Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Επίθεση Ντόρας σε Σαμαρά, Αβραμόπουλο, Διαπλοκή, μαζί με ισχυρή ομάδα Βουλευτών!


 Η Ντόρα σήκωσε το γάντι που της πέταξαν χθες οι Σαμαράς και Αβραμόπουλος, κατά της διάρκεια ομιλίας της στο Περιστέρι.


Η υποψήφια πρόεδρος της Ν.Δ. έθεσε διλλήματα και κατέθεσε συγκεκριμένο πολιτικό στίγμα.
Η Μπακογιάννη επισήμανε πως η μάχη για την ηγεσία του κόμματος δεν είναι προσωπική αντιδικία, αλλά καθαρά πολιτική μάχη, σημείωσε πως η εκλογή της 29ης Νοεμβρίου θα καθορίσει «αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή αν θα μείνουμε κολλημένοι στο παρελθόν».

«Το δίλλημα είναι πολιτικό και είναι το εξής: από την μία μεριά έχετε μια πρόταση περιχαράκωσης η οποία αλλάζει από ημέρα σε ημέρα ανάλογα με τις ανάγκες για να εξυπηρετήσει μια ευκαιριακή συμμαχία προσώπων. 
Πρέπει βέβαια να ακούσετε τι προτείνουν. Προτείνουν να κλειστούμε στον εαυτό μας και μετά με το καλό να δούμε ποιους θα μπορέσουμε να τραβήξουμε στη Νέα Δημοκρατία» συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας, ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους: «Αλλά έχει σημασία και ποιοι το προτείνουν. Ποια ήταν η δική τους πορεία».  Αναφερόμενη στη δική της πρόταση, σημείωσε πως «από την άλλη πλευρά έχετε μια ξεκάθαρη θέση: ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να διευρύνει την επιρροή της και προς το κέντρο και προς τα δεξιά. Όχι με ευκαιριακές συμμαχίες και με κινήσεις τακτικής, αλλά με συστηματική εξωστρεφή δράση».

«Αυτή είναι μια πρόταση προοπτικής από ανθρώπους που μπορεί να διαφώνησαν σε πολλά στο πλαίσιο πάντοτε του κόμματος αλλά έχουμε ένα μεγάλο κοινό χαρακτηριστικό. 
Δίνουμε τη μάχη μας για τη ΝΔ πάντα μέσα από τη Νέα Δημοκρατία» πρόσθεσε.  Αναλύοντας την πρότασή της, σημείωσε πως έχει τέσσερις βασικές πολιτικές κατευθύνσεις:

-Αυτοκριτική, συνέδριο, ανάλυση των αιτών της ήττας για να μην επαναληφθούν.
-Οι τομές που θα κάνουν τη ΝΔ σύντομα ένα σύγχρονο, λειτουργικό και δημοκρατικό κόμμα με λογοδοσία παντού. Με εκπροσώπηση της βάσης παντού.
-Ξεκάθαρη, δυναμική, κοινωνικά ευαίσθητη, φιλελεύθερη ιδεολογία.
-Άνοιγμα στην κοινωνία, νέοι οπαδοί - πολλοί νέοι οπαδοί - η Νέα Δημοκρατία ξανά στην πορεία προς την εξουσία.

Η κ. Μπακογιάννη μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ακόμη στα εθνικά θέματα, κάνοντας διάκριση ανάμεσα στον πατριωτισμό και την πατριδοκαπηλία. «Έχει μεγάλη σημασία το πώς υπηρετείς την πατρίδα. Με δήθεν πατριωτικά συνθήματα, κενά περιεχομένου, γνώρισε πολλές καταστροφές η Ελλάδα».
Σχολιάζοντας πρόσφατη δημοσκόπηση, όπου της καταλογίζονται σαν μειονεκτήματα η οικογενειακή της προέλευση και το ότι είναι γυναίκα, σημείωσε: «Φίλες και φίλοι, είμαι αυτή που είμαι και όλοι γνωρίζετε ότι έχω τη δική μου ξεκάθαρα, διακριτή και αυτόνομη πορεία. Αλλά όπως όλοι σας αγαπώ και εγώ την οικογένειά μου και είμαι περήφανη γι' αυτήν».

Παράλληλα, η κ. Μπακογιάννη εξαπέλυσε βολές κατά ΜΜΕ, χωρίς να τα κατονομάσει, τα οποία, όπως υποστήριξε πολεμούν διαχρονικά τη ΝΔ αλλά και την ίδια με πάθος και μίσος. 
«Δείτε τη στάση -του γνωστού σε όλους μας- συστήματος ΠΑΣΟΚ 
Δείτε τη στάση κάποιων κρατικοδίαιτων τυχοδιωκτών και εργολάβων λάσπης» συμπλήρωσε. Καταλήγοντας, κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου


«Αρχηγέ, αρχηγέ εσύ δεν έφυγες ποτέ». 

Αυτό ήταν το σύνθημα που κυριαρχούσε στη συγκέντρωση της Ντόρας στο Περιστέρι. Το μήνυμα ήταν σαφές.

Οι νεοδημοκράτες θυμήθηκαν χθες ότι Αβραμόπουλος και Σαμαράς είχαν ιδρύσει το ΚΕΠ και την «Πολιτική Άνοιξη».
Δύο κόμματα που κινήθηκαν απέναντι στην Ν.Δ. Ανεξάρτητα, όμως από τα συνθήματα έχει αξία και η εικόνα. Απέναντι στο δίδυμο των αποτυχημένων πρώην αρχηγών, στο Περιστέρι βρέθηκαν πάνω από σαράντα νυν και πρώην βουλευτές, ενώ η συγκέντρωση τρεις φορές μεγαλύτερη απ' αυτή του Σαμαρά.

Αξίζει να δούμε ποιοι βουλευτές έδωσαν το παρόν στην ομιλία της Ντόρας. Ο λόγος για τους βουλευτές Κ. Χατζηδάκη, Γ. Παπαθανασίου, Μ. Κεφαλογιάννη, Γερ. Γιακουμάτο, Θ. Μπούρα, Σιμ. Κεδίκογλου, Θ. Νάκο, Λ. Αυγενάκη, Έλσα Παπαδημητρίου, Θ. Γιαννόπουλο, Χρ. Μαρκογιαννάκη, Θ. Σκυλακάκη, Μιλ. Βαρβιτσιώτη, Αν. Λυκουρέντζο, Γ. Κοντογιάννη. Αργ. Ντινόπουλο, Μιχ. Παπαδόπουλο, Κυρ. Μητσοτάκη, Γρ. Αποστολάκο, Μιχ. Μπεκίρη. Επίσης, παρόντες ήταν οι πρώην βουλευτές Γ. Βαληνάκης, Δ. Τζαμτζής, Θ. Κασσίμης, Γ. Παπαγεωργίου, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Πέτρος Μαντούβαλος κ.α. Εκεί, ήταν ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και οι πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ Μαύρος, Μαραβέλιας και Κουρούσης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: