Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Πιστέψαμε στο σύνθημα του: " Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε! "...

...και αλλάξαμε. 
Αλλά με την αβουλία του...βουλιάξαμε !


Επανέλαβε με διακαναλική κάλυψη τον ..εαυτό του. Ο πρωθυπουργός δείχνει κυριολεκτικά να ζει στον κόσμο του, όπως τον κατηγορούν ακόμα και κυβερνητικά στελέχη!
Ο κ. Παπανδρέου μέχρι τώρα έχει εμφανιστεί ως ο «μεγάλος απών» απ' τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης και περιορίζεται σε γενικού τύπου παρεμβάσεις και...
διακηρύξεις.

Τι ακούσαμε (και τι δεν ακούσαμε) λοιπόν εχθές στη «φιέστα πρωθυπουργικού μονολόγου» στο Ζάππειο;
Κατ` αρχάς αυτό που δεν ακούσαμε αλλά ευκρινώς διαπιστώσαμε, είναι ότι ο κ. Παπανδρέου έδειξε για ακόμη μια φορά ότι παλαντζάρει μεταξύ δύο αντιμαχόμενων απόψεων στο εσωτερικό της κυβέρνησής του.

Έτσι λοιπόν προτιμώντας την αβουλία ακούσαμε μια έκθεση ιδεών , παρόμοια μ` αυτές της προεκλογικής περιόδου. Δεν δικαιολογείται από τις περιστάσεις να σταθεί τόσο πολύ σε γενικούς στόχους και σε πράγματα που είχαμε ξανακούσει.

Πολύ περισσότερο δεν θα έπρεπε να υποτιμάται η νοημοσύνη μας με τις νεοσοσιαλίζουσες εμμονές στο σπορ του «clopy program». Η προπαγάνδα της σημερινής κυβέρνησης προσπαθεί να οικειοποιηθεί προγραμματισμένο και συγκεκριμένο κυβερνητικό έργο της ΝΔ και να το παρουσιάσει με αποστολικό ζήλο ως «εξ’ΠαΣοΚ αποκαλύψεως ».

Μετά τα καμώματα του υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκούση που εξήγγειλε τις προάλλες ως νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΠαΣοΚ , μέτρα για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που ….ήδη εφαρμόζονται από τον περασμένο Μάιο, (εδώ) και την νομοθετική πρωτοβουλία που παρουσίασε (online στον ελληνικό λαό) η υπουργός Περιβάλλοντος κα. Μπιρμπίλη και αφορούσε τις ΑΠΕ και το οποίο ,όμως,ήταν clopy right του νομοσχεδίου που βρήκε έτοιμο από την ΝΔ (εδώ), τώρα έρχεται και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας και εξαγγέλλει με κομπορρημοσύνη νέους(?) στόχους και μέτρα, τα οποία όμως, άλλα είχαν ήδη αναγγελθεί και ευρίσκονταν στο στάδιο της τελικής υλοποίησης από την προηγούμενη κυβέρνηση και άλλα.... ήδη εφαρμόζονται.

Ομιλώ α)για την ενιαία αρχή πληρωμών β) την παρέμβαση με το ηλεκτρονικό σύστημα στα φάρμακα, γ) την μείωση των μισθών των διοικητών ΔΕΚΟ κατα 10% και δ) το Πόθεν έσχες στους εφοριακούς.

Ακούσαμε για κλείσιμο του ενός τρίτου των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό. Ίσως ο κ. Παπανδρέου δεν έχει καταλάβει ακόμα, μετά από τόσο χρόνια που μετέχει ενεργά στην πολιτική ζωή του τόπου μας , ότι οι μόνες «βαριές βιομηχανίες» που διαθέτουμε ως χώρα, είναι αυτές του Τουρισμού, της Ναυτιλίας και -εν υπνώσει- του Πολιτισμού.
Μετά το «μπουρλότο» που έβαλε στην Ναυτιλία καταργώντας το αντίστοιχο υπουργείο, έρχεται τώρα να ανατινάξει και τον Τουρισμό !!!

Συνολικά ακούσαμε 71 ΘΑ ! Μάλιστα! 71 ΘΑ, εν μέσω της οικονομικής κρίσης! Μου θύμισε τον πυροσβέστη που ενώ καίγεται το κτήριο , αυτός επιδίδεται σε συνεντεύξεις και δημόσιες σχέσεις και όταν κάποια στιγμή αποφασίζει να κοιτάξει για την κατάσβεση της φωτιάς , τότε είναι….. αχρείαστος καθώς δεν έχει μείνει τίποτα για να σβήσει. Όλα πλέον έχουν καεί !

Τι δεν ακούσαμε; Πολλά. Πάρα πολλά! Με προεξέχων μια ταπεινή αυτοκριτική για τους πρώτους 2 μήνες της διακυβέρνησης του ΠαΣοΚ. Μια αυτοκριτική, ας πούμε, για τα έσοδα του δημοσίου που μειώθηκαν αυτούς τους δύο μήνες(Οκτώβριο-Νοέμβριο) ,σε σύγκριση με τους αντίστοιχους περσινούς μήνες της ...«επάρατης δεξιάς», κατά (κρατηθείτε)… 60%.
Πλήρης κατάρρευση των εσόδων του Δημοσίου τους πρώτους δύο μήνες του ΠαΣοΚ. Κατά τα άλλα αναρωτιόμαστε γιατί το 7-8% έλλειμμα του Σεπτεμβρίου, θα κλείσει 12,7% σε λίγες ημέρες !

Μέσα σε ένα πέλαγος απίστευτης φλυαρίας , κομματολαγνείας , παραμορφωτικής και σκληρής προπαγάνδας με απονεύρωση κάθε υγιούς εγκεφαλικού κυττάρου μας , κολυμπάμε στα θολά νερά ενός «τηλεοπτικού αποχωρητηρίου» και «ενημερωτικού χοιροστασίου».
Αυτή είναι η πραγματικότητα .. Υπάρχει Συγκεκριμένο Πρόβλημα και η πραγματικότητα είναι ξεροκέφαλη. Επιμένει!
politis-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: