Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Στο ΠαΣοΚ γνωρίζουν από ...ζύγι !

Αντίβαρο στους «σημιτικούς» ο Πανάρετος



Ο υφυπουργός Γιάννης Πανάρετος αποτελεί το αντίβαρο στο «σημιτικό κατεστημένο», που σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχει επικρατήσει στο υπουργείο Παιδείας.
Ο διαχρονικός και στενότατος συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, αποτελεί τον «εγγυητή του παπανδρεϊσμού» σε έναν ιδιαίτερα κρίσιμο για την...
Κυβέρνηση τομέα.
Τόσο η Υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, όσο και η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Θάλεια Δραγώνα, αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια επιφανή στελέχη του λεγόμενου «εκσυγχρονιστικού ρεύματος» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, της τάσης δηλαδή που οδήγησε στην επικράτηση του Κώστα Σημίτη το 1996, και στη μετέπειτα οκταετή διακυβέρνησή του.
Για το εκσυγχρονιστικό δίδυμο λοιπόν, ακούγονται ήδη μουρμούρες και μισόλογα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με τη Θάλεια Δραγώνα να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, για όσα έχει κατά καιρούς υποστηρίξει στα επιστημονικά πονήματά της, προκαλώντας συνειρμούς με τη Μαρία Ρεπούση.
Στις ανησυχίες αυτές, από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου δείχνουν με νόημα προς τον Γιάννη Πανάρετο, ο οποίος κατέστησε εξαρχής διακριτή την παρουσία του, και δεν δίστασε να διαφοροποιηθεί δημοσίως από την Άννα Διαμαντοπούλου, για το θέμα της βάσης του «δέκα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: