Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

«Εισπρακτικό το μέτρο της αύξησης των τελών»

Με μία επιθετική ανακοίνωση η αξιωματική αντιπολίτευση επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ για τα όσα εξήγγειλε η κυβέρνηση σχετικά με την απόσυρση των αυτοκινήτων αλλά και την αύξηση των τελών κυκλοφορίας.



Στην ανακοίνωση η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της και υποστηρίζει πως καταργήθηκε μια πολύ καλά μελετημένη δέσμη μέτρων της κυβέρνησης της Ν.Δ., με καθαρά περιβαλλοντικό χαρακτήρα η οποία αντικαταστήθηκε με μία καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα αύξηση των τελών κυκλοφορίας.



«Παραπλανώντας τον ελληνικό λαό με απίστευτες ανακρίβειες, η Κυβέρνηση Παπανδρέου σήμερα καταργεί ένα πολύ καλά μελετημένο περιβαλλοντικό πρόγραμμα μέτρων μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και το αντικαθιστά με το καθαρά εισπρακτικό μέτρο της αύξησης των τελών κυκλοφορίας.


Η αύξηση αυτή θα είναι έσοδο του προϋπολογισμού και δεν θα διατίθεται για την απόσυρση των οχημάτων, όπως προβλεπόταν στο δικό μας πρόγραμμα. Έτσι φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση το περιβάλλον και την πράσινη ανάπτυξη».



«Μέτρα επιστημονικά τεκμηριωμένα και με μετρήσιμη περιβαλλοντική απόδοση. Η μελέτη των μέτρων που προηγήθηκε και η οποία δημοσιοποιήθηκε υπολογίζει μείωση από 20% έως 35% των εκπεμπόμενων ρύπων έως το 2012 και από 50% έως 60% έως το 2015».



«Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ» συνεχίζει η ανακοίνωση «αγνοεί εντελώς αυτές τις μελέτες, αγνοεί την τεράστια περιβαλλοντική παράμετρο της ρύπανσης από την κυκλοφορία και αγνοεί και τις δεσμεύσεις της Ελλάδας απέναντι στους Διεθνείς Οργανισμούς και την Ε.Ε.


Το ερώτημα είναι τι κάνει η Υπουργός Περιβάλλοντος πέραν των διαψεύσεων των δηλώσεων της προηγούμενης ημέρας».



(θα μας χρειασθούν τα ...χάπια της φωτογραφίας και γι' αυτά που θ' ακολουθήσουν)


Δεν υπάρχουν σχόλια: