Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Η Ντόρα κατεβαίνει Κρήτη

Ξεκινά αύριο η μεγάλη περιοδεία της Ντόρας Μπακογιάννη στην Κρήτη, καθώς το νησί είναι «βαρόμετρο» για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.  

Στόχος της είναι να κορυφώσει με μεγάλες συγκεντρώσεις , την εσωκομματική προεκλογική περίοδο.

Η Ντόρα θα ξεκαθαρίσει για μία ακόμη φορά ότι η παράταξη θα πρέπει να επανακτήσει τη χαμένη της Νεοδημοκρατική δύναμη και να κινηθεί προς το Κοινωνικό Κέντρο όπως ανάλογα είχε κάνει ο Καραμανλής με αποτέλεσμα τις διαδοχικές εκλογικές επιτυχίες. 

Δε σκοπεύει να βάλει νερό στο κρασί της και να σταματήσει να αναδεικνύει τις ανακόλουθες ενέργειες του διδύμου Σαμαρά - Αβραμόπουλου , οι οποίοι υπόσχονται τα πάντα στους πάντες, μιλούν για συμμετοχικές διαδικασίες και αγνοούν παντελώς τη δομή και την οργάνωση του κόμματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το βράδυ ο Αβραμόπουλος στο Mega, όπως είχε κάνει και στο περιθώριο της ανακοίνωσης στήριξης του Σαμαρά, κατήγγειλε τους ... δήθεν «μηχανισμούς» στη Ν.Δ. ακριβώς επειδή δεν έχει καμία απήχηση, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος, στην οργανωμένα στελέχη.
Και τούτο γιατί ο μεν Αβραμόπουλος ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ως δήμαρχος καταθέτοντας αμέσως την κομματική του ταυτότητα και μετά έφτιαξε δικό του κόμμα, ο δε Σαμαράς εγκατέλειψε το κόμμα από τις αρχές του 1990 όταν ο Μητσοτάκης τον έκανε υπουργό.
Επομένως, δεν μπορούν να λειτουργήσουν με κομματική συνείδηση , ούτε και θέλουν καθώς τα κόμματα που δημιούργησαν δεν είχαν καμία οργανωτική δομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: