Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

H μυστική δράση της βουλγαρικής υπηρεσίας πληροφοριών στη ΠΓΔΜ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού "Fantomas", ο τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων Kanal 5 μετέδωσε χθες αποκαλύψεις σχετικά με τη δράση των βουλγαρικών μυστικών υπηρεσιών στην ΠΓΔΜ.

Ειδικότερα, οι δημοσιογράφοι του σταθμού αναλύοντας πληροφορίες που πήγαζαν και από γερμανικά μέσα ενημέρωσης,
ονομάτισαν δύο μυστικές επιχειρήσεις των Βούλγαρων στη χώρα με τις κωδικές ονομασίες "Lake" και "Octopus".  

Περαιτέρω, αποκαλύφθηκαν οι κωδικές ονομασίες Βουλγάρων πρακτόρων που συμμετείχαν στις παραπάνω επιχειρήσεις και αποκαλούνταν, "Slavey", "Posrednik" και "Beglets".  

 Ακόμα σχολιάσθηκε η γενικότερη δράση των στελεχών της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (DANS) της Βουλγαρίας και αναφέρθηκε ότι στη κατοχή των Σκοπίων βρίσκεται 69σέλιδη αναφορά όπου εμπεριέχονται ονόματα Σκοπιανών που συνεργάζονται με τις βουλγαρικές υπηρεσίες, καθώς και οι υπάλληλοι της βουλγαρικής πρεσβείας στα Σκόπια που ενέχονται σε διάφορες "δράσεις" εντός του Σκοπιανού εδάφους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήκοος της ΠΓΔΜ, με την κωδική ονομασία "
The Farm", παρέδιδε στοιχεία σχετικά με τις αλλαγές στις υπηρεσίες ασφαλείας της ΠΓΔΜ οι οποίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο του πρωθυπουργού της χώρας Gruevski και του ευρύτερου συγγενικού του περιβάλλοντος. 
Yπενθυμίζεται ότι το περασμένο Ιούνιο σημειώθηκε αλλαγή στην ηγεσία της λεγόμενης "Μακεδονικής Υπηρεσίας Πληροφοριών" και ότι το Γραφείο Ασφάλειας και Αντικατασκοπίας ελέγχεται από τον ξάδελφο του πρωθυπουργού Gruevski, Saso Mijalkov.

Τέλος οι Σκοπιανοί δημοσιογράφοι εκτιμούν ότι υπάρχει πολύ υψηλή κατασκοπευτική δραστηριότητα των Βούλγαρων στην επικράτεια τους και συνάγουν το συμπέρασμα ότι η Βουλγαρία ως κράτος απειλεί την εθνική τους ταυτότητα και έχει επεκτατικούς σκοπούς εναντίον τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: