Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Επειδή στην Ελλάδα ντρέπονται να μας τα πουν κατάμουτρα,..

...ο Υπουργός Οικονομίας από το Λονδίνο ανακοίνωσε τμήμα των μέτρων για την οικονομία.  Με μεγάλη μου έκλπηξη είδα πως σε αυτά δεν περιλαμβάνονται η επανακρατικοποίηση της Ολυμπιακής και του ΟΤΕ όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά η κυβέρνηση.  Τα ανακοινωθέντα μέτρα είναι:

Ονομαστική περικοπή των μισθών 4% την οποία θα επιφέρει η περικοπή κατά 10% στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων (την οποία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός την Δευτέρα), για τα οποία υπολογίζεται ότι...
φθάνουν στο 30-100% του μισθού.

• Το εργατικό κόστος θα μειωθεί επιπλέον από την συνταξιοδότηση υπαλλήλων, το πάγωμα προσλήψεων το 2010 και την αυστηρή τήρηση της αναλογίας 5 αποχωρήσεις προς μία πρόσληψη μετά το 2010

Έσοδα 2,5 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις (μετοχοποιήσεις) του 2010 κατονομάζοντας...
 ενδεικτικά τράπεζες (ATEbank και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας για τις οποίες όμως είπε ότι δεν έχει καταλήξει τελεσίδικα η κυβέρνηση (ΔΕΗ, ΟΠΑΠ).

• Πρόσθεσε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για περαιτέρω αύξηση των έμμεσων φόρων, αλλά και από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

• Το πρόγραμμα Δανεισμού του ελληνικού δημοσίου προσδιορίστηκε στα 53 δισ. ευρώ για το 2010. Πρόσθεσε ότι το συνολικό χρέος έχει μέση διάρκεια των 7,8 χρόνων, ενώ το 10% ωριμάζει το 2010.

• Στο ασφαλιστικό προανήγγειλε εξίσωση των ηλικιών συνταξιοδότησης για τους άνδρες και γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους.
  Atithasos

Δεν υπάρχουν σχόλια: