Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Στρατιώτης ο Βαγγέλης στο πλευρό του Σαμαρά



Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθές οι Σαμαράς - Μεϊμαράκης, κατά την οποία ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε από τον πρώην υπουργό Άμυνας να συναντηθούν μετά την επιστροφή του από το Παρίσι όπου είχε πάει, στο πλαίσιο Κοινοβουλευτικής αποστολής. 
Ο Βαγγέλης συναντήθηκε με τον Αντώνη, τα είπαν αναλυτικά , έδωσαν τις απαραίτητες εξηγήσεις και παράλληλα έθεσαν τέλος στον κύκλο της εσωστρέφειας που είχε ανοίξει στη διάρκεια της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου. 
«Είμαι στρατιώτης της παράταξης και παραμένω στην πρώτη γραμμή από το 1974» δήλωσε ο Μεϊμαράκης εξερχόμενος από τη Ρηγίλλης ενώ ο Σαμαράς του πρότεινε ήδη να τον αξιοποιήσει στη σκιώδη κυβέρνηση που ετοιμάζει αλλά και σε κορυφαίο κομματικό πόστο, πιθανόν ως επικεφαλής του Συνεδρίου που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο
Υπολογίζει ιδιαίτερα στον Βαγγέλη, η παραταξιακή συνείδηση του οποίου αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για το σύνολο του Νεοδημοκρατικού κόσμου. 
Λόγω των πολυετών σχέσεων του με το στελεχιακό δυναμικό της παράταξης αλλά και με τη νεολαία του κόμματος, ο Βαγγέλης μπορεί να λειτουργήσει όχι ως τυπικός πρόεδρος συνεδρίου αλλά πολύ πιο ουσιαστικά με το άνοιγμα του προσυνεδριακού διαλόγου στο σύνολο της βάσης. 
Ο Μεϊμαράκης από την πλευρά του εκτιμά ότι η Νέα Δημοκρατία οφείλει τώρα κιόλας, να ξεκινήσει την άσκηση των αντιπολιτευτικών της καθηκόντων χωρίς όμως να παραμερίσει τον αναγκαίο προσυνεδριακό διάλογο για τα αίτια της ήττας του Οκτωβρίου και την επόμενη μέρα της παράταξης. 
«Χαθήκαμε, αν δεν συζητήσουμε για το τι έφταιξε και πού πάμε» σημειώνει χαρακτηριστικά. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: