Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Το απόλυτο " μπάχαλο "...σε Υπουργεία και Οργανισμούς !

Το απόλυτο χάος επικρατεί στο σύνολο των υπουργείων καθώς δεν έχουν επιλεγεί ακόμη οι γενικοί γραμματείς, δεν έχουν καθοριστεί οι νέες αρμοδιότητες κι ως εκ τούτου οι υπουργοί δε μπορούν να προχωρήσουν σε τοποθετήσεις διοικητών και προέδρων σε κορυφαίους οργανισμούς που ελέγχονται αμιγώς από το κράτος.

Ο Παπανδρέου έχει βάλει τον Πανάρετο να «καθαρίσει» με τα βιογραφικά εντός των ημερών αλλά οι υπουργοί δείχνουν απροθυμία να δεχτούν τις εισηγήσεις του.
Εξάλλου ο Πανάρετος είναι υφυπουργός Παιδείας και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μόλις κάθισαν στις υπουργικές τους καρέκλες, θέλησαν να βάλουν τους δικούς τους παρά να δεχτούν εντολές από το Μαξίμου.

Από τα εκατό βιογραφικά που στέλνουν στο Μαξίμου, τους επιστρέφονται τα πέντε και μέσα σε αυτά δεν περιλαμβάνεται το όνομα της δικής τους επιλογής.
Εξάλλου , όλοι οι υπουργοί των συγχωνευμένων υπουργείων δεν μπορούν να αποφασίσουν για τους γενικούς γραμματείς τους αν δεν ρωτήσουν τους συναρμόδιους συναδέλφους τους, ενώ μόλις χθες το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε τις μεταφορές των γενικών γραμματειών και των οργανισμών .

Αποτέλεσμα τούτου είναι:
α
) να μη λειτουργεί τίποτα σε διοικητικό επίπεδο και
β
) οι υπουργοί να παρακαλάνε τους διοικητές και τους προέδρους των οργανισμών να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να τους αντικαταστήσουν, τους περισσότερους από το νέο έτος και ... βλέπουμε.

Υπάρχουν διοικητές που δέχονται να μείνουν αλλά δεν κάνουν τίποτα παραπάνω από τις διαδικαστικές διεκπεραιώσεις (σς μισθοδοσίες προσωπικού, εντάλματα πληρωμών τρεχουσών αναγκών κτλ), είναι όμως και κάποιοι θεσιθήρες που το διαπραγματεύονται να παραμείνουν, παρότι διορίστηκαν επί Νέας Δημοκρατίας

2 σχόλια:

exomatiakaivlepo είπε...

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2009/11/blog-post_05.html

exomatiakaivlepo είπε...

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2009/11/blog-post_4820.html

Με Γεωμετρική Πρόοδο οι Γενικοί Γραμματείς


Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των νέων γενικών γραμματέων των υπουργείων από την κυβέρνηση. Οκτώ ονόματα ονόματα αυτή τη φορά, οκτώ νέοι γενικοί γραμματείς.

"Η ακολουθία της οποίας κάθε όρος προκύπτει από τον προηγούμενο εάν πολλαπλασιάσουμε με τον ίδιο μη μηδενικό σταθερό αριθμό λ, λέγεται γεωμετρική πρόοδος".

Τώρα που το σκέφτομαι ο τρόπος που επιλέγονται και ανακοινώνται ακολουθεί γεωμετρική πρόδο με βάση το 2. Πιο συγκεκριμένα την 1η εβδομάδα είχαμε έναν γραμματέα, την 2η δυο, την 3η τέσσερεις και χτές οκτώ.

Μια χαρά πάμε, υπάρχει σχέδιο, υπάρχει φόρμουλα και όλα γίνονται με μαθηματική ακρίβεια.

Άρα λοιπόν την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να περιμένουμε άλλους 16 και όπως πάμε μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε τελείωσει....