Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Ξεκίνησε ο διάλογος για το ασφαλιστικό ν/σ

Θεσμοθέτηση εθνικής κατώτατης σύνταξης

Η θεσμοθέτηση εθνικής κατώτατης σύνταξης, η συγχώνευση των ταμείων σε τρία (3) για μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες καθώς και η σύνδεση των παροχών με τις εισφορές, μεταξύ των αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα.
Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ...

...επίσης, αλλαγές στο σύστημα Επικουρικής Ασφάλισης και την παροχή φορολογικών κινήτρων για την ενίσχυση της επαγγελματικής ασφάλισης.
Επίσης, καθιερώνονται κίνητρα για παραμονή στην αγορά εργασίας και αντικίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότηση, ενώ αναθεωρείται το καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών και των αναπηρικών συντάξεων.
Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο αναμένεται έως το τέλος Ιουνίου του 2010.
Εργοδότες και συνδικάτα δηλώνουν ότι, παραμένουν στο διάλογο, ενώ η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει ξεχωριστές συναντήσεις με τους συναρμόδιους υπουργούς ειδικά για το θέμα του Ασφαλιστικού του Δημοσίου.
Εν τω μεταξύ, πρόταση νόμου για την κάλυψη των απωλειών, που εμφανίζουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία από το 1950 έως σήμερα κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση, η πρόταση γίνεται σήμερα πιο αναγκαία και επίκαιρη καθώς τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων υφίστανται νέες απώλειες λόγω της οικονομικής κρίσης.
Το ΚΚΕ ανακοίνωσε επίσης την πρόθεσή του να μην συμμετέχει στην συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της βουλής, την οποία θα ενημερώσει ο υπουργός Εργασίας, στο πλαίσιο διαλόγου για το ασφαλιστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: