Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε στο γήπεδο του Μπάντμιντον

Στις μεγάλες συγκεντρώσεις ρίχνουν τις δυνάμεις τους οι δύο κύριοι υποψήφιοι για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να κερδίσουν πόντους στη μάχη των εντυπώσεων εν όψει της ψηφοφορίας της 29ης Νοεμβρίου.

Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε στο γήπεδο του Μπάντμιντον, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη θα «απαντήσει» την ερχόμενη Τετάρτη από το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Περιστέρι.

O Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο Γουδί σχολίασε τις αιχμές που αφήνει τις τελευταίες ημέρες εναντίον του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. «Δεν απαντώ στις όποιες προσβολές. Δεν με αγγίζουν. Προχωράω μπροστά. Έχω ευθύνη απέναντι στην ενότητα της παράταξης και θα την τιμήσω» είπε.

Δείτε το βίντεο από το Mega - ΑΝΤ1



Η ιστορία, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, ασφαλώς δεν ξαναγράφεται, ούτε παραγράφεται. «Αλλά και η Ιστορία δεν λησμονιέται. Ούτε σε δέκα ούτε σε εκατόν δέκα χρόνια» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς ζητώντας διαφύλαξη της ενότητας, κυρίως από τους υποψηφίους, λέγοντας ότι πρέπει να συγκρατούν όποιους προσπαθούν να τη δυναμιτίσουν.



Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε προσέγγιση των υποστηρικτών του Δημήτρη Αβραμόπουλου, λέγοντας: «Την εκλογή την επέβαλε η βάση, κόντρα στην αρχική αντίθεση των μηχανισμών. Μαζί με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο το παλέψαμε και μαζί το πετύχαμε. Του χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ του Δημήτρη, που παραμένει στην πρώτη γραμμή της παράταξης και του αγώνα. Ήταν μεγάλη νίκη δημοκρατίας, που ξεπερνά τα όρια της ΝΔ».



Ο ίδιος επανήλθε κατά των «μηχανισμών», τους άτυπους μηχανισμούς στήριξης προσώπων, πέρα από τα κομματικά όργανα «που μοιράζουν 'κουκιά', που αποκλείουν άξια στελέχη υπέρ των 'ημετέρων', που διαιρούν το κόμμα και διώχνουν τα μέλη. Αυτούς τους μηχανισμούς θα εξαλείψουμε. Γιατί υπήρξαν και λειτούργησαν τέτοιοι μηχανισμοί. Κι έχουν κι αυτοί το μερίδιό τους για τη βαριά ήττα της 4ης Οκτωβρίου» είπε.



«Για όσους δεν καταλαβαίνουν μιλάω για τα κομματικά 'βιλαέτια', για τα κομματικά 'φέουδα'. Όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν τέτοια 'φέουδα'. Κι όλοι ξέρουμε, επίσης, ότι τώρα πια, με το άνοιγμα της εκλογής στη βάση, αυτοί οι μηχανισμοί έχασαν τον έλεγχο» πρόσθεσε.


Ο κ. Σαμαράς έθεσε επίσης ως πρώτο, κατά την άποψή του, από τα πιο κρίσιμα ζητήματα της εκλογικής αναμέτρησης την μαζική προσέλευση στις κάλπες. Ιδιαιτέρως τόνισε επίσης το θέμα της ιδεολογικής ταυτότητας «που μέχρι τώρα δίναμε την εντύπωση ότι την κρύβαμε», καθώς και τη σύνθεση, όπως είπε, των παραδοσιακών αξιών με τις πιο σύγχρονες φιλελεύθερες απόψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: