Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Σαμαράς : Να φύγουμε από τους όρους του χθες και να περάσουμε στο αύριο

αν κερδίσει θα προχωρήσει σε συλλογικό παιχνίδι και πως δεν θα αξιοποιήσει στελέχη με βάση το ποιον ψήφισαν, το αν είναι ικανοί.«Τα γεγονότα του '93 εμένα με δικαίωσαν
Απέτρεψαν μια συνθηκολόγηση σε ένα εθνικό θέμα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alter. «Το μόνο που θέλω είναι να φύγουμε από τους όρους του χθες και να περάσουμε στο αύριο. Το μόνο που πρέπει να δούμε από το χθες είναι τα αίτια που μας έφεραν εδώ» πρόσθεσε. Σε ό,τι αφορά τη Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε ότι δεν θα είναι δυο ξένοι στην ίδια πόλη την άλλη ημέρα. Αναφερόμενος δε στο Δημήτρη Αβραμόπουλο, σημείωσε πως ήταν πρωτοπόρος και πρωταγωνιστής στο θέμα της εκλογής προέδρου από τη βάση. Ανέφερε ακόμη ότι δεν θα έδινε ποτέ δαχτυλίδι ο Καραμανλής, διότι δεν του αρμόζει και επειδή το δαχτυλίδι στη ΝΔ το δίνει ο λαός.
Τόνισε επίσης πως εάν κερδίσει την εκλογή θα προχωρήσει σε τακτικό συνέδριο θέσεων με προσυνεδριακό διάλογο και σε άσκηση αντιπολίτευσης όπου χρειάζεται, ενώ θα στηρίξει τα θετικά της κυβέρνησης.
Ανέφερε μάλιστα ότι αν κερδίσει θα προχωρήσει σε συλλογικό παιχνίδι και πως δεν θα αξιοποιήσει στελέχη με βάση το ποιον ψήφισαν αλλά το αν είναι ικανοί. «Αν κερδίσω θα σεβαστώ τον ηττημένο, αν χάσω θα σεβαστώ τον νικητή», πρόσθεσε.
Παράλληλα, σημείωσε ότι το ιδεολογικό και το οργανωτικό, είναι τα δύο ζητήματα που πρέπει να τεθούν στη ΝΔ μετά την εκλογή του νέου αρχηγού.
Εκτίμησε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη βάση η οποία «αισθάνεται ότι υπάρχει αποξένωση από το κέντρο».
«Πρέπει να δοθεί λόγος στη βάση και να οργανωθεί καλύτερα», δήλωσε και ανέφερε ότι δεν απουσίαζε από το συνέδριο την δεύτερη ημέρα, αλλά ήταν εκεί από το πρωί, και πως εάν ήξερε ότι θα μιλούσε η κ. Μπακογιάννη θα ήταν παρών να την ακούσει.
«Δεν υπάρχει ρωγμή εξαιτίας αυτού. Θα είμαστε μια γροθιά την άλλη μέρα όλοι» επεσήμανε.
Αναφερόμενος δε στους λόγους για τους οποίους δεν δευτερολόγησε, παρατήρησε ότι κάλυψε τις θέσεις του την πρώτη ημέρα.
Σε ό,τι αφορά το ιδεολογικό ζήτημα, έκανε λόγο για ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, για να μεγαλώνει ο πλούτος με δίκαιη διάχυσή του προς τα κάτω.
Αναρωτήθηκε «γιατί να χαρίσουμε την αγάπη για την πατρίδα στην άκρα δεξιά και την κοινωνική ευαισθησία στην αριστερά, γιατί να μην έχουμε το δικαίωμα του προνομιακού λόγου στα ζητήματα ανταγωνιστικότητας και δημόσιας τάξης;» και εκτίμησε ότι «δεν ζητούν μόνο οι δεξιοί δημόσια ασφάλεια».
Κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση για την κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά, και όπως ανέφερε τρώθηκε το κύρος της χώρας.
Την επέκρινε επίσης για την - όπως υποστήριξε - «πρωτοφανή εκδικητικότητα» απέναντι στους εργαζόμενους στα stage και για την κατάργηση υπουργείων με βαρύ συμβολισμό όπως το Ναυτιλίας και το Μακεδονίας Θράκης.
Τόνισε ακόμη ότι εάν κερδίσει θα τηρήσει την δέσμευση Καραμανλή για στήριξη της υποψηφιότητας του Κάρολου Παπούλια, ενώ σημείωσε πως η ΝΔ δεν είναι ακόμη οργανωμένη ώστε να επιδιώξει εκλογές.
Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι η κόκκινη γραμμή των Σκοπίων είναι να μην δέχονται μια ονομασία για όλες τις χρήσεις. Αν το δεχθούν να έρθουν να το συζητήσουμε επεσήμανε, λέγοντας ότι δεν απομακρύνθηκε από τις θέσεις του κατά της σύνθετης ονομασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: