Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Η αξιόπιστη παρουσία του Αντ. Σαμαρά βοηθά σημαντικά την Ελλάδα !

Στο θέμα της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του και ο πρόεδρος κ. Μπαρόζο, που είχε συναντηθεί με τον Α. Σαμαρά...

O Αντώνης Σαμαράς στηρίζει την εικόνα της εθνικής οικονομίας

 

Σειρά συναντήσεων με κεντροδεξιούς ηγέτες είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς στο περιθώριο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βόννη.
Οι ξένοι ηγέτες ρωτούσαν τον κ. Σαμαρά για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιδίωξε να στηρίξει την εικόνα...

...της εθνικής οικονομίας.
Ενδεικτικό του κλίματος για την ελληνική οικονομία ήταν συνέντευξη της κας Άνγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου, που ανέφερε ότι «αυτό που συνέβη σε μια χώρα επηρεάζει και τις υπόλοιπες. Και γι΄αυτό έχουμε όλοι ευθύνη».
Στο θέμα της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του και ο πρόεδρος κ. Μπαρόζο, ο οποίος νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον κ. Σαμαρά.
«Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξήγησαν στην Ελλάδα ποιες προσπάθειες πρέπει να κάνει για το καλό της και για τη βελτίωση των δημόσιων οικονομικών της.
Είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα πάρει τα μέτρα για το συμφέρον της και για το συμφέρον της Ευρωζώνης και έχουμε τους μηχανισμούς να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά της», ανέφερε ο κ. Μπαρόζο.
Το θέμα της ελληνικής οικονομίας, πάντως, δεν συζητήθηκε στο γεύμα που ακολούθησε το κλείσιμο των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Την συζήτηση στο γεύμα απασχόλησαν τα περιβαλλοντικά ζητήματα και η παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα στην Κοπεγχάγη.
Οι ηγέτες του ΕΛΚ αναφέρθηκαν στο στόχο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για μείωση στην εκπομπή ρύπων μέχρι το 2020 κατά 20%, ή ακόμη και κατά 30%, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι κι οι άλλες μεγάλες οικονομίες του κόσμου, όπως η Αμερική και η Κίνα, θα συμμετάσχουν αντίστοιχα στην προσπάθεια.
Συζήτησαν ακόμη για τα θέματα που αφορούν το εμπόριο ρύπων και επεσήμαναν ότι ενώ αντιμετωπίζεται σαν είδηση ότι θα συμμετέχει ο πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Ομπάμα στην Κοπεγχάγη, την ίδια ώρα η Αμερική και η Κίνα δεν δεσμεύονται για ουσιαστικές κινήσεις στη μείωση της ρύπανσης.
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας κ. Φρανσουά Φιγιόν είπε ότι θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένας παγκόσμιος οργανισμός Περιβάλλοντος, κατά αναλογία με άλλους οργανισμούς, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου πάντα υπό την σκέπη του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: