Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Aφοπλισμένοι ιδεολογικά είναι όσοι κατέθεσαν την κομματική τους ταυτότητα

ntora-ekdi.jpgΝέα πυρά εξαπέλυσε κατά του «στρατοπέδου» των Σαμαρά και Αβραμόπουλου από τις Σέρρες η υποψήφια για την προεδρία της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνοντας ότι «ιδεολογικά αφοπλισμένοι μπορεί να νοιώθουν αυτοί που κατέθεσαν την κομματική τους ταυτότητα»

Η Ντόρα Μπακογιάννη επισήμανε: «Ζούμε στο 2009 και πάμε να κερδίσουμε τις εκλογές του 2013. Δεν είναι δυνατόν να αναβιώνουμε λογικές της δεκαετίας του '80.Χρειάζεται οργάνωση. Και για το πώς θα οργανωθεί το κόμμα μας, δεν άκουσα τίποτα. Ενώ εγώ έχω κάνει συγκεκριμένες προτάσεις. Χρειάζεται και σαφής ιδεολογία. Ιδεολογία φιλελεύθερα ριζοσπαστική, αλλά και με ευαισθησία κοινωνική.
»Ιδεολογικά αφοπλισμένοι μπορεί να νοιώθουν αυτοί που κατέθεσαν την κομματική τους ταυτότητα.

Η ΝΔ και η Ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά όχι μόνο δεν είναι αφοπλισμένη ιδεολογικά αλλά κυριαρχεί. Εμείς ήμασταν οι πρωταγωνιστές της σύγχρονης Ελλάδας. Εμείς ήμασταν οι πρωταγωνιστές της συγκρότησης της μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας. Και η ιδεολογία μας, η ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας, σφυρηλατήθηκε στις κοινές μας μάχες και στους κοινούς μας αγώνες, δεν μεγάλωσε σε θερμοκήπια για να κινδυνεύει από μετάλλαξη»
.
Επιπλέον, τόνισε: «Μεγάλωσα μέσα σε αυτό το σπίτι που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έχτισε, με τα ίδια του τα χέρια. Τη Νέα Δημοκρατία. Διότι έδωσα πολλούς αγώνες και πολλές μάχες για την μεγάλη μας παράταξη. Στα εύκολα και στα δύσκολα. Διότι ποτέ δεν διανοήθηκα να υποστείλω την γαλάζια σημαία ή να καταθέσω -έστω και προσωρινά- την κομματική μου ταυτότητα. Και είναι κατάντια να θεωρείται επίθεση ή αιχμή από κάποιους το να το λες αυτό».

Παράλληλα, η κ. Μπακογιάννη επισήμανε πως πρέπει να υπάρξει σύγκρουση «με παλαιοκομματικές αντιλήψεις, με κατεστημένες πρακτικές, με βαθειά ριζωμένες παθογένειες τις οποίες έχουμε πληρώσει ακριβά. Και η Νέα Δημοκρατία και η Ελλάδα. 
Η Νέα Δημοκρατία των φόβων μας. Η μικρή και περιχαρακωμένη Νέα Δημοκρατία του λαϊκισμού και της πατριδοκαπηλίας δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει».

Η Ντόρα Μπακογιάννη κατήγειλε «χυδαία και συκοφαντική επίθεση» επειδή είναι γυναίκα.
«Στις εκλογές γίνονται πολλά. Αυτό όμως που ζω σε αυτή την εκλογή, δεν έχει προηγούμενο. Εδώ και αρκετό καιρό γίνομαι στόχος μιας χυδαίας και συκοφαντικής επίθεσης από συγκεκριμένα πρόσωπα. Μου επιτίθενται επειδή είμαι γυναίκα. Και το λένε. Η χυδαιότητα αυτή σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο και έχει πλέον ως αντικείμενο τη δήθεν προσωπική μου ζωή και τις σχέσεις μου με τα παιδιά μου.
Πρέπει να ντρέπονται οι αυτουργοί αυτών των επιθέσεων, φυσικοί και ηθικοί, αλλά και όσοι επιχαίρουν με αυτές.  
Καλώ κάθε υγιώς σκεπτόμενο πολίτη -και ιδίως κάθε γυναίκα- να προβληματιστούν με αυτό το κατάντημα». Η κ. Μπακογιάννη αναφέρεται σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας και με ανακοίνωσή της προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη και την ΕΣΗΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: