Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Οφείλω να συγχαρώ θερμά τον Αντώνη Σαμαρά, νέο Πρόεδρο του κόμματός μας, για τη νίκη του.

Οφείλω, ως Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Δράμας, αλλά και ως ένα στέλεχος που ήμουν πάντοτε παρών στις μάχες της παράταξης, να συγχαρώ θερμά τον Αντώνη Σαμαρά, νέο Πρόεδρο του κόμματός μας, για τη νίκη του.

Ήμουν από αυτούς που πήραν σαφή θέση υπέρ της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη
Μια απόφαση που λήφθηκε με καθαρά πολιτικά κριτήρια και όχι με λογική επετηρίδας για την επόμενη ημέρα. 
Δήλωνα όμως καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο πως θα είμαι δίπλα στον νέο Πρόεδρο, όποιος και αν προκύψει από την εσωκομματική διαδικασία, η οποία για πρώτη φορά διεξήχθη με τη συμμετοχή της μεγάλης βάσης της Νέας Δημοκρατίας.

Η συμμετοχή των Νεοδημοκρατών δεν αφήνει περιθώρια σε κανέναν να τους αψηφήσει. 
Η βάση μίλησε και η γνώμη της είναι οδηγός για το μέλλον της παράταξης. 
Οι 781.136 που προσήλθαν στις κάλπες έστειλαν ηχηρό μήνυμα ενότητας. 
Καλούμαστε λοιπόν να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή, αφού αντίπαλός μας είναι μόνο οι πολιτικές που εφαρμόζει ήδη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Δηλώνω απερίφραστα την απόφασή μου να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τον νέο Πρόεδρο από όποια θέση και αν βρίσκομαι στο δύσκολο ομολογουμένως έργο που ξεκινάει σήμερα κιόλας, για την ανάλυση όλων των πρακτικών που πλήγωσαν τους πολίτες, για την αναδιοργάνωση εκ βαθέων της δομής του κόμματος και για την άσκηση αντιπολίτευσης μέσω κυρίως της άρθρωσης πειστικού κυβερνητικού προγράμματος. 
Είμαι εδώ, όπως οφείλουν να είναι και όλοι οι νέοι που μείναμε στη Νέα Δημοκρατία και παλέψαμε ορισμένες φορές ακόμη και για προτάσεις και θέσεις που δεν μας εξέφραζαν.
Και κάτι ακόμη. 
Στην αρχαία Ελλάδα, οι πρόγονοί μας διοργάνωναν τελετές εξευμενισμού των Θεών πριν ξεκινήσει ένας πόλεμος ή ένα μακρινό ταξίδι και όχι μετά. 
Στον «πόλεμο» απέναντι στις κυβερνητικές πρακτικές πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες. 
Στο μακρινό ταξίδι όμως προς μια αναγεννημένη Νέα Δημοκρατία που θα εκφράζει τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, υπάρχουν και κάποιοι που δεν μπορεί να είναι συνοδοιπόροι γιατί η παρουσία τους αποτελεί βαρίδιο σε κάθε νέα προσπάθεια.

Αλέξανδρος Τσιαμπούσης
Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Δράμας
Μέλος ΚΕ ΟΝΝΕΔ



1 σχόλιο:

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΡΗΤΗ είπε...

Kατωτατοι των περιστασεων αφηνουν καποιοι τον φασισμο να επελαυνει στην χωρα

Η Ελληνικη εκδοχη της συμφωνιας του Μοναχου...