Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Χαμός με το Λιμάνι στην κυβέρνηση

Εκτραχύνεται η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά καθώς το μεσημέρι οι Κινέζοι έστειλαν τελεσίγραφο στην Κατσέλη ότι αν δεν λήξει η απεργία που κοστίζει αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ημερησίως στην Cosco, τότε θα προσφύγουν στα διεθνή δικαστήρια.


Κατά τις ίδιες πηγές οι εκπρόσωποι της εταιρείας και ο Κινέζος πρέσβης διεμήνυσαν πως η Ελληνική πλευρά είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τη διακρατική συμφωνία η οποία κυρώθηκε και με νόμο από τη Βουλή (σς την είχαν ψηφίσει και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ) και κάλεσαν τη Λούκα εντός 48 ωρών να έχει λήξει το θέμα.



Το νέο «λουκέτο» στο λιμάνι αντιμετωπίζεται από τα ΜΜΕ σχεδόν ως ανύπαρκτο αλλά στην πραγματικότητα είναι το κυριότερο και κρισιμότερο ζήτημα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και μάλιστα χθες το απόγευμα η Λούκα είχε συνάντηση με Παπανδρέου και Πάγκαλο στο Μαξίμου.

Ένα από τα μέτρα που εξετάζονται είναι και η προσφυγή στη Δικαιοσύνη ώστε να επιστρατευθούν οι εργαζόμενοι.


Ο Παπανδρέου τα έχει πάρει στο ... κρανίο με τον νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα στον οποίο αποδίδει ευθύνες ότι δεν παρείχε σωστή ενημέρωση στη Λούκα σχετικά με τις προθέσεις των απεργών, παρότι γνωρίζει όπως την παλάμη του, τα συνδικάτα του Πειραιά αφού επί σειρά ετών ήταν πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Τον ίδιο εκνευρισμό με τον Μίχα έχει και ο Πάγκαλος και δεν αποκλείεται να τον καταγγείλει δημόσια αν τα πράγματα σκουρύνουν περισσότερο τις επόμενες ώρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: