Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

«Όχι» στη συρρίκνωση



Την άποψη ότι η δική της πρόταση συνθέτει τις διαφορετικές τάσεις εντός του κόμματος εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη, δηλώνοντας παράλληλα ότι υπάρχει ένα «σύστημα ΠΑΣΟΚ» που δεν την θέλει στην ηγεσία του κόμματος. 
 
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, η τέως υπουργός Εξωτερικών υπερασπίστηκε για μια ακόμα φορά την πορεία της στο κόμμα, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να απολογηθεί επειδή δεν έφυγε ποτέ ή στήριξε την κυβέρνηση και το κόμμα σε όλες τις περιόδους.
 
«Υπάρχουν δύο πορείες: μία εκτός του κόμματος που μπήκε μέσα και μία εντός του κόμματος που έδωσε τη μάχη από μέσα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Επίσης, τόνισε ότι η υποψηφιότητά της συγκεντρώνει διαφορετικές τάσεις, αναφέροντας το γεγονός ότι πολλά στελέχη που εκπροσωπούν την «ιστορική» βάση της ΝΔ έχουν αποδεχθεί την πολιτική της πρόταση.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από το κόμμα σε περίπτωση ήττας, αλλά προειδοποίησε ότι υπό την ηγεσία Σαμαρά το κόμμα θα μπει σε λογική συρρίκνωσης.
Σε ερώτηση για το αν οι Αντώνης Σαμαράς και Δημήτρης Αβραμόπουλος θα αποχωρήσουν από το κόμμα σε περίπτωση που εκείνη κερδίσει τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν για δεύτερη φορά.

Για το θέμα της ΠΓΔΜ υπενθύμισε ότι η ίδια μαζί με τον Κώστα Καραμανλή χάραξε την «εθνική κόκκινη γραμμή» στο Βουκουρέστι, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι ακόμα περιμένει να ακούσει την επίσημη θέση του κ. Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: