφάσισε να εντάξει στο πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου και Υπηρεσιών, τους:



- ΚΑΔ 43-2 «Δραστηριότητες ηλεκτρολογικών, υδραυλικών κ.α. κατασκευαστικών εγκαταστάσεων"

- ΚΑΔ 43-3 «Κατασκευαστικές Εργασίες Ολοκλήρωσης και Τελειώματος"

- ΚΑΔ 43-9 «Άλλες εξειδικευμένες κατασκευαστικές δραστηριότητες"



Η πρόταση του ΒΕΑ προς ΥΠΟΙΟ μεταξύ των άλλων περιλάμβανε και την ένταξη στο πιο πάνω πρόγραμμα των δραστηριοτήτων εργοληπτών έργων στην Οικοδομή όπως Ηλεκτρολόγων, Υδραυλικών κ.α.



Το ΒΕΑ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η αποτελεσματική διαβούλευση και το θετικό πνεύμα συνεργασίας των φορέων που προτείνουν, οργανώνουν και ασκούν πολιτικές, έχει πολλά να προσφέρει στην κατεύθυνση της προαγωγής του κοινά επιδιωκόμενου αποτελέσματος και αυτό έχει ιδιαίτερη αξία τις δύσκολες εποχές που διανύουμε.


Έκδοση Χριστοφοράκου στην Ελλάδα


Την παράδοση του βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα αποφάσισε το Εφετείο του Μονάχου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο υπουργός Νικόλαος Δένδιας ενημερώθηκε σήμερα τηλεφωνικά από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε ότι το Εφετείο του Μονάχου αποφάσισε την παράδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, «για αδικήματα που συντελέσθηκαν μετά τις 18/3/2003, σε εκτέλεση των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης που εξέδωσε η Ελληνική Δικαιοσύνη».

Δεκτό το αίτημα για άνοιγμα των λογαριασμών Καραβέλα στην Ελβετία


Δεκτό έγινε από την εισαγγελία της Βέρνης το αίτημα του ειδικού ανακριτή Ν. Ζαγοριανού για το άνοιγμα των λογαριασμών του καταζητούμενου πρώην γενικού οικονομικού διευθυντή του τμήματος Τηλεπικοινωνιών της Siemens Ηellas Χρήστου Καραβέλα.


Έφεση κατά της αποφασης άσκησαν οι συνήγοροι του Χ. Καραβέλα για να μπλοκάρουν τη διαδικασία.


Την ίδια ώρα, στο Λιχτενστάιν διετάχθη προκαταρκτική έρευνα για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της Siemens Ηellas και της συζύγου του Μάρθας Καραβέλα.


Επενδύσεις στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων

Μια Νέα Δράση στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα ξεκινάει στις 25 Αυγούστου.
Είναι η ΔΡΑΣΗ 123Α, στα πλαίσια του Προγράμματος: ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013.

Η εν λόγο δράση προβλέπει ενίσχυση επενδύσεων στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων μέσω υιοθέτησης και ανάπτυξης καινοτομιών και τεχνολογικού εξοπλισμού, βελτίωση της ποιότητας καθώς επίσης και της υγιεινής και της ασφάλειας.


Ημερομηνία έναρξης κατάθεσης φακέλων ορίζεται η 25η Αυγούστου 2009 και λήξης η ημερομηνία εξάντλησης των διαθεσίμων πιστώσεων του Μέτρου.


ΌΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:

Δικαιούχοι αιτήσεων ενίσχυσης είναι οι Ατομικές Επιχειρήσεις και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) δηλαδή πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες Επιχειρήσεις (ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ, Προσωπικές εταιρείες του εμπορικού νόμου, Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις κάθε βαθμίδας, Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Δημοτικές Επιχειρήσεις), Επιχειρήσεις ανεξαρτήτου μεγέθους της περιοχής των νήσων Αιγαίου Πελάγους και επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 750 υπαλλήλους ή έχουν κύκλο εργασιών μέχρι 200 εκ. ευρώ.


Η ενίσχυση παρέχεται σε δικαιούχους των οποίων μπορεί να καταδειχθεί η φερεγγυότητα και η oικονομική βιωσιμότητα, που πληρούν τις ελάχιστες, προϋποθέσεις σχετικά με το περιβάλλον, την υγιεινή, την εργασιακή ασφάλεια κ.λ.π. και που παρέχουν σαφείς εγγυήσεις, για την εξασφάλιση της ιδίας τους συμμετοχής που δεν μπορεί να είναι μικρότερη του 25% του επιλέξιμου κόστους της επένδυσης.

Αιτήσεις ενίσχυσης για ίδιους ή διαφορετικούς τομείς στα πλαίσια του ανωτέρω Μέτρου, υποβάλλονται μόνο μια φορά από τον ίδιο δικαιούχο.

Η ενίσχυση χορηγείται υπό μορφή επιδότησης κεφαλαίου στην ατομική επιχείρηση ή στο Νομικό πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου που τελικά επιβαρύνεται με το κόστος πραγματοποίησης της πράξης.

Ιδιαίτερη προτεραιότητα στην εφαρμογή του ανωτέρω Μέτρου δίνεται τόσο σε πυρόπληκτες περιοχές όσο και σε περιοχές που επλήγησαν από την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (βαμβακοπαραγωγικές), με πριμοδότηση της βαθμολογίας τους. Ενδέχεται να ισχύσει η πριμοδότηση της βαθμολογίας και για τις καπνοπαραγωγικές περιοχές μετά όμως από την αξιολόγηση της πορείας εφαρμογής άλλων μέτρων που έχουν στοχευθεί υπέρ των περιοχών αυτών και δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.


ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΕ:

Στα πλαίσια του παραπάνω Μέτρου θα ενισχυθούν επενδύσεις στους ακόλουθους τομείς:

ΚΡΕΑΣ, ΓΑΛΑ, ΑΥΓΑ – ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ , ΜΕΛΙ, ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ, ΕΛΑΙΟΥΧΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΟΙΝΟΣ, ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΑ, ΑΝΘΗ, ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ, ΣΠΟΡΟΙ & ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ & ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ.

Οι Δράσεις που ενισχύονται ανά Τομέα, αναφέρονται λεπτομερώς στην ΚΥΑ 292313/2622/3.7.2009 (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α΄).


Ενδεικτικά αναφέρονται οι κατωτέρω δράσεις ανά τομέα:

  • Κρέας, με επενδύσεις σε σφαγειοτεχνική υποδομή, κυρίως εκσυγχρονισμούς και ιδρύσεις μικρών σφαγείων σε νησιωτικές περιοχές, μονάδες τεμαχισμού – τυποποίησης και παραγωγής κρεατοσκευασμάτων και μονάδες αδρανοποίησης παραπροϊόντων και υποπροϊόντων σφαγής (rendering).
  • Γάλα, με επενδύσεις σε τυροκομεία, μονάδες παραγωγής γιαούρτης και λοιπών ζυμούμενων προϊόντων γάλακτος, μονάδες αξιοποίησης παραπροϊόντων (τυρόγαλα), μονάδες επεξεργασίας γάλακτος.
  • Αυγά – Πουλερικά, με επενδύσεις σε μονάδες τυποποίησης και συσκευασίας αυγών , μονάδες για παραγωγή νέων προϊόντων με βάση τα αυγά, πτηνοσφαγεία, μονάδες τεμαχισμού – τυποποίησης και μεταποίησης κρέατος πουλερικών – κουνελιών.
  • Μέλι, με επενδύσεις σε μονάδες τυποποίησης – επεξεργασίας – μεταποίησης - συσκευασίας μελιού, μονάδες για παραγωγή σακχαρωδών προϊόντων με βάση το μέλι.
  • Σηροτροφία και άλλα είδη, με επενδύσεις σε μονάδες αναπήνισης κουκουλιών και μονάδες μεταποίησης σαλιγκαριών.
  • Δημητριακά, με επενδύσεις σε μονάδες αποφλοίωσης - επεξεργασίας – τυποποίησης ρυζιού, αποθηκευτικούς χώρους δημητριακών, ξηραντήρια δημητριακών, κ.λπ.
  • Ελαιούχα προϊόντα, με επενδύσεις σε ελαιοτριβεία κυρίως για εκσυγχρονισμούς και συγχωνεύσεις, τυποποιητήρια - συσκευαστήρια ελαιολάδου, κ.λπ.
  • Οίνος, με επενδύσεις κυρίως για εκσυγχρονισμούς και συγχωνεύσεις οινοποιείων και ιδρύσεις μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις.
  • Οπωροκηπευτικά, με επενδύσεις κυρίως σε επίπεδο εμπορίας, μεταποίησης οπωροκηπευτικών καθώς επίσης και σε επίπεδο μονάδων επεξεργασίας, τυποποίησης βρώσιμων ελιών.
  • Άνθη, με επενδύσεις σε επίπεδο τυποποίησης και εμπορίας ανθέων.
  • Ζωοτροφές, με επενδύσεις κυρίως, μονάδων παραγωγής ζωοτροφών οικιακών ζώων, παραγωγής πλήρων τυποποιημένων μιγμάτων ζωοτροφών, αποθηκευτικών χώρων ζωοτροφών, κ.λπ.
  • Σπόροι και πολλαπλασιαστικό υλικό, με επενδύσεις σε μονάδες επεξεργασίας και τυποποίησης σπόρων και πολλαπλασιαστικού υλικού.
  • Φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά, με επενδύσεις σε μονάδες τυποποίησης και επεξεργασίας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Αποκλείεται η ενίσχυση α) Επενδύσεων για τη μεταποίηση ή εμπορία προϊόντων που προέρχονται από Χώρες εκτός Ε.Ε. β) Επενδύσεων παρασκευής και εμπορίας προϊόντων απομίμησης ή υποκατάστασης γάλακτος, γαλακτοκομικών προϊόντων και μελιού γ) Επενδύσεων στο επίπεδο λιανικού εμπορίου και δ) Επενδύσεων που αφορούν γενετικά τροποποιημένα προϊόντα.

Αιτήσεις ενίσχυσης που γίνονται δεκτές πρέπει να έχουν κατά την αίτηση επιλέξιμο προϋπολογισμό από 100χιλ. ευρώ μέχρι 15εκατ. ευρώ.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ενίσχυσης στο ανωτέρω Μέτρο καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος του Π.Α.Α. (ανοικτή προκήρυξη) και δύναται, εάν το επιθυμούν, να ξεκινήσουν τις εργασίες υλοποίησης με δική τους ευθύνη. Επιλέξιμες θεωρούνται οι δαπάνες που θα εκτελεσθούν από την ημερομηνία υποβολής του πλήρους φακέλου της αίτησης ενίσχυσης στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Γ.Δ. και η οποία υπολογίζεται ως ημερομηνία έναρξης εργασιών.

Αιτήσεις ενίσχυσης για ίδιους ή διαφορετικούς τομείς στα πλαίσια του ανωτέρω Μέτρου, υποβάλλονται μόνο μια φορά από τον ίδιο δικαιούχο.

ΎΨΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ:

Το ποσοστό ενίσχυσης στις Περιφέρειες που είναι επιλέξιμες για τον στόχο σύγκλισης διαφοροποιείται κλιμακούμενο από:


  • 50% για αιτήσεις ενίσχυσης επιλέξιμου προϋπολογισμού μέχρι του ποσού των 1,5 εκατομ. ΕΥΡΩ,
  • 45% για το τμήμα επιλέξιμου Προϋπολογισμού από 1,5 εκατομ. ΕΥΡΩ μέχρι 3,0 εκατομ. ΕΥΡΩ,
  • 40% για το τμήμα επιλέξιμου προϋπολογισμού από 3,0 εκατομ.ΕΥΡΩ μέχρι 6,0 εκατομ. ΕΥΡΩ και
  • 35% για τα τμήματα των επενδύσεων επιλέξιμου προϋπολογισμού άνω των 6,0 εκατομ. ΕΥΡΩ
Το ποσοστό ενίσχυσης για τις υπόλοιπες Περιφέρειες (Στερεά Ελλάδα) διαφοροποιείται κλιμακούμενο από 40% για αιτήσεις ενίσχυσης προϋπολογισμού μέχρι του ποσού των 6 εκατ. ευρώ και 35% για το τμήμα του επιλέξιμου προϋπολογισμού άνω των 6 εκατ. ευρώ.



Ειδικά, για τα Νησιά του Αιγαίου Πελάγους (εκτός Κρήτης και Εύβοιας), το ποσοστό ενίσχυσης αυξάνεται στις δύο πρώτες κατηγορίες κατά 15%, στην τρίτη κατηγορία κατά 10% και στην τέταρτη κατηγορία παραμένει το ίδιο, δηλαδή α) 65%, β) 60%, γ) 50% και δ) 35%.

Για επιχειρήσεις που έχουν πάνω από 250 υπαλλήλους και μέχρι 750 ή έχουν κύκλο εργασιών από 50 εκατ. ευρώ και μέχρι 200εκατ. ευρώ, το ποσοστό ενίσχυσης ανέρχεται στο 25% του επιλέξιμου προϋπολογισμού της αίτησης ενίσχυσης, χωρίς κλιμάκωση.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ:

Διαθέσιμος προϋπολογισμός για την δράση: 300.000.000,00 €. Αρμόδιος Φορέας είναι η: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΔΙΑΡΘΡΩΣΕΩΝ Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (http://www.agrotikianaptixi.gr/).

Οι αιτήσεις ενίσχυσης θα υποβάλλονται:

  1. στην Διεύθυνση Προγραμματισμού & Γ.Δ. – τμήμα Δημοσίων και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου, Αχαρνών 5 – Αθήνα, όπου και θα λαμβάνουν αριθμό πρωτοκόλλου και ο οποίος θα λαμβάνεται υπόψη για την εμπρόθεσμη υποβολή της αίτησης ενίσχυσης (1 αντίγραφο καθώς και ένα πλήρες σε ηλεκτρονική μορφή)
  2. στην αρμόδια καθ’ ύλη κάθετη ή οριζόντια Υπηρεσία του Υπουργείου (1 αντίγραφο)
  3. στην Διεύθυνση Χωροταξίας και Προστασίας Περιβάλλοντος του Υπουργείου, Πατησίων 207 - Αθήνα (1 αντίγραφο)
  4. στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου, Καπνοκοπτηρίου 6 - Αθήνα, προκειμένου για επενδύσεις στους τομείς Κρέατος, Γάλακτος και Αυγών - Πουλερικών (1 αντίγραφο)
  5. στην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Γεωργίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η επένδυση (1 αντίγραφο)
Επισημαίνεται ότι Δεν θα γίνουν δεκτές αιτήσεις ενίσχυσης που θα αποσταλούν ταχυδρομικώς.

Πληροφορίες – έντυπο υλικό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν από την Δ/νση Προγραμματισμού & Γ.Δ. – τμήμα Δημοσίων και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου, Αχαρνών 5 – Αθήνα ή από τις οικείες Περιφερειακές ή Νομαρχιακές Δ/νσεις Αγροτικής (Γεωργικής) Ανάπτυξης ή από το Διαδικτυακό τόπο http://www.agrotikianaptixi.gr/ και η έναρξη παραλαβής του εν λόγω υλικού ξεκίνησε ήδη από τις 10 Αυγούστου 2009.

Όσοι θέλετε ακόμα περισσότερες πληροφορίες, θα βρείτε την προκήρυξη και όλο το πληροφοριακό υλικό εδώ: http://www.agrotikianaptixi.gr/index.php?op=Call&todo=Load&id=846f8ae1151d1a3d.

Δαπάνες, χρέη, επιταγές και κόμματα...

Πασοκική Ασυνέπεια Στα Όψιμα Καμένα (ΠΑΣΟΚ)
.
Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Τελευταία, με αφορμή τη σύλληψη των φερόμενων απαγωγέων του εφοπλιστή Παναγόπουλου, παρακολουθούμε στα δελτία ειδήσεων ενδελεχή ρεπορτάζ για την απομαγνητοφώνηση εξαιρετιικά ενδιαφέρουσων συνομιλιών των δραστών.

Εξίσου, μεγάλο ενδιαφέρον όμως έχουν αντίστοιχες διαδικασίες μεταφοράς του προφορικού λόγου σε γραπτό από την αίθουσα των καθημερινών συνεντέυξεων τύπου των εκπροσώπων Τύπου των κομμάτων. Είναι χρήσιμες, κυρίως για διατήρηση αρχείου με σκοπό τον έλεγχο της φερεγγυότητάς.
Mε αφορμή λοιπόν τη πρόσφατη παράδοση της επιταγής ύψους 1.2 εκατ. ευρώ από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ στον Νομάρχη Ηλείας, θυμίζω τη δήλωση που είχε κάνει στις 25/6/08, ο τότε εκπρόσωπος Τύπου, κ. Ραγκούσης.
«Με εντολή του προέδρου του ΠαΣοΚ Γιώργου Α. Παπανδρέου, το 30% της έκτακτης οικονομικής επιχορήγησης του ΠαΣοΚ για τις εκλογές θα διατεθεί στην Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ) για τη βοήθεια των πυρόπληκτων περιοχών»
Στη συνέχεια, παρατίθενται οι δηλώσεις...

του νυν εκπροσώπου τύπου του κόμματος, κ. Παπακωνσταντίνου, μια ημέρα μετά την κατάθεση της επιταγής καθώς και οι απαντήσεις του σε ερωτήσεις πολιτικών συντακτών.
«Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ξεκινώ με την χθεσινή επίσκεψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία…. Με την επίσκεψη αυτή και την κατάθεση της επιταγής, εκπληρώνουμε αυτή την υπόσχεση, ένα ποσό συμβολικό αλλά και ουσιαστικό το οποίο θα διατεθεί για τρεις διακριτούς στόχους:
Ο πρώτος είναι μια επένδυση στους ανθρώπους, μια επένδυση στο αύριο μέσα από υποτροφίες σε παιδιά πληγέντων από τις φωτιές.
Ο δεύτερος, είναι μια επένδυση στο περιβάλλον, με παρεμβάσεις πρότυπες περιβαλλοντικού χαρακτήρα, αναδασώσεις, αντιπλημμυρικά έργα, που θα μας προσδιορίσει η Νομαρχία.
Και ο τρίτος, είναι σε μια κατεύθυνση που συνάδει με την πρόταση νόμου την οποία έχουμε καταθέσει και θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, δηλαδή την ανασυγκρότηση της περιοχής σε μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βάση.
Από τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθεί μια μελέτη η οποία θα υλοποιηθεί όταν το ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται στην κυβέρνηση...
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πού βρήκε το ΠΑΣΟΚ αυτά τα χρήματα; Του περίσσεψαν από τον κρατικό προϋπολογισμό, από την ενίσχυση μάλλον που πήρε από το κράτος; Γιατί ξέρουμε ότι αντιμετωπίζει και το ΠΑΣΟΚ πρόβλημα οικονομικό. Ή, δεν είναι έτσι;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ πράγματι αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα. Το ΠΑΣΟΚ έχει έλλειμμα, δεν έχει πλεόνασμα στα ταμεία του.
Αλλά το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε ότι, από τα χρήματα τα λίγα που έχει και από αυτά που δεν έχει, θα κάνει αυτή την κίνηση.
Με αναγκάζετε να σας παραπέμψω σε ένα από τα βασικά μαθήματα του χριστιανισμού. Δίνεις από αυτά που δεν έχεις. Και εμείς αυτό κάναμε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τελευταία. Ήθελα να ρωτήσω, αυτό είναι το μοντέλο οικονομικής διαχείρισης του ΠΑΣΟΚ να δανείζεται από τα επόμενα έτη και να αποπληρώνει δεσμεύσεις του; Αυτό θα είναι και το κυβερνητικό του μοντέλο; Γιατί περί αυτού πρόκειται, αυτό μας περιγράψατε πριν.
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Απ' ότι γνωρίζετε, τα πολιτικά κόμματα δαπανούν περισσότερα απ' όσα εισπράττουν. Και ειδικά σε περιόδους που έχουν να κάνουν με εκλογές. Δεν είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι έχουμε καταχρεώσει τη χώρα.»

Το ποιοί καταχρέωσαν τη χώρα με τα 20 χρόνια διακυβέρνησής τους, το γνωρίζουμε όλοι καλά σ' αυτή τη χώρα και πια δεν αποτελεί κρυφό μυστικό.
Το ότι τα κόμματα, με παράνομες χορηγίες και μίζες, δαπανούν περισσότερα απ' όσα εισπράττουν, το μάθαμε πρόσφατα μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης SIEMENS και την ειλικρινή κατάθεση Τσουκάτου.
Το ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ξεκάθαρο μοντέλο οικονομικής διακυβέρνησης και χρησιμοποιεί την ιδεολογική του απροσωπεία, τα αποδομημένα θεωρήματα και τα θεωρητικά κενά τα οποία πρεσβεύει (βλ.π. σοσιαλιστική δημοκρατία) για εκάστοτε κομματικές διευκολύνσεις είναι παγγίνως γνωστό και ιστορικά αποδεδειγμένο.
Η ειρωνική χρήση χριστιανικών ρητών από θιασώτες της αθεϊας είναι συχνό φαινόμενο.
Η καταφόρη κοροϊδία επίσης... Για πόσο όμως ακόμα θα είναι ανεκτή;


πηγή


Ποιος διέταξε την αποφυλάκιση Σεφερτζή;

Κι αυτό θα σας το "αποκαλύψουμε" μέσω του Ριζοσπάστη γιατί μας έπιασαν τα σοσιαλιστικά μας.

Λοιπόν, τον κ. Σεφερτζή αρχικά τον έβγαλε έξω ο σπουδαίος δικαστικός κ. Καλούσης!

Ο κ. Σεφερτζής παρέμεινε έξω επειδή σίγουρα και δίχως καμία αμφιβολία κατηγορείτο άδικα και ήταν αθώος. Η κακοβουλία των φαντασιόπληκτων και των δεξιών που έλεγαν ανυπόστατα πράγματα για εκείνη την υπόθεση κατέπεσε. Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη θριάμβευσε.

Διαβάστε το Ριζοσπαστικό άρθρο εδώ:

Ελεύθερος με όρους ο Σεφερτζής


Αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους ο Γ. Σεφερτζής, επικοινωνιολόγος και πρώην γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς, με διαταγή του 23ου ανακριτή Ε. Καλούση.

Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον Γ. Σεφερτζή είναι...

...η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, θα πρέπει να εμφανίζεται στον ανακριτή μια φορά το μήνα και να καταβάλει το ποσό των 10 εκατ. δραχμών.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ανακριτής πριν λίγες μέρες είχε ταχθεί υπέρ της προφυλάκισης του Γ. Σεφερτζή, ενώ τώρα άλλαξε γνώμη. Παράλληλα, και ο εισαγγελέας προφυλακίσεων Γ. Καραΐσκος σε αίτηση αποφυλάκισης του κατηγορούμενου, τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της προφυλάκισης, γιατί θεωρεί ότι είναι επικίνδυνος για τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων.

Ο πρώην γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς κατηγορείται για διασπάθιση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας «ΒΙΟΜΕΤΑΛ ΕΣΚΙΜΟ», ύψους 77 εκατομμυρίων δραχμών.

Σχόλιο zorro: Εκείνος ο εισαγγελέας προφυλακίσεων είχε λανθασμένη άποψη για τον διάσημο επικοινωνιολόγο. Θα χάναμε και εμείς και ο ΓΑΠ τόσο ωραίες αναλύσεις για τα πολιτικά μας θέματα αν έμενε μέσα. Είδες διορατικότητα ο κ. Καλούσης; Έκανε ένα λαθάκι και τον προφυλάκισε αλλά επανόρθωσε άμεσα.



Σχόλιο emprosdrama: Ο Γιώργος Σεφερτζής φέρεται ως στενός σύμβουλος επικοινωνίας του Γιώργου Α. Παπανδρέου, κατά πολλούς μάλιστα είναι ο άνθρωπος που συντόνισε την εσωκομματική του τακτική και έριξε τον Ε. Βενιζέλο στο καναβάτσο.
Θεωρείται ως ο γκουρού των exit poll αλλά και της κοινωνικής ανάλυσης πολιτικών ρευμάτων.
Αυτό το διαμάντι λοιπόν, θα το έτρωγαν της φυλακής τα σίδερα εάν δεν βρισκόταν ο εξαίρετος (πλην αδικημένος λειτουργός Καλούσης) για να τον αποφυλακίσει.


Ηλεκτρονική παρακολούθηση για την φοροκλοπή !

Ένα δίκτυο(on line) που θα διασυνδέσει όλες τις ταμειακές μηχανές και τα λογιστήρια της χώρας με τα κεντρικά συστήματα της Γεν. Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο.

Στόχος του νέου μέτρου είναι να παρέχεται άμεση ενημέρωση προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο της έκδοσης πλαστών τιμολογίων και να καταπολεμηθεί δραστικά η φοροαποφυγή και η φοροδιαφυγή στο ΦΠΑ.

Αυτή η on line ηλεκτρονική καταγραφή, διασταύρωση και πιστοποίηση αυθεντικότητας των συναλλαγών κατά τη στιγμή της έκδοσης κάθε παραστατικού, θα αποτελέσει μια ολοκληρωμένη λύση αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής με πολλαπλά οφέλη, αφού εκτός του ότι θα επιτυγχάνει την σε «πραγματικό χρόνο» (on-line) καταγραφή των συναλλαγών,και θα παγιδεύσει την βιομηχανία των πλαστών τιμολογίων, θα δώσει για πρώτη φορά τη δυνατότητα άντλησης πολύτιμων στοιχείων για τις οικονομικές συναλλαγές τη στιγμή που αυτές πραγματοποιούνται.

Επιπλέον θα προφυλάσσει τους επιτηδευματίες από το να γίνουν ακούσια λήπτες πλαστών τιμολογίων και θα απλοποιεί σημαντικά τις υποχρεώσεις των επιτηδευματιών και των επιχειρήσεων.

Γίνεται αντιληπτό ότι, αντί να εφαρμόζεται υπέρμετρη και άδικη φορολόγηση συνεπών και ειλικρινών πολιτών και επιχειρήσεων, ο φοροελεγκτικός μηχανισμός εστιάζεται πλέον στην αντιμετώπιση του πραγματικού προβλήματος, που επί δεκαετίες ταλανίζει την οικονομία μας.

Η φοροκλοπή ή φοροδιαφυγή , αποτελούσε και αποτελεί τον μεγαλύτερο ανασταλτικό παράγοντα της αναπτυξιακής πορείας της χώρας.
Τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα αποτελούν το κλασσικότερο μέσο νομιμοποίησης, ξεπλύματος μαύρου και βρώμικου χρήματος.

Με το on line δίκτυο καταπολεμούνται φορολογικές απάτες τύπου «καρουζέλ» (κυκλική απάτη), «φοίνικα»(αναβίωση επιχειρήσεων που ήταν σε αδράνεια και ...επαναδραστηριοποιήθηκαν), «φαντομά»(εικονικότητα προσώπου),«κλεμμένης ταυτότητας» και πολλά άλλα τεχνάσματα και πρακτικές που είχαν εφεύρει επιτήδειοι ,στοχεύοντας στη μείωση ή στη μη πληρωμή φόρου εισοδήματος, Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και άλλων έμμεσων ή άμεσων φόρων.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, θα πραγματοποιηθεί δημόσιος διεθνής διαγωνισμός για την ανάθεση της υπηρεσίας της on line προαναφερόμενης σύνδεσης.
Ήδη εκπονείται το σχέδιο της σχετικής προκήρυξης το οποίο υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2009.

Ας ελπίσουμε να μην αντιδράσουν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και έχουμε τραγελαφικές και παράλογες καταστάσεις, όπως συνέβη με τις ταμειακές μηχανές στα πρατήρια υγρών καυσίμων.
Αντίδραση για την οποία δικαίως τους απενεμήθη ο τίτλος ....«κόμματα των... βενζινάδων» ή «κόμματα της ....μόνιμης αντίδρασης».

Στροφή προς εναλλακτικές καλλιέργειες! Η ροδιά !

Χίλιοι μύριοι καλογέροι σε ένα ράσο τυλιγμένοι… Ρόδι.. ένα σούπερ φρούτο που γεννάει ελπίδες στους παραγωγούς!

Η ροδιά ανήκει στις δενδρώδεις καλλιέργειες που ευδοκιμούν στη ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και την Κρήτη. Το ρόδι, χάρις την υπεροχή του σε διατροφική αξία κέρδισε πολύ γρήγορα την εμπιστοσύνη των καταναλωτών αλλά και ενθάρρυνε αρκετούς παραγωγούς να στραφούν στην εντατική παραγωγή και καλλιέργεια της ροδιάς.



Η καλλιέργεια της ροδιάς δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε έδαφος καθώς καταφέρνει και προσαρμόζεται το ίδιο εύκολα τόσο σε ξηρικά εδάφη όσο και σε πιο εύφορα γεγονός που ευνοεί την ανάπτυξή της στα εδάφη της Κρήτης. Επιπλέον, στην καλλιέργειά της είναι ιδιαίτερα ευπροσάρμοστη και ευδοκιμεί είτε με συστηματική είτε με περιστασιακή φροντίδα. Πρόκειται για μια καλλιέργεια με χαμηλό κόστος παραγωγής ανά στρέμμα και υψηλή στρεμματική απόδοση. Ειδικότερα και ανάλογα με την ένταση (συστηματικότητα) καλλιέργειας, η απόδοση ενός στρέμματος με ροδιές διακυμαίνεται μεταξύ 1.500 – 3.000 κιλών.


Τόσο το συμβατικό, όσο και το βιολογικό ρόδι απολαμβάνουν υψηλών κατά κανόνα τιμών τόσο μεταξύ διαφόρων χωρών, όσο και στη διάρκεια του ημερολογιακού έτους. Για παράδειγμα πρόσφατες τιμές παραγωγού για συμβατικά ρόδια έχουν καταγραφεί με διακύμανση από 85 λεπτά έως 1,2 ευρώ, ενώ για βιολογικά ρόδια δύο φορές τουλάχιστον υψηλότερες. Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω, η καλλιέργεια της ροδιάς αφενός έχει μεγάλη ακαθάριστη αξία παραγωγής ανά στρέμμα και αφετέρου χαμηλό κόστος ανά στρέμμα, γεγονός που την κατατάσσει μεταξύ των πλέον σημαντικών προς εγκατάσταση και ανάπτυξη δενδρωδών καλλιεργειών.


Σημαντική συμβολή στην αντιμετώπιση καρδιαγγειακών παθήσεων


Το υψηλό επίπεδο των αντιοξειδωτικών συστατικών στο χυμό του ροδιού, και ιδιαίτερα ανθοκυανινών, τανινών και πολυφαινολών, έχει φανεί πως προστατεύει από την δημιουργία αθηρωμάτωσης των αρτηριών και κατ’ επέκταση από καρδιαγγειακά νοσήματα. Μειώνοντας τον κίνδυνο αθηρωμάτωσης, μειώνεται ο κίνδυνος απόφραξης των αγγείων, εμφράγματος του μυοκαρδίου και εγκεφαλικών επεισοδίων.


Η χρήση του ροδιού δεν περιορίζεται μόνο ως φρούτο, αλλά και ως χυμός ή βάση για είδη ζαχαροπλαστικής και φαρμακευτικά σκευάσματα. Στη μαγειρική, το ρόδι χρησιμοποιείται ως ωμό ή αποξηραμένο φρούτο το οποίο μπορεί να καταναλωθεί μεμονωμένα ή να συνοδεύσει κρύα πιάτα και σαλάτες.


Στα ράφια των καταστημάτων ο καταναλωτής μπορεί να βρει αρκετά προϊόντα παράγωγα μεταποίησης του ροδιού. Πέραν του χυμού, ο οποίος είναι και ο πιο δημοφιλής στους καταναλωτές χάριν των αντιοξειδωτικών του χαρακτηριστικών, υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα όπως μαρμέλαδα, σιρόπι (γρεναδίνη), πάστα, ξίδι, και αλκοολούχα ποτά.


Τα ρόδια σώζουν την αγροτική οικονομία στη Δράμα.

Έχουν πιάσει όπως φαίνεται το νόημα της σύγχρονης γεωργίας οι αγρότες στον Άγιο Αθανάσιο της Δράμας και ξεκίνησαν να αντικαθιστούν τις παραδοσιακές καλλιέργειες με πιο δυναμικές!

Έτσι πλέον τα ρόδια έχουν αντικαταστήσει το βαμβάκι.

Ήδη στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου του νομού Δράμας έχουν φυτέψει καινούριους ροδεώνες, οι οποίοι στα επόμενα χρόνια θα επεκταθούν, αντικαθιστώντας καλλιέργειες όπως βαμβάκι και καλαμπόκι.

Οι αγρότες-μέλη της Ομάδας Παραγωγών "Άγιος Αθανάσιος" είχαν απηυδήσει από τις περσινές τιμές του καλαμποκιού, ενώ το βαμβάκι είδαν ότι δεν έχει μέλλον κι έτσι επένδυσαν σε νέες φυτείες ροδιάς.


Το εγχείρημα έχει πετύχει σε πρώτη φάση, αλλά η δεύτερη φάση θα περιλαμβάνει την ίδρυση μονάδας παραγωγής χυμού ροδιού, με χρηματοδότηση από το τριετές επιχειρησιακό πρόγραμμα της Ομάδας, με την προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2009, για να ολοκληρωθεί μέχρι το 2011.


Ο "κόκκινος χρυσός", όπως τον αποκαλούν οι ειδικοί της διατροφής, που διακρίνεται για την υψηλή διατροφική αξία και, ειδικότερα, τις πλούσιες αντιοξειδωτικές ιδιότητες αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα πιο περιζήτητα διατροφικά προϊόντα στο άμεσο μέλλον- δεδομένης και της αυξανόμενης ζήτησης που παρουσιάζουν στην αγορά τα "έξυπνα" και υγιεινά τρόφιμα και ποτά. Παράλληλα, η καλλιέργεια ροδιού έρχεται να δώσει μια εξαιρετική και ιδιαίτερα προσοδοφόρα εναλλακτική στους παραγωγούς της, αφού μπορεί να αναπτυχθεί τόσο σε άγονα μειονεκτικά χωράφια όσο και σε πρώην καπνοχώραφα.


Με βάση πάντως αυτό το σκεπτικό στη Βόρεια Ελλάδα υλοποιούνται νέα επενδυτικά σχέδια: Η Thessa, η Ρόδι Ελλάς και η Ομάδα Παραγωγών "Άγιος Αθανάσιος" Δράμας προχωρούν στη δημιουργία των κατάλληλων παραγωγικών εγκαταστάσεων.
Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι και το γεγονός ότι οι επενδύσεις αυτές πλαισιώνονται με ισάριθμα προγράμματα συμμετοχικής συμβολαιακής γεωργίας, που προσφέρουν ασφάλεια και σταθερό εισόδημα στον παραγωγό.


Ο Καραμανλής θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές


Ο υπ. Εσωτερικών δηλώνει πως «το ΠΑΣΟΚ αποπροσανατολίζει και δημιουργεί κλίμα αστάθειας».

«Ο Κώστας Καραμανλής θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές», δηλώνει σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος. Και προσθέτει ότι ο κ. Καραμανλής «αποτελεί πόλο σταθερότητας, όχι μόνο της ΝΔ αλλά ολόκληρου του πολιτικού μας συστήματος. Είναι ο πιο κατάλληλος για να χειριστεί τις τύχες του τόπου».



Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο υπουργός Εσωτερικών, τονίζει ότι η ΝΔ έχει συμπαγή πλειοψηφία 151 εδρών, «την πλειοψηφία που απαιτείται για να κυβερνήσει και να εξαντλήσει την τετραετία». Ενώ για τον ανασχηματισμό απαντά ότι «πρόκειται για αποκλειστική αρμοδιότητα του πρωθυπουργού» και ο ίδιος δεν πρόκειται να πάρει θέση σε ένα θέμα, για το οποίο αποφασίζει αποκλειστικά ο κ. Καραμανλής.



Ο κ. Παυλόπουλος επιρρίπτει την ευθύνη για την «εκλογολογία» αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγορεί ότι «αποπροσανατολίζει και δημιουργεί κλίμα αστάθειας». Ενώ απορρίπτει τις κατηγορίες ότι τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση κινούνται σε προεκλογική λογική, διότι, όπως αναφέρει, «αφορούν στην αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων».



Στο ΠΑΣΟΚ επιρρίπτει την ευθύνη και για την «προεδρολογία», και κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση, ότι «χρησιμοποιεί την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας για μικροκομματικούς λόγους, περιφρονεί τους θεσμούς και προσβάλει το Σύνταγμα», την οποία κατηγορεί και για υποκρισία.

Αντίθετα, τονίζει, «η ΝΔ ουδέποτε έχει φερθεί υποκριτικά και ουδέποτε έχει προτάξει το κομματικό ή πολιτικό της συμφέρον έναντι του δημοσίου συμφέροντος και, ιδίως, έναντι του Συντάγματος».


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ


Άγκυρα - Σκόπια: βίοι παράλληλοι;

Η πολιτική Ιστορία είναι το καθ` εξοχήν εργαλείο ως προς την αξιολόγηση σφαλμάτων και λανθασμένων αποφάσεων. Είναι λοιπόν απολύτως αναγκαία η μελέτη της πολιτικής Ιστορίας πριν την οποιοσδήποτε λήψη σημαντικής πολιτικής απόφασης.

Ας δούμε ένα παραλληλισμό Άγκυρας και Σκοπίων όπως αναφέρεται σε άρθρο της εφημερίδας «kathimerini». H Τουρκία υπέβαλε αίτηση ένταξης στην ΕΟΚ στις 31 Ιουλίου 1959. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, στις 8 Ιουνίου 1959, είχε προηγηθεί η ελληνική αίτηση.

Η Ελλάδα είναι κράτος–μέλος της ΕΟΚ από το 1981, ενώ η Τουρκία πασχίζει να κρατήσει ζωντανή την ενταξιακή της διαδικασία το 2009, λόγω σωρείας λαθών.
Χρειάστηκαν δέκα γύροι διαπραγματεύσεων μεταξύ Άγκυρας και Βρυξελλών προκειμένου να φτάσουν τα δύο μέρη στην υπογραφή της Συμφωνίας Σύνδεσης στις 12 Σεπτεμβρίου 1963 και ακολούθως του «Πρόσθετου Πρωτοκόλλου» του 1970.

Εκτός από την Τελωνειακή Ένωση προβλεπόταν και η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και εργαζομένων στον ορίζοντα της δεκαετίας του 1990. Το χρονοδιάγραμμα της σύνδεσης, όπως και κύριοι όροι της Συμφωνίας δεν τηρήθηκαν.
Οι πολιτικές παλινωδίες στην Τουρκία με τα στρατιωτικά πραξικοπήματα ανά δεκαετία, όπως και η εισβολή της στην Κύπρο το 1974 δεν επέτρεψαν τη χάραξη μιας πορείας όμοιας με αυτήν της Ελλάδας.

Λίγο πριν από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ, η Επιτροπή, διαβλέποντας τις προθέσεις της Ελλάδας λόγω της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, κάλεσε την κυβέρνηση συνασπισμού του Ετσεβίτ να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις για ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ. Αυτός όμως αρνήθηκε. Έτσι χάθηκε μια άλλη ευκαιρία για την Άγκυρα.

Ο πειραματισμός της Άγκυρας στα Ιμια το 1996 οδήγησαν την Τουρκία εκτός Ε.Ε. το 1997. Πράγματι, στις 16 Ιουλίου 1997, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε το «Πρόγραμμα Δράσης 2000», ένα έγγραφο όπου, στο τμήμα που αφορούσε την επόμενη διεύρυνση, εξαιρούσε την Τουρκία.
Με την ένταξη της Κύπρου το 2004, η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας πάλι κόλλησε, λόγω της άρνησής της να αναγνωρίσει στην ουσία ένα κράτος–μέλος.

Τα Σκόπια κινήθηκαν πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά. Ήταν η πρώτη χώρα των Δυτικών Βαλκανίων που υπέγραψε τη «Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης» στις 9/4/2001. Οι διαδικασίες έναρξης του σχετικού διαλόγου είχαν αρχίσει στις 5/4/2000.

Η Συμφωνία αυτή τέθηκε σε εφαρμογή, με τη συγκατάθεση της Ελλάδας, στις 1/4/2004. Σε όλο το κείμενο της Συμφωνίας χρησιμοποιήθηκε ο όρος FYROM. Η δεύτερη «Συμφωνία» που αφορούσε την Κροατία, τέθηκε σε εφαρμογή στις 1/2/2005.

Η εμμονή των Σκοπίων να μην αποδέχονται τα όσα έχουν συμφωνηθεί στην Ενδιάμεση Συμφωνία αναφορικά με την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο όνομα, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στην «τουρκοποίηση» της διαδικασίας ένταξης της χώρας αυτής στην Ε.Ε.

Έχουν την ψευδαίσθηση ότι μπορούν προχωρήσουν, κατοχυρώνοντας παράλληλα το όνομα «Μακεδονία». Το ίδιο πίστευαν και οι Τούρκοι το 1980, με υπό κατοχή της μισής Κύπρου. Αν τα Σκόπια ακολουθήσουν τη «στρατηγική της μη ένταξης» της Άγκυρας, θα καταγράψουν απώλειες όπως και η Τουρκία.

Όπως και στην περίπτωση της Τουρκίας (βλέπε Κύπρο), έτσι και εδώ (βλέπε το όνομα) η ένταξη των Σκοπίων θα τελματώσει. Ως αιτία θα φανεί η Ελλάδα.
Αν τα Σκόπια καθυστερήσουν –πειραματιζόμενα όπως η Άγκυρα χάνοντας τις χρυσές ευκαιρίες των δεκαετιών 1970 και 1980– χώρες όπως η Αλβανία, Σερβία, Βοσνία θα βρεθούν μπροστά τους, ενώ είναι σήμερα αρκετά πίσω τους.

Ουδείς γνωρίζει βέβαια πώς θα συμπεριφερθούν, π.χ. η Αλβανία, και ΤΙ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ από τα Σκόπια όταν ως μέλη της Ε.Ε., αντιμετωπίσουν την ώρα της ένταξης της γείτονος χώρας. Επιπλέον κάθε καθυστέρηση ανοίγει όλο και πιο πολύ το «κουτί της Πανδώρας».

Παρόμοια προβλήματα είναι δυνατόν να αναφύονται –και θα αναφύονται– σε όλο το χρόνο της μη ένταξης των Σκοπίων, λόγω του ονόματος, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι τα Σκόπια θα ζήσουν, όπως και η Άγκυρα, μιαν ατέρμονη διαδικασία ένταξης.

Η ιστορία δεν προσφέρει πολλές ευκαιρίες. Η Τουρκία δεν άδραξε τις ευκαιρίες που της προσφέρθηκαν, υπερεκτιμώντας τις δυνάμεις της. Το ίδιο φαίνεται να ακολουθούν μέχρι σήμερα και τα Σκόπια.

Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Αφιέρωμα στον Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού

Ήταν στις 11 Αυγούστου 1996, όταν κυπριακό αίμα πότισε για μία ακόμα φορά τα χώματα του κατεχόμενου μέρους της Μεγαλονήσου. Μία ακόμα θυσία, σπονδή στο Θεό του «πολέμου», που μαίνεται στη μαρτυρική Κύπρο. Αυτή, του Τάσου Ισαάκ.


Όταν στις 2 Αυγούστου του 1996 τα μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλετιστών ξεκινούσαν την πορεία τους με προορισμό την κατεχόμενη Κερύνεια, προκειμένου να διαδώσουν το μήνυμα της ειρήνης, κανένας δε μπορούσε να φανταστεί την τραγική της κατάληξη.


Ανάμεσα στους Κύπριους μοτοσικλετιστές και 200 άτομα από πολλές χώρες της Ευρώπης.


Η πομπή ξεκίνησε από την πύλη του Βρανδεμβούργου, στο Βερολίνο. Σε κάθε σταθμό της μεγαλειώδους αυτής πορείας, με κεντρικό σύνθημα «Απελευθέρωση, η μόνη λύση», οι διοργανωτές πραγματοποιούσαν διασκέψεις Τύπου, όπου ανέλυαν τους στόχους της, καταγγέλλοντας παράλληλα την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.


Έπειτα από μία μεγάλη διαδρομή μέσα από τις χώρες της γηραιάς ηπείρου, που διήρκεσε οκτώ ημέρες, οι κήρυκες της ελευθερίας πάτησαν τις ρόδες τους στην Κύπρο.


Ακολούθησε συνάντηση μεταξύ του τότε προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, και του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλετιστών, Γιώργο Xατζηκώστα, στην οποία αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί το τελευταίο στάδιο της πορείας -αυτό της εισόδου στα κατεχόμενα εδάφη- προκειμένου να αποφευκτεί η ένταση.


Η κατάσταση, όμως, ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Οι μοτοσικλετιστές, αρνούμενοι να δεχθούν την απόφαση, άρχισαν να κινούνται ανοργάνωτα προς διαφορετικές κατευθύνσεις.


Tα πρώτα μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στο ΣOΠAZ, στη Λευκωσία, ενώ διαδηλωτές άρχισαν να περνούν στη ελεγχόμενη από τις δυνάμεις του ΟΗΕ νεκρή ζώνη. Οι συγκεντρωμένοι Τουρκοκύπριοι και ομάδες των ακροδεξιών «Γκρίζων Λύκων» άναψαν φωτιά για να τους απομακρύνουν.


Στη Δερύνεια η κατάσταση ήταν ακόμα χειρότερη, καθώς οι συγκρούσεις δεν άργησαν να μετατραπούν σε γενικευμένη σύρραξη. Μοτοσικλετιστές και άλλοι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με το συγκεντρωμένο πλήθος φανατικών Τουρκοκυπρίων, μελών των «Γκρίζων Λύκων» και τον κατοχικό στρατό.


Όσο περνούσε η ώρα τα επεισόδια κλιμακώνονταν. Τα μέλη των «Γκρίζων Λύκων» χτυπούσαν τους διαδηλωτές με στειλιάρια και πέτρες, τη στιγμή που οι ειρηνευτικές δυνάμεις κοιτούσαν το σκηνικό τρόμου ανίκανες να αντιδράσουν.


Ήταν τότε που ο Τάσος Ισαάκ, στην προσπάθειά του να βοηθήσει έναν άλλον Ελληνοκύπριο, ο οποίος δεχόταν τα ανελέητα χτυπήματα των Τούρκων, βρέθηκε στο κέντρο των γεγονότων. Γύρω του μαζεύτηκε ασκέρι μανιασμένων «Γκρίζων Λύκων», που χτυπούσε ανελέητα.


Λίγες στιγμές αργότερα, ο 23χρονος Κύπριος θα έπεφτε νεκρός, μερικά μόλις μέτρα από την Αμμόχωστο, αφήνοντας πίσω του γονείς, αδερφές και την έγκυο γυναίκα του.


Η κηδεία του ανθρώπου, που στα μάτια των Κυπρίων πήρε τη μορφή «μάρτυρα της ελευθερίας», πραγματοποιήθηκε στο Παραλίμνι, στις 14 Αυγούστου.


Ούτε αυτή η ημέρα κύλησε αναίμακτα για τον Ελληνισμό.


Ο Σολομώντας Σολωμού, ξάδερφος του νεκρού Ισαάκ, θέλησε να πάρει εκδίκηση, όχι για τον συγγενή του, αλλά για όλους τους χαμένους Κύπριους.


Η εικόνα του άψυχου Σολωμού να πέφτει από τον ιστό, στην προσπάθειά του να υποστείλει την τουρκική σημαία, με το τσιγάρο στο στόμα, συγκλόνισε και συγκλονίζει μέχρι σήμερα, ενώ δεν άργησε να μετατραπεί σε σύμβολο αγωνιστικότητας.


Επιδοτήσεις: Πως θα επιδοτηθείτε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013

To Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς, για την περίοδο 2007-2013.

Το ΕΣΠΑ αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης με απόλυτα σαφείς προτεραιότητες, στο κέντρο των οποίων βρίσκεται η εξωστρέφεια, η περιφερειακή ανάπτυξη, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η τεχνολογία, η καινοτομία και ο σεβασμός στο περιβάλλον.

Κύριοι Στόχοι του ΕΣΠΑ
• Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των Ελληνικών Επιχειρήσεων
Η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών μέσω της προώθησης και καθιέρωσης συστημάτων πιστοποιήσης ποιότητας και ελέγχου.
• Η αύξηση της παραγωγικότητας μέσω της ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών και της νέας γνώσης, καθώς και η εφαρμογή της καινοτομίας.
• Η αύξηση της έρευνας καθώς και της ερευνητικής συνεργασίας
• Η αύξηση του ποσοστού διάθεσης (εξαγωγών) των προϊόντων στις εθνικές και πολύ περισσότερο στις διεθνείς αγορές
• Η πράσινη επιχειρηματικότητα
• Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας - επιχιερηματικότητας στον τομέα του τουρισμού


Επιλέξιμες επιχειρήσεις που δικαιούνται επιχορήγηση

Δραστηριότητα Μεταποίηση - Τουρισμός - Εμπόριο - Υπηρεσίες
(πλην λίγων εξαιρέσεων που ορίζονται αναλυτικά στον οδηγό προγράμματος - συμπεριλαμβάνονται και οι εταιρείες franchise)

Αριθμός προσωπικού Έως 50 εργαζόμενους
Έτη Λειτουργίας Τουλάχιστον 2 πλήρεις 12μηνές κλεισμένες χρήσεις (έναρξη πριν τις 31/12/06)
Κύκλος Εργασιών
Μεταποίηση : 50.000 - 10.000.000 €
Υπόλοιπες : 30.000 - 10.000.000 €
(M.O. τελευταίας 3ετίας)

Νομική μορφή Ατομική - Ο.Ε. - Ε.Ε. - Ε.Π.Ε. - Α.Ε.

Κατηγορία Βιβλίων Β΄ ή Γ΄ Κατηγορίας του Κ.Β.Σ.
(Εξαίρεση : Στην κατηγορία «Τουρισμός» γίνονται δεκτές και επιχειρήσεις που δεν τηρούν βιβλία)



Επιλέξιμες Δαπάνες - Χρηματοδοτικό σχήμα επένδυσης


Επιλέξιμες Δαπάνες
Περιοχές Επενδύσεων: Όλη η Επικράτεια

Ύψος Επιχορήγησης: 55% της επένδυσης (για Ν. Αττικής, εκτός νησιών, & Ν. Θεσ/νικης)
65% της επένδυσης (για όλες τις υπόλοιπες περιοχές και νησιά)

Όρια επιχορηγούμενου προϋπολογισμού: Μεταποίηση: 50.000 € - 300.000 €
Τουρισμός: 30.000 € - 250.000 €
Εμπόριο/ Υπηρεσίες: 20.000 € - 200.000 €

Ελάχιστη Ιδία Συμμετοχή:
20% της επένδυσης

Έναρξη επιχορηγούμενων δαπανών:
Από 25/5/2009
Έναρξη υποβολής προτάσεων: Αναμένεται ανακοίνωση από το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Χρηματοδοτικό σχήμα επένδυσης
Γεωγραφική Ζώνη Επιχορήγηση Ελάχιστη Ιδία Συμμετοχή Μέγιστος M/Π Δανεισμός
Α 55 % 20 % 25 %
Β 65 % 20 % 15 %

Τα βήματα για την υποβολή της πρότασής σας


• Έλεγχος των επιλέξιμων δραστηριοτήτων (όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Υπ. Οι.Ο. - www.espa.gr)
• Επιλογή του επενδυτικού σχεδίου που θέλετε να πραγματοποιήσετε
• Οριστικοποιήση των ενεργειών - δαπανών που θα συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό της επιχείρησής σας και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων και υπηρεσιών που πάράγετε/παρέχετε
• Συγκέντρωση όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την πρότασή σας.
Σημείωση: Θα πρέπει να υποβληθεί μόνο ΜΙΑ επενδυτική πρόταση μέσω της Τράπεζας επιλογής σας.



Περισσότερες πληροφορίες, εδώ!


Δυσφορία Σημίτη για προεδρολογία

Νέος κύκλος εσωστρέφειας βρίσκεται προ των πυλών στο ΠΑΣΟΚ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της εκσυγχρονιστικής πτέρυγας του Κινήματος εκφράζουν, σε κατ' ιδίαν συζητήσεις με δημοσιογράφους τη δυσφορία τους για τα σενάρια που κυκλοφορούν, περί ενδεχόμενης πρότασης στον Γιώργο Σουφλιά, να είναι ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια, αν ο σημερινός Πρόεδρος αρνηθεί να είναι και πάλι υποψήφιος.

Στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Κώστα Σημίτη μεταφέρουν την ενόχληση και του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος διατυπώνει την εκτίμηση σε συζητήσεις του, ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, και η πρόωρη συζήτηση που άνοιξε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μονάχα προβλήματα μπορεί να του δημιουργήσει. Το ενδεχόμενο μάλιστα «συγκατοίκησης», με τον Γιώργο Παπανδρέου πρωθυπουργό και τον Γιώργο Σουφλιά Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έρχεται να ακυρώσει τις φιλοδοξίες του Κώστα Σημίτη να εκλεγεί εκείνος στον ανώτατο πολιτειακό θεσμό.


πηγή

Κοινοβουλευτική υποκρισία και δουλεμπόριο

Η κοινοβουλευτική υποκρισία είναι παλιά απεχθής “τέχνη” που ευδοκιμεί στις “δημοκρατίες” σαν τη δική μας και ύπουλα κατατρώγει τα θεμέλια του έθνους. Σχεδόν εξ ορισμού, 'κοινοβουλευτισμός' στη χώρα μας σημαίνει υποκρισία.
Οι βουλευτές παίρνουν γραμμή από τον αρχηγό τους να θεωρούν το άσπρο ως μαύρο και τανάπαλιν, αν αυτό νομίζουν ότι συμφέρει το κόμμα τους.
Πεπεισμένοι ότι οι οπαδοί τους δε διαθέτουν ούτε μνήμη, ούτε κρίση, οι εθνοπατέρες προκαλούν καθημερινά το νοήμονα και ελευθέρας βοσκής πολίτη, η μεν αντιπολίτευση με τα “όχι σε όλα”, η δε συμπολίτευση με τα “ναι σε όλα”, ακόμη κι αν πρόκειται τα τυφλά ‘όχι’ ή τα ‘ναι’ τους να βλάψουν ανεπανόρθωτα το εθνικό συμφέρον της χώρας.
Για τέτοιο κοινοβουλευτικό εκφυλισμό και υποκρισία μιλάμε, πλην βεβαίως ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα… Αυτούσια η αντικειμενική αλήθεια σπάνια ακούγεται στις αγορεύσεις της Βουλής, αφού οι έννοιες διαστρεβλώνονται μέσα από τον παραμορφωτικό φακό του κομματικού και ατομικού συμφέροντος.


Δεν είναι τυχαίο που ο Ιησούς φέρεται να είχε εξαπολύσει τα πιο αμείλικτα ΟΥΑΙ εναντίον των Φαρισαίων και Γραμματέων υποκριτών της εποχής του. Ενώ γινόταν φίλος μετανοημένων τελωνών και πορνών, ουδέποτε τα βρήκε με τους υποκριτές. Οι υποκριτές για τον Ιησού ήταν μια σιχαμερή τάξη. Μέχρι και “τάφους ασβεστωμένους” φέρεται να τους είχε αποκαλέσει.

Είναι αναρίθμητα τα περιστατικά απύθμενης όσο και προκλητικής κοινοβουλευτικής υποκρισίας που διαδραματίστηκαν τον τελευταίο χρόνο στο «ναό» της Δημοκρατίας μας, και δεν πρόκειται ν' αναφερθώ σε όλα αυτά διότι θα χρειαζόταν να γράψω τόμους. Κανένα κόμμα της Ελληνικής Βουλής δεν είναι αμέτοχο υποκρισίας. Η κοινοβουλευτική υποκρισία για τα κόμματα είναι πανίσχυρο εργαλείο προς άγραν ψήφων, προς αναρρίχηση στην εξουσία και διατήρηση αυτής. Όποιος δε μπορεί να υποκρίνεται δεν έχει τα “προσόντα” για να γίνει βουλευτής. Όμως κανένα κόμμα ή οπαδός δε δικαιούται να κατηγορεί μόνο τους απέναντι για υποκρισία, αφού όλοι είναι ένοχοι της αμαρτίας τούτης.

Αυτά σαν εισαγωγή στο θέμα με το οποίο θ’ ασχοληθώ σήμερα, που είναι η τροπολογία για τη μετατροπή της δουλεμπορίας από πλημμέλημα σε κακούργημα που συζητήθηκε στη Βουλή στις 23 και 24 Ιουνίου, 2009. Έπειτα από 5 χρόνια αδιαφορίας και απραξίας για το οξύτατο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, και αμέσως μετά από το ηχηρό ράπισμα των Ευρωεκλογών, ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του ξύπνησαν και ανασκουμπώθηκαν για να δώσουν, τάχα, θεραπεία στην απειλητική αυτή εθνική πληγή. Θα μου πεις οι άνθρωποι ήταν βαριά απασχολημένοι με το κουκούλωμα των σκανδάλων τους και δεν εύρισκαν καιρό. Σε κάθε περίπτωση, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Από το τίποτα, καλό είναι και το κάτι. Άλλωστε, εμείς οι ραγιάδες και υπομονή διαθέτουμε, και ανοχή δείχνουμε στην προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό των κυβερνήσεων που με την ψήφο μας αναδεικνύουμε. Βλέπετε έχουμε εμπεδώσει για τα καλά μέσα μας ότι στη “δημοκρατία” μας επιπλέουν οι φελλοί, κι από τους φελλούς κανείς δεν περιμένει πολλά. Απλά κάποια μέτρα-ασπιρίνες για να σερνόμαστε μέχρι να βγει η ψυχή μας...

Στην τροπολογία που “αναβάθμιζε” το αδίκημα της δουλεμπορίας σε κακούργημα τα “όχι σε όλα” των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πλην του ΛΑΟΣ, ήταν αναμενόμενα. Όσο για τον κύριο Παπανδρέου ο οποίος μετά τις ευρωεκλογές είχε βροντοφωνάξει, «Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση. Στόχος 0% λαθρομετανάστες» (δείτε εδώ), φαίνεται πως γρήγορα το ξέχασε, αν ποτέ το εννοούσε, και συντάχθηκε με το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ προς υποστήριξη των λαθρομεταναστών και, εμμέσως πλην σαφώς, των δουλεμπόρων.

Κατανοητό και ανθρώπινο θα μου πείτε, αφού το παιδί πασχίζει ν’ αλιεύσει ψήφους από τ’ αριστερά για να πετύχει την πολυπόθητη αυτοδυναμία που θα τον ανεβάσει στο μαγικό θρόνο της εξουσίας. Ανυπομονεί να εισπράξει με τη σειρά του τους παραδοσιακούς αναθεματισμούς στο τέλος της θητείας του, έχοντας προσθέσει μια ακόμη τρύπα στο νερό της νεοελληνικής χαβούζας – μιας χαβούζας την οποία οι περισσότεροι γεμίζουν με μπάζα κατεδάφισης, ενώ ελάχιστοι προσπαθούν κάτι να χτίσουν... Και όπως γνωρίζουν όλοι οι παροικούντες την «Ιερουσαλήμ», στους “αριστερούς” (διάβαζε “αντιδραστικούς”) χώρους η με νύχια και με δόντια υποστήριξη των λαθρομεταναστών και εμμέσως όσων τους εισάγουν στο “Γιουνανιστάν” είναι ευαγγέλιο. Αυτή γαρ την εντολή έχουν λάβει “άνωθεν”, και στο “άνωθεν” μπορεί ο καθένας να εντάξει οποιονδήποτε, ανάλογα με τη φαντασία και την καχυποψία που διαθέτει. Διότι μαζοχιστικό, παράδοξο και αφύσικον εστί το να πηγαίνει κανείς κόντρα στα συμφέροντα της πατρίδας του, δηλαδή της ευρύτερης οικογένειάς του.

Τι έγινε λοιπόν κατά τη συζήτηση της επίμαχης τροπολογίας; Πολλά υποκριτικά και ευτράπελα ακούστηκαν από την αντιπολίτευση, για να στηριχτεί το όχι, και τα επισήμαναν διάφορα ιστολόγια πρόσφατα. (Δείτε εδώ, εδώ, εδώ, κι εδώ). Από τα Πρακτικά της Βουλής 24-6-2009 (απόγευμα) θα παραθέσω χαρακτηριστικό απόσπασμα της αγόρευσης της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ κ. Θεοδώρας Τσακρή:

«Παραπέρα οφείλω να παρατηρήσω ότι έχετε καταστήσει κακούργημα κάθε περίπτωση παράνομης μεταφοράς μεταναστών με ή χωρίς αντάλλαγμα και δεν αφήσατε κανένα περιθώριο επιεικέστερης νομοθετικής αντιμετώπισης των περιπτώσεων στις οποίες η λαθρομεταφορά δεν γίνεται για λήψη ανταλλάγματος και δεν συνιστά δουλεμπορία.
Δηλαδή, στην περίπτωση που ένας αγρότης ή ένας κτηνοτρόφος έχει παραλάβει από τα σύνορα μία οικογένεια Αλβανών που έρχεται στη χώρα για να προσκολληθεί στα χωράφια ή στα ζώα της οικογένειας στερούμενη και των ταξιδιωτικών εγγράφων, θα θεωρούμε και σε αυτήν την περίπτωση ότι ο αγρότης ή ο κτηνοτρόφος αυτός… διαπράττει το ίδιο κακούργημα όπως και ένας δουλέμπορος που μεταφέρει περισσότερους λαθρομετανάστες με σοβαρό αντάλλαγμα για κάθε μεταφερόμενο και θα τους τιμωρούμε εξίσου;»

Προς την ίδια κατεύθυνση κινούμενος, ο πληθωρικός Ευάγγελος Βενιζέλος είπε μεταξύ άλλων:
«Γιατί, αλίμονο, εάν φθάσουμε σε διατάξεις, οι οποίες θα είναι ανεφάρμοστες γιατί θα ευτελίζονται, επειδή ένας ταξιτζής μεταφέρει κοντά στα σύνορα τέσσερις ή τρεις αλλοδαπούς και κατηγορείται ως δουλέμπορος, χωρίς να υπάρχουν άλλα στοιχεία της αντικειμενικής υπόστασης, τα οποία να μπορούν να διαχωρίσουν τον τυχαίο ταξιτζή από τον οργανωμένο δράστη ενός εγκλήματος δουλεμπορίας που καταδικάζεται σε οικουμενικό επίπεδο.»

Σας παρακαλώ, εσείς οι θερμόαιμοι, μη διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας από αγανάκτηση για τις σοφιστείες που διαβάσατε, διότι σε καιρό οικονομικής κρίσης δεν είναι εύκολο ν’ αντικαταστήσουμε τα ρούχα μας. Λοιπόν, έχουμε και λέμε, κι αν δε μας έρχεται να γελάσουμε, απλά κλαίμε: Η τροπολογία, λέει το ΠΑΣΟΚ, δεν έπρεπε να ψηφιστεί διότι ενδέχεται να αδικήσει κάποιον αθώο αγρότη ή κτηνοτρόφο που μεταφέρουν λίγους λαθρομετανάστες για δικές τους δουλειές, ή έναν αθώο ταξιτζή που τους μεταφέρει αλλά δεν είναι οργανωμένο μέλος δουλεμπορίας! Βρε κοίτα να δεις πού το κόλλησαν οι άνθρωποι!

Και ποιος δουλέμπορος θα ομολογήσει στο δικαστήριο ότι είναι οργανωμένος σε κύκλωμα; Ποιος θα αποκαλύψει ότι πληρώθηκε για να μεταφέρει λαθρομετανάστες; Δηλαδή το έγκλημα συνίσταται απλά στην ενδεχόμενη οργάνωση του δουλεμπόρου σε κύκλωμα και στην αμοιβή που εισέπραξε και όχι στη διευκόλυνση λαθραίας εισαγωγής μεταναστών σε μια χώρα ενάντια στους νόμους της; Με άλλα λόγια ο κάθε “φιλάνθρωπος” που ανιδιοτελώς διευκολύνει αυτά τα δυστυχισμένα πλάσματα να μπουν σε μια χώρα λαθραία και παράνομα είναι αθώος; Αυτό ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ;

Ελάτε, παρακαλώ, να το βασανίσουμε το πράγμα λίγο περισσότερο, διότι η σχιζοφρένεια γύρω από λαθρομετανάστες και δουλεμπόρους έχει κι άλλες παραμέτρους. Ο λαθρομετανάστης είναι άνθρωπος ή πράγμα; Είναι έλλογο ον ή ζώο; Γνωρίζει τι κάνει όταν εισέρχεται παράνομα σε μια χώρα ή έχει το ακαταλόγιστο; Έψαξε ο ίδιος να βρει μεταφορέα προς τη γη της επαγγελίας ή απήχθη και σύρθηκε παρά τη θέλησή του από εγκληματίες δουλεμπόρους; Ο λαθρομετανάστης που μπαίνει παράνομα σε μια ξένη χώρα, συχνά κουβαλώντας γυναίκα και 4-5 ανήλικα παιδιά, γνωρίζει ή δε γνωρίζει ότι παραβαίνει τους νόμους της χώρας αυτής; Ποιος έψαξε για τον άλλο; Ο λαθρομετανάστης, αυτός ο φτωχούλης που μας λέει ότι πεινούσε στη χώρα του, έψαξε για δουλέμπορο και τον πλήρωσε όσο-όσο – από 2 έως 5 χιλιάδες ευρώ, λένε – ή ο δουλέμπορος ψάχνει στα βάθη της Ασίας και της Αφρικής για επίδοξους λαθρομετανάστες που ονειρεύονται ευρωπαϊκούς παραδείσους χωρίς να έχουν καμία διάθεση να ενσωματωθούν στην κοινωνία που τους υποδέχεται; Τι είναι άραγε για το λαθρομετανάστη ο δουλέμπορος; Κακούργος ή σωτήρας; Δυνάστης ή ευεργέτης; Ελάτε τώρα που δεν ξέρετε τις εύλογες απαντήσεις σ’ αυτές τις ερωτήσεις! Ελάτε που δεν καταλαβαίνετε ότι και ο λαθρομετανάστης είναι συνένοχος με το δουλέμπορο, αφού όπως λέει μια αγγλική παροιμία, «χρειάζονται δύο για το ταγκό»!

Και ποια δικαιώματα δικαιούται να διεκδικεί ένας παράνομος, απρόσκλητος και παρείσακτος επισκέπτης που συχνά κουβαλάει μαζί του και πέντε-έξι εξαρτώμενες ψυχές; Ποιος του είπε ότι εδώ έχουμε δουλειές; Ποιος του έταξε τι; Και με ποιο σκεπτικό ο Έλληνας φορολογούμενος, που πλήρωνε μια ζωή ασφάλιστρα σ’ ένα καταρρέον ασφαλιστικό σύστημα, θα πρέπει να μοιραστεί τη μπουκιά του με κάποιον που του ήρθε από το πουθενά; Μα αν υπάρχει τόση δυστυχία στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, στη Σομαλία, τότε πού και πότε θα σταματήσει η ακατάσχετη εισροή; Πρέπει να έρθουν όλοι εδώ ή όπου τέλος πάντων βρουν τέτοιο ξέφραγο αμπέλι; Δύσκολο… Επί του θέματος είχα γράψει και παλιότερα. (Δείτε εδώ, εδώ, κι εδώ)

Κάθε φορά που ακούω ότι “συνελήφθησαν” τόσοι λαθρομετανάστες στο τάδε ελληνικό νησί και εισήχθησαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις, απορώ και εξίσταμαι για την “τιμωρία” που τους επιφυλάξαμε εμείς οι “άσπλαχνοι” Έλληνες. Άλλο που δεν ήθελαν οι απρόσκλητοι εισβολείς να τύχουν δωρεάν νοσοκομειακής περίθαλψης! Και αν οι αρχές σπανίως πιάσουν κανένα δουλέμπορο – σωτήρα των δυστυχισμένων! – μας λένε ότι παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα. Για ποιο λόγο; Επειδή έκανε με το αζημίωτο ένα “θεάρεστο” έργο να σώσει μερικούς συνανθρώπους μας από την κόλαση της πατρίδας τους; Ποιος δουλεύει τζάμπα σήμερα; Εδώ οι άχρηστοι τεμπελο-εθνοπατέρες έχουν βαφτίσει τον παχυλό μισθό τους “βουλευτική αποζημίωση” και περιμένουν ο δουλέμπορος να δουλέψει τζάμπα, και μάλιστα κινδυνεύοντας να πάει και φυλακή; Πάντως, απ’ αυτό που κατάλαβα, κατά το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, ο δουλέμπορος είναι εγκληματίας επειδή πληρώθηκε και δεν τους μετέφερε δωρεάν! Το ακούσατε;

Γι αυτό σας λέω, κάποια κόμματα έχουν ενσυνείδητα ταχθεί υπέρ της διάλυσης της Ελλάδας, ενώ άλλα, όπως η ΝΔ, το κάνουν λόγω βλακείας και νωθρότητας. Και για νάχουμε καλό ρώτημα, κύριοι της ΝΔ, γιατί οι λαθρομετανάστες πρέπει να παραμείνουν επί ένα χρόνο στα “κέντρα υποδοχής” που τους φτιάχνετε, συντηρούμενοι με τους φόρους μας και με τα δανεικά που έχετε χρεώσει τις επόμενες γενιές, κι όχι ένα μήνα; Για να σιτέψουν; Ή μήπως για να προλάβουν τα ζευγάρια να γεννήσουν κι άλλο παιδί; Διότι τι θα κάνουν εκεί μέσα που θα τρώνε και θα κάθονται; Δε θα παίξουν και λίγο; Δηλαδή τι θα συμβεί σ' ένα χρόνο που δε μπορεί να συμβεί σήμερα; Οι χώρες τους θα τους δεχτούν πίσω ενώ σήμερα δεν τους δέχονται; Η Ευρώπη θα τους απορροφήσει ενώ σήμερα μας έχει γυρίσει την πλάτη λέγοντας, «Πρόβλημά σας! Ας ελέγχατε τα σύνορά σας;» Γι’ αυτό σας έχω ξαναπεί: φοβάμαι ότι τούτος ο τόπος δεν έχει μέλλον… Βάλλεται, δυστυχώς, και απ’ έξω και από μέσα.

Θα κλείσω μ’ ένα μικρό απόσπασμα από το ρεσιτάλ ανθελληνισμού, υποκρισίας και παραπληροφόρησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αναστασίου Κουράκη, κι ας ξυπνήσουν όσοι έχουν παρασυρθεί από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.
«Επειδή όλοι έχουν πει ότι και η χώρα μας είχε μετανάστες, θα πρέπει να πω το εξής. Ο κ. Μαρκογιαννάκης χθες είπε ότι όσοι πήγαιναν στη Γερμανία πήγαιναν νομίμως. Κάνει λάθος. Οι μισοί Έλληνες της Γερμανίας εγκαταστάθηκαν παράνομα. Πήγαιναν σαν τουρίστες, έπιαναν δουλειά και κάποια στιγμή νομιμοποιούνταν, όπως έγινε το ίδιο και όταν πήγαιναν οι δικοί μας άνθρωποι στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία.»

Αυτό δεν είναι αλήθεια, κύριε Κουράκη! Κάτι γνωρίζουμε κι εμείς. Είχα πάει κι εγώ στην Αμερική ως τουρίστρια το 1972, αλλά μόλις πλησίαζα να συμπληρώσω τους έξι μήνες παραμονής που μου είχαν δώσει κατά την είσοδό μου, έλαβα το ειδοποιητήριο να φύγω. Έτσι λειτουργούν οι ευνομούμενες πολιτείες. Στους έξι αυτούς μήνες έψαξα και για δουλειά, και είχα πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού του ΕΜΠ, αλλά δεν με προσέλαβε κανείς διότι απλά ήμουν τουρίστρια. Ούτε που διανοήθηκα τότε να παραμείνω παράνομα διότι σεβόμουνα τους νόμους της χώρας αυτής. Ούτε που σκέφτηκα να το παίξω πολιτική “πρόσφυγας” ισχυριζόμενη ότι η Χούντα με καταδίωκε. Αυτοί όμως που εσείς στηρίζετε με πάθος το κάνουν καθέξιν. Όλοι πολιτικοί πρόσφυγες ισχυρίζονται πως είναι, κι άντε να βρεις την αλήθεια! Όσοι πήγαιναν τότε στην Αμερική ή την Αυστραλία, κλπ., είχαν νόμιμα χαρτιά από την εδώ Πρεσβεία της χώρας αυτής. Ή έπρεπε να τους έχει καλέσει εργοδότης με εξασφαλισμένη εργασία, ή να έχουν συγγενή πρώτου βαθμού που θα αναλάμβανε τη διαμονή και συντήρησή τους. Κι άλλοι κατέφευγαν στη λύση του γάμου.

Ωστόσο, κι αν ακόμη τα πράγματα ήταν έτσι όπως τα λέτε, η Ελλάδα σήμερα έχει 10% ανεργία και δεν περισσεύουν εργασίες για το πλήθος λαθρομεταναστών που καταφτάνουν καθημερινά στη χώρα μας, και στους οποίους εσείς δε βάζετε αριθμητικό όριο ούτε τέλος. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ! Το καταλαβαίνετε; Δε βλέπετε, δεν ακούτε τι συμβαίνει γύρω σας; Γι’ αυτό κάποιοι λαθρομετανάστες καταφεύγουν στην εγκληματικότητα για να επιβιώσουν. Γι αυτό τα φανάρια της Αθήνας έχουν γεμίσει με καθαριστές παρμπρίζ αυτοκινήτων που υψώνουν τη σκούπα δίκην ροπάλου και με το ζόρι σου καθαρίζουν τα τζάμια, βρωμίζοντας το υπόλοιπο αυτοκίνητο με τα κίτρινα ζουμιά που τρέχουν από τα πλάγια… Μια μορφή επαιτείας!

Πού θα πάει αυτή η ιστορία κύριοι της Αριστεράς; Πόσο επικίνδυνοι για εγκλήματα ή λοιμώξεις μπορεί να γίνουν αυτοί οι πεινασμένοι λαθρομετανάστες αύριο-μεθαύριο; Τέτοιο χάος δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα! Πουθενά τα πεζοδρόμια και οι πεζόδρομοι μιας ευρωπαϊκής πόλης δεν έχουν καλυφθεί από το εμπόρευμα μικροπωλητών. Και μη μου πετάξετε τη ρετσινιά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας διότι προσωπικά έχω βοηθήσει ουσιαστικά πολλούς μετανάστες, ναι και λαθρομετανάστες, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν η κατάσταση ήταν ακόμη ελεγχόμενη και υπήρχαν δουλειές… Απλά δεν πιστεύω στο δόγμα σας, "κράτα με να σε κρατώ για να πέσουμε όλοι στο γκρεμό." Και βεβαίως νιώθω ευθύνη για τις επόμενες γενιές των Ελλήνων. Σε ποια χώρα άραγε θα ζήσουν; Τι ποιότητα ζωής άραγε θα έχουν;

Πολλά είπα φίλοι μου, και πολύ περισσότερα έχω να πω. Όμως φοβάμαι ότι σας κούρασα. Άλλωστε δεν είπα και τίποτα εξυπνάδες. Όσοι διαθέτετε κοινό νου μπορείτε να σκεφτείτε και όσα δεν περιέγραψα. Υπάρχει άραγε οργανωμένο σχέδιο εκείνων που στηρίζουν και προάγουν την Παγκοσμιοποίηση για την αλλοίωση των εθνικών χαρακτηριστικών των διαφόρων κρατών; Μήπως εκεί πρέπει ν’ αναζητήσουμε το οργανωμένο έγκλημα; Για αναρωτηθείτε, πού βρίσκουν οι πάμφτωχοι λαθρομετανάστες τόσα χρήματα για να πληρώνουν τους δουλεμπόρους; Τα ποσά αυτά στην πατρίδα τους τα διαθέτουν μόνο οι πλούσιοι. Ποιος λοιπόν τους ξεσηκώνει να λαθρομεταναστεύσουν και τους χρηματοδοτεί; Κι εμείς, ως πότε θα κοιμόμαστε όρθιοι;