Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Τα παραμύθια των Βιογραφικών, Internet και demek...αξιοκρατίας!


Δύο μήνες κυοφορίας των βιογραφικών χρειάστηκε η κυβέρνηση για να επιλέξει 13 κομματικά στελέχη, μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας Οργανωτικού του ΠαΣοΚ, για τις θέσεις των γενικών γραμματέων Περιφερειών.

Η λίστα με τα ονόματα πήγε και ήρθε αρκετές φορές μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να ελεγχθούν τα ονόματα και να αυξηθεί ο αριθμός των γυναικών, που έφτασαν τελικώς τις επτά.

Οι περιφερειάρχες είναι άτομα του στενού «παπανδρεϊκού πυρήνα» και οι επτά από αυτούς έχουν θέσει υποψηφιότητα σε βουλευτικές εκλογές όπου, με εξαίρεση τους κκ. Φ. Χατζημιχάλη και Γ. Κίρκο, δεν κατέφεραν να εκλεγούν.


Οι νέοι περιφερειάρχες, οι οποίοι ορίστηκαν κατά το προχθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο έπειτα από εισήγηση του...

υπουργού Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση, είναι οι ακόλουθοι:

Η κυρία Θεοδώρα Κόκλα στην Ανατολική ΜακεδονίαΘράκη. Είναι μηχανολόγος- ηλεκτρολόγος, μέλος Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΚΕΔΕ, WΙΝΡΕΑCΕ), της οργάνωσης του ΠαΣοΚ «Κάθε μέρα πολίτης» που το 2004 είχε την ευθύνη των δράσεων «Εθελοντής αιμοδότης» και «Βραδιές διαλόγου» της Νεολαίας ΠαΣοΚ. Το 1998 ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αθηναίων με τον συνδυασμό «Πρωτεύουσα Δύναμη» της κυρίας Μαρίας Δαμανάκη.
Το πλήρες Βιογραφικό της κ. Κόκλα μπορείτε να το διαβάσετε, εδώ!

Στην Αττική ο κ. Ηλ. Λιακόπουλος . Ηταν υποψήφιος νομάρχης στην Καρδίτσα και υποψήφιος βουλευτής. Επίσης διετέλεσε τρεις φορές γενικός γραμματέας στις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Κεντρικής Μακεδονίας. Ηταν επίσης αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Θεωρείται προσκείμενος στην κυρία Βάσω Παπανδρέου.

Η κυρία Σοφία Θεολογίτου, η οποία τοποθετήθηκε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Οπως γράφει στο βιογραφικό της πιστεύει στη διά βίου εκπαίδευση και γι΄ αυτό φοιτεί σήμερα στο τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού στο Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Εκλέγεται επί τρεις συνεχείς τετραετίες νομαρχιακή σύμβουλος Κυκλάδων και είναι αναπληρώτρια γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠαΣοΚ Κυκλάδων.

Ο κ. Αν. Αποστολόπουλος μετακινήθηκε στη Δυτική Ελλάδα από την Ιπποκράτους, καθώς από το 2008 ήταν ο γραμματέας Οργανωτικού του ΠαΣοΚ. Το όνομα του κ. Γ. Κίρκου, περιφερειάρχη πλέον στη Δυτική Μακεδονία, ακούστηκε για πρώτη φορά με αφορμή την υπόθεση Πόρτο Καρράς. Εξελέγη βουλευτής στη Β΄ Θεσσαλονίκης το 1993, το 1996 και το 2000, ενώ το 2007 ήταν πρώτος επιλαχών. Στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του ΠαΣοΚ συμμετείχε στον «παπανδρεϊκό πυρήνα».

Η κυρία Δήμητρα Γεωργακοπούλου τοποθετήθηκε στην Ηπειρο. Είναι αρχιτέκτων μηχανικός και συμμετέχει στις οργανώσεις του ΠαΣοΚ από τα μαθητικά της χρόνια. Διετέλεσε νομαρχιακή σύμβουλος Αχαΐας, είναι μέλος του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου» και στις εκλογές του Οκτωβρίου ήταν υποψήφια βουλευτής Αχαΐας.

Η περιφερειάρχης Θεσσαλίας κυρία Καλλιόπη Γερακούδη, απόφοιτος ΤΕΙ, ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠαΣοΚ (2000), μέλος του Εθνικού Συμβουλίου (2005 και 2008). Επίσης ήταν υποψήφια βουλευτής στις εκλογές του 2004, του 2007 και του 2009.

Η κυρία Βασιλική Αλεξανδρίδου , η οποία τοποθετήθηκε στα Ιόνια Νησιά, είναι πτυχιούχος Γερμανικής Φιλολογίας και ιδιοκτήτρια μιας μικρής ξενοδοχειακής μονάδας στη Λάρισα. Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ και των τομέων Τουρισμού, Πολιτισμού, ΠΕΧΩΔΕ, υπεύθυνη του Αγροτουρισμού, ήταν υποψήφια βουλευτής Λάρισας.

Η κυρία Μαρία Λιονή, περιφερειάρχης στην Κεντρική Μακεδονία, είναι δικηγόρος. Το 1987 εκλέγεται δημοτική σύμβουλος Ρεθύμνου και στη συνέχεια στη Νομαρχία, όπου υπηρετεί ως αντινομάρχης. Ηταν αναπληρώτρια γραμματέας στην Περιφερειακή Επιτροπή του ΠαΣοΚ Κρήτης.

Στην Περιφέρεια Κρήτης τοποθετήθηκε ο φαρμακοποιός κ. Αθ. Καρούντζος. Μέλος του ΠαΣοΚ από το 1975, αντιδήμαρχος Περιστερίου, πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ), διετέλεσε περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.

Ο κ. Βασ. Μπρακουμάτσος τοποθετήθηκε στο Νότιο Αιγαίο. Είναι δικηγόρος και το 2005 εξελέγη συντονιστής στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠαΣοΚ Αρκαδίας, ενώ το 2008 γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Πελοποννήσου. Θεωρείται πολιτικός φίλος του κ. Δ. Ρέππα.

Ο πρώην βουλευτής Λάρισας κ. Φ. Χατζημιχάλης τοποθετήθηκε στην Πελοπόννησο. Από το 2007 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος επιχειρήσεων, κυρίως στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η κυρία Κατερίνα Διαμαντοπούλου τοποθετήθηκε στη Στερεά Ελλάδα έπειτα από τρεις αποτυχημένες εκλογικές αναμετρήσεις στην Α΄ Αθήνας. Πάντως το 2002 είχε εκλεγεί διαμερισματική σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων με τον συνδυασμό «Ομορφη πόλη».
  patriotikoslogos

Δεν υπάρχουν σχόλια: