Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Ενοχλήθηκε το Τουρκικό Προξενείο από δημοσιεύματα που ξεσκεπάζουν την δράση του!

Καταγγέλλουν αντιτουρκισμό στη Θράκη!

Mας κήρυξαν εχθρούς του Προξενείου...!

Στους γνωστούς εργολάβους της προπαγάνδας του ανέθεσε το Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, την απάντηση σε εφημερίδες της Κομοτηνής αλλά και στο ιστολόγιό μας, σχετικά με τις καταγγελίες κατά των γνωστών και αγνώστων «δράσεων» του Τούρκου Προξένου Μουσταφά Σαρνίτς στην περιοχή της Θράκης και ειδικότερα στις ορεινές περιοχές των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης.

Με ένα κείμενο που ξεχνάει να αναφερθεί στην συνθήκη της Λωζάνης, που διαστρεβλώνει την οικτρή πραγματικότητα της, δίχως «φερετζέ», τουρκικής προπαγάνδας και χωρίς να διστάσει να καταγγείλει την καλύτερη ως Ευρωπαϊκή χώρα Τουρκία σε σχέση με την Ελλάδα, ο συντάκτης του κειμένου (προφανέστατα γραμμένο μέσα στο Τουρκικό Προξενείο) στρουθοκαμηλίζοντας επιθυμεί να απαντήσει στις αποδεδειγμένες καταγγελίες που κατατέθηκαν μέσα από κείμενα Ελλήνων Θρακιωτών που δεν διστάζουν να καταγγείλουν την αδιαφορία του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και την αδικαιολόγητη συμπεριφορά των αρμοδίων υπαλλήλων του στην περιοχή.
Τόσο ο Περιφερειάρχης κ. Σταμάτης, όσο και οι εφημερίδες της Κομοτηνής «Φωνή της Ροδόπης», «Χρόνος», το περιοδικό «Αντιφωνητής» αλλά και το ιστολόγιό μας (κείμενά μας δημοσιεύει η «Φωνή της Ροδόπης» μετά από σχετική συνεννόηση) βρέθηκαν στο στόχαστρο του Μουσταφά Σαρνίτς και της Άγκυρας. Φυσικά, είναι πολύ μεγάλη η ικανοποίηση των Ελλήνων συντακτών που καταγγέλλουν και πιέζουν ώστε να μαθευτεί η εγκατάλειψη της Θράκης από την Ελληνική κυβέρνηση και η ταυτόχρονη παράδοσή της στα σχέδια των πρακτόρων και των πληρωμένων εγκάθετων του Προξενείου ανάμεσα στους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης.
Η αλήθεια είναι ενοχλητική, αλλά περισσότερο ενοχλητικό είναι το ξεσκέπασμα της δράσης του Τούρκου Προξένου που δεν διστάζει να μεταφέρει μηνύματα του Τουρκισμού σε θρησκευτικές συγκεντρώσεις των μουσουλμάνων της περιοχής, χρησιμοποιώντας τους «ψευτομουφτήδες» Ξάνθης και Ροδόπης ή άλλες φορές εμφανιζόμενος ο ίδιος και διακηρύσσοντας την αγάπη της «μητέρας πατρίδας» προς τους μουσουλμάνους της Ελληνικής Θράκης, τους οποίους επιμένει να αναφέρει ως Τούρκους της Δυτικής Θράκης, παραχαράσσοντας έτσι την πραγματικότητα και προκαλώντας, χωρίς όμως ποτέ να έχει πάρει μία σκληρή απάντηση – τοποθέτηση από το Ελληνικό ΥΠΕΞ που ίσως θα πρέπει να του υπενθυμίσει πως η Θράκη είναι περιοχή της Ελλάδας και πως στη Θράκη ζούνε Έλληνες μουσουλμάνοι!!!!
Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο της εφημερίδας Μιλλέτ της 9ης Ιουλίου 2009, στο οποίο γίνεται άμεση απόπειρα σύνδεσης του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως με το ζήτημα της Θράκης και των θρησκευτικών εορτών των μουσουλμάνων, αλλά, προφανώς διαφεύγοντας από τον συντάκτη κάποια στιγμή γίνεται αναφορά σε «επισκέψεις αρμοδίων και διπλωματών» στην Θράκη, ξεσκεπάζοντας έτσι τον ρόλο ανθρώπων που χωρίς να έχουν την διπλωματική ιδιότητα επισκέπτονται ως «αρμόδιοι» την ακριτική αυτή περιοχή της Ελλάδας. Μήπως θα μπορούσε κανείς από το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής να μας διαφωτίσει σχετικά με την αρμοδιότητα που ασκούν μέσα στην Ελλάδα αυτοί οι «αρμόδιοι»;
Επειδή, μία καθ’ ολοκληρίαν απάντηση στο κείμενο του Τουρκικού Προξενείου (που δημοσίευσε η εφημερίδα της Κομοτηνής «Μιλλέτ») χρειάζεται σελίδες επί σελίδων, αφήνω σε όλους εσάς τους επισκέπτες και αναγνώστες, να σχολιάσετε επαρκώς τα καταγέλαστα στα οποία αναφέρεται ο συντάκτης – κειμενογράφος της «Μιλλέτ». Όπως, αντιλαμβάνεστε, το κείμενο, από μόνο του, αποτελεί κόλαφο αποδείξεων εμπλοκής της Άγκυρας και του Προξενείου στην Θράκη. Αλλά αξίζει να ενημερώσουμε, ίσως, τον κύριο Σαρνίτς πως οι πληροφορίες για τα όσα λένε στις διάφορες συγκεντρώσεις ο ψευτομουφτής Ροδόπης και Ξάνθης αλλά και ο ίδιος ως πρόξενος της Τουρκίας, τα μαθαίνουμε από τα Τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία νιώθουν ιδιαίτερα υπερήφανα για τον άξιο Πρόξενο που μετά το Κόσοβο ανέλαβε έργο στη Θράκη!!! Το πιο αστείο της υπόθεσης αυτής, είναι πως το Τουρκικό προξενείο τολμά να καταγγείλει για εθνικισμό αυτούς που ξεσκεπάζουν τις δράσεις του, ενώ δεν λέει κουβέντα για την μετατροπή των τζαμιών (καθαρά θρησκευτικοί χώροι) σε χώρους τουρκικής προπαγάνδας!!! Αλλά γιατί να μην τα ισχυρίζεται και γιατί να μην «ξεχνάει» ο κύριος Σαρνίτς; Μήπως θα τον επαναφέρει στην τάξη το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών; Στο μαντρί της Θράκης, μπήκε για να κλέψει πρόβατα ο Τούρκος πρόξενος. Και η δουλειά του γίνεται ακόμη πιο εύκολη, αφού ο τσομπάνης είναι αλλού, φροντίζοντας να κάνει όλα τα απαραίτητα για να γίνει αρχιτσέλιγγας!!!
«Ζωντανή σύνδεση από το Πατριαρχείο στην Ελλάδα
Ο Πατριάρχης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Κύριλλος, πρωτοστάτησε στην λειτουργία της Κυριακής μαζί με τον Πατριάρχη Φαναρίου, Βαρθολομαίο, στα πλαίσια της πρώτης επίσκεψης του στην Κωνσταντινούπολη. Τα ελληνικά κανάλια μετέδωσαν ζωντανά την λειτουργία.
Στην λειτουργία συμμετείχε και ο Έλληνας Πρόξενος της Κωνσταντινούπολης, Βασίλης Μπορνόβας.
Έχει ενδιαφέρον το τι θα πουν οι ρατσιστές αρμόδιοι του Ελληνικού κράτους και οι τοπικές Ελληνικές εφημερίδες για αυτήν την ζωντανή μετάδοση. Όταν τα τηλεοπτικά κανάλια από την Ευρώπη και την Τουρκία κάνουν λήψη εικόνων και βγάζουν φωτογραφίες από τις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, οι τοπικές Ελληνικές εφημερίδες επιτίθενται ανελέητα και κάνουν λόγο για καταστροφή.
Ειδικότερα, κάποιες ρατσιστικές τοπικές και εθνικιστικές εφημερίδες δεν αρκέστηκαν μόνο να κάνουν ανήθικα σχόλια (σχόλια σχετικά με τον προπαγανδιστικό χαρακτήρα που έδωσε στα χατίμ το προξενείο που εκμεταλλευόμενο το πλήθος κόσμου μιλούσε για τα ιδανικά της "μητέρας πατρίδας") αυθαδώς για την λήψη εικόνων με κάμερα από τις εκδηλώσεις χατίμ των Τούρκων των ορεινών περιοχών της Δυτικής Θράκης, αλλά είχαν επίσης κάνει έκκληση στις αστυνομικές δυνάμεις και την ασφάλεια να ασκήσουν τα καθήκοντα τους (οι εκκλήσεις έγιναν προκειμένου να διαφυλαχθεί ο τοπικός πληθυσμός από τροχαία ατυχήματα λόγω μεγάλης προσέλευσης "ξένων" αυτοκινήτων σε μία δύσκολη για οδήγηση επαρχιακή οδό, αλλά και προς τις υπηρεσίες ασφάλειας προκειμένου να καταγράψουν "περίεργες κινήσεις" ανθρώπων που ήρθαν με άλλους σκοπούς και όχι να παρακολουθήσουν τα χατίμ).
Ο Ελληνικός τύπος της Δυτικής Θράκης, οι αρμόδιοι του κράτους ακόμα και οι Χριστιανοί θρησκευτικοί λειτουργοί, σε κάθε ευκαιρία επιτίθενται σε όλες τις εθνικές και πνευματικές αξίες της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, στους θρησκευτικούς ηγέτες της, στους αιρετούς και στα ιδρύματά της.
Ενώ αυτή είναι η κατάσταση στην Δυτική Θράκη, οι ορθόδοξες μη μουσουλμανικές μειονότητες μπορούν και κάνουν σε διεθνή επίπεδο τις λειτουργίες τους και τα κανάλια μπορούν και μεταδίδουν ζωντανά στην Ελλάδα αυτές τις λειτουργίες. Σαν να μην φτάνει αυτό μπορεί και συμμετέχει σε αυτές τις εκδηλώσεις και ο πρώην Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων Δυτικής Θράκης, Βασίλης Μπορνόβας (ξεχνάει φαίνεται ο συντάκτης πως καμία μουσουλμανική ρησκευτική τελετή δεν απαγορεύεται στη Θράκη, εκτός εάν ενοχλείται επειδή οι γιορτές αυτές δεν έχουν απόλυτα θρησκευτικό χαρακτήρα).
Άρα, στην Τουρκία μπορεί και συμμετέχει ένας Έλληνας Πρόξενος στην λειτουργία της Ορθόδοξης Μειονότητας και ούτε το Τουρκικό κράτος, αλλά ούτε και κάποιος τοπικός ή εθνικός τύπος κάνει έκκληση τις αστυνομικές δυνάμεις και την ασφάλεια (και πάλι ξεχνάει ο συντάκτης του κειμένου του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής πως όταν γίνονται θρησκευτικές συνάξεις και λειτουργίες στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως, πλήθος αστυνομικών δυνάμεων και αρχών ασφαλείας βρίσκονται στην περιφέρεια αλλά και στον προαύλιο χώρο του Πατριαρχείου προκειμένου να σταματήσουν επιθέσεις από φανατικούς μουσουλμάνους ή και να παρακολουθήσουν από κοντά τα όσα γίνονται στο Πατριαρχείο).
Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα μέλος της Ε.Ε. Όμως συμπεριφέρεται πιο πολιτισμένα και πιο πολύ σαν ευρωπαϊκή χώρα σε σχέση με την Ελλάδα που είναι μέλος της Ε.Ε.
Αν παρατηρήσει κανείς τις ειδήσεις που δημοσιεύτηκαν στο τοπικό και εθνικό τύπο της Ελλάδας για τον Τούρκο Γενικό Πρόξενο της Κομοτηνής, Μουσταφά Σαρνίτς, από την πρώτη μέρα του διορισμού του, προκύπτει το συμπέρασμα ότι η χώρα μας δεν είναι μια Ευρωπαϊκή αλλά μια υποανάπτυκτη χώρα (αμφισβητείται ο ρόλος του κυρίου Σαρνίτς στο Κόσοβο; Μα γι αυτόν τον ρόλο επαινέθηκε από την ίδια την Τουρκική κυβέρνηση, από τους μουσουλμάνους Κοσοβάρους και του ανατέθηκε ο ευαίσθητος τομέας της Θράκης!).
Η Ελληνική διοίκηση ενοχλείται από τις επισκέψεις των Τούρκων αρμοδίων (μήπως μπορείτε κύριοι συντάκτες να μας πείτε τις αρμοδιότητες αυτών των "Τούρκων αρμοδίων" στην περιοχή της Θράκης; Καλό θα ήταν να μας ενημερώσετε εκτενέστερα για τους "αρμοδίους" που περιφέρονται από χωρίον εις χωρίον και "τάζουν λαγούς με "σαρίκια". Ενημερώστε μας σας παρακαλούμε για τις δράσεις των αρμοδίων και θα έχετε καλό... παράδεισο) και των Τούρκων διπλωματών στην Δυτική Θράκη. Από τις ειδήσεις που κυκλοφορούν γίνεται αντιληπτό ότι οι Μυστικές Υπηρεσίες και το Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων κατευθύνουν τον τοπικό τύπο να κάνει ειδήσεις πάνω σε αυτό το θέμα. Ο Μπορνόβας όταν ήταν στην Δυτική Θράκη παραπονιόταν για την γραμμή της Τουρκικής ταυτότητας που ακολουθούσε ο Τουρκικός τύπος και για την μειονοτική πολιτική των Τούρκων διπλωματών. Όμως τώρα βλέπουμε ότι ο ίδιος κάνει τα ίδια πράγματα για τα οποία παραπονιόταν (συνηθισμένος ο συντάκτης, φαίνεται, από την εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών με ΜΜΕ που υπάρχει στην Τουρκία, νομίζει πως συμβαίνει το ίδιο και στην Ελλάδα!!! Είναι σίγουρο πως δεν έχει καταλάβει πως γράφει για Ελληνικά ΜΜΕ και αναφέρεται σε Έλληνες συντάκτες κειμένων. Θα τον λυπήσουμε, αλλά πρέπει να τον ενημερώσουμε πως στην Ελλάδα οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν ασχολούνται με τα ΜΜΕ και δεν τα χρησιμοποιούν για να κάνουν την "γκρίζα" ή την "μαύρη" προπαγάνδα τους Αυτές τις συνήθειες, σύμφωνα με τις εξελίξεις στην υπόθεση Εργκένεκον, τις έχουνε στην Τουρκία... και ευτυχώς όχι εδώ).
Ο δικός μας Νεοδημοκράτης Περιφερειάρχης κ. Σταμάτης εφέντη έδειξε και πάλι τον «πατριωτισμό» του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Χρόνος», «ο Γ.Γ. της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Δημήτρης Σταμάτης δήλωσε την ενόχληση που αισθάνθηκε από την πρόσκληση που έγινε στον Τούρκο Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού από τον Σύλλογο Πολιτισμού Νέας Καρβάλης για το Φεστιβάλ “Ήλιος και Πέτρα”». (ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κύριος Σταμάτης, έχει μπει για τα καλά "στο μάτι" του Τουρκικού Προξενείου και έχει καταντήσει πια σαν την Coca-Cola! Οτιδήποτε και αν συμβαίνει, αναφέρεται και το όνομά του, δηλαδή "πάει με όλα"! Και αυτό συμβαίνει επειδή τους χάλασε την φιέστα με τα εγκαίνια της Τουρκικής Τράπεζας Ziraat στην Κομοτηνή, όταν αρνήθηκε να παρευρεθεί... και έμειναν να κοιτάζονται οι Τούρκοι πράκτορες και ο Τούρκος Πρόξενος, με φόντο τις... κορδέλες να κρέμονται από τα μπαλκόνια!).
Η ίδια εφημερίδα σε μια άλλη είδησή της στοχοποίησε την κρήνη Μεχμέτ Χιλμί και έγινε αφορμή για τις ρατσιστικές επιθέσεις που ακολούθησαν. Οι ρατσιστές εχθροί των Τούρκων προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στην κρήνη (ξεχνά ο συντάκτης πως η κρήνη χτίστηκε χωρίς άδεια της πολεοδομίας; μήπως ξεχνά πως θα έπρεπε να ακολουθούν τους νόμους του κράτους; Πολύ εύκολα καταλήγει στο συμπέρασμα ποιοί κατέστρεψαν την κρήνη Μεχμέτ Χιλμί, αλλά ας μας πει ο συντάκτης του κειμένου αυτού, τι θα συνέβαινε στην Τουρκία αν γινόταν κάτι παρόμοιο, δηλαδή αν κάποιοι χριστιανοί προσπαθούσαν να χτίσουν χωρίς την άδεια των αρχών ένα μνημείο για έναν ήρωα της Ελληνικής επανάστασης ή για έναν αντιτουρκιστή Πατριάρχη;).
Η εφημερίδα «Φωνή της Ροδόπης» με το σχετικό δημοσίευμά της, απέδειξε που μπορεί να φτάσει ο Αντιτουρκικός Ελληνικός φανατισμός στο όνομα της δημοσιογραφίας. Θα ήταν καλό να εξεταστεί η ψυχολογική κατάσταση αυτών που κάνουν τις ειδήσεις αυτές. Η αναφερόμενη εφημερίδα έγραψε ότι ο Γενικός Πρόξενος, Μουσταφά Σαρνίτς, είναι υπεύθυνος για τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων στο Κόσσοβο. Όχι πια… (σχετικά για τον ρόλο του κυρίου Σαρνίτς γνωρίζουν οι πάντες και κυρίως οι συντάκτες αυτού του ψευδέστατου κειμένου, οι οποίοι επαίρονται για τον τουρκισμό και τον ηρωισμό του σημερινού Τούρκου Προξένου της Κομοτηνής, κυρίου Σαρνίτς).
Η ρατσιστική εφημερίδα «Αντιφωνητής» στο τεύχος που κυκλοφόρησε την 1η Ιουλίου απαιτεί να κλείσει το Προξενείο. Κοιτάξτε το άρθρο του αντιτουρκιστή δημοσιογράφου, το οποίο μυρίζει αίμα και μίσος : «μπορεί κάποιος να μας περιγράψει πως επιτρέπεται να χαρακτηρίσει ένας ξένος διπλωμάτης παντού ως Τουρκική την μειονότητα; Πως επιτρέπεται ο προαναφερόμενος να πηγαίνει σε ένα πομακοχώρι και να μιλάει για Τουρκισμό; Το καθήκον ενός Γενικού Προξένου είναι να εμποτίζει εθνικισμό και να επιστρατεύσει τους ανθρώπους ή ακόμα και τους μικρούς μαθητές μιας ξένης χώρας; Θα υποβάλλουμε αιτιολογίες στην Αθήνα για να φύγει πλέον το Τουρκικό Προξενείο από την Κομοτηνή και θα παρακολουθήσουμε αυτή την υπόθεση;» (πραγματικά "τσούζει" η στάση και οι τοποθετήσεις του "Αντιφωνητή" και έχει κάνει τον συντάκτη να είναι πολύ προσεκτικός στα γραφόμενά του...).
Και ο Ελληνικός τύπος αλλά και οι αρμόδιοι του Ελληνικού κράτους και της Ελληνικής κυβέρνησης μιμούνται – μοιάζουν με την διοίκηση της Κίνας, η οποία την παρούσα στιγμή καταπιέζει τις μειονότητες της. Αν ήταν στα χέρια τους θα έκαναν και την ίδια γενοκτονία που γίνεται προς τους Τούρκους της Τουρκεστάν. Ίσως μπορεί και να περιμένουν την κατάλληλη στιγμή».
Αυτή είναι η καταγγελία-απάντηση της εφημερίδας «Μιλλέτ» Ροδόπης. Σύντομα θα ακολουθήσουν και οι καταγγελίες-απαντήσεις των άλλων πληρωμένων δημοσιεύσεων του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής. Κι εκεί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι!!! Έπεται συνέχεια, αγαπητοί, «φίλοι» και «οχτροί»…
Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Έμαθα πως στην Κομοτηνή απέκτησα μεγάλους και φανατικούς εχθρούς αλλά και φίλους. Κρατάω τους φίλους και «πετάω» τους εχθρούς… νιώθοντας πως έχω κάνει κάτι, έστω και μικρό, με το να ενοχλήσω τα σχέδια της Άγκυρας καταγγέλλοντας τις «δράσεις» που αναπτύσσονται στην Ελληνική Θράκη
πηγή

Κατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ η Αυστρία

Την αντίθεση της χώρας του στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν στον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, κατά την κατ΄ ιδίαν συνάντησή τους στο περιθώριο της υπογραφής, την περασμένη Δευτέρα στην Άγκυρα από τους ηγέτες πέντε χωρών, της συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου «Ναμπούκο».

Σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας «Κουρίρ», στις εμπιστευτικές τους συνομιλίες, ο κ. Φάιμαν υπογράμμισε στον Τούρκο πρωθυπουργό το σκεπτικισμό του αυστριακού πληθυσμού απέναντι στην ένταξη της Τουρκίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η Αυστρία είναι κατά της συμμετοχής της Τουρκίας ως μέλος στην ΕΕ και προτείνει, όπως η Γερμανία, μία προνομιακή σχέση συνεργασίας».



Παράλληλα, ο Αυστριακός καγκελάριος αποσαφήνισε στον κ. Ερντογάν ότι «στην Αυστρία σε κάθε περίπτωση θα διενεργηθεί σχετικό δημοψήφισμα εάν τελικά ολοκληρωθούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις».




Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Κουρίρ» ο καγκελάριος Φάιμαν επισημαίνει πως «αμοιβαίος σεβασμός σημαίνει επίσης ότι κανείς διατυπώνει ανοικτά και ειλικρινά την άποψή του και παίρνει θέση, οτιδήποτε άλλο θα ήταν ανειλικρινές».


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Βέρνερ Φάιμαν, τοποθετείται επίσημα και με σαφήνεια κατά της τουρκικής ένταξης στην ΕΕ.


Η αδικαίωτη Κυπριακή τραγωδία....

Aπό τον Σύλλογο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
Οικογενειών Αγνοουμένων και Πεσόντων
Κυπριακής Τραγωδίας 1974

http://www.agnooumenoi74.gr/

Με Απέραντο Σεβασμό στους Ήρωες…
35 χρόνια τώρα ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ…
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ότι χαράματα της 20ης ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 ο παράνομος και Βάρβαρος Τούρκος Εισβολέας,πάτησε το πόδι του στην Κύπρο καταστρέφοντας, σφάζοντας, βιάζοντας, διαπράττοντας α π ο τ ρ ό π α ι α ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ, με αποκορύφωμα την έως σήμερα κατοχή του 37% της Νήσου και το ανθρωπιστικό δράμα των 1619 Αγνοουμένων και Αδηλώτων Αιχμαλώτων,μεταξύ αυτών και 83 Ελλαδιτών.
35 χρόνια τώρα ΤΙΜΩ…
Τιμούμε τα ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ που,πιστοί πάντα στον Όρκο τους,παρ’ όλο που ήσαν μόνοι και προδομένοι,προτίμησαν να θέσουν τους εαυτούς τους οδόφραγμα στις ορδές του Αττίλα,με αποτέλεσμα άλλοι να ΠΕΣΟΥΝ ηρωικά στα πεδία των μαχών και άλλοι έως σήμερα να ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ.
35 χρόνια τώρα ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ…
Αγωνιζόμαστε για αφύπνιση αποπροσανατολισμένων...
συνειδήσεων,για το Δικαίωμά μας να θάψουμε τους Ήρωες μας,για το Δικαίωμά μας να μάθουμε τι έγιναν όσοι οδηγήθηκαν ως Αδήλωτοι Αιχμάλωτοι στην Τουρκία.
Δε Θα πάψω να διεκδικώ Δικαιοσύνη για τα Εγκλήματα της Τουρκίας στην Κύπρο.
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ
ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ
ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Η Πρόεδρος: Μαίρη Κουρούπη
Σύζυγος αγνοούμενου
Σχη(ΠΖ) Παύλου Κουρούπη
Ο Ειδικός Γραμματέας: Δημήτριος Αλεξόπουλος


Το θαύμα της ζωής!

Διαδραστικός πίνακας.



Εμείς θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε κιμωλίες και μαρκαδόρους;;;


Πρωτοσέλιδα της Κυριακής 19/7/2009
















































































Σε λίγο και οι υπόλοιπες

ΤΡΙΠΛΗ παραβίαση του Συντάγματος!

Επίθεση Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου στις τράπεζες

Σε σφοδρή επίθεση κατά του τραπεζικού συστήματος και στο πώς αυτό λειτουργεί και αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση, προχωρά με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου.

Με πολύ σκληρό ύφος η διοίκησή του καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πολιτική των τραπεζών, που «εξακολουθούν να «στραγγαλίζουν» την αγορά με όλες τις συνακόλουθες συνέπειες».
Μάλιστα ο Εμπορικός Σύλλογος προειδοποιεί με δυναμικές κινητοποιήσεις αν δεν αλλάξει την πολιτική που ακολουθεί το τραπεζικό σύστημα τους τελευταίους μήνες, απέναντι στους «μικρούς» της αγοράς, οι οποίοι ολοένα και περισσότερο λυγίζουν από τις συνέπειες της ύφεσης, και την έλλειψη ρευστότητας της αγοράς.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Μανόλης Κουμαντάκης επισημαίνει μάλιστα ότι τη μεθεπόμενη εβδομάδα, επιχειρώντας να πιέσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση για την αλλαγή της στάσης των τραπεζών σε τοπικό επίπεδο, πρόκειται να
συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη:
όπου πρόκειται να προσκαλέσει τους βουλευτές και τους εκπροσώπους των τραπεζών, «και θα τους καλέσουμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους, και αν δεν βρεθεί λύση θα προχωρήσουμε σε μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις πριν διαλύσει η αγορά».

Ο Εμπορικός Σύλλογος επισημαίνει τα εξής στην ανακοίνωσή του:

«Η ελληνική οικονομία διέρχεται μια πολύ δύσκολη περίοδο, βιώνοντας μια κρίση διαρκείας, σαν απόρροια μιας παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης και λανθασμένων οικονομικών πολιτικών.
Σε αυτή την κρίση, τη μεγαλύτερη ευθύνη σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο, φέρουν τα τραπεζικά πιστωτικά ιδρύματα δημιουργώντας με τον ακραίο ανταγωνισμό τους τα τελευταία χρόνια, μια οικονομική "φούσκα" και παραγωγή μη υπαρκτού χρήματος, δίπλα στην πραγματική οικονομία.
Τώρα μετά την κατάρρευση αυτού του ψεύτικου οικοδομήματος, και τη συμπίεση της πραγματικής οικονομίας, ζητούν όλη τη ζημιά, να την πληρώσουν οι επιχειρήσεις και καθόλου οι φυσικοί υπαίτιοι, δηλαδή οι τράπεζες.
Το οικονομικό κύκλωμα διέρχεται βίαιες συγκρούσεις, τα οικονομικά μεγέθη της οικονομίας συρρικνώνονται επικίνδυνα και η ζήτηση καταβαραθρώνεται, που σε συνδυασμό με την χαμηλή ρευστότητα, οδηγούν τις επιχειρήσεις σε μαρασμό.
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι στο μάτι του κυκλώνα και βιώνουν καταστάσεις πρωτόγνωρες και οδηγούνται με μαθητική ακρίβεια στον τερματισμό της δραστηριότητας τους.
Οι τράπεζες σχεδόν όλες, τώρα στην κρίση που αυτές δημιούργησαν, έχουν κλείσει ασύστολα τους κρουνούς της χρηματοδότησης.
Έχουν ανεξέλεγκτα ανεβάσει τα επιτόκια στα ύψη και έχουν αλλάξει χωρίς καμία συζήτηση προς το αβάσταχτο τους τρόπους των εμπράγματων εγγυήσεων.
Κυριολεκτικά "στραγγαλίζουν" τις επιχειρήσεις της πραγματικής οικονομίας».

http://irakliowebradio2.blogspot.com



Η πρόταση Βγενόπουλου στα θέματα της διαφάνειας, βρίσκει σύμφωνη την Κυβέρνηση!

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης βγαίνοντας απο το Μαξίμου σε συνεργασία που είχε με τον Πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή, έστειλε ενα αισιοδοξο μήνυμα για την απλοποίηση της διαδικασίας στην ίδρυση επιχειρήσεων, ώστε από 17-18 βήματα, που χρειάζονται σήμερα, να απαιτούνται μόλις 3 με 4...
«στόχος είναι να γίνει πιο εύκολη η ζωή των νέων επιχειρηματιών και ιδίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» (σήμερα πάντως καλλυτερα να ανέβεις...γολγοθά πίνοντας κώνειο παρά να αποφασίσεις να ανοίξεις οποιαδήποτε επιχείρηση ή εταιρεία στην Ελλάδα).
Στη συνέχεια ο κ.Χατζηδάκης υιοθέτησε την πρόταση του κ.Βγενόπουλου λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει περαιτέρω τη διαφάνεια στις προμήθειες του δημόσιου τομέα, με ένα πιο σύγχρονο, πιο διαφανές και πιο ευρωπαϊκό σύστημα, το οποίο θα αξιοποιεί και τις δυνατότητες του διαδικτύου.
«Η διαφάνεια είναι ψηλά στις κυβερνητικές προτεραιότητες», είπε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι στόχος είναι να δημοσιοποιούνται, μέσω διαδικτύου, όλες οι προμήθειες και οι διαγωνισμοί.


Τι είναι το σχέδιο "ΦΩΣ" και τι προβλέπει;
1. Η MIG προτείνει προς την Πολιτεία το σχέδιο «ΦΩΣ» με στόχο την απόλυτη και διαχρονική διαφάνεια στην διαχείριση του Δημοσίου χρήματος με τις δυνατότητες που παρέχει πλέον η σύγχρονη τεχνολογία.

α. Το σχέδιο «ΦΩΣ» προβλέπει τη δημιουργία ενός κεντρικού διαδικτυακού τόπου με σειρά πεδίων που θα καλύπτουν όλες τις δραστηριότητες του Δημοσίου (Υπουργείων, Δημοσίων Επιχειρήσεων, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.λ.π.), όπου θα πρέπει να δημοσιεύονται άμεσα όλα τα έξοδα οποιασδήποτε μορφής των ανωτέρω φορέων.
Οι αλλαγές που απαιτούνται στην υπάρχουσα νομοθεσία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη θεσμοθέτηση της αρχής ότι δικαίωμα γνώσης των ανωτέρω εξόδων έχουν με διεύρυνση της αρχής «εννόμου συμφέροντος» όλοι οι Έλληνες αφού ως φορολογούμενοι συμμετέχουν στα έσοδα του κράτους, άρα δικαιούνται να ενημερώνονται και για τη χρήση αυτών των χρημάτων.
Επίσης πρέπει να νομοθετηθεί ότι η παράβαση της εν θέματι υποχρέωσης δημοσίευσης επισύρει αυστηρές ποινές που μπορούν να φτάσουν μέχρι και σε έκπτωση καθηκόντων.


β.
Επίσης, το σχέδιο «ΦΩΣ» προβλέπει την άμεση αλλαγή του συστήματος προμηθειών του Δημοσίου μέσα από τρεις βασικούς άξονες:

1.
Την κατάργηση του συστήματος «σφραγισμένων» προσφορών και των απευθείας επιλογών – αναθέσεων του Δημοσίου με την υιοθέτηση του συστήματος «e-procurement», δηλαδή διαγωνιστικές διαδικασίες μειοδοσίας ή πλειοδοσίας με απόλυτη διαφάνεια μέσω του διαδικτύου και με τη δυνατότητα παρακολούθησής τους από όλους τους Έλληνες.


2. Την υιοθέτηση του συστήματος των «φωναχτών» πλειστηριασμών για διαγωνισμούς μεγάλης αξίας, οι οποίοι θα διεξάγονται παρουσία των ενδιαφερομένων και θα αναμεταδίδονται ζωντανά από το διαδίκτυο (web-casting).

3.
Την κατάργηση, στις περισσότερες των περιπτώσεων, των τεχνικών ή ειδικών προαξιολογήσεων και «πριμοδοτήσεων», με την υιοθέτηση ενός συστήματος βαρύτατων χρηματικών ποινών αν οι συμμετέχοντες σε διαγωνισμούς του Δημοσίου δεν μπορούν τελικά να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους βάσει των διαγωνιστικών προδιαγραφών.


γ. Τέλος, το σχέδιο «ΦΩΣ» προβλέπει την εποπτεία της διαφάνειας στη διαχείριση του Δημοσίου χρήματος και της λειτουργίας του νέου συστήματος προμηθειών από μια διακομματική Επιτροπή που μπορεί να είναι υποεπιτροπή της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Ελληνικής Βουλής. Εφ΄όσον η Πολιτεία υιοθετήσει εν όλω ή εν μέρει ή με μη ουσιώδεις παραλλαγές το σχέδιο «ΦΩΣ» ή κάποιο παρεμφερές σχέδιο, η MIG είναι έτοιμη, εφ΄όσον της ζητηθεί, να συνδράμει στην υλοποίησή του τεχνικά και υλικά, στο μέτρο, φυσικά, του δυνατού. (σ.σ. Επισυνάπτονται παραδείγματα διεθνών εφαρμογών και αποτελέσματα αντιστοίχων παρεμβάσεων σε χώρες του εξωτερικού)

2.
Η MIG, μέσω της θυγατρικής της SINGULAR LOGIC, είναι έτοιμη να προσφέρει στο Δημόσιο δωρεάν και άμεσα ένα από τα πιο σημαντικά τμήματα του σχεδίου «ΦΩΣ», τις κεντρικές υποδομές και την ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού ενός μηχανογραφικού συστήματος παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων και υγειονομικών υλικών με στόχο τον εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών, την αναβάθμιση της δυνατότητας διοικητικής παρέμβασης και εν τέλει, μέσα από την σημαντική εξοικονόμηση πόρων που θα προκύψει, τις καλύτερες παροχές Υγείας του Δημοσίου.

Κατά τη διάρκεια εκείνης της συνέντευξης τύπου ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «όλα τα πολιτικά κόμματα και όλοι οι Έλληνες πολίτες επιθυμούν τη διαφάνεια στη διαχείριση του Δημοσίου χρήματος, τον περιορισμό της σπατάλης και το τέλος της εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων. Εν έτει 2009 η σύγχρονη τεχνολογία μας δίνει πλέον απεριόριστες δυνατότητες να κάνουμε την επιθυμία μας πράξη, εφ΄όσον τελικά υπάρχει η αντίστοιχη πολιτική βούληση, και αυτό καταδεικνύει το σχέδιο «ΦΩΣ».
Η MIG θέλει να λειτουργεί σε μια σύγχρονη Ελλάδα με καθεστώς ισονομίας και απόλυτης διαφάνειας, με δυνατή οικονομία και ισχυρούς καταναλωτές και τα επιχειρηματικά της συμφέροντα συμπίπτουν με το συμφέρον της χώρας και όλων των πολιτών της»

Υ.Γ. Η πρόταση του κ. Βγενόπουλου είχε γίνει και από εμάς δεκτή με αρκετές επιφυλάξεις.
Μπορείτε να δείτε το video και την ανάρτηση μας
εδώ!
Οψόμεθα...

"Τρομοκράτες... Δημοσιογράφοι"

Η καταστροφολογία της Δημοσιογραφικής-ΣΕΧΤΑ συνεχίζεται κανονικά από τα δελτία ειδήσεων και τα άλλα μέσα ΜΜΕ.

Καταρρέει η Οικονομία, δεν γίνονται επενδύσεις, δεν...δεν...δεν....

Το αποτέλεσμα αυτής της "τρομοκρατικής" ενέργειας είναι καταστροφικό.
Οι καταναλωτές φοβούνται να διαθέσουν και τα ελάχιστα που θα διέθεταν για κάποιες αγορές τους.
Το εμπόριο έχει "παγώσει".

Ο γραφικός Βερύκιος ουρλιάζει για την έκτακτη εισφορά των 5.000 ευρώ
που του πήγε ότι δεν θα την πληρώσει και προτρέπει κι άλλους να κάνουν το ίδιο.
Δεν μας είπε πόσα βγάζει τον μήνα για να του έρθει αυτή η έκτακτη εισφορά,
λέγοντας ασυναρτησίες και γράφοντας μπούρδες στις φυλλάδες που δουλεύει με τα αφεντικά του να του δίνουν γραμμή.
Διαμαρτύρονται κι άλλοι του συναφιού του προκαλώντας στην ουσία αυτούς που παίρνουν 600 και 1.000 ευρώ τον μήνα και δεν είναι από τους προνομιούχους που θα πληρώσουν έκτακτη εισφορά.

Τους πήραμε είδηση....ότι κατευθύνουν την "είδηση".

Αθηναίος

Γιατί δεν θα λυθεί το «Μακεδονικό»

Βασίλης Κ. Γούναρης

Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ



Πριν από μερικές εβδομάδες (12/6) ο Τάκης Μίχας, από αυτό εδώ το site, εκτίμησε πως το ζήτημα του ονόματος στο τεχνικό επίπεδο έχει λυθεί, εξαρτώντας την πλήρη αποδοχή της λύσης από την πολιτική βούληση Αθηνών και Σκοπίων να επωμισθούν το πολιτικό της κόστος.



Ένα μήνα πριν από τον Μίχα, (13/5) η Χριστίνα Πουλίδου προσπάθησε να περιγράψει ακροθιγώς μερικά από τα ιδεολογικά αδιέξοδα του διπλωματικού ζητήματος, χωρίς όμως να αποφύγει, κατά τη γνώμη μου, και η ίδια τις παγίδες που κρύβουν. Κατέληξε, πάντως, πως «η επίσημη Ελλάδα αναγνωρίζει, ότι η ΠΓΔΜ ως χώρα είναι μέρος μιας ευρύτερης περιοχής που ονομάζεται «Μακεδονία», πλην όμως, αυτή η πραγματικότητα δεν δίνει στους κατοίκους της χώρας το δικαίωμα να δηλώνουν «Μακεδόνες» ή να μιλούν «μακεδονική» γλώσσα.

Πρόκειται για ένα embargo, έγραψε, που οδηγεί σε αδιέξοδες πολιτικές.



Προφανώς, τα αδιέξοδα αυτά προσπαθεί να παρακάμψει η νέα πρόταση Νίμιτς που, σύμφωνα με όσα διαβάζουμε, θέτει στο περιθώριο, ό,τι ξεφεύγει από το τεχνικό ζήτημα της ονομασίας.

Ο Νίμιτς είναι ένας από τους καλύτερους γνώστες των σύγχρονων διπλωματικών πτυχών του Μακεδονικού Ζητήματος. Έχει αντιληφθεί πλήρως ότι συμφωνία στα ζητήματα της ιστορίας, της πολιτιστικής ταυτότητας και κληρονομιάς δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ.



Οι λαοί δεν μπορούν να απαρνηθούν την ιδεολογία και τα σύμβολα που τους συνέχουν -όσο κι αν οι απόψεις τους ελέγχονται επιστημονικά.

Ειδικά όταν δεν έχουν εναλλακτικές λύσεις και το παρελθόν τους φαντάζει ως σημαντικότερο κεφάλαιο από το μέλλον τους.

Μπορούμε, όμως, πράγματι να βάλλουμε «κάτω από το χαλί» όλα αυτά τα ενοχλητικά θέματα, ή μήπως ο όγκος τους είναι απαγορευτικός και η φύση τους ασυγκάλυπτη;



Προσωπικά, πιστεύω πως όποιος πατήσει στο χαλί αυτό της «συγκάλυψης» είτε θα σκοντάψει είτε θα γλιστρήσει. Ακόμη κι αν έχουν λυθεί τα τυπικά αλλά όχι ευκαταφρόνητα ζητήματα της διπλής ονομασίας στα διαβατήρια ή της επιλογής ονόματος στις διμερείς σχέσεις της ΠΓΔΜ, ο γεωγραφικός ή άλλος επιθετικός προσδιορισμός, όποιος κι αν είναι, δεν θα μπορέσει να θεραπεύσει από μόνος του την ουσία του ζητήματος.



Όσο ο πολιτισμός της ΠΓΔΜ στο σύνολό του παραμένει κατ’ αποκλειστικότητα «μακεδονικός», είναι αδύνατον να προβλεφθούν τα μυριάδες ζητήματα ορολογίας που θα προκύψουν στο μέλλον, ασχέτως του επισήμου ονόματος του κράτους.

Από τα τέλη του 19ου αιώνα, η Ελλάδα πίστευε πως η προσήλωση των σλαβόφωνων πληθυσμών στη μακεδονική ταυτότητα αποτελούσε μόνωση στον εκβουλγαρισμό τους.



Ο προσδιορισμός «μακεδονικός» –τότε— ως γεωγραφικός όρος δεν μπορούσε παρά να είναι ελληνικός∙ δεν ήταν, πάντως, προσδιορισμός εθνικός ούτε αλλότριος. Σήμερα, λοιπόν, βρίσκεται αντιμέτωπη, όπως σημείωσε η κα Πουλίδου, με τα τεκμήρια μιας διαφορετικής προσέγγισης που, φαινομενικά, αντιφάσκουν με τις τρέχουσες θέσεις της.

Επί της ουσίας, όμως, η αντιμετώπιση δεν έχει αλλάξει.

Η Ελλάδα, με την εξαίρεση ίσως ακραίων κύκλων, δεν αρνείται πως οι σλαβόφωνοι κάτοικοι της ΠΓΔΜ είναι «Μακεδόνες»∙ όπως και η ΠΓΔΜ δεν μπορεί να αρνηθεί πως οι κάτοικοι της ελληνικής Μακεδονίας είναι κι αυτοί «Μακεδόνες».



Η διαφωνία είναι αν ο προσδιορισμός αυτός είναι εθνοτικός ή γεωγραφικός.

Αν είναι γεωγραφικός, τότε έχουμε -όπως και είχαμε στο παρελθόν- Ελληνομακεδόνες, Βουλγαρομακεδόνες, Αλβανομακεδόνες αλλά και Σλαβομακεδόνες, όρο αμήχανο αλλά ιστορικά καταγεγραμμένο και, σίγουρα, όχι υποτιμητικό. (Μια ολόκληρη χώρα ονομαζόταν για εβδομήντα χρόνια Γιουγκο[Νότιο]σλαβία, αλλά ο όρος «σλάβος» κρίθηκε υποτιμητικός, μόλις, σκοπίμως και οψίμως, υιοθετήθηκε το σενάριο της μη σλαβικής καταγωγής του πληθυσμού της ΠΓΔΜ).



Αν, όμως, ο όρος «Μακεδόνας» περιγράφει, επιπλέον, μια εθνοτική ταυτότητα, όπως έχει συμβεί από τα χρόνια του μεσοπολέμου και εξής, τότε είναι ασύμβατος με τον «Έλληνα» και τον «Βούλγαρο».



Φυσικά, είναι ασύμβατος και με τον «Αλβανό». Η ΠΓΔΜ, δηλαδή, χρησιμοποιεί τον όρο και με τις δύο χρήσεις του, κατά το δοκούν. Οι αλβανικοί της πληθυσμοί είναι εθνοτικά «Αλβανοί» και γεωγραφικά-εθνικά «Μακεδόνες»∙ αν, όμως, κάποιος στην Ελλάδα ή τη Βουλγαρία δηλώσει «Μακεδόνας», τότε δεν μπορεί να είναι «Έλληνας» ή «Βούλγαρος» αντίστοιχα. Η σύγχυση αυτή επιτρέπει στην ΠΓΔΜ να ελίσσεται διπλωματικά (βλ. την τελευταία συνέντευξη του προέδρου της), αλλά εμποδίζει την Ελλάδα να εξηγήσει τη θέση της, αφού η διάκριση των όρων «εθνικός» (national) και «εθνοτικός» (ethnic) είναι κατανοητή μόνον στους ειδικούς.



Έτσι μένει εκτεθειμένη στη διεθνή κατηγορία ότι αρνείται το όνομα μιας χώρας, ενός λαού αλλά και μιας μειονότητας, της οποίας δέχεται την πολιτική δράση αλλά όχι το όνομα.



Η θεωρητική αυτή σύγχυση μπορεί, βεβαίως, να επισημανθεί, αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί πολιτικά. Με ή χωρίς δημοψήφισμα, οι γείτονες δεν θα αλλάξουν την αντίληψή τους περί ιστορίας ούτε τα βιβλία τους∙ ούτε εμείς τη δική μας, άλλωστε.

Από τη στιγμή, όμως, που ο νέος γεωγραφικός-εθνικός προσδιορισμός της χώρας, αν υπάρξει, δεν θα ταυτίζεται πλήρως με τον εθνοτικό των σλαβόφωνων κατοίκων της, θα προκύπτει διαρκώς το άλυτο ερώτημα ποιο από τα δύο επίθετα («μακεδονικός» ή «βορειομακεδονικός») θα προσδιορίζει κατά περίπτωση τα πρόσωπα, τα πράγματα ή τις έννοιες.



Για μένα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το «μακεδονικός» θα κυριαρχούσε –θα κυριαρχήσει-- και θα οδηγήσει, τελικά, σε προστριβές ανάλογες με τις τρέχουσες.

Είτε η λύση Νίμιτς γίνει αποδεκτή –που δεν θα γίνει, αν αναλογιστεί κανείς την επιπολαιότητα του επιχειρήματος «Να τελειώνουμε όπως-όπως»—είτε όχι, η έκβαση τελικά θα είναι η ίδια: Τι ’χες Γιάννη; Τί ’χα πάντα!

Είτε «σκοπιανό» το πεις είτε «Μακεδονικό» το ζήτημα δεν θα λυθεί ποτέ επί της ουσίας.

Δυστυχώς, όσο είναι εκμεταλλεύσιμο πολιτικά και στις δυο πλευρές των συνόρων, δεν μπορεί ούτε καν να «κουκουλωθεί».


Νέα προγράμματα για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Μία νέα δέσμη μέτρων για την ενίσχυση των δομών επιχειρηματικότητας και την απλοποίηση διαδικασιών για τη μείωση του διοικητικού βάρους θα ανακοινωθεί σύντομα όπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ι. Μπούγας, σε επίσκεψή του στον ΕΟΜΜΕΧ (Ελληνικός Οργανισμός Μικρών - Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας) ενώ πρόσθεσε ότι στο ίδιο πλαίσιο αναμένονται και νέες δράσεις οι οποίες θα διευκολύνουν τη μεταβίβαση επιχειρήσεων, καθώς και εκσυγχρονισμού πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος κ. Γ. Σουφλιάς σημείωσε την ετοιμότητα του ΕΟΜΜΕΧ για επέκταση της συνεργασίας του με το υπουργείο Ανάπτυξης και στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του υπουργείου με ανάθεση νέων δράσεων. Όσον αφορά, δε, τα προγράμματα «Νεανικής» και «Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» που ήδη τρέχουν από 15 Ιουνίου με ενδιάμεσο φορέα τον ΕΟΜΜΕΧ τόνισε το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώνει το κοινό.

Σε ανάλογο κλίμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου κ. Ελ. Σκανδάλη, ο οποίος έθεσε επιπλέον ζήτημα ενίσχυσης του προσωπικού του Οργανισμού εν όψει της σταδιακής συνταξιοδότησης έμπειρων στελεχών του. Για το θέμα αυτό ο υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.


Δείτε μερικά από τα προγράμματα στις αναρτήσεις μας:

http://emprosdrama.blogspot.com/2009/07/2009-2009-2009_16.html
http://emprosdrama.blogspot.com/2009/07/2009-2009-2009_16.html
http://emprosdrama.blogspot.com/2009/07/blog-post_6890.html
http://emprosdrama.blogspot.com/search/

Επεισόδιο μεταξύ του κ.Δ.Σταμάτη και ακραίων στοιχείων της μειονότητας.

Αυστηρό μήνυμα έστειλε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Δημήτρης Σταμάτης προς τα ακραία στοιχεία της Ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης που απαίτησαν μέσω δημοσιεύματος την αποχώρησή του επειδή "ασκεί αντιμειονοτική δράση"!!
Email από piazza del popolo

Αυστηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και κυρίως προς όσους έχουν ενοχληθεί από την στάση του και «θέλουν να κρατούν τη μουσουλμανική μειονότητα στην περιοχή μας στο περιθώριο», έστειλε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Δημήτρης Σταμάτης, τονίζοντας ότι «οι μουσουλμάνοι αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνικού λαού», ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του όπως προβλέπει το σύνταγμα και ο όρκος που έδωσε, ενώ κατέστησε σαφές το αυτονόητο, ότι δηλαδή, «δεν υπάρχουν άλλου είδους αφεντικά στην περιοχή», πλην της Ελληνικής πολιτείας και πως ο Ελληνικός νόμος «είναι η μόνη εξουσία και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι».

Ο Δημήτρης Σταμάτης ευρισκόμενος στην τελετή υποδοχής των νέων ειδικών φρουρών στην σχολή Κομοτηνής, απάντησε σε δημοσιογραφική ερώτηση εάν γνωρίζει το δημοσίευμα της τουρκόφωνης εφημερίδας της Κομοτηνής Birlik, με το οποίο ζητείται η αποχώρησή του από τα καθήκοντα του, επειδή, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, ασκεί αντιμειονοτική πολιτική.
Να..σημειωθεί ότι στο πρωτοφανές και παράλληλα προκλητικό και θρασύ δημοσίευμα, ο Γενικός Γραμματέας φέρεται όχι μόνο να βρίσκεται μακριά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μουσουλμανική «τουρκική», όπως χαρακτηρίζεται, μειονότητα δυτικής Θράκης, αλλά «σχεδόν απέναντι της», ότι «ενοχλήθηκε από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που κάνει η μειονότητα» και ότι «προσπαθεί να κάνει το πάν ώστε οι εκδηλώσεις αυτές να γίνονται σαν να ήταν Ελληνικές…».
Παράλληλα και με αφορμή την όπως ισχυρίζεται το δημοσίευμα εμπλοκή του Δημήτρη Σταμάτη στα εγκαίνια της λειτουργίας της τράπεζας Ζιραάτ, στο φεστιβάλ κερασιού του Δήμου Σώστη, ενώ του χρεώνει εμμέσως πλην σαφώς και την απουσία από εκδηλώσεις στην Καρβάλη Καβάλας των υπουργών πολιτισμού Ελλάδας και Τουρκίας, στο δημοσίευμα κατηγορείται ο περιφερειάρχης ότι «δεν επιθυμεί την τουρκο-ελληνική προσέγγιση» και πως για τον φερόμενο συντάκτη «έχει λήξει η εδώ υπηρεσιακή παραμονή του κυρίου Σταμάτη».
Μάλιστα, στο προκλητικό δημοσίευμα γίνεται λόγος και για τις ευρωεκλογές με την προβοκατόρικη αναφορά ότι μετά από τα αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτές και τις λευκές ψήφους, μικρής όπως είναι η αλήθεια μερίδας μουσουλμάνων πολιτών, «ακούστηκε πως ο κύριος Καραμανλής είπε στο Γενικό Γραμματέα τον Σταμάτη, «μάζευε τις αποσκευές σου».
Πάντως ο Δημήτρης Σταμάτης έδειξε όχι μόνο να γνωρίζει το συγκεκριμένο δημοσίευμα αλλά να γνωρίζει, όπως είπε, «και πολύ καλά ποιος βρίσκετε πίσω από αυτό», φωτογραφίζοντας προφανώς, αλλότρια κέντρα ξένων χωρών τα οποία επιθυμούν επί ματαίων να ασκούν εξουσία στην Θράκη. Ο περιφερειάρχης τόνισε την πίστη του ότι η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης «αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνικού λαού» και πρόσθεσε πως το γεγονός ότι ο ίδιος έχει αναπτύξει σχέσεις φιλίας, συνεργασίας με πολλούς μουσουλμάνους, κάτι που είναι προφανές από την τις θερμές εκδηλώσεις υποδοχής από τον κόσμο της μειονότητας κατά τις επισκέψεις του, «έχει ενοχλήσει κάποιους που θεωρούν ότι οι έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι αποτελούν αντικείμενο δικού τους ενδιαφέροντος».
«Έχουν ενοχληθεί από αυτή τη στάση μου και τη συμπεριφορά μου εκείνοι που θέλουν να κρατούν τη μουσουλμανική μειονότητα στην περιοχή μας στο περιθώριο, μακριά από τα πολιτικά, πολιτιστικά, κοινωνικά και οικονομικά δρώμενα της χώρας και της περιοχής μας για να μπορούν να τους διαφεντεύουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.
Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα, ότι θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του όπως προβλέπει το σύνταγμα και ο όρκος που έδωσε, προσθέτοντας ότι «αυτή είναι η υποχρέωση του Γ.Γ. της Περιφέρειας και αυτή την πολιτική της ενότητας απέναντι στους Έλληνες πολίτες θα την τηρήσω με θρησκευτική ευλάβεια είτε δυσαρεστεί είτε δε δυσαρεστεί κάποιους».
Συμπλήρωσε δε ότι θα συνεχίσει να τηρεί αυτή την πολιτική, «γιατί αυτό υπηρετεί το συμφέρον της χώρας μας, της πατρίδας μας που είναι πατρίδα όλων, χριστιανών και μουσουλμάνων. Είναι η πατρίδα μας. Και θα την τηρήσω γιατί πιστεύω ότι το μέλλον και η προοπτική αυτής της περιοχής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη στενή συνεργασία χριστιανών και μουσουλμάνων κάτι που απεύχονται κάποιοι και δρουν προς αντίθετη κατεύθυνση».
Ο Δημήτρης Σταμάτης κάνοντας αναφορά στην Ελλάδα ως μια δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα, επισήμανε πως «ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση βρίσκεται στο τιμόνι της εξουσίας σέβεται, αγαπά και φροντίζει τους πολίτες χωρίς να κάνει διάκριση στο θρήσκευμα, στην καταγωγή ή στο φύλλο».
Όσο για τον ίδιο, σημείωσε με έμφαση πως «οι φίλοι μουσουλμάνοι, οι φίλοι μου οι μουσουλμάνοι της Θράκης, ξέρουν πολύ καλά ότι ο γενικός τους γραμματέας, ο περιφερειάρχης τους, τους αγαπάει, τους προσέχει, με έργα όχι με λόγια και είναι δίπλα τους κάθε μέρα».Και ο περιφερειάρχης έκλεισε την ηχηρή πολυποίκιλα δήλωσή του με ένα ακόμη μήνυμα τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν άλλου είδους αφεντικά στην περιοχή μας. Η Ελληνική πολιτεία, ο Ελληνικός νόμος είναι η μόνη εξουσία και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι».


Μειώστε επιτέλους τα επιτόκια !


Factorx

Όπως δηλώνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας η αύξηση των επιτοκίων στις χορηγήσεις νέων δανείων στην Ελλάδα είναι αδικαιολόγητη, γεγονός που έχει θορυβήσει και την κυβέρνηση και την Τράπεζα της Ελλάδας.


Και τι έκανε σήμερα η κυβέρνηση; Παρακάλεσε τις Τράπεζες να μειώσουν τα επιτόκια χορηγήσεων, μέσω …«προτροπών» (!) που απηύθυνε το Συμβούλιο Εποπτείας για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας, το οποίο συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομίας, Γ. Παπαθανασίου.



Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΤτΕ, από το τέλος του 2008 μέχρι και το Μάιο του 2009 το εγχώριο τραπεζικό περιθώριο (δηλαδή η διαφορά μεταξύ επιτοκίου καταθέσεων – χορηγήσεων), εκτινάχθηκε στο 11,73% έναντι 9,4%. Αντίστοιχα, στη στεγαστική πίστη, ενώ στο τέλος του 2008 η «ψαλίδα» ήταν αρνητική για τις τράπεζες, σκαρφάλωσε στο 0,94% για τα δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου και εκτινάχθηκε στο 2,5% για τα δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο!



Οι τράπεζες δηλαδή ουσιαστικά «ξέχασαν» να μειώσουν τα σταθερά τους επιτόκια και ανέβασαν το περιθώριο κέρδους τους στα κυμαινόμενα, ενώ το ίδιο διάστημα «ψαλίδισαν» σημαντικά τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων, τα οποία από το 5,5% και 6% στο τέλος του 2008 σήμερα διαμορφώνονται στο 3%.



Μεταξύ άλλων, στο Συμβούλιο Εποπτείας, ζητήθηκε, λέει, από τους επιτρόπους να πιέσουν τις Τράπεζες προκειμένου να μειώσουν τα επιτόκια χορηγήσεων.



Τι λες ρε παιδί μου. Κατατρόμαξαν οι Τράπεζες.



Το έχουμε γράψει εδώ δεκάδες φορές: Μειώστε τα επιτόκια.



Σε ένα άλλο από τα σχετικά δημοσιεύματά μας ( http://www.antinews.gr/?p=5777) εξηγούσαμεγιατί πρέπει να μειωθούν τα επιτόκια:



Γιατί όσο μικραίνουν οι τοκοχρεωλυτικές δόσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, τόσο ευκολότερα τα ξεπληρώνουν, τόσο μικραίνουν οι επισφάλειές των τραπεζών, τόσο βελτιώνεται η χρηματοοικονομική υγεία τους.



Κι όσο διευκολύνονται οι δανειολήπτες να πληρώσουν τα δάνειά τους, τόσο αποταμιεύουν περισσότερο ή καταναλώνουν περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση, μαζί με την εξυγίανση των τραπεζών, προκύπτει σταδιακή εξομάλυνση της αγοράς και αναζωογόνηση της οικονομίας.



Όμως η «δεσπόζουσα θέση» των Τραπεζών τις καθιστά «ανελαστικές προς τα κάτω»: το τραπεζικό καρτέλ δεν μπορεί να αποφασίσει μόνο του μείωση των τοκοχρεολυτικών δόσεων (δηλαδή προσωρινή μείωση των κερδών του). Οπότε πρέπει το κράτος να ελέγξει προσωρινά (με μερική κρατικοποίηση) τις ισχυρότερες, ώστε να υποχρεωθούν όλες να ρίξουν το κόστος εξυπηρέτησης των δανείων τους.



Πρόκειται για λύση απλή και ριζοσπαστική ταυτόχρονα. Που σταματά και αντιστρέφει τη δυναμική της κρίσης, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα και τα «γενεσιουργά» αίτιά της και τα «δευτερογενή» αίτια που την ανατροφοδοτούν…



Ακούει κανείς…………….;



Μειώσεις επιτοκίων ζητά από τις τράπεζες η κυβέρνηση

Να προχωρήσουν με ταχύτερο ρυθμό στη μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων ζητά από τις τράπεζες το Συμβούλιο Εποπτείας για τη ρευστότητα στην οικονομία, αφού διαπιστώνει αδικαιολόγητη αύξηση στην ψαλίδα ανάμεσα στα ελληνικά επιτόκια και τον ευρωπαϊκό μέσο όρο το τελευταίο δίμηνο.

Οι επίτροποι της κυβέρνησης στις τράπεζες πρόκειται να μεταφέρουν το αίτημα στους τραπεζίτες, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πάντως, ικανοποίηση επικρατεί σε ό,τι αφορά τους ρυθμούς της πιστωτικής επέκτασης, οι οποίοι έφτασαν το Μάιο στο 8,8%.

ΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ..


Εσυ εσυ της μοιρας μου γραφτο...
Μου περνεις την καρδια και το μυαλο
εσυ μου δινεις λογο να ΥΠΑΡΧΩ και μια ζωη την ιδια τρελλα να χω ΔΙΚΕΦΑΛΕ μαζι σου αρρωσταινω....



Photobucket

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

"Παραινέσεις καθημερινότητας"

ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ



(Δώδεκα οδηγίες προς τον εαυτό μου)



1. Όταν σε εστιατόριο, ταβέρνα, κατάστημα λιανικής, κ.λπ., σου φερθούν με αγένεια, σήκω να φύγεις και πες τους γιατί φεύγεις.



2. Όταν προσβάλλεται η νοημοσύνη σου ή νοιώθεις ότι χειραγωγείσαι από τηλεοπτικά παράθυρα ή προσβάλλεται η αισθητική σου από χυδαία τηλεοπτικά προγράμματα, άλλαξε κανάλι.



3. ‘Οταν η τιμή της βενζίνης στην αντλία κραυγάζει αισχροκέρδεια, φύγε επιδεικτικά και πήγαινε σε άλλο πρατήριο.



4. Αν συναντήσεις αγένεια, αναλγησία προκλητική στάση σε δημόσιες υπηρεσίες, μην ανεχθείς τέτοιες συμπεριφορές. Διαμαρτυρήσου επί τόπου, αμφισβήτησε, υπενθύμησε ότι εσύ πληρώνεις τον μισθό τους και ανάφερε το περιστατικό (εγγράφως αν χρειασθεί) σε ανώτερη αρχή ή και στον τύπο.



5. Μην δεχθείς εκβιασμό από.. υπάλληλο πολεοδομίας, εφοριακό ή δασικό υπάλληλο για χρηματισμό του. Κατάγγειλέ τον βοηθώντας τις αρχές να τον «πιάσουν στα πράσσα».



6. Μην ζητάς άδικη ή παράνομη δική σου διακριτική μεταχείρηση που συνήθως αποβαίνει εις βάρος των συμπολιτών σου.



7. Μην δεχτείς να πληρώσεις καφέ προς τέσσερα και πλέον ευρώ (έναν καφέ που δεν στοιχίζει παραπάνω από 20 πες 30 λεπτά για να παραχθεί). Ενισχύεις την αισχροκέρδεια και βλάπτεις τον τουρισμό. Μποϋκόταρε τα καφενεία και τις καφετέριες με αυτή την πρακτική. Πήγαινε εκεί που χρεώνουν από 50 λεπτά έως δύο το πολύ ευρώ ή πιες τον στο σπίτι σου.



8. Μην εμπιστεύεσαι και μην ψηφίζεις πολιτικό που διάγει ζωή χλιδής. Διερωτήσου που τα βρήκε.



9. Σύγκρινε τις τιμές των προϊόντων στο σουπερμάρκετ. Προτίμησε το φθηνότερο με τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά.



10. Όταν δεις μπλοκαρισμένη την πρόσβαση των πεζών στο πεζοδρόμιο, ιδιαίτερα των τυφλών, από αυτοκίνητα, μηχανάκια ή άλλα εμπόδια, τηλεφώνησε στην Τροχαία ή τη Δημοτική Αστυνομία και μη δεχτείς εξηγήσεις του τύπου «Δεν μπορούμε τώρα, έχουμε άλλη δουλειά». Επίμεινε και, αν χρειαστεί, απευθύνσου στην ανωτέρα αρχή.



11. Ζήτησε (απαίτησε) να εκδοθεί νόμιμη απόδειξη για ό,τι αγοράζεις. Το αντίθετο είναι Φοροδιαφυγή αλλά και αποφυγή καταβολής Φ.Π.Α. που αποτελεί ποινικό αδίκημα (υπεξαίρεση) στο οποίο είσαι συνεργός. Το χειρότερο: Το έλλειμμα θα κληθούν να καλύψουν οι συμπολίτες σου και αυτό είναι άδικο.



12. Μην ολισθαίνεις σε προσωπικές συμπεριφορές αντίθετες με το πνεύμα αυτών των παραινέσεων γιατί έτσι υπονομεύεις την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα της όποιας παρέμβασής σου.



Μου το έστειλε ο φίλος μου Νίκος Σκουλάς, (πρώην Υπουργός) τώρα Πρόεδρος του MINOAN COLLEGE της Κρήτης αλλά πιστεύω ότι οφείλω να το μοιραστώ με τους φίλους και τις φίλες μου bloggers
Γιώργος Πιπερόπουλος
Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας