Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Πανελλαδική κινητοποίηση από τους εργαζόμενους σε Stage


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι σε προγράμματα Stage, αντιδρώντας στις αποφάσεις της κυβέρνησης για αλλάγή στο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο. 

Οι συμβασιούχοι πραγματοποιούν συγκεντρώσεις στις κατά τόπους Νομαρχίες. Στην Αθήνα, οι συμβασιούχοι πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πλ. Συντάγματος και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών. Στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιείται συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου

Την Τετάρτη, εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Μεταξύ άλλων προβλέπει ότι το ΑΣΕΠ αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο των προσλήψεων στο Δημόσιο, ενώ καταργείται η συνέντευξη και η μοριοδότηση. 

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκουσης έκανε λόγο για «πρώτο βήμα για την εκ νέου θεμελίωση της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης στο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο».
Για υποκρισία κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ, ενώ το ΚΚΕ αναφέρει ότι τα περί αξιοκρατίας είναι εφεύρημα της διεθνούς σοσιαλδημοκρατίας. Καμία πρόσληψη για μια 5ετία τουλάχιστον ζητά ο ΛΑΟΣ, ενώ ο ΣΥΝ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα γενιά συμβασιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: