Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Κωλοτούμπες του ΠαΣοΚ...( video )

Προεκλογικά ο κ. Παπανδρέου, με μειλίχιο ύφος, διαβεβαίωνε ότι είχε λύσεις σχεδόν για όλα όσα έκαναν τους πολίτες να δυσφορούν.

Σε αντίθεση με τον Κώστα Καραμανλή που μίλησε με την γλώσσα της αλήθειας και με αίσθημα υπευθυνότητας , κάνοντας μια νέα αρχή πολιτικής συμπεριφοράς, ήθους και ειλικρινούς επικοινωνίας με τους πολίτες

( γεγονός που θα γίνει απαιτητό πλέον από τους πολίτες στο όχι μακρινό μέλλον. Και αυτό θα είναι Η παρακαταθήκη του Κώστα Καραμανλή!).

Ο κ. Παπανδρέου αφού... ανακάλυψε αργοπορημένα (και ηθελημένα) την διεθνή οικονομική κρίση, επέμενε ότι το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι οικονομικό, αλλά πολιτικό.
Προέβη σε μια ακατάσχετη προεκλογική παροχολογία, χαϊδεύοντας τα αυτιά των πολιτών και κλείνοντας πονηρά το μάτι στους επαΐοντες της οδού της διαπλοκής.

Όταν κατ` επανάληψη ετίθετο το ερώτημα «Πού θα βρείτε τα λεφτά;...» ο νυν πρωθυπουργός ,σκοπίμως ασαφής, απαντούσε: «Λεφτά υπάρχουν»... !
Όταν τον ρωτούσαν εάν θα επικαλεστεί μετά τις εκλογές το γνωστό πολιτικό τσιτάτο «παραλάβαμε καμένη γη», απαντούσε ευθέως αρνητικά .

Ήρθε λοιπόν εχθές από το βήμα της βουλής ,ως πρωθυπουργός πλέον, και προέβη στην μεγαλύτερη πολιτική κωλοτούμπα της μεταπολίτευσης.
«Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι. Λεφτά δεν υπάρχουν...», τόνισε ο κ. Γ. Παπανδρέου αναφορικά με την οικονομική κατάσταση, προαναγγέλλοντας, ταυτόχρονα, τη λήψη σοβαρών μέτρων.

Θεωρεί κανείς έλλογος πολίτης ότι ο κ. Παπανδρέου δεν γνώριζε την οικονομική κατάσταση της χώρας μας;
Τα ήξερε όλα ο κ. Παπανδρέου!
Γνώριζε ότι το δημόσιο χρέος είναι βρόχος στον λαιμό της χώρας, ότι η ανεργία λόγω κρίσης καλπάζει, ότι το Ασφαλιστικό είναι βόμβα έτοιμη να εκραγεί.

Μην ξεχνάμε ότι για να φιλοτεχνήσει προφίλ στιβαρού ηγέτη συνομιλούσε με τον Αλμούνια, τον Τρισέ και τον Μπαρόζο. Γνώριζε δηλαδή...!
Μην ξεχνάμε ότι προεκλογικά είχε σημαντική (και σημειολογική για τους...υποψιασμένους) κατ` ιδίαν συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο (διαβάστε εδώ)!

Ο κ. ..διοικητής λοιπόν προεκλογικά μας μίλαγε για έλλειμμα που μπορεί να φθάσει το 8%. Μετεκλογικά και κατόπιν των συνδιασκέψεων με τον κ. Παπακωνσταντίνου ( του ..λαδωμένου ΟΤΕ ντε!) άρχισε να ανεβάζει καθημερινά την ...ταρίφα.

Στην αρχή 10%. Μετά δύο ημέρες, και φυσικά καινούργιες ...συνδιασκέψεις με τον νέο τσάρο της οικονομίας (περαστικά μας !), η ταρίφα ανέβηκε στο …12%! Τώρα κάτι μου λέει ότι θα την οριστικοποιήσουν στο …14%-15%!

Από την μία δεν θα επικαλεστούν το σύνθημα «παραλάβαμε καμένη γη» -όπως είχαν υποσχεθεί-και από την άλλη εμμέσως θα το περάσουν στην συνείδηση των πολιτών.

Άρχισε δηλαδή ξανά η ... «επαναστατική λογιστική», δημιούργημα των συμβούλων του κ. Σημίτη. Μην ξεχνάμε ότι μεταξύ αυτών ήταν και ο σημερινός υπουργός οικονομίας κ. Παπακωσταντίνου.

Θα παρουσιάσουν ως ...μέγα κατόρθωμα - απόρροια αυτής της ….«επαναστατικής λογιστικής», - την μείωση του ελλείμματος το 2010 στο 8%-9% και θα ...θριαμβολογούν. Κύριες και κύριοι ...Περαστικά μας !

Μετά την απομάκρυνση εκ ...της κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: