Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Οι ΗΠΑ δείχνουν τον δρόμο στην Ελλάδα, όχι όπως επι Νέας Δημοκρατίας!



Τους πυλώνες πάνω στους οποίους  θα στηριχθεί η ελληνική οικονομία παρουσίασε, την Τετάρτη, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη δίνοντας παράλληλα έμφαση στα προγράμματα ΕΣΠΑ, μέσω των οποίων στόχος είναι το 2010 να διατεθούν 6,95 δισ. ευρώ για την προώθηση επενδύσεων και την παροχή ενισχύσεων με στόχο την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.
Όπως ανέφερε η κ. Κατσέλη η αναθέρμανση της οικονομίας θα στηριχθεί σε τέσσερις πυλώνες, στην προώθηση των επενδύσεων, στη διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά, στη στήριξη του οικογενειακού προϋπολογισμού και στην προώθηση θεσμικών αλλαγών για τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα.
Τις προτάσεις της κ. Κατσέλη υποδέχθηκε με θετικά σχόλια η επιχειρηματική κοινότητα της χώρας η οποία όμως επισήμανε ότι θα πρέπει άμεσα οι εξαγγελίες να γίνουν πράξεις και έργα.
Αυτό ακριβώς είναι και το μυστικό, δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για ένα λεπτό χαμένου χρόνου.

Στο πλαίσιο αυτό οδηγό για την Ελλάδα θα μπορούσε να είναι η επιλογή της κυβέρνησης των ΗΠΑ να καλέσει μέσω του υπουργού Οικονομικών, Timothy Geithner, τις τράπεζες να ενισχύσουν των δανεισμό των μικρών επιχειρήσεων, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι εάν δεν υπάρξει μεγαλύτερη πρόσβαση στις πιστώσεις για μικρότερες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, τότε η ανάπτυξη θα είναι ασθενέστερη. 
Σημειώνεται ότι το υπουργείο οικονομικών των ΗΠΑ διοργάνωσε  ειδικό φόρουμ για την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων.

Αυτό που λένε με λίγα λόγια οι ΗΠΑ είναι ότι τα κεφάλαια θα πρέπει να κατευθυνθούν σε αυτούς του πραγματικά για τα χρειάζονται και σε αυτούς που δεν τα έχουν ανάγκη. Εξάλλου όλοι γνωρίζουμε καλά τι έγινε με το ΤΕΜΠΕ.


Σημείωση δική μας: 
Όντως και εμείς προσωπικά διαπιστώνουμε μία αλλαγή πλεύσης των Τραπεζών με την νέα κυβέρνηση του ΠαΣοΚ.
Συγκεκριμμένα μας ειδοποίησε Τραπεζίτης ότι από την Τράπεζα του πλέον δεν θα απαιτείται Ίδια Συμμετοχή σε επενδύσεις! 
Την Ίδια συμμετοχή θα την χορηγεί με δάνειο η Τράπεζα απο τα Ίδια Διαθέσιμα της!
Αυτή είναι εξέλιξη! 
Δηλαδή πραγματοποιείς μία επένδυση, εξ ολοκλήρου με δανειακά κεφάλαια, με την επιχορήγηση του Ελληνικού Κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης! 
Η Ίδια Συμμετοχή του επιχειρηματία θα είναι μηδέν!

Όχι όπως με την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που έδιωχναν οι Τραπεζίτες τους πελάτες απο τα καταστήματα τους και την "σαμποτάριζαν", χωρίς να πιάνουν τόπο τα θετικά μέτρα που έπερνε!

Μόνο που δεν ...έδερναν τους πελάτες τους οι Τράπεζες!

Και ύστερα ψάχνονται στη Νέα Δημοκρατία για το πως χάθηκαν οι εκλογές με τόση διαφορά!
Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ για Ανάπτυξη



Δεν υπάρχουν σχόλια: