Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Το "μπάχαλο" ζει και βασιλεύει..!

Η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στις εφορίες και τις νομαρχίες της χώρας αναδεικνύει, δυστυχώς, το αληθινό πρόσωπο του ελληνικού κράτους, οι δομές του οποίου είναι – τουλάχιστον - εχθρικές προς τους πολίτες. 
Η "πράσινη" φιλοσοφία της κυβέρνησης και τα μέτρα που την συνοδεύουν έχουν δημιουργήσει απίστευτο "μπάχαλο" στις δημόσιες υπηρεσίες και βέβαια την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών οι οποίοι σπεύδουν να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους, καθώς μια απλή αριθμητική πράξη τούς δείχνει ότι τα τέλη κυκλοφορίας που πρέπει να πληρώσουν είναι περισσότερα από την αξία του αυτοκινήτου τους.
Πρόχειρες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι ιδιοκτήτες που έχουν καταθέσει τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους, ξεπερνούν τις 100.000.
Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγάλος, δεδομένου ότι η ...
χρονική στιγμή που συμβαίνει δημιουργεί σημαντικότατα προβλήματα στη λειτουργία του συστήματος.
Σε κάθε περίπτωση εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι η κυβέρνηση σε αυτή τη φάση τουλάχιστον λειτούργησε με μια σχετική προχειρότητα, καθώς το μέτρο είναι τουλάχιστον άδικο για την πλειοψηφία των πολιτών.
Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που διαθέτει βιομηχανία αυτοκινήτων και ως εκ τούτου δεν μπορεί συγκριθεί επ’ ουδενί με τις υπόλοιπες χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμη και με τα νεότερα μέλη της ΕΕ, τα οποία διαθέτουν παραγωγικές μονάδες, όπως π.χ. η Dacia στη Ρουμανία οι εξαγωγές της οποίας αντιπροσωπεύουν το 15% των συνολικών εξαγωγών της ρουμανικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: