Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Έργο αξιωματικών του τουρκικού Στρατού, οι καταστροφές νεκροταφείων των Ελλήνων στην Πόλη


Οι ανεξήγητες καταστροφές των νεκροταφείων της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη ήταν έργο σχεδιασμένο από το Στρατό στο πλαίσιο της επιχείρησης «Κλωβός», αποκαλύπτουν σε σημερινά δημοσιεύματά τους τουρκικές εφημερίδες, οι οποίες παρακολουθούν προσεκτικά τις ανακρίσεις για την υπόθεση στρατιωτικής συνωμοσίας με στόχο την αποσταθεροποίηση και την ανατροπή της κυβέρνησης.

Το σχέδιο «Κλωβός» που διερευνάται από την Εισαγγελία της Κωνσταντινουπόλεως, είχε σχεδιαστεί από αξιωματικούς του Ναυτικού και είχε στόχο να προκληθούν ένταση και αποσταθεροποίηση στην τουρκική κοινωνία μέσα από επιθέσεις εναντίον μειονοτήτων.
Ειδικό μέρος του σχεδίου αφορούσε τις επιθέσεις εναντίον μη μουσουλμανικών νεκροταφείων, όπως αναφέρουν πηγές που είναι γνωρίζουν όσα έχουν προκύψει από την ανακριτική διαδικασία.

Η πρώτη επίθεση είχε πραγματοποιηθεί στο ορθόδοξο νεκροταφείο του Βαλουκλή.
Από τις αρχές του καλοκαιριού μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου είχαν καταστραφεί περισσότεροι από 90 τάφοι. 
Στην Κωνσταντινούπολη υπάρχουν 65 νεκροταφεία που ανήκουν στην ελληνική ορθόδοξη κοινότητα, την αρμενική και την εβραϊκή.
Τα νεκροταφεία βρίσκονται στις περιοχές της Χαλκηδόνας, Μπεσίκτας, στο Σκούταρι, στα Πριγκηπόνησα, στο Σαρίγερ, στο Σισλί, στο Πέρα, στο Ζεϊτίνμπουρνου, στο Μακροχώρι και στο Φατίχ.


Ο τουρκικός Τύπος υπενθυμίζει σήμερα ότι ανάλογα συνωμοτικά σχέδια που είχαν επεξεργαστεί οι τουρκικές αρχές είχαν οδηγήσει στα «Σεπτεμβριανά» το 1955.
Η Ε.Ε. παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλες τις εξελίξεις στην υπόθεση Εργκενεκόν, συμπεριλαμβανομένου και του σχεδίου «Κλωβός», που είχαν καταρτίσει αξιωματικοί του Ναυτικού και το οποίο αποκαλύφθηκε πρόσφατα.

Ας μιλήσουμε επιτέλους 


Δεν υπάρχουν σχόλια: