Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Άλλη μια σκηνοθεσία απάτης η αποπομπή Ρόβλια !

Του Θύμιου Παπανικολάου

σσΟ: Είναι πάγια τακτική στις περιπτώσεις γενικών ατασθαλιών να “αποκαλύπτεις” μία μικρού μεγέθους προκειμένου να καλύψεις κάποιες πολύ μεγαλύτερες που έπονται.
    Δύο μήνες μόλις μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Ντίνος Ρόβλιας, ένας από τους «πιστούς» του Γιωργάκη, καταγγέλθηκε για ρουσφέτια και οδηγήθηκε σε παραίτηση.

  Σύσσωμα σχεδόν τα ΜΜΕ παίζουν πάνω στην απάτη των «διαρροών» περί των ρουσφετιών.
  Το συνηθέστατο καθεστώς «ρουσφετιού» που σε όλα τα υπουργικά και βουλευτικά γραφεία «διακινείται» σε πλήθος σημειωμάτων και «εντολών», εδώ «αποκαλύπτεται» και...
παίρνει τεράστιες διαστάσεις.
  Εδώ έχουμε προκλητικά κρούσματα ρουσφετολογικών επιλογών, αρχίζοντας από την σκανδαλώδη επιλογή και τοποθέτηση Γραμματέων και «αποκαλύπτονται» τώρα παρωνυχίδες που ούτε γνωρίζουμε καν εάν πρόκειται για αλήθειες ή για τίποτα σημειώσεις, τα γνωστά «non papers», οι οποίες διογκώνονται σε μεγάλα πολιτικά ζητήματα «διαφθοράς»!!!
Αυτό το καθεστώς του ΠΑΣΟΚ μας περνάει εντελώς ηλίθιους.
Το ίδιο και τα διατεταγμένα ΜΜΕ.
 Μέσα στα βουλευτικά γραφεία και κυρίως τα υπουργικά υπάρχουν όγκοι τέτοιων ρουσφετολογικών σημειωμάτων.
Και έχουν γίνει και πολλές μεταθέσεις και επιλογές στη βάση τέτοιων «εντολών» και σημειωμάτων.
Γιατί στο Ρόβλια δόθηκε τέτοια διάσταση;
Πώς ξαφνικά εμφανίστηκε πάλι ο «ρακοσυλλέκτης» υπουργικών φαξ και σημειωμάτων και ο μέγας πολιτικός «ιεροεξεταστής», Μάκης Τριανταφυλλόπουλος;
Γιατί ένας πιστός συνεργάτης του Γιωργάκη και νέος στο υπουργικό και κομματικό «επάγγελμα», ξαφνικά αποπέμπεται με τη «βούλα» του ρουσφετολόγου, μια «βούλα» που είναι αποτυπωμένη ανεξίτηλα στα μέτωπα ΟΛΩΝ των πολικών της Ελλάδας: Των τωρινών και των περασμένων;
Κάποιο λάκκο έχει η φάβα.
Κάποια βαθύτερα κυβερνητικά ζητήματα υπάρχουν πίσω από αυτό το νέο σώου της ΠΑΣΟκικής απάτης.
  Ένα σώου που θέλει να μας πείσει ότι «άρχισε η μάχη κατά της διαφθοράς»: Αυτό το τραγούδι αρχίζει να ψιθυρίζεται…
ΟΣΟΙ δεν ικανοποιούνται από τη δημοσιογραφική σεναριογραφία και τα αστυνομικά «ευρήματα» των «ρακοσυλλεκτών» πρέπει να ψάξουν πιο βαθιά πολιτικά.
  Ακριβώς, γιατί αυτή η αποπομπή του Ρόβλια δείχνει την ίδια την εσωτερική διάβρωση της κυβέρνησης, την τρικυμία στο εσωτερικό της: Το χάος της εσωτερικής του αποσύνθεσης, τις εσωτερικές του «κλίκες» και των γραφειοκρατικών παιχνιδιών εξουσίας που  παίζονται.
  Από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε αυτή η κυβέρνηση, η κυβερνητική διαχείριση πέρασε σε μια στενή «κλίκα» ανθρώπων του Προέδρου και «συμβουλατόρων» κλειδιά.
  Πλαισιώθηκαν από «γλάστρες» για διακόσμηση. Από υφυπουργούς που δεν είχαν καμία αρμοδιότητα…
Ένα τέτοιο  καθεστώς  «γλαστρών» και διακοσμητικών προσώπων προκάλεσε, πολύ φυσικά, αντιδράσεις, γκρίνιες και προσωπικές κόντρες.
Ο Ρόβλιας ήταν ένας από αυτούς τους «στενούς» του Γιώργου ο οποίος ήταν, όπως φαίνεται, ιδιαίτερα θυμωμένος για το ρόλο της «διακοσμητικής γλάστρας» και ιδιαίτερα πιεστικός και απαιτητικά διαμαρτυρόμενος.
Η κυριακάτικη «Ελευθεροτυπία» γράφει:
«Στο υπουργείο Εσωτερικών ο Γ. Ραγκούσης έχει αφήσει τον Ντ. Ρόβλια χωρίς αντικείμενο, παρά τις εκκλήσεις του τελευταίου…»!
Το ρεπορτάζ του Τάσου Παππά της «Ε» (ο οποίος γνωρίζει άριστα τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ) είναι αποκαλυπτικότατο για το τι παίζεται στο εσωτερικό της κυβέρνησης: «Πολλοί υπουργοί ‘’παίζουν’’ μόνοι τους χωρίς να δίνουν ρόλο και αρμοδιότητες στους άμεσους συνεργάτες τους»!!!
Ο τίτλος του ρεπορτάζ και αυτός αποκαλυπτικός: «Υφυπουργοί ψάχνουν για εργασία»!!!
Όταν έχει κανείς καθαρή την εικόνα του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησής του, καθώς  και δύο δράμια πολιτικό νιονιό, αντιλαμβάνεται ότι η «υπόθεση Ρόβλια» είναι μια «στημένη υπόθεση»…
Άλλωστε η άποψη αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι βγήκε στον αέρα από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο!!!
Όλα τα άλλα τα φαιδρά και αστυνομικά είναι για εσωτερική κατανάλωση και για να προβληθούν οι «κλίκες» της κυβερνητικής διαφθοράς σαν περιστερές…
Πάντα δημιουργούνται και προβάλλονται από τους διεφθαρμένους οι αποδιοπομπαίοι τράγοι…
Δύο μήνες το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και τα όργανα άρχισαν…
Αναλογιστείτε το τι θα γίνει αύριο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: