Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Η τρομοκρατία συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα...



«Επαναστατικό ταμείο» χρηματοδοτεί τρομοκρατικά χτυπήματα



Για την ύπαρξη επαναστατικού ταμείου που συγκεντρώνει χρήματα από ληστείες, απαγωγές και άλλες εγκληματικές ενέργειες, με τα οποία χρηματοδοτούνται δράσεις της τρομοκρατίας, έκανε λόγο ο...
υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, παρουσιάζοντας το νέο σχέδιο αντιεγκληματικής πολιτικής.
Κατά την παρουσίαση του σχεδίου, ο υπουργός δεσμεύθηκε πως η ΕΛ.ΑΣ. θα "χτυπηθεί" με το έγκλημα και θα δώσει την απάντησή της στο αίτημα των πολιτών για ασφάλεια, ενώ επικαλούμενος τα στοιχεία των υπηρεσιών ασφαλείας, ανέφερε ενδεικτικά την αύξηση κατά 62% των εγκλημάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης, την αύξηση κατά 60% των εκβιασμών, την αύξηση κατά 50% των ληστειών σούπερ μάρκετ και την αύξηση κατά περίπου 43%, των ληστειών και των ληστειών τραπεζών.
Σύνδεση οργανωμένου εγκλήματος με την τρομοκρατία
Ο κ. Χρυσοχοΐδης συνέδεσε την τρομοκρατία με το οργανωμένο ποινικό έγκλημα και τόνισε ότι πλέον όλο αυτό το φάσμα θα αντιμετωπίζεται με τη δημιουργία μιας κεντρικής υπηρεσίας αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος. 
Η υπηρεσία αυτή, διευκρίνισε, θα έχει επιμέρους τμήματα, για τομείς εγκλημάτων όπως οι απάτες, το ηλεκτρονικό έγκλημα, τα ναρκωτικά, μαφιόζικες δράσεις αντιγραφή εμπορευμάτων, τρομοκρατία κλπ.
Όπως υποστήριξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, λειτουργεί επαναστατικό ταμείο, στο οποίο συγκεντρώνονται χρήματα από ληστείες και απαγωγές και τα χρήματα χρησιμοποιούνται από την τρομοκρατία για την αγορά όπλων, ρουκετών κλπ. «Σύντομα», υπογράμμισε, «θα υπάρξουν απαντήσεις για τα θέματα αυτά από την Αστυνομία και οι απαντήσεις θα κριθούν από τη δικαιοσύνη».
Όσον αφορά εξάλλου τα προβλήματα στο χώρο του αθλητισμού, ο κ. Χρυσοχοΐδης ότι η Αστυνομία θα συνεργαστεί με την Πολιτεία για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, ενώ πρόσθεσε ότι είχε συνεργασία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Πιλάβιο και για την αντιμετώπιση των παράνομων στοιχημάτων. 
«Σύντομα -είπε- θα έρθουν ειδικοί από την UEFA για να εκπαιδεύσουν Ελληνες αστυνομικούς στην αντιμετώπιση αυτού του εγκλήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: