Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

O Αντώνης Σαμαράς : Δεν περισσεύει κανείς !

«Το εύρος της συμμετοχής και το εύρος της νίκης δεν αφήνει σε κανέναν το περιθώριο να διχάσει πλέον τη βάση.
Αυτά τελείωσαν», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε ότι «θα υπάρξει βαθιά ανανέωση του κόμματος σε πρόσωπα και ιδέες».
Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι «υπάρχουν παλαιά και έμπειρα στελέχη που θα αξιοποιηθούν» και πρόσθεσε: «Εδώ δεν περισσεύει κανείς». «Θα αλλάξουμε νοοτροπία. Αλλά δεν θα κάνουμε 'κυνήγι μαγισσών'», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς διατύπωσε καταλυτικές προτάσεις για τη συντριβή της διαφθοράς, υπογραμμίζοντας ότι σ΄αυτή την κατεύθυνση, όχι μόνο θα υποστηρίζει τον πρωθυπουργό, αλλά, αν εκείνος «το θέλει πραγματικά», θα μπουν σε μια «άμιλλα» για το ποιος θα φέρει τις πιο ολοκληρωμένες, πρακτικές λύσεις για την πάταξη του φαινομένου.
Εξέφρασε, ωστόσο, τη διαφωνία του με το γερμανικό εκλογικό μοντέλο, υποστηρίζοντας ότι «η εφαρμογή του στην Ελλάδα θα οδηγούσε σε απόλυτα αρχηγικά μοντέλα» και σε «ακόμη πιο συγκεντρωτική δομή».
Σε ό,τι αφορά την οικονομία, τόνισε ότι «δεν είμαστε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας» και εισηγήθηκε την επεξεργασία μιας πιο μακροχρόνιας στρατηγικής για την οικονομία, προκειμένου «να προστατευτεί από τον κίνδυνο της ασφυξίας». «Η κρίση είναι πιθανότερο να μας ξυπνήσει, παρά να μας βουλιάξει», επεσήμανε.
Ο κ. Σαμαράς άσκησε τέλος κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «προχειρότητες» και «υπαναχωρήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: