Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Έκθεση ιδεών από τον Γ. Παπανδρέου στο Ζάππειο: Όνειρα θερινής νυκτός... λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

 Οι εξαγγελίες Παπανδρέου στα πλαίσια της έναρξης του κοινωνικού διαλόγου, προκαλούν σοβαρό προβληματισμό στους ευρωπαίους εταίρους, τους επενδυτές και τις κεφαλαιαγορές καθώς δεν είναι τίποτα παραπάνω από εκθέσεις ιδεών.
Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε μείωση του Ελλείμματος στο 3% μέχρι το τέλος της τετραετίας, μείωση των καταναλωτικών δαπανών κατά 25% τον επόμενο χρόνο, καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή για όλα τα εισοδήματα που ισοδυναμεί με έκρηξη των άμεσων φόρων, πάγωμα μισθών για μισθούς...
άνω των 2.000 ευρώ (σς και αύξηση στα όρια του πληθωρισμού για τους υπόλοιπους), πάγωμα προσλήψεων και επαναφορά του συνόλου των φόρων για τα ακίνητα.
Τα μέτρα δεν έχουν κανένα συγκεκριμένο υπόβαθρο και δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα από όσα επιλύουν γι΄ αυτό και ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος κάλεσε τον Παπανδρέου να σκύψει πραγματικά πάνω στο θέμα και να ανακοινώσει πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα πριν να είναι αργά.
Η Ν.Δ. ασκεί εντονότατη κριτική στον πρωθυπουργό καθώς δεν ανέφερε το παραμικρό για τον τρόπο μείωσης των ανελαστικών δαπανών που διαμορφώνουν κατά 80% το υψηλό Έλλειμμα, αντίθετα μίλησε για γενικευμένη επιβολή φόρων που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ύφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: