Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Η τέχνη του να είσαι ΠαΣοΚ !

Κυρίες και Κύριοι, ειλικρινά τους θαυμάζω τους Πασόκους. 
Τους βγάζω το καπέλο. 
Οι άνθρωποι είναι πολύ μπροστά, είναι γεννημένοι να είναι εις την εξουσία. 
Το να είσαι Πασόκος δεν είναι μόνο επάγγελμα, όπως κάποια παλιόπαιδα ισχυρίζονται, είναι στοιχείο χαρακτήρα, είναι τέχνη.

Οι Πασόκοι λοιπόν έχουν το χάρισμα να διαφημίζουν με άριστο τρόπο, ακόμη και τις πλέον συνήθεις ενέργειες τους.
Το έχουν πια εις το DNA τους, μετά από τόσα χρόνια εις την εξουσία. 
Είναι άριστοι να πουλάνε – πλασάρουν ένα γεγονός κατά το δοκούν. 
Η επιχειρηματολογία ότι τα μεγαλύτερα ΜΜΕ είναι παραδοσιακά με το μέρος τους, είναι μεν εν πολλοίς ορθή, δεν αναιρεί όμως την διαπίστωση ότι ανέκαθεν το Κίνημα είχε τα στελέχη εκείνα που γνώριζαν πολύ καλά πώς να χειρισθούν επικοινωνιακά υπέρ τους ένα γεγονός.

Δείτε για παράδειγμα, τι έγινε εχθές εις την πορεία του Πολυτεχνείου. 
Με αφορμή μία επίθεση εναντίον ανδρών των ΜΑΤ μετά το τέλος της πορείας, η ΕΛ.ΑΣ. μπουζούριασε διακόσια τόσα άτομα, η πλειοψηφία των οποίων ήταν μαθητές, για να προβεί τελικά σε επτά μόνο συλλήψεις.
Ενώ λοιπόν η ΕΛ.ΑΣ. έσυρε εις την ΓΑΔΑ δεκάδες ανήλικους έτσι για πλάκα όπως αποδείχθηκε, αφού τους άφησε ελεύθερους, ουχί μόνο δεν άνοιξε μύτη εις τα ΜΜΕ, αλλά παρουσιάστηκε και ως επιτυχία της, με σχόλια μάλιστα περί νέας οργάνωσης, αποτελεσματικότητάς της κλπ.
Όταν επί ΝΔ είχε συμβεί ανάλογο γεγονός, όλοι (ΜΜΕ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) – και δικαίως κατ’ εμέ – είχαν ξεσαλώσει.
Ξεσπάθωναν ομιλώντας για χουντικές μεθόδους, για αναποτελεσματικές πρακτικές, για τσουβάλιασμα προσωπικοτήτων, για ανικανότητα της ΕΛ.ΑΣ. και τόσα άλλα. Η τότε Κυβέρνηση υιοθετώντας την τόσο «επιτυχημένη» αμυντική πολιτική του κ. Καθηγητή ποιούσε τη νήσσα.
Άλλο παράδειγμα. Η Κυβέρνηση ορθώς ανοίγει τον φάκελο του ασφαλιστικού, καθώς αντιλαμβάνεται ότι βαίνει προς κατάρρευση το όλο ασφαλιστικό οικοδόμημα.
Σχεδιάζει λοιπόν να αυξήσει τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση, να εξισώσει τα όρια ανδρών και γυναικών όπως επιτάσσει η ΕΕ, και ενδεχομένως να αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές.
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για ακόμη μία φορά «πουλάει» τα ανωτέρω όπως θέλει εις την κοινή γνώμη με την αμέριστη συνδρομή των συνδικαλιστών και των ΜΜΕ.
Ας θυμηθούμε μόνο την λυσσώδη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ όταν η ΝΔ απλώς σκέφτηκε τα ανωτέρω.
Τα ίδια και με τα δημόσια οικονομικά.
Η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει την πλέον φορομπηκτική πολιτική εις βάρος δικαίων και αδίκων, εν πολλοίς και πάλι δικαίως. Σχεδιάζει να πληρώσουν τα σπασμένα όλοι, με πρώτα θύματα τους δημόσιους υπαλλήλους, τους συνταξιούχους και τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Και πάλι καμία αντίδραση από κανέναν.
Το εκπληκτικό μάλιστα είναι ότι ο «δεξιός» Σ.Ε.Β. δέχθηκε να καταβάλουν οι εταιρείες με μεγάλα κέρδη έκτακτη εισφορά. Φαίνεται ότι ο κ. Παπανδρέου, όταν έλεγε το αμίμητο «Λεφτά υπάρχουν» είτε δεν ήξερε τι έλεγε, είτε – ακόμη χειρότερα – γνώριζε πολύ καλά ότι χρήματα δεν υπήρχαν, αλλά η νίκη εις τις εκλογές ήταν αυτοσκοπός.
Ας θυμηθούμε ξανά πως είχαν αντιδράσει ΠΑΣΟΚ, ΜΜΕ, Αντιπολίτευση, Συνδικάτα κλπ όταν η ΝΔ είχε ανακοινώσει ότι θα λάβει σκληρά μέτρα.
Το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση πια εκμεταλλεύτηκε άριστα τη νίκη εις τους εκλογές και με επικοινωνιακού χαρακτήρα μέτρα (υβριδικά κρατικά οχήματα, βιογραφικά Γενικών Γραμματέων, κλούβες ΜΑΤ εις τα Εξάρχεια κλπ) έχει κερδίσει πολύτιμο πολιτικό χρόνο, μέχρι να ετοιμαστεί.
Φυσικά, έχουν ήδη ανακύψει προβλήματα που πηγάζουν από τις αντιφάσεις των προεκλογικών εξαγγελιών του ΠΑΣΟΚ, όπως οι εκτός τόπου και χρόνου εξαγγελίες περί εκ νέου συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου – έστω και μερικής – σε ΟΛΠ, Ολυμπιακή, ΟΤΕ. Το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του παλινδρομούν εξάλλου ανάμεσα εις την σοσιαλιστική θεώρηση της οικονομίας και εις την δεξιόστροφη πολιτική των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, όπως εκφράστηκε από τον Μπλερ και τον Σρέντερ.


Η αντίφαση λόγων και έργων θα αποτελέσει το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν οι σύντροφοι. 
Μεγαλύτερο και από την αντιμετώπιση της οξύτατης οικονομικής κρίσης.

Υ.Γ. Φίλτατε Άρη. Με την επιλογή σου δικαίωσες όλους όσους δεν σε εμπιστεύονταν (και είναι πάρα πολλοί), ενώ διέψευσες εκείνους που είχαν προσπαθήσει να σε δουν (και είχαν προσπαθήσει πολύ, πίστεψέ με) με θετικό τρόπο (μεταξύ αυτών και ο γράφων). Θυμήσου μόνο ότι μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Συγχρόνως, συστοιχιζόμενος με τους γόνους και τα τζάκια αυτοαναίρεσες την κύρια επιχειρηματολογία σου ότι είσαι αυτοδημιούργητος. Ώρα λοιπόν να νιώσεις και εσύ το συναίσθημα της ήττας, αφού όπως και να έχει, η επιλογή σου δεν τσουλάει και τα φτιασίδια των ΜΜΕ δεν φτάνουν…
Τα Σέβη μου.

olympiada
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: