Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Tα τελικά στοιχήματα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ


Τα ζητούμενα για Ρηγίλλης και Ιπποκράτους με την ολοκλήρωση της προεκλογικής περιόδου

Η αυλαία της προεκλογικής περιόδου έπεσε χθες, με τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κομματικά επιτελεία να αναμένουν πλέον την αυριανή κρίση των πολιτών με κρυφές ελπίδες, αλλά και φόβους.


Ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου και οι επικεφαλής των μικρότερων κομμάτων έκαναν μέχρι και χθες το βράδυ «αγώνα δρόμου» με βασική επιδίωξη να καρπωθούν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη, στο σώμα των αναποφάσιστων ψηφοφόρων και μεταξύ όσων εξέταζαν μέχρι τέλους ως τελική πολιτική στάση την αποχή.



Στη Ρηγίλλης εκτιμούν πως η επιλογή του κ. Καραμανλή να απευθυνθεί με τη «γλώσσα της αλήθειας» στην κοινή γνώμη θα του επιτρέψει ισχυρή διείσδυση στο συγκεκριμένο ακροατήριο, παρότι αρχικά προκάλεσε σοκ, ακόμη και στον σκληρό πυρήνα των οπαδών της Ν.Δ.


Επίσης, θετικά υποστηρίζεται ότι μπορεί να λειτουργήσει το επιχείρημα του κ. Καραμανλή ότι κάθε ψήφος που δεν κατευθύνεται στη Ν.Δ. ενισχύει το ΠΑΣΟΚ.


Αντιθέτως, μεγάλο ζητούμενο αποτελεί κατά πόσο θα αποδώσει καρπούς η προσπάθεια «παρακίνησης» όσων γαλάζιων ψηφοφόρων εμφανίζονται απρόθυμοι μέχρι και την τελευταία στιγμή να προσέλθουν στις κάλπες.



Στην Ιπποκράτους, από την άλλη πλευρά, υποστηρίζουν πως ο κ. Γ. Παπανδρέου πέτυχε να εκπέμψει εικόνα ελπίδας και προσδοκίας σε αντίθεση με την «γκρίζα» ως προς τις προοπτικές της χώρας προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ., αυξάνοντας τη διεισδυτικότητα του ΠΑΣΟΚ στον μεσαίο χώρο.


Ομως, μεταξύ των στελεχών του κόμματος συζητείται το ενδεχόμενο η «ασάφεια» σε σχέση με το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ να λειτουργήσει αρνητικά στο σώμα των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, ενώ και η επιλογή του κ. Γ. Παπανδρέου να μην πολώσει το πολιτικό κλίμα μπορεί να ενισχύσει τα μικρότερα κόμματα και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Οικολόγους.


Kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: