Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Δεν πείθουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.


Οι νυν και πρώην βουλευτές της ΝΔ κάνουν φιλότιμες μεν, αποτυχημένες δε προσπάθειες να πείσουν ότι όλα έχουν τελειώσει και τώρα όλοι ενωμένοι δίνουν τον αγώνα απέναντι στο κακό ΠαΣοΚ.
Πολλοί από αυτούς που δε στήριξαν τον Αντώνη Σαμαρά γαι αρχηγό της ΝΔ, προκειμένου να επιβιώσουν πολιτικά και στο όνομα της ενότητας (κανείς δε θέλει να γίνει ο νέος Ανοιξιάτικος Σαμαράς του 2009) δηλώνουν δημόσια τη στήριξή τους στο νέο αρχηγό.
Βέβαια πως...

γίνεται μέχρι εχθές να τον έθαβαν και σήμερα να δηλώνουν στήριξη είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Το σίγουρο είναι ότι για πολλά στελέχη της ΝΔ η στήριξη αυτή είναι μια αναγκαστική κίνηση που δεν έχει κανένα απολύτως βάρος.

Τα καλαμπούρια και οι μπηχτές για την επιλογή Σαμαρά ως αρχηγού άρχισαν ήδη ακόμα και από αυτούς που μέχρι εχθές λιδορούσαμε. Εννοώ το Γιώργο Καρατζαφέρη και τις δηλώσεις που έκανε αναφορικά με την Προεδρική εκλογή του Μαρτίου.

Εάν υπάρχει έστω και ένα θετικό από την εκλογή Σαμαρά είναι η δυνατότητα που έχει να ξεβρωμίσει τη ΝΔ από όλους αυτούς που την πλήγωσαν τα τελευταία χρόνια. 

Βέβαια αυτό απαιτεί να καθαρίσει και τον εαυτό του. 
Αυτό όμως θα γίνει έτσι κι αλλιώς στις επόμενες εκλογές. 
Τουλάχιστον ας ξεκινήσει άμεσα από στελέχη και νυν και πρώην βουλευτές που με πράξεις και παραλείψεις τους έφεραν την παράταξη σ' αυτό το χάλι.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προφανώς και δεν πείθουν. Δεν έπεισαν πως ήταν ικανά να κυβερνήσουν την χώρα και οδήγησαν την παράταξη στο χάος. Κατόπιν στρατεύτηκαν σαν πρόβατα πίσω από την Ντόρα, αποδεικνύοντας την αδυναμία τους να καταλάβουν τον απλό νεοδημοκράτη. Και δεν έπεισαν κανέναν. Η μεγάλη τους πλειοψηφία απεδείχθη κατώτερη των περιστάσεων. Και τώρα, στην απέλπιδα προσπάθειά τους να σώσουν τα τομάρια τους, "γλύφουν εκεί που έφτυναν". Χαρακτηριστική, μέσα στην ειρωνεία της, η ανακοίνωση της Ρηγίλλης, που ζητάει από τους βουλευτές "να μην προσέρχονται αν δεν έχουν ραντεβού" με τον νέο Πρόεδρο. Απώλεσαν κάθε ίχνος αξιοπρέπειας.
Το λάθος τους: νόμισαν πως ο κόσμος της παράταξης είναι ίδιος με αυτούς. Πώς ενδιαφέρεται μόνον για την εξουσία. Και ο λαμπρός αυτός κόσμος της δεξιάς τους "έκανε ρόμπες" κατά το κοινώς λεγόμενο. Με την συμμετοχή και την ψήφο του είπε σε όλους τους ρεμπεσκέδες πολιτικάντηδες πως αυτό που πραγματικά τον νοιάζει είναι η υπερηφάνεια της παράταξης. Η ιδεολογική σαφήνεια. Η εξουσία μόνον έτσι θα έρθει, και μόνον έτσι θα κρατηθεί. Σε αντίθεση με τους πολιτικάντηδες καρεκλοκένταυρους, οι απλοί νεοδημοκράτες την Κυριακή φώναξαν πως δεν βάζουν τίποτα πάνω από την τιμή την δική τους, την τιμή της παράταξης, την τιμή της πατρίδας. Ο Αντώνης Σαμαράς θα μείνει στην ιστορία ως μεγάλος ηγέτης αν καταφέρει να μας απαλλάξει από όλα αυτά τα τσιμπούρια που πήραν τίτλους, πλούτισαν, "έζησαν τις οικογένειές τους" πάνω στην καμπούρα του απλού δεξιού. Και στην εσωκομματική αναμέτρηση στήριξαν όλοι σχεδόν το πρότυπο τους. Την Ντόρα. Αδειάστε μας την γωνιά, και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα. Άντε λοιπόν.

Ανώνυμος είπε...

ΧΕΙΜΑΡΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ Ο ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΣ. ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΛΟ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ, ΜΑΚΑΡΙ Η ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΥΟΔΟΘΕΙ. ΕΜΠΡΟΣ ΑΝΤΩΝΗ.

Stathis είπε...

Οι εκλογές πέρασαν, ειπώθηκαν πάρα πολλά, αλλά τώρα προέχει η ενότητα της παράταξης!
Πρέπει να τα ξεχάσουμε όλα, δείτε τις πρωτοβουλίες του προέδρου που είναι κυρίως ενωτικές!
Νομίζω ότι υπάρχει σοβαρός αντίλογος σε όλα αυτά που λέτε αγαπητέ ανώνυμε, αλλά δεν θα προσφέρει τίποτα θετικό.
Ο αντίλογος θα στρέψει το ενδιαφέρον μας αλλού και κυρίως θα καλλιεργήσει την εσωστρέφεια!
Σήμερα δεν πρέπει να ασχολούμαστε με την εκλογή του νέου Προέδρου. Αυτή τελείωσε και οφείλουμε όλοι όσοι έχουμε παραταξιακή συνείδηση να στηρίξουμε την προσπάθεια του νέου Προέδρου.
Πρέπει να ασχοληθούμε με τα αίτια της μεγάλης ήττας των Εθνικών εκλογών, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον!
Να ξεκινήσουν οι Νομαρχιακές Συνελεύσεις , τα Προσυνέδρια και το Συνέδριο του κόμματος μας.

Στάθης Σαραφόπουλος
πρ. Βουλευτής

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Σαραφόπουλε.
Είμαι ο πρώτος των παραπάνω σχολιαστών και σας ευχαριστώ για την ευγενική σας απάντηση. Ειλικρινά.
Χαίρομαι αν εννοείτε όλα αυτά τα περί ενότητος που λέτε. Διότι, αμέσως μετά την εκλογή του ΑΣ εσείς ο ίδιος γράψατε στο blog πως το αν θα παραμείνετε στην ΝΔ θα εξαρτηθεί από τον νέο αρχηγό. Εσείς λοιπόν φυτέψατε τον πρώτο σπόρο της αμφιβολίας. Τέλος πάντων, όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος.
Όμως "πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις" ένας ακόμα συνεπιβάτης σας στο Ντορικό κάρο, ο Νομάρχης Χανίων, έσπευσε να βάλει το χεράκι του στην αποδόμηση της ενότητας της παράταξης, αποχωρώντας μετά από παρουσία μόλις 5 ημερών στον κατάλογο των μελών της ΝΔ. Τι μεγαλείο πολιτικού αμοραλισμού, τι αποδεικτικό δουλοπρέπειας εκ μέρους του δυστυχούς "βλαχοδήμαρχου"!Κρατώντας πισινή δεν έγινε μέλος της ΝΔ. Με τις ψήφους των νεοδημοκρατών όμως κέρδισε το ένα τέταρτο δημοσιότητος του (κατά τον Andy Warhol). Μόνο και μόνο για να ψηφίσει γράφτηκε την τελευταία στιγμή στην ΝΔ, και όταν τα κουκιά δεν του βγήκαν ανέκρουσε πρύμνα. Βασιλικότερος του βασιλέως και ελεύθερος πλέον να επιδοθεί "στὶς κολακεῖες τὶς εὐχὲς τὶς τόσες ὑποκλίσεις
ἀπὸ γραφιάδες καὶ δειλοὺς γιὰ τὸ σοφὸ
ἀρχηγό τους" όπως θα έλεγε και ο Μ.Κατσαρός.
Η πράξη του νομάρχη είναι ενδεικτική της στρατηγικής που θα ακολουθήσει λοιπόν η Αγία Οικογένεια από εδώ και εμπρός? Ή απλά το νομαρχιακό μαντρόσκυλο ενεργώντας αυτοβούλως έσπευσε να δηλώσει την πίστη του στα αφεντικά του προσδοκώντας κανένα ξεροκόμματο από το πλούσιο τραπέζι τους? Όπως και να έχει το πράγμα
η ενότητα κύριε Σαραφόπουλε δεν είναι σχήμα λόγου, είναι πράξη, είναι έργο.
Αν κόπτεστε για αυτήν επομένως ΚΑΤΑΔΙΚΆΣΤΕ τον τσανακογλύφτη νομάρχη. Διαφορετικά το ποτάμι της βάσης θα σας παρασύρει κι εσάς στο πρωτόγνωρο ξέσπασμά του.
Βιαστείτε, Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ.
Ευχαριστώ πολύ.