Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Κούνησε ΜΑΝ-τίλι


Σαν βόμβα έπεσε η παραίτηση του κ. Χρ. Βερελή από τη βουλευτική του έδρα. Όμως το φιτίλι είχε ανάψει εδώ και αρκετές ημέρες .
Κάποιοι, ευρισκόμενοι προ αποκαλύψεων, ετοίμαζαν νέα «θυσία» με πολλαπλές σκοπιμότητες. Τόσο επικοινωνιακές , όσο και εσωκομματικές. Όμως-με εντολή του Μαντείου- η νέα ...«Ιφιγένεια», τους ...κούνησε ΜΑΝ-τίλι.

Αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος και αποκρύπτει η ηγετική ομάδα του ΠαΣοΚ είναι ότι ο κ. Βερελής μίλησε τηλεφωνικά το βράδυ της Πέμπτης με τον Γ. Παπανδρέου.

Οι γνωρίζοντες ισχυρίζονται ότι η συνομιλία, που ήταν πολύ έντονη, έκλεισε με την εξής φράση. «Περίμενε και θα δεις......».

Χθες λοιπόν το μεσημέρι ο κ. Βερελής τον συνάντησε για δέκα λεπτά στη Βουλή ενώ ΗΔΗ είχε παραδώσει την επιστολή της παραίτησής του στον κ. Δ. Σιούφα.
Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ αιφνιδιάστηκε από την εξέλιξη της υπόθεσης και στην προσπάθειά του να μαζέψει τα ...ασυμμάζευτα , τον ρώτησε αν με την παραίτησή του στέλνει λάθος μήνυμα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη στην Ιπποκράτους υπάρχει προβληματισμός για το κατά πόσο περνάει η μπάλα των σκανδάλων τώρα στο δικό τους γήπεδο.

Μάλιστα σε χθεσινή βραδινή συνάντηση σε διαμέρισμα στην περιοχή του Λυκαβηττού, μεταξύ τριών προσώπων της στενής ηγετικής ομάδας του κ. Παπανδρέου, αποφασίστηκε όλη η επικοινωνιακή τακτική να επικεντρωθεί στο κλείσιμο της Βουλής λόγω των εκλογών, προκειμένου να επισκιαστεί, εν μέρει ,η παραίτηση -βόμβα του πρώην υπουργού Μεταφορών.
Προς τον σκοπό αυτό υπήρξαν συνεχείς τηλεφωνικές επαφές με ...εκπροσώπους των ΜΜΕ.


Το νέο δόγμα λοιπόν του ...Λυκαβηττού για την περίπτωση Βερελή, αναφέρει ότι η παραίτηση αποτελεί προσωπική του απόφαση και δεν του ζητήθηκε.
Άσχετα εάν βοά ο τόπος ότι «ουσιαστικά τον παραίτησαν» στην προσπάθειά τους να αποτινάξουν από τον κομματικό μανδύα (και το κομματικό ταμείο) τις αποκαλύψεις που ...έρχονται.

Θέλησαν να στήσουν μια ακόμη Ιφιγένεια- μετά τον ατυχή Τσουκάτο- στον βωμό της ....επικοινωνιακής κάθαρσης.


Δεν είναι καθόλου τυχαία η φρασεολογία που χρησιμοποιεί ο κ. Βερελής στην ανακοίνωση του. Επιμένει ότι δεν έχει την παραμικρή ανάμιξη στην υπόθεση ΜΑΝ και στοχοποιεί πολιτικά ΚΟΜΜΑΤΑ.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «Εγώ,δεν συμμετείχα ποτέ σε επιτροπή προμηθειών. Οι ....αποφάσεις πάρθηκαν από διακομματική επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΝ.»

Πετάει τα βέλη του ομιλώντας περί...«πόθεν έσχες» και τονίζει ότι θα βρίσκεται «δίπλα στην παράταξη» και όχι μέσα σε αυτή, αλλά και ότι θα συμμετέχει στην πολιτική «υπό άλλους όρους», κάτι που μπορεί να ερμηνευθεί και ως «όχι με τους όρους ή τις ανθρωποθυσίες του Γιώργου».


Ο κ. Παπανδρέου αρκέστηκε σε μια αμήχανη δήλωση:«Το ΠΑΣΟΚ πάει μπροστά». Δεν άκουσε όμως την ερώτηση από το βάθος του διαδρόμου της Βουλής . «Με την όπισθεν;»....

Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει τίποτα να συγκαλύψει


Σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού στην ΚΕ της ΝΔ, στη Θεσσαλονίκη.
«Διανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο. Την πιο κρίσιμη από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο τελευταίος χρόνος ήταν ιδιαίτερα δύσκολος. Οι μήνες που ακολουθούν είναι καθοριστικής σημασίας. Θα κρίνουν την ένταση, αλλά και την έκταση των επιπτώσεων της παγκόσμιας οικονομικής θύελλας. Θα κρίνουν τη δυνατότητά μας να τις περιορίσουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής στην ομιλία του, στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, που συνέρχεται σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.
Πρωθυπουργός έκανε λόγο για τρεις στόχους της κυβέρνησης, οι οποίοι είναι: οι δράσεις για τη δημοσιονομική σταθερότητα, μεταρρυθμίσεις και παρεμβάσεις για στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας και η θωράκιση της εργασίας και η αρωγή στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Σχετικά με το διακοπή των εργασιών της Βουλής, ο κ. Καραμανλής, δήλωσε πως «Ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έφτασε τώρα στο σημείο να καταγγέλλει την Κυβέρνηση για δήθεν οργανωμένη σκανδαλολογία και σπίλωση[…]. Η Βουλή σχεδόν πάντα διέκοπτε τις εργασίες της πριν τις ευρωεκλογές. Παραπληροφορούν όταν αποκρύπτουν το γεγονός ότι η Βουλή αυτή ερεύνησε όλες τις υποθέσεις που της διαβιβάστηκαν από τη Δικαιοσύνη. Και αυτό σε αντίθεση με όσα συνέβαιναν στη διάρκεια των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ».

Σύγκρουση στη σκιά της παραίτησης Βερελή
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση αυτή δεν έχει τίποτε να κρύψει. Δεν έχει τίποτε να συγκαλύψει. Η Κυβέρνηση υπηρετεί με συνέπεια τους δημοκρατικούς θεσμούς. Θέλει να βαδίσει η Χώρα στις ευρωεκλογές με πολιτικούς όρους. Επιδιώκει ήπιο πολιτικό κλίμα. Είναι αφοσιωμένη στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα του τόπου».
Ο κ. Καραμανλής ζήτησε από τα στελέχη και τα μέλη της Ν.Δ. ενωμένη δράση στη μάχη των ευρωεκλογών, «κανένας δεν πρέπει να λείψει», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε: «Προχωρούμε, όλοι μαζί, με ξεκάθαρους στόχους:
- Την επίλυση των προβλημάτων του Λαού.
- Τη θωράκιση της Χώρας απέναντι στη διεθνή κρίση.
- Τη διασφάλιση νέας προοπτικής για το μέλλον.

Από τον αγώνα αυτό, κανένας δεν πρέπει να λείψει. Όλοι παρόντες. Σε διαρκή επαφή με τους κοινωνικούς φορείς. Σε ένα διαρκές άνοιγμα στην Κοινωνία. Μιλήστε για το έργο μας. Μιλήστε για τους στόχους μας. Με παρρησία. Με ειλικρίνεια. Τολμούμε τη σύγκριση σε όλους τους τομείς».
www.kathimerini.gr

Tο Παιχνίδι με τους Aγωγούς Aερίου

Η λύση στην ευρωπαϊκή τροφοδοσία αερίου δεν θα επέλθει από την κατασκευή ενός ή δύο αγωγών αλλά με την προώθηση ενός ευρύτερου σχεδίου, που θα στηρίζεται σε πολλαπλές πύλες εισόδου αερίου μέσω αγωγών αλλά και σταθμών LNG, την αύξηση των αποθηκευτικών χωρών και τη μεγαλύτερη δυνατή χρήση αγωγών inter - connectors μεταξύ των χωρών

H πρόσφατη σύνοδος στη Σόφια για την Eνεργειακή Aσφάλεια (24-25 Aπριλίου) ανέδειξε για μία ακόμη φορά τις δυσκολίες που υπάρχουν για τη δημιουργία εναλλακτικών οδών μεταφοράς αερίου από την πλούσια σε κοιτάσματα Aσία προς την ενεργειακά πεινασμένη Eυρώπη. Ως γνωστό η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Eυρώπη βαίνει διαρκώς αυξανόμενη και οι εκτιμήσεις της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής και του IEA ομιλούν για περαιτέρω κλιμάκωση στη ζήτηση, η οποία παρά την τρέχουσα κρίση, αναμένεται να διαμορφωθεί στα 730 BCM μέχρι το 2020, δηλαδή 40% αύξηση σε σύγκριση με τα σημερινά επίπεδα. Aυτό σημαίνει ότι η E.E. θα φθάσει να εισάγει το 73% του αερίου που θα χρειασθεί, από το 61% που εισάγει σήμερα αυξάνοντας έτσι σημαντικά τον βαθμό εξάρτησής της.

Δύο είναι τα βασικά ερωτήματα που τίθενται. Πρώτον ποιες χώρες θα έχουν επαρκή παραγωγή για την κάλυψη αυτών των τεράστιων αναγκών σε μακροπρόθεσμη βάση και δεύτερον με ποιο τρόπο θα μεταφερθεί το αέριο προς τις ευρωπαϊκές αγορές.

Πέρα από την B. Aφρική και τη Nορβηγία οι άλλοι προμηθευτές είναι πολύ συγκεκριμένοι και συμπεριλαμβάνουν πρωτίστως τη Pωσία, η οποία διαθέτει αποδεδειγμένα τα μεγαλύτερα αποθέματα παγκοσμίως και με τη μεγαλύτερη αναλογικά παραγωγή. Aκολουθούν το Iράν, και οι άλλες πέριξ της Kασπίας χώρες όπως το Tουρκμενιστάν, το Kαζακστάν, το Oυζμπεκιστάν και το Aζερμπαϊτζάν. Aυτές οι χώρες είναι ανερχόμενες ενεργειακά αφού την τελευταία 15ετία έχουν καταφέρει, αποσχισμένες από την πάλαι ποτέ Σοβιετία, να αναπτύξουν είτε αυτοδύναμα είτε με τη βοήθεια Δυτικών εταιρειών μέρος από τα σημαντικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων που διαθέτουν.

Mόνο από τη Pωσία η Eυρώπη σήμερα προμηθεύεται το 25% του αερίου της ενώ ευελπιστεί ότι σύντομα θα μπορέσει να εισάγει και από το Aζερμπαϊτζάν, το οποίο αν και έχει πολύ μικρότερα αποθέματα από τη Pωσία, αναπτύσσει νέα κοιτάσματα και πιο συγκεκριμένα τη δεύτερη φάση του τεράστιου πεδίου Shah Deniz (SDII). Aκόμη ευελπιστεί η Eυρώπη ότι θα εισάγει αέριο από το Tουρκμενιστάν και το Kαζακστάν εφ’ όσον μπορέσει να κατασκευαστεί ο υποθαλάσσιος αγωγός της Kασπίας, γνωστός ως Trans Caspian.

Tο δε Iράν, το οποίο ήδη προμηθεύει αέριο την Tουρκία μέσω του αγωγού Tabriz - Erzerum, και έχει τα δεύτερα μεγαλύτερα αποθέματα του κόσμου μετά τη Pωσία, δεν συμπεριλαμβάνεται στους σχεδιασμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης λόγω των αφόρητων πιέσεων που ασκεί, ακόμα και σήμερα επί προεδρίας Obama, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών στην Eυρώπη και αποβλέπει στην οικονομική απομόνωση της χώρας με πρόσχημα το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Για να μεταφερθεί το αέριο από Aνατολάς προς Δυσμάς σχεδιάζονται μία σειρά από αγωγούς οι κυριότεροι, και πιο προχωρημένοι από πλευράς σχεδίασης, από τους οποίους είναι ο γνωστός South Stream που προωθείται από τη Pωσία, ο Nabucco που ελέγχεται από κοινοπραξία Eυρωπαϊκών εταιρειών, ο ITGI που προωθεί Eλλάδα - Iταλία και ο Trans - Adriatic Pipeline (TAP) που υποστηρίζεται από ελβετο-νορβηγική κοινοπραξία. Aκόμη υπάρχει και ο αγωγός White Stream που ελέγχεται από άγνωστες μέχρι στιγμής αμερικανικές εταιρείες, δηλαδή αποτελεί την αμερικανική σφήνα στην περιοχή, και ευελπιστεί να μεταφέρει και αυτός αζέρικο αέριο υποθαλασσίως στην Oυκρανία, μέσω Γεωργίας, και από εκεί στην Kεντρική Eυρώπη.

Έτσι έχουμε την παράλογη κατάσταση όπου τέσσερις αγωγοί (Nabucco, ITGI, TAP και White Stream) συνολικής μεταφορικής ικανότητας 65 - 75 BCM’s να εμφανίζονται διαθέσιμοι σε 4 - 5 χρόνια από σήμερα για να μεταφέρουν αζέρικο αέριο από το SDII, όπου στην καλύτερη περίπτωση το κοίτασμα μπορεί να παράγει 14 - 16 BCM’s από το 2016 και μετά. Eίναι φανερό ότι υπάρχει χώρος για την κατασκευή μόνο δύο το πολύ από αυτούς τους αγωγούς. Eπιπλέον, ο ρωσικός South Stream, ο οποίος βασίζεται κυρίως στα ρωσικά αποθέματα, βάσει τελευταίας συμφωνίας που κλείσθηκε μεταξύ Pωσίας και Aζερμπαϊτζάν, θα μπορεί και αυτός να τροφοδοτείται με αζέρικο αέριο.

Έτσι πριν καν ξεκινήσει η κατασκευή έστω και ενός εκ των άνω αγωγών ο Nότιος Διάδρομος, όπως είναι ήδη γνωστός, έχει υποστεί κυκλοφοριακή συμφόρηση από πέντε αγωγούς, που παρά τις διαβεβαιώσεις των ιδιοκτητών τους ότι είναι συμπληρωματικοί, στην ουσία είναι απόλυτα ανταγωνιστικοί.

Mε άλλα λόγια ένας αριθμός αγωγών συνωστίζεται για να μεταφέρει στην Eυρώπη του αύριο περιορισμένες ποσότητες αερίου οι οποίες στην πράξη δεν θα επαρκούν καν για να καλύψουν τις νέες ανάγκες της. Eίναι φανερό ότι κάτι δεν πάει καλά. Eνώ το ενδιαφέρον της E.E θα έπρεπε κανονικά να στρέφεται στην εξασφάλιση σοβαρών ποσοτήτων αερίου από τις μεγάλες παραγωγούς χώρες όπως η Pωσία, το Iράν και το Tουρκμενιστάν, αυτό έχει κάπου χαθεί ανάμεσα στα αντικρουόμενα σχέδια των αγωγών. Aυτός ο αποπροσανατολισμός του ενδιαφέροντος οφείλεται εν πολλοίς και στις προσπάθειες των χωρών διέλευσης όπως η Aυστρία, η Oυγγαρία, η Iταλία, η Eλλάδα, η Bουλγαρία και η Tουρκία να προμοτάρουν τους δικούς τους αγωγούς για λόγους καθαρά εθνικής πολιτικής.

Όπως πολύ εύστοχα παρατηρεί ο Eυρωπαίος συντονιστής για τον Nότιο Διάδρομο, Jozias Johannes van Aartsen, στην τελευταία του έκθεση προς την E. Eπιτροπή: «O βαθμός δυσκολίας στην ανάπτυξη του Nοτίου Διαδρόμου είναι του ίδιου επιπέδου όσο και η σημασία του. Yπάρχουν πολλοί παίκτες, πολλές χώρες, πολλές εταιρείες και πολλά συμφέροντα και δεν δουλεύουν όλα προς την ίδια κατεύθυνση».

Kοινή είναι πλέον η αντίληψη μεταξύ των περισσότερων αναλυτών της αγοράς ότι η λύση στην ευρωπαϊκή τροφοδοσία αερίου δεν θα επέλθει από την κατασκευή ενός ή δύο εκ των ανωτέρω αγωγών αλλά με την προώθηση ενός ευρύτερου σχεδίου, ή μιας νέας αντίληψης εάν θέλετε, που θα στηρίζεται σε πολλαπλές πύλες εισόδου αερίου μέσω αγωγών αλλά και σταθμών LNG, την αύξηση των αποθηκευτικών χωρών και την μεγαλύτερη δυνατή χρήση αγωγών inter - connectors μεταξύ των χωρών. Παράλληλα η διασφάλιση αερίου και από άλλους παραγωγούς πέρα από τη Pωσία και το Aζερμπαϊτζάν αναδεικνύεται ως η βασική πρόκληση για τα επόμενα χρόνια, ξεπερνώντας έτσι τη σημερινή αδιέξοδη αντιπαράθεση σε επίπεδο αγωγών.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

"Στημένο παιγνίδι"...χρειάσθηκες πολύ χρόνο για να το καταλάβεις! Μέχρι τώρα σου άρεσε !


Μέχρι σήμερα έκανες τον καλύτερο και πιο ενημερωμένο πολιτικό αναλυτή.
Χρεωκόπησε η Ελλάδα, φεύγει ο κουρασμένος και ανίκανος Καραμανλής, τι καλός ο Κοντομηνάς, ο Μπόμπολας, ο Αλαφούζος και ο Κόκκαλης και πάρα πολλά φαιδρά δημοσιεύματα του ίδιου επιπέδου!
Τις αναλύσεις σου στις στημένες δημοσκοπήσεις, που και σε αυτές δεν μπορεί να "ανέβει" το ΠαΣοΚ.
Έβγαινες στα κανάλια και όπως πάντα έκαμνες τον έξυπνο, καθυβρίζοντας τους πάντες!
Όταν σου έλεγαν ότι οι " νταβατζήδες " κτυπούν τον Καραμανλή, εσύ τους δικαιολογούσες υποτιμώντας την νοημοσύνη του ελληνικού λαού, δίνοντας φτηνές εξηγήσεις!
Αγαπητέ ...κύριε εκδότα το μόνο που καταφέρνεις είναι να είσαι ένας παραπολιτικός δημοσιογράφος που εξυπηρετεί συγκεκριμμένα συμφέροντα μιας άλλης εποχής, την οποία σε λίγο καιρό δεν θα την θυμάται κανείς.
Σήμερα, που όλοι αντιλαμβάνονται το τι εστί ΠαΣοΚ, το βαθύ κράτος της νομιμοποιημένης μίζας και του ψευτοεκσυχρονισμού, που είχατε για σημαία το
"θα του επέτρεπα να κάνει ένα δώρο στον ευατό του, αλλά όχι και 500 εκ. δραχμές" του Α. Παπανδρέου, πρέπει να καταλάβαιτε ότι αυτή η κουβέντα έμεινε, έγραψε ιστορία και διαμόρφωσε την σημερινή κοινωνία, διαμόρφωσε χαρακτήρες και προσωπικότητες, ανεξαρτήτως πολιτικής προτίμησης.
Αυτό πληρώνουμε σήμερα, αλλά και εσύ μαζί με τους όμοιους σου, πρέπει να καταλάβαιτε ότι ανήκετε πλέον στο παρελθόν!
Η μάχη που γίνεται σήμερα είναι
μάχη της πολιτικής με τους νταβατζήδες, τους οποίους επί χρόνια στηρίζατε και είσασταν πιασμένοι χέρι - χέρι και αγκαλιασμένοι.
Θύμάστε σήμερα τα "νέα τζάκια" των επιχειρηματιών που δημιουργήσατε;
Όλοι εξαφανίσθηκαν πλήν αυτών που είχαν και έχουν τα ΜΜΕ, δηλαδή την διαμόρφωση της κοινής γνώμης!
Οι εκβιαστές της κοινωνίας μας!
Απόλαυσε τους τώρα!
Αρχίζει το παιγνίδι και θα είναι απολαυστικό.
Θα σας πάρουν και τα ...σώβρακα.
Πρέπει να το καταλάβεις, όσο γίνεται πιο γρήγορα, ότι η μαχη που γίνεται σήμερα, δεν είναι μάχη του Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας για να διατηρηθούν στην εξουσία και να επιβιώσουν πολιτικά!
Είναι μάχη για την ύπαρξη της πολιτικής, με τα πάρα πολλά προβλήματα της, που δημιουργήθηκαν από το βαθύ κράτος του δήθεν εκσυγχρονισμού, της αρπαχτής και των "απαίδευτων και άσχετων" golden boys της Ρηγίλλης, που μεγάλωσαν με νοοτροπία ΠαΣοΚ. Τι σχέση έχουν αυτά τα παιδάκια με την Νέα Δημοκρατία, καμία!
Το ποιός θα κερδίσει θα φανεί στο... χειροκρότημα!
Αυτό που όλοι επιθυμούμε είναι να κερδίσει η πολιτική του αύριο και όχι η πολιτική του χθές.
Θα έχεις την δυνατότητα να κάνεις πολλές παρομοιες δημοσιεύσεις, σαν την σημερινή, αυτό είναι πλέον γνωστό σε όλους.
Δυστυχώς αργήσατε να το καταλάβαιτε, 'οπως πάντα...
Το παιγνίδι που τώρα κατάλαβες και δημοσιοποιείς στην εφημερίδα σου είναι στημένο από χρόνια!
Επέλεξε άν θα το στηρίξεις ή θα το πολεμήσεις;
Είναι το ερώτημα που σε λίγο, όλο και περσσότερο, θα απασχολεί το μεγαλύτερο κομμάτι του Ελληνικού Λαού και ο οποίος θα κληθεί να δώσει την λύση!

Ηρθε το πλήρωμα του χρόνου για την μεταπολίτευση;


By Factorx


Εδώ και τουλάχιστον μια εβδομάδα ήταν γνωστό σε υψηλόβαθμους πολιτικούς κύκλους ότι θα «σκάσει» το σκάνδαλο της γερμανικής ΜΑΝ.


Πληροφορούμαι μάλιστα, ότι εδώ και τουλάχιστον τρεις ημέρες, ο Κώστας Μαγουλάς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΗΛΠΑΠ, ζήτησε και πήρε όλους τους φακέλους που αφορούν τις περιβόητες πλέον συμβάσεις 890 και 891 για τα «λαδωμένα» τρόλεϊ, εξαιτίας των οποίων παραιτήθηκε ο κ. Βερελής. Τι να ήξερε άραγε ο κ. Μαγουλάς και από πού;


Το ουσιαστικό ερώτημα όμως, είναι άλλο: Τι το τόσο επιβαρυντικό για τον κ. Βερελή υπάρχει περίπτωση να αποκαλυφθεί στη Γερμανία, ώστε αναγκάστηκε να παραιτηθεί; Το μόνο που θα ανάγκαζε έναν έμπειρο πολιτικό σε μια τέτοια κίνηση, είναι η ανακάλυψη του τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίον μπήκαν οι μίζες. Ωστόσο, κάθε άλλο παρά κάτι τέτοιο φαίνεται να συμβαίνει στην περίπτωση Βερελή.


Κατά συνέπεια, τι έκανε; Μια «ηρωική έξοδο», εκ του ασφαλούς. Όχι μόνο χωρίς να έχει ενημερώσει τον αρχηγό του, τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και με μια δήλωση που στρέφεται σαφώς εναντίον του. Και μάλιστα σε μια κρίσιμη στιγμή προ των εκλογών του Ιουνίου.


Εξάλλου, όπως στην γραπτή δήλωση του, έτσι και στα κανάλια, που εμφανίστηκε σήμερα το βράδυ, δεν έδειχνε να ενδιαφέρεται και τόσο πολύ για το ΠΑΣΟΚ. Για να μην πούμε για τη στάση του Mega των εκδοτών, που μόνον ως τον πρώτο Έλληνα πολιτικό «σαμουράι» δεν τον παρουσίασαν.


Όπως είπα και προηγουμένως στα σχόλια, βγάζει πλέον μάτι: Η διαπλοκή αφού κόντυνε τον Καραμανλή, κονταίνει τώρα και τον Γιώργο (αρχίζοντας με τον Βερελή). Μόνον ένας τυφλός πολιτικά δεν βλέπει ότι οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν την θρυαλλίδα ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων.


Ο κ. Βερελής το λέει καθαρά στην δήλωσή του: «Η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να κινηθούν τα πράγματα γρήγορα και μπροστά. Θέλω να είμαι καταλύτης σ’ αυτή τη διαδικασία και για το λόγο αυτό και με αυτές τις σκέψεις παραιτήθηκα από βουλευτής».


Και είπαμε: συγκυβέρνηση έχουν πριν από όλα στο μυαλό τους. Να εγκρίνονται οι μίζες διακομματικά (τώρα που θα έλθει και η οικονομική ανάπτυξη) και να μην ταλαιπωρούνται με εξεταστικές επιτροπές.


Και να μην ξεχνάμε ποτέ. «Ιστορικά», που λένε, τα στρατόπεδα του Μητσοτάκη και του Σημίτη βάδιζαν πάντα χέρι - χέρι.

Τώρα αρχίζει το Παιχνίδι....


Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Χρίστος Βερελής είπε συμπυκνωμένα όσα αναλυτικά λέει στην επιστολή του. Και είναι...αποκαλυπτικά σαφή. Δηλαδη:
«Η πολιτική ατμόσφαιρα έχει πλέον μια νοσηρότητα.
Η Βουλή είναι μακριά από αυτά τα οποία η κοινωνία και η χώρα χρειάζονται αυτή τη στιγμή.
Υπάρχει στη χώρα μία κατάσταση η οποία έχει οδηγήσει στο να έχουμε ανοικτές πληγές παντού.
Η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να κινηθούν τα πράγματα γρήγορα και μπροστά. Θέλω να είμαι καταλύτης σ’ αυτή τη διαδικασία και για το λόγο αυτό και με αυτές τις σκέψεις παραιτήθηκα από βουλευτής».

Με άλλα λόγια(κι αν διαβάσει κανείς προσεκτικά όλη τη δήλωση του):

Κ.Σημίτης, Β.Βενιζέλος κ.α. αποφάσισαν να κινηθουν ΕΡΗΜΗΝ του Γιώργου Παπανδρέου και ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ.
Είναι προφανές οτι οι ευρωεκλογές, θα αποτελέσουν την θρυαλίδα ΡΑΓΔΑΙΩΝ πολιτικών εξελίξεων και παροτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ στις προθεσεις του Κ.Καραμανλή οι εκλογές το φθινόπωρο, είναι πλέον πολύ πιθανό να στηθούν οι κάλπες με ΔΥΟ κόμματα
(ΠΑΣΟΚ + "Εκσυγχρονιστές") απο την μια πλευρά και άλλα δυο ΝΔ + Λα.Ο.Σ. απο την άλλη....

Τωρα αρχίζει το παιχνίδι....

Πόλεμος...χωρις αιχμαλώτους(αρχίζει...)


1. Το "παιχνίδι"(μέχρι...θανάτου) των εκδοτών, των συγκροτημάτων, των "οικογενειών" κλπ άρχισε....Μαζί με τον Αλαφούζο και η Μάνια (Ελευθεροτυπία) κ.α. απέναντι σε ΔΟΛ,Πήγασο κ.α. - φυσικά τα κόμματα που έχουν μέσα τους υπο-κοινοβουλευτικές ομάδες" επιχειρηματιών, εκδοτών κ.α. θα περάσουν γερή καταιγίδα. Γι αυτό και άρον - άρον απόψε η κυβέρνηση έσπευσε να κλείσει τη βουλή.....
2. Το...μυστικό ραντεβού Γιώργου- Βερελή μαθαίνουμε οτι όντως έγινε για να παρασχεθεί "πολιτική και νομική κάλυψη" απο το ΠΑΣΟΚ τόσο στον Χ.Βερελή, όσο και σε όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ (απο την κυβερνητική του εποχή) "βγουν στη σέντρα". Ο Γιώργος, όπως το έκανε και όταν του το ζήτησε ο Κ.Σημίτης στο σπίτι του που βρεθήκανε πρόσφατα, απάντησε αρνητικά....Αποτέλεσμα η άκρως επιθετική δήλωση παραίτησης του Χ.Βερελή....Μόνο που έρχεται και εμπλοκή και άλλου "υπαρχηγού" του Β.Βενιζέλου με την Siemens (για να μην πάμε στον ΟΤΕ).
3. Η σύγκρουση θα κλιμακωθεί σε όλα τα επίπεδα και πεδία....(με...ανυπολόγιστες "απώλειες")
i-Reporter

Μια πρώτη ερμηνεία της κίνησης Καραμανλή να κλείσει τη Βουλή πρόωρα


«Ο πρωθυπουργός κ. Κ.Καραμανλής με ενημέρωσε ότι, σήμερα το απόγευμα, υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια το διάταγμα λήξης των εργασιών της Β' Τακτικής Συνόδου της ΙΒ' Περιόδου της Βουλής, από αύριο 9 Μαΐου, λόγω των Ευρωεκλογών. Άμεσα ενημέρωσα τα Κόμματα περί τούτου» ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δ.Σιούφας.

Μια αιφνιδιαστική και πρωτοφανής κίνηση του Πρωθυπουργού, ο οποίος φαίνεται ξεκάθαρα δεν μπορεί να ελέγξει τις καταστάσεις. Στην λογική αυτή, δεν θα ήταν παράλογο να ανακοινώσει και εθνικές εκλογές αύριο από την Θεσσαλονίκη.

Πουθενά, ως σενάριο δεν είχε ακουστεί αυτό το πράγμα. Να κλείσει η βουλή 25 μέρες νωρίτερα, με αποτέλεσμα την παραγραφή όλων των σκανδάλων. Ως ωραία ανάμνηση λοιπόν απο δω και πέρα το Βατοπαίδι, η Siemens, τα ομόλογα κλπ.

Προσπαθώντας να κάνω μια πρώτη ερμηνεία της απόφασης του Πρωθυπουργού και του επιτελείου του, αντιλαμβάνομαι τα πρώτα 3 θετικά γεγονότα της απόφασης αυτής.

Αρχικά θα σταματήσει ως ένα μεγάλο βαθμό η σκανδαλολογία, αφού και χωρίς συζητήσεις στην Βουλή, η ατζέντα θα μεταφερθεί αναγκαστικά.

Δεύτερον, αιφνιδιάζει το ΠΑΣΟΚ, πετώντας πλέον το πρόγραμμα δράσης του για την Βουλή στον κάλαθο των αχρήστων . Και στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου δεν φημίζονται για τις σωστές γρήγορες αποφάσεις που παίρνουν. και εκεί ευελπιστεί ο Καραμανλής σε τυχόν γκάφες, αλλά και σε "άτσαλο¨προεκλογικό αγώνα από το ΠΑΣΟΚ.

Τελευταίο και πιο πρακτικό αποτέλεσμα , είναι ότι πλέον " διώχνει" όλους τους βουλευτές της Επικρατείας από την Αθήνα για τις πόλεις και τα χωριά τους, έτσι ώστε να οργώσουν τις περιφέρειές τους για ένα καλύτερο αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές.


Όμως απέναντι στα καλά, έχει και το ένα μεγάλο, για να μην πώ ΤΕΡΑΣΤΙΟ κακό. Ο Πρωθυπουργός λειτούργησε εντελώς πραξικοπιματικά και θα τολμούσα να πω ανήθικα. Μας φέρνει μνήμες άλλων εποχών, και άλλης συνθηματολογίας. Α, ρε τα καταραμένα γονίδια....

Πόσο όμως πλέον ενδιαφέρουν, ή να πω καλύτερα, αγγίζουν τον έλληνα τέτοιου είδους εκτροπές ;; Κακά τα ψέματα,αυτό θα το δείξει η κάλπη. Το ΠΑΣΟΚ θα ήταν ευχαριστημένο με 3 % νίκη. Τώρα όμως ο πήχης που πρέπει να πάει ?? Εκτός και αν αποδειχθούν "μαγικά" τα κόλπα του Καραμανλή και καταφέρει να ανατρέψει (δύσκολο), να χάσει οριακά (λογικό) ή να χάσει με διαφορά κάτω απο 3 % που θεωρείται αναστρέψιμη.

Και όλα αυτά στην περίπτωση που δεν έχουμε διπλές εκλογές. Το οποίο πιστεύω ότι θα κλείσει θετικά η αρνητικά στην αυριανή Κ.Ε. της ΝΔ που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη. Το Salonica Press θα βρίσκεται εκεί και θα σας μεταφέρει αύριο κλίμα και παραλείπόμενα.

Δημήτρης Συρμάτσης
http://salonica-press.blogspot.com/2009/05/25.html

Mιζες ΜΑΝ, από τις καλύτερες στον κόσμο !



Στο χώρο των επαγγελματιών αυτοκινητιστών, οι μίζες ΜΑΝ, έχουν πολύ καλή φήμη.

"Η μίζα λειτουργεί με βάση την ίδια αρχή όπως και κάθε άλλος ηλεκτροκινητήρας - την κίνηση που προκαλείται από τα μαγνητικά πεδία.
Όταν δύο μαγνήτες τοποθετηθούν κοντά ο ένας στον άλλο, οι δύο ομώνυμοι πόλοι τους απωθούνται, ενώ οι δύο ετερώνυμοι έλκονται.
Η μίζα περιέχει συρμάτινα πηνία γύρω από πυρήνες μαλακού σιδήρου. Το ρεύμα που περνά μέσα από κάθε πηνίο μαγνητίζει τον πυρήνα του, δημιουργώντας ένα μαγνητικό πεδίο με βόρειο και νότιο πόλο. Η μίζα έχει μία σειρά πηνίων, συνήθως τέσσερα, τοποθετημένα γύρω - γύρω στην εσωτερική επιφάνεια του κυλινδρικού καλύμματος της. Η μίζα δεν έχει ανάγκη από κάποια μονάδα ελέγχου."
πηγή φωτο
taxalia

Αφιέρωμα στον καπνιστή

By Μαρία Σεφέρου

Ο καπνιστής είναι ένας συμπαθέστατος τύπος συνανθρώπου μας με μεγάλη ανασφάλεια και πολλούς καημούς, πραγματικούς ή φανταστικούς. Στο τσιγάρο λέει ότ
ι βρίσκει παρηγοριά και συντροφιά διότι κανείς δεν τον καταλαβαίνει όπως αυτό! Έχει αποδώσει σ' ένα άψυχο πράγμα ιδιότητες ψυχολόγου και εραστή/ερωμένης... Συχνά θα τον/την δεις στην τηλεόραση και σε δημόσιους χώρους ν' απαγγέλλει κατηγορίες και αφορισμούς προς πάσα κατεύθυνση, διότι επιθυμεί διακαώς να φτιάξει την κοινωνία. Το μόνο που δεν αποπειράται να βελτιώσει είναι ο ίδιος ο εαυτός του. Και επειδή ο εγωισμός του είναι μεγάλος, σε όσους του λένε να κόψει το τσιγάρο διότι του φθείρει την υγεία, απαντούν, «Δε θέλω να το κόψω, αν ήθελα θα μπορούσα να το κάνω.»

Ο καπνιστής γνωρίζει ότι το τσιγάρο βλάπτει την υγεία του, το βλέπει ότι λαχανιάζει στον ανήφορο, του έχουν πει και οι γιατροί ότι πρέπει να το κόψει, αλλά εκείνος δεν παίρνει χαμπάρι. Όχι, δε θέλει να πεθάνει μια ώρα αρχύτερα. Την αγαπάει τη ζωούλα του και θα πάρει τα φάρμακά του, αν χρειαστεί, με θρησκευτική ευλάβεια. Οξύμωρο δεν είναι; Από τη μια να παίρνεις το φάρμακο για να γίνεις καλά και από την άλλη να εισπνέεις τον αργό θάνατό σου! Κι όμως, αυτό κάνει ο καπνιστής, που μπορεί να είναι και κοινωνικός αγωνιστής, και "αριστερός" που καταφέρεται εναντίον των βιομηχάνων που εκμεταλλεύονται τον κοσμάκη. Κι όλα αυτά όταν ξοδεύει πολλές φορές από το υστέρημά του για να ενισχύσει τις καπνοβιομηχανίες που τον σκοτώνουν.


Πριν από αρκετά χρόνια, όταν ακόμη το Μετσόβιο Πολυτεχνείο δεν είχε καταντήσει στα σημερινά χάλια που όλοι γνωρίζουμε, είχα παραβρεθεί στο αμφιθέατρο σε μια συγκέντρωση Οικολόγων. Προσέξτε, ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ. Οι Οικολόγοι υποτίθεται είναι τα πιο ευαισθητοποιημένα άτομα ως προς το περιβάλλον και την ανάγκη να το διατηρούμε καθαρό και υγιεινό. Τι να σας πω, σκέτη απογοήτευση ήταν η από κοντά γνωριμία μου με τους "οικολόγους". Το αμφιθέατρο ήταν ένα αληθινό μπάχαλο, η ατμόσφαιρα ντουμάνι από το τσιγάρο. Δε μπορούσες ν’ ανασάνεις! Μ’ έπιασε ξερόβηχας. Τα μάτια μου έτσουζαν. Δίπλα μου, μπροστά μου και πίσω μου οι "οικολόγοι" κάπνιζαν αρειμανίως. Στρώμα τα σκουπίδια στο δάπεδο. Αυτοί οι άνθρωποι κουβέντιαζαν για το πώς θα φτιάξουν την κοινωνία, πώς θ’ αναπτύξουν στον πολίτη οικολογική συνείδηση. Ούτε τους πέρναγε, όμως, από το μυαλό ότι η οικολογία αρχίζει πρώτα από τον εαυτό μας και το άμεσο περιβάλλον μας. Ούτε τους πέρναγε από το μυαλό ότι κάποιοι από τους παρευρισκόμενους που δεν ήταν καπνιστές δεν ήταν υποχρεωμένοι να εισπνέουν τον καπνό τους. Έφυγα απογοητευμένη από τη συγκέντρωση κι ούτε θέλησα ξανά να έχω σχέση μαζί τους.

Πολλές φορές αναρωτήθηκα τι άτομο είναι ο καπνιστής. Ποια είναι η ψυχολογία του; Έχω δει άτομα που κατέληξαν να γίνουν μανιώδεις καπνιστές, τα οποία στην παιδική τους ηλικία έτρωγαν τα νύχια τους. Είχαν μια ασυνήθιστη νευρικότητα. Τέτοια άτομα βρήκαν "παρηγοριά" στο τσιγάρο. Θα θυσιάσουν ακόμη και το γάλα των παιδιών τους για το τσιγάρο. Νομίζουν ότι με το κάπνισμα κερδίζουν πόντους στο ύψος τους σε σχέση με τον περίγυρο. Στην πλειοψηφία τους είναι άτομα αντιδραστικά, και η αντίδρασή τους φτάνει μέχρι αυτοκαταστροφικότητας. Όσο τους λες να μην καπνίζουν τόσο περισσότερο θα φουμάρουν. Βεβαίως και είναι εξαρτημένα από τη νικοτίνη. Δεν υπάρχει αμφιβολία περί αυτού. Όμως η μεγαλύτερη εξάρτηση είναι νοητική και ψυχολογική, κι όχι σωματική. Η σωματική εξάρτηση είναι εύκολο ν’ αντιμετωπιστεί και τα στερητικά συμπτώματα άντε να κρατήσουν καμιά δεκαριά μέρες. Πολλοί άνθρωποι κατάφεραν να κόψουν το τσιγάρο με μια απλή απόφαση. Ενεργοποίησαν τις δυνάμεις της θέλησης και το έκαναν. Για άλλους, όμως, πρώτα θα βγει η ψυχή, και συχνά βγαίνει πρόωρα, και μετά το χούι του καπνίσματος.

Πώς όμως ενεργοποιείται μια παραλυμένη θέληση; Πώς το “δεν μπορώ” θ’ αντικατασταθεί από το “θέλω και μπορώ”; Τα δύσκολα είναι στη νοητική και ψυχολογική απεξάρτηση από το τσιγάρο. Υπάρχει κάποιος “κάλος” στο μυαλό, μια μαύρη τρύπα που δυσκολεύει τη λογική σκέψη. Εκεί είναι κυρίως το πρόβλημα. Διαβάζουν οι καπνιστές πάνω στο πακέτο που αγοράζουν ότι το κάπνισμα σκοτώνει, αλλά πέρα βρέχει. Ίσως σκέπτονται ότι γράφτηκε για κάποιους άλλους κι όχι γι’ αυτούς. Εκείνοι είναι μάγκες και θα τη γλιτώσουν. Έχω αγωνιστεί μια ζωή να πείσω αγαπημένα πρόσωπα να κόψουν το τσιγάρο, αλλά δεν κατάφερα τίποτα. Κατάντησα να στενοχωριέμαι και να υποφέρω εγώ ενώ εκείνα απολαμβάνουν το φουμάρισμα. Στη λύπη σου λένε "τώρα το χρειάζομαι το τσιγάρο για να παρηγορηθώ". Στη χαρά σου λένε "τώρα θα το ανάψω διότι θέλω να το γλεντήσω". Στη αγωνία τους είναι απολύτως απαραίτητο. Μ’ άλλα λόγια, βρέξει-χιονίσει το ζητάει ο οργανισμός τους, το θέλουν.

Είναι εύκολο να σεβαστείς ένα άτομο που δε σέβεται τον εαυτό του και απολαμβάνει ν’ αυτοκαταστρέφεται; Πόσο υπερήφανος νιώθεις να είσαι φίλος ανθρώπων που δε μπορούν ή δε θέλουν ν’ απαλλαγούν από το πάθος τους; Πόσο εποικοδομητική και ευχάριστη μπορεί να είναι η συντροφιά ατόμων που έχουν παραδοθεί στην εξάρτηση άνευ όρων; Πόσο μπορείς να εμπνευστείς απ' αυτούς και να γίνεις κι εσύ καλύτερος; Και πόσο άνετα θα ένιωθες να εισπνέεις τον καπνό που εκπνέει ο συνομιλητής σου; Κι όμως, ο καπνιστής δε μπορεί να μπει στη δική σου λογική λόγω του “κάλου” που είπαμε. Και για τους νέους που δεν καπνίζουν, πόσο ευχάριστα νιώθουν να φιλούν την αγαπημένη ή τον αγαπημένο στο στόμα όταν βρωμάει τσιγαρίλα; Ακόμα και τα ρούχα του καπνιστή μυρίζουν τσιγάρο!

Ώ, τι μάστιγα είναι κι αυτή - μια μάστιγα που προστατεύουν οι ίδιες οι κυβερνήσεις για να στηρίξουν τις καπνοβιομηχανίες… Πόσα παιδιά φθείρουν τα πνευμόνια και βουλώνουν τις αρτηρίες της καρδιάς τους από τα δώδεκα χρόνια τους, νομίζοντας ότι αυτό είναι μαγκιά και κατόρθωμα… Και πόσα παιδάκια γεννιούνται εξαρτημένα από τη νικοτίνη διότι οι γονείς τους κάπνιζαν πριν ακόμη το έμβρυο συλληφθεί στη μήτρα της μητέρας του… Ας όψεται το Κράτος-μαστρωπός και εγκληματίας που επενδύει στις ανθρώπινες αδυναμίες! Ας όψεται και η απαίδευτη "Παιδεία" που δε δίδαξε το παιδί πώς ν' αντλεί δύναμη από μέσα του και να μετακινεί ακόμη και "βουνά". Ας όψονται όλοι εκείνοι που φιλοτέχνησαν και συντηρούν μια κουλτούρα χωρίς ιδανικά, χωρίς οράματα, μια κουλτούρα που απεργάζεται τον ψυχικό και σωματικό θάνατο των πολιτών.

Όμως, ο καπνιστής μπορεί να ορθώσει ανάστημα και να πει "ΟΧΙ" σε όλους αυτούς που θέλουν να τον σκοτώσουν πρόωρα. Αρκεί να το θελήσει. ΘΕΛΩ=ΜΠΟΡΩ!

ΑΚΡΩΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ,ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...

«Είναι μια κίνηση πρωτοφανής και προκλητική», τονίζει ο κ. Παπανδρέου, «που οδηγεί σε παραγραφή όλων των τυχόν ποινικών ευθυνών των υπουργών για την περίοδο 2004-2007. Είναι μια κυνική ομολογία ότι μπροστά στην αυτοσυντήρηση της κυβέρνησής του ο κ. Καραμανλής δεν έχει τον παραμικρό φραγμό», τόνίζει ο κ. Παπανδρέου.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον κ. Καραμανλή ότι επέλεξε την «αναγκαστική αδράνεια και σιωπή της Βουλής» και «το σκοτάδι της αδιαφάνειας». Αποδίδει επίσης στον πρωθυπουργό πρόθεση συγκάλυψης των ευθυνών της κυβέρνησης, και «να μείνει ανοιχτό το πεδίο της λασπολογίας, της οργανωμένης
κυβερνητικής σκανδαλολογίας και σπίλωσης».


Αναφέρει επίσης ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση της συγκάλυψης, της παραγραφής και της παραβίασης της θεσμικής τάξης».

ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ,ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ,ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;;;
ΠΩΣ ΘΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ,
ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΟΥ,
ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ SIEMENS ΚΑΙ MAN...
ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ;;;;

ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΣΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,
ΑΠΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ...

ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΦΑΙΜΑΞΗ
ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ...


ΠΡΕΖΑ TV
9-5-2009

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ MAN...

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΙ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ POST ΑΠΟ TO ΠΡΕΖΑ TV...
Τα σύκα - σύκα και η σκάφη - σκάφη!

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΕΡΕΛΗ...ΕΙΧΑΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΥΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...

Το 2001, επί υπουργίας Χ. Βερελή (υφυπουργός Σ. Βούγιας), από τα ΗΛΠΑΠ προκηρύχθηκε ανοιχτός διαγωνισμός για την προμήθεια της 20ετίας, με την επίκληση και των αναγκών για νέο στόλο τρόλεϊ εν όψει και της Ολυμπιάδας. Αυτή αφορούσε 140 νέα τρόλεϊ (90 κανονικά και 50 αρθρωτά), ενώ μέρος της δαπάνης γι' αυτά εντάχθηκε στο ΚΠΣ, πέραν και των εθνικών πόρων.
Οι τεχνικές προσφορές των διαγωνιζομένων εξετάστηκαν από επιτροπή των ΗΛΠΑΠ η οποία απεφάνθη ότι η προσφορά της κοινοπραξίας ΕΛΒΟ-Neoplan θα πρέπει να απορριφθεί, καθώς απ' αυτήν έλειπε το δεσμευτικό παράρτημα για τα ανταλλακτικά και η δεσμευτική δήλωση του διαγωνιζομένου ότι αναλάμβανε την προμήθειά τους για 20 χρόνια.

Η θέση αυτή της επιτροπής των ΗΛΠΑΠ λέγεται ότι εμβολίστηκε με πολιτική παρέμβαση υπέρ της κοινοπραξίας ΕΛΒΟ-Neoplan, ενώ την τακτοποίηση του ζητήματος ανέλαβε η Διακομματική Επιτροπή ΕΥΤΟΑ (Επιτροπή Υψηλής Τεχνολογικής και Οικονομικής Αξίας).

Η ΕΥΤΟΑ έκρινε ότι η παραβίαση του άρθρου 2 της διακήρυξης δεν ήταν ουσιώδης και έκανε δεκτό το ελλείπον παράρτημα που υπέβαλε με καθυστέρηση πέντε μηνών (!) η εν λόγω κοινοπραξία.

Η κοινοπραξία ΕΛΒΟ-Neoplan αναδείχθηκε νικήτρια και στις 23 Δεκεμβρίου υπέγραψε τη σύμβαση των 49,4 εκατ. ευρώ με τα ΗΛΠΑΠ για τα 90 τρόλεϊ, ενώ την επόμενη μέρα εξασφάλισε και την παραγγελία των 50 αρθρωτών, αξίας 36,5 εκατ. ευρώ. Σύνολο 85,9 εκατ. ευρώ.

Οι ανταγωνιστές, έχοντας γερό πάτημα στην παρανομία της Διακομματικής, προσέφυγαν στην Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς με καταγγελία που κατέθεσαν το 2003. Λέγεται ότι την προσφυγή κατέθεσε η «Σφακιανάκης ΑΕΒΕ», η οποία είχε χάσει στο μεταξύ δύο προσφυγές (αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων) από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η πρώτη απανταχούσα εκ Βρυξελλών ήρθε στις 5/4/2004, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου έτους έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών κοινοτική παρέμβαση με την οποία χαρακτηριζόταν ως κατάφωρη παραβίαση του κοινοτικού δικαίου ο χειρισμός στον διαγωνισμό των τρόλεϊ. Ακολούθησε στις 18/10/2004 προειδοποιητική επιστολή, όμως οι ελληνικές Αρχές υπερασπίζονταν τον διαγωνισμό των ΗΛΠΑΠ σθεναρά.

Στις 5 Ιουλίου 2005 γράφτηκε και ο επίλογος. Ο επίτροπος ΜακΚρίβι έστειλε στο υπουργείο Εξωτερικών την απανταχούσα. Πρόκειται για αιτιολογημένη γνώμη (76 σελίδες) σε βάρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, γιατί μέσω των μεθοδεύσεων του διαγωνισμού των τρόλεϊ «παραβιάστηκαν οι αρχές της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης των διαγωνιζομένων».

Μάλιστα με την ίδια απόφαση ζητείται η συμμόρφωση στις προβλέψεις της Κοινοτικής Οδηγίας 93/38, ενώ ετέθη και θέμα επιστροφής των κοινοτικών πόρων που διατέθηκαν για τη σύμβαση αυτή. Ετσι άρχισαν και τα παζάρια για το ποσόν της ποινής, ενώ η διοίκηση των ΗΛΠΑΠ, μη μπορώντας να κάνει κάτι άλλο, κοινοποίησε επείγουσα εγκύκλιο στο εσωτερικό της εταιρείας, επικαλούμενη την αιτιολογημένη γνώμη και ζητώντας αυστηρή και σχολαστική εφαρμογή των Οδηγιών της Ε.Ε. Την εγκύκλιο κοινοποίησε και στην Κομισιόν, ενώ για τις μίζες που φημολογούνταν ότι είχαν δοθεί έπεσε σιωπή, καθώς διανυόταν η περίοδος του «πολιτικού πολιτισμού» στο υπουργείο Μεταφορών ή, όπως τώρα προκύπτει, η περίοδος των νέων αρπαχτών, στ' αχνάρια των προκατόχων. Προς τούτο και η συγκάλυψη.

Μετά την παράθεση των όσων συνέβησαν στο παρασκήνιο από το καλοκαίρι του 2004 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2006, γύρω από τις συμβάσεις των ΗΛΠΑΠ με Neoplan - ΕΛΒΟ, είναι εξαιρετικά υποκριτικό να προσποιούνται οι κυβερνητικοί ότι εξεπλάγησαν από τους εισαγγελείς του Μονάχου.

Εξίσου υποκριτικό ηχεί και το μότο του ΠΑΣΟΚ που τώρα ζητεί να ερευνηθεί τάχιστα και το νέο σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία της ΜΑΝ για τα τρόλεϊ, τα οχήματα του στρατού, τους αρματοφορείς κ.ά. που συνέβησαν τα έτη 2002, '03, '04 και '05.

Πάντως, χθες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εμφανίστηκε ως επισπεύδουσα, έπειτα από τόσα χρόνια και ενώ πνίγονταν στην Ευελπίδων οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από τα δικαστήρια για να διαφυλαχθεί δήθεν «το δημόσιο συμφέρον». Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ι. Σακελλάκος άφησε να διαρρεύσει ότι διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις μίζες πίσω από τα τρόλεϊ, ίσως και τις συμβάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εκτιμάται ότι τα ευρήματα της Στουτγκάρδης μπορεί να κάψουν κι άλλους από το ΠΑΣΟΚ για μίζες με κεραίες και αρματοφορείς, κάτι που φυσικά θα αξιοποιηθεί δεόντως από την κυβέρνηση, αν δεν υπάρξουν συμψηφισμοί παρασκηνίου...

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

ΠΡΕΖΑ TV
8-5-2009

ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗ;



ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ, ΡΙΞΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΚΑΛΟΠ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΜΑΪΜΟΥΔΙΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ... (ΚΑΛΑ ΡΕ, ΕΚΕΙΝΟ ΜΕ ΤΟ 7,5% ΤΙ ΕΓΙΝΕ;) ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΡΙΞΕ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 9%, ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΡΩΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ, ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ...


ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΒΕΡΕΛΗ ΣΕΙΡΑ ΕΧΟΥΝ:
ΑΝΝΟΥΛΑ ΚΑΙ ΛΟΒΕΡΔΟΣ... ΚΑΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ (ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΑ) Ο ΣΗΜΙΤΗΣ!


Άντε γεια
Χατζατζάρης

Κλείσιμο Βουλής, παραγραφή σκανδαλολογίας αλλά καί σταμάτημα αποκαλύψεων, προσπάθεια να σωθεί τό πολιτικό σύστημα από τήν αυτοκαταστροφή....


Γιά πράξη σωφροσύνης καί προσπάθεια να σωθεί το πολιτκό σύστημα απο τήν αυτοκαταστροφή τής σκανδαλολογίας (αλλά καί τών αποκαλύψεων) κάνουν λόγο παρατηρητές τών πραγμάτων...
Μιλάνε γιά κίνηση πέρα από προσωπικά ή παραταξιακά κόστη καί γιά κίνηση πού έρχεται να σώσει το πολιτικό κόσμο τής χώρας καί άρα να εξασφαλίσει τήν δυνατότητα διακυβένρησης τής χώρας...
Φαίνεται ότι η αντιπολίτευση δηλαδή τό σύστημα Παπανδρέου ήταν αποφασισμένο να παίξει χονδρό παιγνίδι μέ υποθέσεις πού - ενδεχομένως - θα έφερνε μέσω δικαστών γιά διερεύνηση στή Βουλή από Δευτέρας...
Φυσικά οι εντυπώσεις πού δημιουργούνται εις βάρος τής κυβέρνησης είναι καταλυτικές...
Καί ίσως ανεπανόρθωτες...
Φαίνεται ότι τα σκάνδαλα - γενικώς - τών πολιτικών είναι τέτοια καί τόσα πού το σύστημα δέν θα άντεχε....
Υπήρχε δέ ο κίνδυνος τών διαδοχικών αποκαλύψεων πού θα έριχνε όλον το πολιτικό κόσμο στην πυρά και τη χώρα στην ακυβερνησία...
Ψύχραιμοι παρατηρητές πού έχουν συναίσθηση τών υποθέσεων εκτιμούσαν εδώ και καιρό ότι το σύστημα δέν θα άντεχε τίς αποκαλύψεις...
Επίσης απο ένα σημείο και μετά θα υπήρχε ο φόβος τού ντόμινο δηλαδή ο ένας να βγάζει γιά τον άλλον χωρίς έλεγχο...
Γιά να μη μιλήσουμε γιά μιά κατάσταση όπου οι μέν είχαν την ασυλία τού νόμου ενώ οι δέ ήταν εκτεθειμένοι απο το σπάσιμο "άτυπων" συμφωνιών...
ΥΓ Φυσικά οι φήμες πού τρέχουν είναι πολλές...
Ξεκινάνε απο τον Γερμανό και φτάνουν μέχρι ενδεχόμενες αποκαλύψεις Χριστοφοράκου...
Κανείς - όπως είναι λογικό - δέν ξέρει στά σίγουρα...
Οτι ακούγεται είναι λογικές υποθέσεις...

Ο Βερελής έπεσε θύμα του «νοσηρού πολιτικού κλίματος»! Να κοιτάξει όμως δίπλα του για τους εμπνευστές αυτού του κλίματος.

Η σκανδαλολογία, στην οποία επιδίδονται τα φιλοπασοκικά ΜΜΕ της Ελλάδας(σχεδόν όλα), από τον Σεπτέμβριο του 2008, έχει πλήξει ανεπανόρθωτα το κύρος των πολιτικών μας.
Αυτός ήταν και ο σκοπός εξαρχής να πληγεί το κύρος της κυβέρνησης και να τρωθεί η «εικόνα» του Καραμανλή που είναι ισχυρότερη κατά πολύ από αυτήν του «κανακάρη» του συστήματος.

Άλλος σπουδαίος λόγος που επελέγη από τα πανίσχυρα οικονομικά κέντρα της Ελλάδας η προσχεδιασμένη σκανδαλολογία, ψηλά στην ατζέντα της ενημέρωσης, ήταν για να αποφευχθεί η εμπλοκή στελεχών του Πασόκ σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών. Ένα σκάνδαλο που επονομάσθη Siemens και σ’ αυτό εμπλέκονται πολλές χώρες και στην Ελλάδα, πολλά στελέχη του Πασόκ(κυρίως). Και μόνο το ένα εκατομμύριο του Τσουκάτου στα ταμεία του "κινήματος" αφήνει αμέτρητα ερωτηματικά, παραπολιτικά κενά και σαφείς υπόνοιες για ενεργό ανάμιξη της κορυφής του Πασόκ στο σκάνδαλο που συγκλόνισε τη Γερμανία.

Το εκπληκτικό στην ιστορία είναι τα αμέτρητα σκάνδαλα που ξεπήδησαν και συνδέονται με την υπόθεση. Όπως η εμπλοκή Τρεπεκλή και το «σκάνδαλο ΜΑΝ». Ξαφνικά ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση ΜΑΝ πρώην υπουργός του Πασόκ, διαπίστωσε κάτι που φωνάζουμε επί μήνες: «Τα σκάνδαλα βαραίνουν το τόπο. Η πολιτική σήμερα όχι μόνο δεν εμπνέει τους Έλληνες, αλλά η ατμόσφαιρα που υπάρχει γύρω από αυτήν αποτελεί άλλοθι για τον κυνισμό που έχει παγιδεύσει τη χώρα». Κατ’ αρχήν σωστή η παρατήρησή του. Δεν μας λέει όμως ποιος μόλυνε την ελληνική πολιτική ατμόσφαιρα με αυτό το δηλητήριο του μίσους και της προβοκάτσιας. Πολλοί λίγοι είχαν δει τη στροφή του Πασόκ, ήδη από το 2004, στην υπερβολή και στην παραπληροφόρηση. Ζήσαμε το σκάνδαλο των υποκλοπών (όπου ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Καραμανλής υπέκλεπτε τον εαυτό του) αλλά και την σκανδαλάρα των Πακιστανών: «ίσως το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών», όπου έφαγαν ξύλο …..δουλέμποροι Πακιστανοί! Ακόμα το Πασόκ υπενθυμίζει αυτά τα φοβερά και τρομερά σκάνδαλα. Υπέρμαχος της σκανδαλοθηρίας ήταν εξαρχής οι σκληροπυρηνικοί του Πασόκ (βλέπε Καρχιμάκης) και όλα τα φιλοπασοκικά και κρατικοδίαιτα ΜΜΕ! Πολύ σύντομα στη "βρώμική γραμμή" υπέκυψε και ο ίδιος ο Παπανδρέου, μια και αρχικά αντιστέκονταν!

Κάποια στιγμή όμως ο κόμπος θα έφτανε στο χτένι της Siemens. Τότε το Πασόκ θα διαπίστωνε τη βρωμιά της σκανδαλολογίας!!!! Αναμενόμενο. Τώρα, που το μαύρο χρήμα ακουμπά το Πασόκ, βλέπουν οι εγκέφαλοί του, «εικαζόμενα σκάνδαλα», «κατασκευές σκηνικών» και «στρατευμένους και πρόθυμους κονδυλοφόρους»!!! Τόσους μήνες, από το Σεπτέμβρη που μπήκε σε εφαρμογή το προσχεδιασμένο «βρώμικο 2008» κατηγορούσαν την κυβέρνηση «για παραγωγή σκανδάλων».

Τους διαφεύγει όμως κάτι. Ότι πράγματι θέλουμε να μάθουμε τι έγινε εκεί στη Siemens και «ποιος τα πήρε», «από ποιόν» ….. Μας λείπουν πολλά εκατομμύρια ευρά. Γιατί είναι «σκάνδαλο των σκανδάλων» τα 100 χιλιάρικα του Παυλίδη και αίφνης «βρωμίζουν την πολιτική ατμόσφαιρα» τα εκατομμύρια της Siemens.

Αφού έχετε τόσο μεγάλη ευθιξία, θα μπορούσατε να κάμετε και κάτι άλλο. Τώρα που ζορίζετε ο πλανήτης και ταυτόχρονα και η χώρα μας, να …. «φέρετε πίσω τα κλεμμένα». Εκεί θα δίνατε αποστομωτική απάντηση σε όσους (τα πασοκικά ΜΜΕ εννοείται) θέλουν να δηλητηριάσουν τον τόπο με άρνηση, χυδαιότητα, νοσηρότητα και «αυτά που δεν μας αρέσουν»:όπως ξαφνικά λέτε σήμερα! Δε γίνεται για το παραμικρό που γίνεται στην κυβέρνηση να ευθύνεται ολόκληρη η παράταξη της ΝΔ και για τις συμβάσεις του ΗΛΠΑΠ για τις οποίες έχουν προκύψει ενδείξεις στη Γερμανία για «παράνομες πληρωμές» να τα ρίχνουμε όλα στην πολιτική νοσηρότητα της "επάρατης Δεξιάς"!

ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΕΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ!


Τι αποδεικνύει η παραίτηση Βερελή αν έγινε μετά από πίεση του Γιωργάκη;
Μα είναι απλό...
αποδεικνύει ότι ο Γιωργάκης έχει πολλούς άσσους στο μανίκι.
Αυτό βέβαια ήταν γνωστό από πάντα...

Άμα αρχίσει και τους βγάζει θα γίνει πανικός :)
Η πόρτα της εξόδου θα φρακάρει...
θα σπρώχνουν οι από μέσα, θα τραβάνε οι απ' έξω και δεν θα ξεφρακάρει...

Έχει τόσους πολλούς άσσους στο μανίκι που μπορεί να τραβάει έναν κάθε μέρα μέχρι τις Ευρωεκλογές :)

Τζάμπα μαγκιές βέβαια για όσο τα κακάκια είναι στην αυλή του...
γιατί όταν φτάσουν μέσα στο σπίτι του (βλέπε Τρεπεκλής)...

κλάφτα Χαράλαμπε...

Σ΄αυτό καταλήγει και το παρακάτω σχόλιο αναγνώστη:

ΒΥΕ ΒΥΕ ΧΟΝΤΡΟΥΛΗ! ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ

ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ!

ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΜΙΖΩΜΕΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ,

ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ.

Το σουτ που έφαγε ο Βερελής είναι προφανώς επικοινωνιακό τρυκ, ντεμέκ οι διεφθαρμένοι δεν έχουν θέση στο πασόκ.

ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΕΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ!

Προφανώς έχουν γίνει γνωστά ακράδαντα στοιχεία και ο Γιωργάκης αποφάσισε να τον διώξει πριν χειροτερέψει περισσότερο η υπόθεση για το κόμμα του.

Δεν ξέρουμε ακόμη τι ακριβώς στοιχεία υπάρχουν σε βάρος του Βερελή από την υπόθεση ΜΑΝ. Για να του ζητήσει όμως ο Γιωργάκης να παραιτηθεί, προφανώς είναι συντριπτικά και αδιάψευστα.

Είναι σίγουρα στοιχεία ντροπής, ενδεχομένως μιλάμε για μίζα πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Βερελής ήταν υπουργός σε σημαντικά παραγωγικά υπουργεία για πάρα πολλά χρόνια.

Αποδείχθηκε και ο ίδιος σούπερ-παραγωγικός από ότι φαίνεται.

ΠΟΣΟ ΑΣΤΕΙΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΙΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΥΛΙΔΗ ΜΕ ΤΑ 100 ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ ΨΩΡΟΧΙΛΙΑΡΙΚΑ.

Όταν βγει η ιστορία με τον Τρεπεκλή να δεις χαρούλες που θα κάνει ο αργόστροφος!

Τι να πεις;

Δεν θα βαρεθούμε φέτος.

Έλα ο επόμενος!

ΥΓ1. Το μεγαλύτερο ανέκδοτο είναι η επιστολή παραίτησης του Βερελή :) Και αφού ρε μεγάλε δεν έχεις καμία ευθύνη και αφού μέχρι τώρα δεν έχει ακουστεί πουθενά το όνομά σου σε μια ιστορία που βγήκε πριν δυο μέρες, γιατί παραιτείσαι; :)))

ΥΓ2. Καλά η μαλακ... πάει σύννεφο... «τους πήρε τα σώβρακα ο Παπανδρέου» λένε τα φερέφωνα «εξανάγκασε τον Βερελή σε παραίτηση»... καλά μη φάτε... μάλλον η μασέλα του έπεσε του Γιωργάκη από την παραίτηση... αλλά και ακόμα αν δεχθούμε ότι τον παραίτησε... τζάμπα μάγκας είναι μιας και αφενός η υπόθεση έχει παραγραφεί και αφετέρου κάνει το μάγκα επειδή είναι στην αντιπολίτευση... και ο Καραμανλής όταν ήταν στην αντιπολίτευση είχε διαγράψει τον Σουφλιά και όταν ήταν στην Κυβέρνηση με 157 βουλευτές διέγραψε τον Πολύζο για μια κοτσάνα που πέταξε...

Έκλεισε -αιφνιδιαστικά- η Βουλή!


Παραγράφονται όλες οι ανοικτές υποθέσεις έως το 2007!

Απεστάλει αιφνιδιαστικά απόψε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια στη Βουλή, το προεδρικό διάταγμα με το οποίο ανακοινώνεται η λήξη των εργασιών της τρέχουσας Συνόδου της Βουλής ενόψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου..
Το Κοινοβούλιο θα επαναλάβει τις εργασίες του μετά τις Ευρωεκλογές, με τα θερινά τμήματα.
Σχετική δήλωσε έκανε απόψε το βράδυ ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας: "Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με ενημέρωσε ότι, σήμερα το απόγευμα, υπεγράφη από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια το διάταγμα λήξης των εργασιών της Β' Τακτικής Συνόδου της ΙΒ' Περιόδου της Βουλής, από αύριο 9 Μαΐου, λόγω των Ευρωεκλογών.
Άμεσα ενημέρωσα τα Κόμματα περί τούτου".
Συνέπεια αυτής της ενέργειας είναι να παραγραφούν όλες οι ανοιχτές υποθέσεις εώς και το 2007!

Πρωτοφανείς καταστάσεις ακόμα και για την..μπανανία (όπως την έχουν καταντήσει) που λέγεται Ελλάδα.
Greece-Salonika

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Κουρσάροι και Σαρακηνοί

Ο σαρακηνός κουρσάρος


Ο κουρσάρος της ασφάλτου


Ο κουρσάρος στη δημοτική ποίηση

Για κούρσο ετοιμάζομαι, ρε μάνα για να πάω,
τον κίνδυνο μοιράζομαι, δεν έχω τι να φάω.

Η φτώχεια με κατάντησε, τα πλοία να κουρσεύω,
να περπατώ στα κύματα, εχθρούς μου να μαγεύω.

Αφήνω την σπηλιάκα μου, και την αητοφωλιά μου,
μαζί με τα συντρόφια μου, και την αρματωσιά μου.

Ξανοίγομαι στα πέλαγα, στης βάρκας μου το χάδι,
και σαν γυρνώ στο Βοίτυλο, την κουβαλά καράβι.

Ανθρώπους δεν σκοτώνουμε, πεθαίνουν απ’ τον τρόμο,
άλλοι βουτούν στην θάλασσα ανοίγοντας τον δρόμο.

Και το καράβι παρατούν, στα χέρια τα δικά μας,
και ’μεις ανοίγουμε πανιά, να πάμε στην σπηλιά μας.

Την κουρελού να στρώσουμε, και φως με την λυχνάρα,
τον κούρσο να μοιράσουμε, χωρίς φωνή κι αντάρα.

Η φτώχεια τους κατάντησε, τα πλοία να κουρσεύουν,
ολημερίς στα πέλαγα, τον κούρσο τους γυρεύουν.

Αν τύχη και με πάρουνε τα όπλα των εχτρών μου,
στο Βοίτυλο μη κλάψουνε, στους πύργους των δικών μου.

Από μικροί ’μεις μάθαμε, θάνατο ν’ αψηφάμε,
και μες την μάνα θάλασσα, να ζήσουμε ζητάμε.

Εκεί θ’ αφήσω την πνοή, που μου ’δωσε η φύση.
και το ταλαίπωρο κορμί, τα ψάρια θα ταΐσει.


Ξέρω νεκρούς (Άσχετο, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε...)
http://greekrider.blogspot.com/

Όσο και να τους... παραιτείς αυτοί δεν τελειώνουν! Είναι σαν την... Λερναία Ύδρα!

Χθες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είχε ερωτηθεί για τις αποκαλύψεις που αφορούσαν τον Χρ. Βερελή και είχαν δημοσιοποιηθεί μέσα από τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου είχε ερωτηθεί εάν ο Γ. Παπανδρέου είχε μιλήσει με τον "υπουργό που υπέγραψε τις συμβάσεις". Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ απέφυγε να απαντήσει προφανώς για να μην αποκαλύψει τις εξελίξεις οι οποίες θα ακολουθούσαν. Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι συνομίλησαν Παπανδρέου και Βερελής. Το τι είπαν το γνωρίζουν μόνο αυτοί δυο. Οι πιέσεις πάντως απέδωσαν. Και σήμερα ο πρώην υπουργός παραιτήθηκε από βουλευτής. Ο Γ. Παπανδρέου θα τους καθαρίσει όλους όσοι εμπλέκονται έστω και χωρίς αποδείξεις. Με την πρώτη ευκαιρία θα "φάει" και άλλους.
pressmme

Πρώτα παραιτήθηκε και μετά ενημέρωσε τον Γιώργο


By Factorx


«Εμείς πάμε μπροστά, προχωράμε, το ΠΑΣΟΚ πάει μπροστά», επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε μια σύντομη συνομιλία με δημοσιογράφους την ώρα που επέστρεφε στο γραφείο του στη Βουλή από την αίθουσα της Ολομελείας, όταν ρωτήθηκε για το πως είδε την εξέλιξη με το θέμα Βερελή.



Ενώ ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Κατά τη διάρκεια της σημερινής προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρίστος Βερελής, ζήτησε και είδε τον Πρόεδρο του Κινήματος, τον οποίο ενημέρωσε για την απόφασή του να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα, απόφαση που είχε διαβιβάσει με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής. Η προσωπική αυτή απόφαση του Χρίστου Βερελή είναι απολύτως σεβαστή».



Διαψεύδει ο Βερελής ότι εξαναγκάσθηκε



Στην προσωπική σελίδα του κ. Βερελή αναρτήθηκε πριν από λίγο η εξής ανακοίνωση:

Επειδή σε δημοσιογραφικό μπλοκ μετά την παραίτηση του κ. Βερελή διακινήθηκε η άποψη ότι εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου, ο κ. Βερελής έκανε δύο σχόλια:


1ον ότι κανείς δεν δικαιούται να μειώσει την ηθική θεσμική και πολιτική σημασία της πρωτοβουλίας του και

2ον επί της διαδικασίας επισκέφθηκε και ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου αφού είχε υποβάλει προηγουμένως στον πρόεδρο της Βουλής την παραίτησή του για τους λόγους που αναλυτικά περιγράφονται στην δήλωσή του

Ξεκίνησε ο πόλεμος τών δύο συστημάτων μέσα στό ΠΑΣΟΚ (όπως τα λέγαμε καί νωρίτερα). Παραιτήθηκε ο Βερελής....


Τά σκάνδαλα θα είναι ο καταλύτης γιά τη σύγκρουση πού έρχεται σφοδρότατη ανάμεσα στα δύο συστήματα μέσα στο πασόκ.
Πρίν απο λίγο παραιτήθηκε ο Βερελής...
Αιτία η πιθανή εμπλοκή τού ονόματός του στό σκάνδαλο πού έρχεται τα ΜΑΝ.
Καί βέβαια - εννοείται - ότι το σύστημα Παπανδρέου αρνείται να καλύψει τούς Σημιτικούς...
Δείτε τις δύο μας αναρτήσεις (πρίν τον Ρουβά) καί θα καταλάβετε καλύτερα τι λέμε...
Μόνο κεραυνός εν αιθρία δέν είναι η παραίτηση (όπως θα ακούσετε να λένε όλοι)
Τό σύστημα Παπανδρέου θεωρεί ότι μέ ένα σμπάρο θα χτυπήσει δυό τρυγόνια.
Και θα χτυπήσει τούς Βενιζελικούς και θα κυριαρχήσει μέσα στό πασόκ αλλά και θα τό παίξει άσχετο με τα σκάνδαλα και θύμα τών νταβατζήδων.
Είναι μιά ριψοκίνδυνη επιλογή η οποία όμως μπορεί και να πιάσει.
Φυσικά τό σύστημα τών εκσυγχρονιστών έχει και αυτό πράγματα να πεί....
Γιά σκάνδαλα μιλάμε....
Ομως πρέπει να παρθεί η απόφαση....
Ο Πρετεντέρης (με τον δικό του τρόπο) θα μάς πεί ποιές αποφάσεις θα είναι αυτές....
Σύντομα θά ξέρουμε και άν η σύγκρουση είναι ολοκληρωτική καί δημόσια...
Πάντως έρχονται εξελίξεις...
Καί οι αποφάσεις θα είναι δύσκολες γιά όλους...
Η απόφαση πάρθηκε χθές το βράδυ σέ συνάντηση τού Παπανδρέου με τον Βερελή ...
Παρόντες μάλλον ήταν και οι Αθανασάκης και Παπακωνσταντίνου...
Τόν πίεσε ο Παπανδρέου να παραιτηθεί....

Οι 4 παίκτες, τό παιγνίδι μέ τή σημαδεμένη τράπουλα καί οι νταβατζήδες πού μοιράζουν τίς (σημαδεμένες) κάρτες...


Παίζουν τό παιγνίδι τους οι 4 παίκτες ...
Βέβαια παίζουν σέ ζευγάρια...
Φυσικά ο καθένας στήν πραγματικότητα παίζει αποκλειστικά γιά τήν πάρτη του...
Εξάλλου ένας απ' τούς 4 προβλέπεται (σέ κάθε παρτίδα) να είναι ο νικητής...
Τό μόνο πρόβλημα είναι ότι οι κάρτες (σκάνδαλα) δέν βγαίνουν τυχαία...
Η τράπουλα είναι σημαδεμένη...
Καί το πραγματικό παιγνίδι τό κάνει η μπάνκα (νταβατζήδες).....
Η οποία μοιράζει τίς κάρτες (σκάνδαλα) κατά βούληση...
Δίνει πχ έναν άσσο (σκάνδαλο) εδώ ένα δεκάρι (άλλο σκάνδαλο) εκεί κλπ..
Ομως αυτό το ξέρουν καί οι παίκτες....
Καί βέβαια τό κρίσιμο ερώτημα είναι πού θέλει να οδηγήσει το παιγνίδι η μπάνκα...
Σέ ποιόν θα δώσει τήν πρώτη παρτίδα καί σέ ποιόν τήν επόμενη (πού θα έχει και τη μεγάλη μπάζα)...

«Πάει ο Βερελής μας τελείωσε...αλλά μην μας παραμυθιάζετε... αμα ο Γιωργάκης δίωξει όλους όσους έφαγαν... θα μείνει μόνος του στο ΠΑΣΟΚ»


Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Βερελής για την υπόθεση της ΜΑΝ και των λεωφορείων!!! Φανταστείτε τι γίνεται όταν για μια υπόθεση που 7 και πλέον χρόνια δεν είχε ακουστεί το παραμικρό, παραιτείται στο άσχετο ένας βουλευτής επειδή λέει τότε ήταν υπουργός...

Σε ποιον τα πουλάτε αυτά ρε παλικάρια εσείς και οι κολαούζοι σας στο Ίντερνετ που έσπευσαν να σας δώσουν και συγχαρητήρια και να μας πούνε ότι «τους πήρε τα σώβρακα ο Παπανδρέου»; Παραιτείται ο άλλος πριν καν γίνει σχεδόν τίποτα γνωστό... καλά νομίζετε ότι δεν καταλαβαίνει ο κόσμος ότι προσπαθείτε να προλάβετε εξελίξεις...

Και ποιανού τα σώβρακα πήρε ο Γιωργάκης; Του Καραμανλή ή του Σημίτη και του Βενιζέλου;
Για να καταλάβω δηλαδή;

Ίσα ρε λούγκρες θα μας πείτε ότι ο Γιωργάκης που ήταν Υπουργός του Σημίτη δεν ήξερε τίποτα και θα μας κάνει τώρα τον αρχάγγελο της κάθαρσης με τον Τερπεκλή και την Μπιλιώ...

Ρε άμα ο Γιωργάκης δίωξει όλους όσους έφαγαν επί ΠΑΣΟΚ
ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ...

Αφού για τα 20-30 εκατ. της ΜΑΝ παραιτήθηκε ένας βουλευτής...
φανταστείτε τι έχει να γίνει με τη SIEMENS...
θέλατε δήθεν και εξεταστική...
κλέφτες
ε κλέφτες...
Δεξί εξτρέμ

“Το ΠΑΣΟΚ αυτοϋπονομεύεται”

By Factorx

Πως βλέπουν τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ κάποιες φωνές από τα μέσα, έστω και μειονοτικές (προς το παρόν); Διαβάστε, μεταξύ άλλων, σε ένα καλό κείμενο του Γιάννη Παπαϊωάννου


Το ΠΑΣΟΚ υπονομεύεται είναι πλέον φανερό


Προ εβδομάδος καταγγείλαμε την Δικαιοσύνη ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης.


Χθες ζητήσαμε εξεταστική για την ΖΗΜΕΝΣ με βάση την ιδία δικαιοσύνη ενώ το αίτημα για αυτοκάθαρση δονεί το ΠΑΣΟΚ.


Ταυτόχρονα έχουμε δηλώσει ότι οποιαδήποτε στέλεχος μας φανεί να εμπλέκεται θα το κρεμάμε ανάποδα, στο τσιγγέλι Και όλα αυτά ενόψει ευρωεκλογών.


Σύντροφοι (με πολλά ερωτηματικά) δίνουν έτσι την δυνατότητα στην ΝΔ να πετάξει λάσπη στον ανεμιστήρα. Νομιμοποιείται στην κοινή γνώμη από αύριο να αρχίσει να «διαρρέει» ονόματα συντρόφων, τα οποία εμείς θα τα πετάμε έξω από το κόμμα μέχρι να καθαρίσουν υποτίθεται.


Και δεν θα αντιδράσουμε για κανένα όνομα παρ εκτός εάν η ονοματολογία αγγίξει τον Γιώργο.


Και δεν θα αναρωτηθούμε αν πρόκειται για σκευωρία φτηνή της δεξιάς.


Και όλα αυτά ενόψει των ευρωεκλογών και μετά από εσωτερικό έλεγχο στον οποίο δεν βρήκαμε τίποτα


Και πόσο άλλο να βγάλουμε τα μάτια μας δηλαδή.


Τα κανάλια άραγε γιατί σιγοντάρουν; Μήπως για να λάμψει η αλήθεια;


Και πόσο άλλο να βγάλουμε τα μάτια μας δηλαδή.


Ακυρωμένο και ακίνδυνο (το ΠΑΣΟΚ) σέρνεται στα πόδια του ενός και του άλλου επιχειρηματία.


Τόσο βολικό μικρό και ακυρωμένο που του πετάς μια μικρή πρωτιά σε 5-6 δημοκοπήσεις και κάνει χαρές κουνώντας την ουρά του.


Βολικό ακόμα είναι να βγει και λίγο πάνω από την ΝΔ στις ευρωεκλογές για να μην αλλάξει το Γιώργο του.


Είναι πλέον φανερό. Το ΠΑΣΟΚ υπονομεύεται

Σύντροφοι συνέρθετε.


Διαβάστε όλο το κείμενο εδώ: Το ΠΑΣΟΚ υπονομεύεται είναι πλέον Φανερό.

Να και οι γεωτρήσεις (μαζί με τον Νταβούτογλου)

By Factorx

Σε φορολογικές διευκολύνσεις και κατάργηση της γραφειοκρατίας στον τομέα έρευνας και εκμετάλλευσης πετρελαίου προχωράει η Ελλάδα από το 2010 ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Στόχος αυτής της απόφασης είναι η προσέλκυση επενδυτών και εταιρειών που θέλουν να βρουν πετρέλαιο σε όλη την επικράτεια και φυσικά και στο Αιγαίο. Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Χατζιδάκης, η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραιτηθεί των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.



Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής (ΣΕΕΣ), Ραφαήλ Μωϋσής, υποστήριξε ότι είναι χρυσή ευκαιρία, λόγω της ύφεσης και των χαμηλών τιμών του πετρελαίου, να πραγματοποιηθούν έρευνες στον ελλαδικό χώρο με χαμηλό κόστος.


Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι επιβεβαιωμένο ότι υπάρχουν αποθέματα στη χώρα μας, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν γνωρίζουμε αν είμαστε Ελ Ντοράντο. Πάντως το ΣΕΕΣ έχει εκτιμήσει στην περσινή του έκθεση για τον μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό ότι είναι πιθανό η χώρα να μπορεί να αποκτήσει παραγωγή 200.000 βαρελιών ημερησίως, δηλαδή να καλύπτει σχεδόν τις μισές της ανάγκες με ελληνικό πετρέλαιο.


Πλιάτσικο με τα αυτοκίνητα - Πάνω από 30.000 κατασχεμένα ΙΧ μέχρι το φεβρουάριο

Ξεπερνά κάθε φαντασία ο αριθμός των κατασχεμένων αυτοκινήτων που έχουν στην κατοχή τους οι τράπεζες.

Ωστόσο η μικρή προσέλευση των εμπόρων ΙΧ στις ημερήσιες εκποιήσεις οχημάτων ανάγκασε κάποια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να διευρύνουν τις δημοπρασίες και στους υπαλλήλους τους ενώ σύντομα θα λαμβάνουν μέρος και οι ιδιώτες καταναλωτές.
Το 2008 εκδόθηκαν περίπου 100.000 αιτήσεις αφαίρεσης οχημάτων από τα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας από τις οποίες κατασχέθηκαν περίπου 70.000 αυτοκίνητα.
Ωστόσο τα πράγματα για το 2009 προδιαγράφονται πολύ χειρότερα καθώς μόνο τους δύο πρώτους μήνες έχουν κατασχεθεί περισσότερα από 30.000 ΙΧ.
Η δραματική μείωση της αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχει ρίξει ακόμη περισσότερο τις τιμές εκκίνησης στις δημοπρασίες κατασχεμένων αυτοκινήτων και ενδεικτικά αναφέρουμε πως ακόμη και καινούρια αυτοκίνητα διατίθενται με ελεύθερη πλειοδοσία.

Κίνητρα από το ΥΠΑΝ για την αξιοποίηση πετρελαϊκών κοιτασμάτων


Ανοίγουν οι πόρτες στην έρευνα και εξόρυξη εκμεταλλεύσιμων υδρογονανθράκων
Της Χρυσας Λιαγγου
Tον δρόμο για την αξιοποίηση πιθανών εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ελληνική επικράτεια ανοίγει το υπουργείο Aνάπτυξης, μέσω του νέου πλαισίου που βρίσκεται υπό κατάρτιση και αναμένεται να καταταθεί στη Bουλή περί τα τέλη του έτους.

Tο νέο πλαίσιο, εκτός από τη διαδιακασία των παραχωρήσεων μέσω διαγωνισμών, προβλέπει και τη μέθοδο όπου ο επενδυτής εκδηλώνει ενιαφέρον για κάποια περιοχή χωρίς να έχει προηγηθεί διαγωνισμός, κάτι που εφαρμόζεται διεθνώς. Kινείται στην κατεύθυνση της καθιέρωσης φορολογικών κινήτρων για τους επενδυτές, αλλά και αντισταθμιστικών και ανταποδοτικών όρων και προσανατολίζεται στην κατάργηση του «πλαφόν» που επιβάλλεται σήμερα στα όρια των υπό παραχώρηση περιοχών. Tο νέο πλαίσιο παρουσίασε χθες ο υπουργός Aνάπτυξης K. Xατζιδάκης παρουσία του γενικού γραμματέα K. Mουσουρούλη και του προέδρου του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής (ΣEEΣ) κ. Pαφαήλ Mωυσή. O έλεγχος και η διαχείριση των υδρογονανθράκων περνάει σε 20μελή επιτροπή του ΣEEΣ, ενώ τον τελικό λόγο για τους διαγωνισμούς αλλά και τις αναθέσεις θα έχει διυπουργική επιτροπή. Ο έλεγχος και η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην Eλλάδα είχαν περιέλθει στα EΛΠE μέσω της θυγατρικής τους εταιρείας ΔEΠ EKY και αποσπάστηκαν με νομοθετική ρύθμιση του κ. Σιούφα το 2007. Aπό τότε μέχρι σήμερα δεν υπήρχε θεσμοθετημένος φορέας διαχείρισης, με αποτέλεσμα η χώρα να μην μπορεί να αξιοποιήσει επενδυτικές ευκαιρίες την περίοδο της υψηλής τιμής του πετρελαίου. H σημερινή συγκυρία της τιμής των 50 δολαρίων το βαρέλι μπορεί να μην είναι η καταλληλότερη, αλλά όπως τόνισε και ο πρόεδρος του ΣEEΣ κ. Pαφαήλ Mωυσής «κανείς δεν πιστεύει ότι θα μείνει για πάντα στα 50 δολάρια». Tόσο ο υπουργός όσο και ο πρόεδρος του ΣEEΣ απέφυγαν να αναφερθούν σε μεγέθη αντίστοιχα με αυτά της εκθεσης του ΣEEΣ που έκανε λόγο για μέγιστη πιθανή παραγωγή στο Aιγαίο 200.000 βαρελιών ημερησίως. H επιτροπή δεν ανακάλυψε κοιτάσματα ούτε καν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις φήμες ότι η Eλλάδα είναι ένα Eλντοράντο κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. «Aπλά και προσκετικά σημειώνουμε ότι σε πολλές περιοχές της χώρας πληρούνται οι προϋποθέσεις για την ύπραξη υδρογονανθράκων», τόνισε ο κ. Mωυσής. O κ. Xατζηδάκης μίλησε για έρευνες σε όλη την επικράτεια, ενώ σε ό, τι αφορά την Tουρκία σημείωσε ότι το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και παρέπεμψε στις συναντήσεις της Bέρνης και του Nταβός. Oι αναφορές του υπ. Aνάπτυξης στη χθεσινή συνέντευξη στη συνεργασία με την Aίγυπτο σε συνδυασμό και με τις αναφορές στις παραχωρήσεις που έχει κάνει προσφάτως η Kύπρος, ερμηνεύτηκαν και ως πιθανό ενδιαφέρον της Aιγύπτου για έρευνες νοτίως της Kρήτης.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Παραβιάσεις του Τουρκικού εναέριου χώρου από Ελληνικά μαχητικά στη Θράκη

καταγγέλουν οι Τούρκοι...

Λόγο για παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου στη Θράκη την περασμένη Τρίτη κάνει ανακοίνωση που περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα του τουρκικού ΓΕΕΘΑ.
Σύμφωνα με αυτήν, «δύο ελληνικά αεροσκάφη τύπου Α-7 Corsair (φωτογ.) που απογειώθηκαν από τον Αραξο, στις 10.56, εισήλθαν κατά 0,5 μίλι και παραβίασαν κατά 2,5 μίλια και επί είκοσι δευτερόλεπτα(!) τον τουρκικό εναέριο χώρο βορειοδυτικά της Κεσσάνης Αδριανούπολης»!
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το θέμα «γνωστοποιήθηκε στο -τουρκικό- υπουργείο Εξωτερικών προς ανάληψη των δεουσών πρωτοβουλιών».
Σύμφωνα με αξιωματούχους του ΓΕΕΘΑ, την περασμένη Τρίτη «υπήρχε σε εξέλιξη μικρή τακτική άσκηση στη Β. Ελλάδα, αλλά...σύμφωνα με τις καταγραφές των ραντάρ ουδέν ίχνος πτήσης αεροσκάφους υφίσταται ανατολικότερα της απόστασης 2,5 μιλίων από τη δυτική όχθη του ποταμού Εβρου».
Greece-Salonika

Οξύτατη αλλά όχι φανερή (ακόμα) η σύγκρουση τών δύο συστημάτων μέσα στό ΠΑΣΟΚ. Οι Βενιζελικοί ετοιμάζονται γιά νέα έφοδο;


Γιά όσους αναρωτιούνται πάντως να πούμε ότι η επιλογή αυτή (σύγκρουση με νταβατζήδες κλπ) δέν είναι τυχαία καί έχει να κάνει με πληροφορίες πού πυκνώνουν τελευταία ότι οι Βενιζελικοί , οι εκσυχρονιστές ή όπως αλλιώς λέγονται τό άλλο σύστημα μέσα στο πασόκ με δυό λόγια ετοιμάζονται γιά δεύτερη καί τελική έφοδο γιά τήν κατάληψη τού κόμματος.

Οι κινήσεις πού έγιναν τελευταία (συνάντηση Γιώργου - Σημίτη κλπ) γιά ανακωχή ανάμεσα στα δύο συστήματα δέν φαίνονται να απέδωσαν....
Οι ΓΑΠικοι δέν έδωσαν στούς άλλους αυτά πού ζητούσαν καί έτσι οι Βενιζελικοί καί οι φίλοι τους στά ΜΜΕ βρέθηκαν στό δίλημμα....
Δηλαδή εμείς θα βάλουμε πλάτη γιά να έρθουν αυτοί στά πράγματα και να μάς έχουν στην απ' έξω?
Χίλιες φορές να χάσει πάλι το πασόκ να πάρουμε εμείς το κόμμα (αλλαγή αρχηγού) καί μετά ρίχνουμε τήν ΝΔ μέ τό πάσο μας και δρομολογούμε τις εξελίξεις...
Αρα....
Η σύγκρουση μέσα στό ΠΑΣΟΚ μαίνεται, είναι οξύτατη καί - πιθανότατα - σύντομα θα έχουμε παρατράγουδα....
Ετσι βέβαια εξηγείται και η απόφαση τού συστήματος Παπανδρέου γιά σύγκρουση με τούς νταβατζήδες....
Βέβαια τις επόμενες 30 μέρες θα γίνουν πολλά ακόμα....
Και οι αποφάσεις είναι γιά να αλλάζουν....
Ομως όλα αυτά δείχνουν σήμερα να είναι κλειδωμένα....

Παραιτήθηκε ο Χρήστος Βερελής

Πριν από λίγο παραιτήθηκε από την βουλή ο Πρώην Υπουργός Μεταφορών του ΠαΣοΚ Χρήστος Βερελής. Αιτία είναι η εμπλοκή του για τα Τρόλει με την εταιρεία ΜΑΝ



Να γιατί βιάζεται ο Γιωργάκης και θέλει την ...σκανδαλολογία στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου μας, πίστευε ότι έτσι θα πλήξει την Κυβέρνηση! Και ότι θα "τσιμπήσει " ο Καραμανλής και θα πάει σε εκλογές. Σε λίγες μέρες θα δούνε τον " κουρασμένο " Καραμανλή !



Θα ακολουθήσουν και άλλα στελέχη και πρώην Υπουργοί του ΠαΣοΚ!



Εμπρός ...Siemens!


Ακόμη δεν είδαμε τίποτα...τα καλά έρχονται!