Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Σκόπια καλούν Παπούλια; αποκλειστική πληροφορία-βόμβα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο Πρόεδρος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Γκέοργκι Ιβάνοφ, καλεί τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στα Σκόπια.



Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες, μόλις πριν από λίγο επιδόθηκε η επίσημη πρόσκληση στο Γραφείο Συνδέσμου του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στα Σκόπια, με επικεφαλής την πρέσβειρα κυρία Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία καλείται τώρα να ενημερώσει επίσημα την ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, τον Υπουργό Εξωτερικών και πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου αλλά και την Προεδρία της Δημοκρατίας και προσωπικά τον Κάρολο Παπούλια.


Πρόκεται ίσως για μία σημαντική εξέλιξη στις σχέσεις των δύο χωρών. Ποτέ Έλληνας Πρόεδρος ή πρωθυπουργός δεν έχει επισκεφτεί την ΠΓΔΜ, οπότε αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η απάντηση της ελληνικής πλευράς.


Θα πάει ο κύριος Παπούλιας στα Σκόπια; Πρόκεται για κίνηση προσέγγισης από την πλευρά των Σκοπίων ή για διπλωματικό τρικ; Ποιά θα είναι η στάση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του κυρίου Παπανδρέου, ο οποίος υπενθυμίζεται πως συναντήθηκε πρόσφατα για λίγα λεπτά με τον κύριο Γκρούεφσκι, πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας; Τα ερωτήματα είναι πολλά, και είναι ακόμα αναπάντητα.


Το newstime.gr επικοινώνησε με την Γραμματεία Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ή οποία ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει προς το παρόν την είδηση. Κανένα επίσημο σχόλιο προς το παρόν δεν ήθελε να μας κάνει και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, κύριος Γρηγόρης Δελαβέκουρας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του.


Σημειώνεται πάντως πως σύμφωνα με πηγές του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, δεν είναι η πρώτη φορά που απευθύνει πρόσκληση στον Έλληνα Πρόεδρο ο κύριος Ιβάνοφ. Το είχε ξανακάνει, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, όταν και διαδέχτηκε στην προεδρία της ΠΓΔΜ τον Μπράνκο Τσερβενκόφσκι.


Σημειώνεται επίσης πως πρόκεται για έγκυρες μεν, αλλά ανεπιβεβαίωτες ακόμη πληροφορίες που το newstime.gr μεταδίδει με επιφύλαξη. Σε λίγο περισσότερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: