Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Καταργούνται τα stage στο δημόσιο


«Δεν θα ανανεώσουμε τις συμβάσεις των stage», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ξεκαθαρίζοντας πως είναι οριστική η απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση των stage στο δημόσιο τομέα. Σημείωσε επίσης ότι για το ζήτημα θα υπάρξει ευρεία δημόσια διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, μεταξύ των οποίων, όπως ανέφερε, μπορεί να είναι η ΓΣΕΕ εκπρόσωποι των εργαζόμενων με stage και η οικονομική επιτροπή.

Ερωτηθείς αν μπορούν να διεκδικήσουν τη μονιμοποίησή τους εκείνοι που είχαν 24μηνη σύμβαση, ο κ. Πεταλωτής απάντησε ότι δεν έχει υπόψη του κάποιο νόμο που να μπορεί να θεμελιώνει δικαίωμα μονιμοποίησής τους.


Σε ό,τι αφορά το αν μπορούν όσοι έχουν συμπληρώσει τους 24 μήνες της σύμβασης να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ με 50% μοριοδότηση, όπως φέρεται να έχει υποστηρίξει ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «διαφωνήσαμε και ως αντιπολίτευση με το νόμο της ΝΔ και με ένα μεγάλο ποσοστό μοριοδότησης». Πρόσθεσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση θα αλλάξει το νόμο.


«Μέλημα» της κυβέρνησης, υπογράμμισε, είναι να μη χαθούν μόνιμες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα με την αντικατάστασή τους από θέσεις μέσω προγραμμάτων stage.


Σημείωσε τέλος πως η κυβέρνηση βλέπει «τα προγράμματα stage με τελείως διαφορετική ματιά» και πως θα βάλει εκείνες τις δικλείδες και τις εγγυήσεις στον ιδιωτικό τομέα ώστε να επιτελούν το ρόλο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: