Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Economist: Γενναιότητα χρειάζεται η Ελλάδα

Για το χρέος και τις υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής της ικανότητας είναι πλέον γνωστή η Ελλάδα, αντί για τις ελιές και το ούζο της, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Economist σε χθεσινό του δημοσίευμα.
Το βρετανικό περιοδικό υποστηρίζει ότι η Ελλάδα ξεχωρίζει από τους εταίρους της για το δημοσιονομικό έλλειμμα και τη διαφθορά του δημόσιου τομέα της.
Όσον αφορά στις εξαγγελίες του Γιώργου Παπανδρέου για...
τη μείωση του ελλείμματος, ο Economist θεωρεί ότι δεν κατάφεραν να πείσουν τους επενδυτές, καθώς δεν ήταν αρκετά λεπτομερείς και υποδεικνύουν ότι η νέα κυβέρνηση στηρίζεται κυρίως στους ευσεβείς της πόθους για νέα έσοδα.
Πιο «γενναίο» θα ήθελε να δει τον Έλληνα πρωθυπουργό το βρετανικό περιοδικό, κατά το παράδειγμα της Ιρλανδίας. Υπογραμμίζοντας τα προβλήματα ανεργίας, μειωμένης ανταγωνιστικότητας, καθώς και την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στην παιδεία, αναγνωρίζει το δύσκολο δρόμο που έχει μπροστά της η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
Εκτός από τους Ευρωπαίους εταίρους, ιδιαίτερα αγχωμένοι για την πορεία της Ελλάδας εμφανίζονται και οι επενδυτές, σημειώνει ο Economist. Εάν οι πολιτικοί της ηγέτες δεν δείξουν τώρα το απαραίτητο θάρρος προκειμένου η χώρα να βγει από τη δύσκολη θέση, δεν θα δείξουν ποτέ, υπογραμμίζει. «Οι δύσκολοι καιροί απαιτούν δύσκολα μέτρα», καταλήγει το περιοδικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: