Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Η Βόρεια Ελλάδα στηρίζει τη Ντόρα Μπακογιάννη !


Σαρώνει η Ντόρα Μπακογιάννη στο δήθεν προπύργιο του Αντώνη Σαμαρά, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τις 26 έως τις 30 Οκτωβρίου από την εταιρία "Palmos" για λογαριασμό της εφημερίδας "Αγγελιοφόρος".


Στο σύνολο των ερωτηθέντων η Ντόρα αποσπά το 37,5%, έναντι 28,9% του Αντώνη Σαμαρά. Ακολουθεί στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με 19,4% και τελευταίος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με 14,1%.


Στην περίπτωση που απαιτηθεί και δεύτερος γύρος για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας η Ντόρα Μπακογιάννη κερδίζει το 58,3%, έναντι του 41,7% του Αντώνη Σαμαρά. Στην παράσταση νίκης η διαφορά της ψηλής από τον Μεσσήνιο πολιτικό εκτινάσσεται στα ύψη. Συγκεκριμένα το 62% πιστεύει ότι θα αναδειχθεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας η Ντόρα έναντι του 15% που θεωρεί ότι θα κερδίσει ο Αντώνης Σαμαράς.


Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1543 ατόμων, έχει ιδιαίτερη αξία, γιατί έγινε σε μια περιοχή που θεωρείται προνομιακή για τον Αντώνη Σαμαρά. Όταν η Ντόρα προηγείται με οκτώ (8) μονάδες σε Μακεδονία και Θράκη, εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει το τι θα συμβεί στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: