Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Welcome to the reality Mr Papandreou

Τα ροζ συννεφάκια των πρώτων ημερών διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ διαλύθηκαν, ήρθε η ώρα για να κυβερνήσουν, για να αντιμετωπίσουν τα μείζονα προβλήματα αυτής της χώρας.



Μαζί με την προσαρμογή στη σκληρή πραγματικότητα ο Γ. Παπανδρέου και οι υπουργοί του πρέπει να πάρουν αποφάσεις. Να ισορροπήσουν ανάμεσα στη δραματική κατάσταση της Οικονομίας και στις προεκλογικές ασάφειές τους.



Βασικό πρόβλημα είναι αυτό που προεκλογικά αιωρούνταν στην πολιτική ζωή του τόπου, αλλά κανείς δεν μπορούσε να δώσει απάντηση. Που θα βρεθούν τα λεφτά;



«Δεν είναι πρόβλημα τα λεφτά» έλεγε πριν την 4η Οκτωβρίου ο σημερινός πρωθυπουργός, όμως, τώρα τα λεφτά είναι αυτά που θα δώσουν λύση στο τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα. Όπως τα λεφτά είναι αυτά που θα λύσουν το ασφαλιστικό και όλα τα άλλα ζητήματα σε Παιδεία, Υγεία, Περιβάλλον κ.λπ.



Έτσι, μόλις δύο εβδομάδες μετά τη νίκη στις κάλπες οι Πράσινοι σαλπίζουν… ισπανική υποχώρηση σε πολλά κρίσιμα ζητήματα. Από εδώ και στο εξής, φίλοι αναγνώστες ετοιμαστείτε για πολύ μεγάλες «κωλοτούμπες». Έχουμε και λέμε:



Από τη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, είπε ότι θα καταργήσει το νόμο Πετραλιά που αφορά τη μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.

Τι ήθελε να το πει, αφού την επόμενη ημέρα το πήρε ευσχήμως πίσω;. Ούτε λίγο ούτε πολύ είπε «θα δούμε τα προβλήματα, πως θα πάει η οικονομία, πώς θα καλύψουμε τα έξοδα των άδειων Ταμείων και μετά θα αποφασίσουμε. Δεν αλλάζει η προεκλογική υπόσχεση αλλά δεν βάζουμε χρονοδιαγράμματα για τις αλλαγές».

Με άλλα λόγια… πάλι την Φάνη θα έχουμε στο κεφάλι μας. Άλλωστε οι ενοποιήσεις των Ταμείων τρέχουν, οι αυξήσεις στα όρια των γυναικών είναι σε εξέλιξη, οι ποινές σε περίπτωση πρόωρης συνταξιοδότησης υπάρχουν, οπότε τι κατάργηση του νόμου Πετραλιά να γίνει. Πάμε για άλλα…



Για τα περίφημα Stage που πολύς λόγος έγινε πριν τις εκλογές ο κ. Λοβέρδος έκανε μεγάλη τούμπα. Άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί και να γίνουν μόνιμοι όσοι δούλεψαν μέσω των προγραμμάτων για δύο χρόνια. Πώς θα γίνει αυτό; Με τον γνωστό τρόπο της μοριοδότησης σε μελλοντικούς διαγωνισμούς για προσλήψεις στο Δημόσιο. Νέα γενιά ομήρων δηλαδή, όπως με τους συμβασιούχους.



Όσο για την οικονομία, ο Γ. Παπακωνσταντίνου μας έρχεται από τις Βρυξέλλες με παράταση για το έλλειμμα αλλά και με ένα φιρμάνι για τα σκληρά μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Η Κομισιόν ήταν σαφής, το ίδιο σαφής θα είναι και ο Γ. Προβόπουλος στην έκθεσή του για την οικονομία: Πάρτε μέτρα, εισπράξετε απ’ όπου μπορείτε γιατί χανόμαστε.



Άλλο επίσης: Δε φαγώθηκαν οι «Πασόκοι» προεκλογικά ότι δε λειτουργούν οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί; Είδατε καμιά αλλαγή ενώ τα έσοδα βουλιάζουν;

Η μήπως είδατε να μπαίνει κανείς επικεφαλής στην ΥΠΕΕ;

Όπως εκεί έτσι και στους άλλους οργανισμούς του Δημοσίου περιμένουμε την εξέταση των βιογραφικών που στάλθηκαν μέσω Ιντερνετ.


«Welcome to reality Mr Papandreou» που θα έλεγαν και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι.


Factorx


2 σχόλια:

yannidakis είπε...

νομιζω ειναι πολιτικα ατοπο να κρινουμε τωρα, εφοσον δεν εχουν γινει ουσιαστικες ενεργειες, εφοσον μολις προχθες ορκιστηκε η κυβερνηση και αρα τωρα μπορει να αρχισει το νομοθετικο της εργο.
Ακομα και για την αντιπολιτευση ειναι ατοπο να υοαρχει επιθεση. Επιθεση σε τι;
ας περιμενουμε τους πρωτους μηνες διακυβερνησης, τα αποτελεσματα και υστερα να κρινουμε :[

aris53m είπε...

@ yannidakis


ΟΥΤΕ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΟΥΤΕ ΑΝΟΧΗ!!!