Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

H Nτόρα κατέθεσε τις 1000 πρώτες υπογραφές

Η Ντόρα Μπακογιάννη κατέθεσε πριν από λίγη ώρα στην Οργανωτική Επιτροπή την υποψηφιότητα της για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ενόψει του Εκτάκτου Συνεδρίου.


Ακολουθούν τα ονόματα των πρώτων χιλίων από τα μέλη του Εκτάκτου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία τις προηγούμενες ημέρες εξέφρασαν με την υπογραφή τους την υποστήριξη τους στην υποψηφιότητα της
Ντόρας Μπακογιάννη.


Πρόκειται για εκπροσώπους εργαζόμενων, αγροτών και εμπορικών συλλόγων ( 186), γυναικείων οργανώσεων (94), επιστημονικών φορέων (δικηγορικοί- ιατρικοί-φαρμακευτικοί σύλλογοι, ΤΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ ) (32), εκπρόσωποι της
ΟΝΝΕΔ (132), μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και πολιτικά στελέχη (198), εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (131) και εκπροσώπους κομματικών οργανώσεων (227).


Στην λίστα των 1000 δεν περιλαμβάνονται ονόματα βουλευτών, μελών της ΚΕΔΚΕ (δήμαρχοι) και νομαρχών.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ


Σε όλη την ιστορική της διαδρομή η Νέα Δημοκρατία ήταν η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών. Του εθνικού χρέους και της υπευθυνότητας. Το κόμμα της ελευθερίας, της δημιουργίας, της κοινωνικής ευαισθησίας, το κόμμα των μεταρρυθμίσεων. Τις αρχές αυτές υπηρέτησε με πάθος & συνέπεια ο Πρόεδρός μας, ο Κώστας Καραμανλής.


Ο Κώστας Καραμανλής, με την πολιτική του διαδρομή, σφράγισε την πορεία του κόμματός μας και το οδήγησε σε κατακόρυφη αύξηση των ποσοστών του στις εκλογές του 2000. Και σε δυο μεγάλες εκλογικές νίκες, το 2004 και το 2007.


Με τη γενναία απόφασή του να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009- και παρά την εμπιστοσύνη που έχουν πάντα στο πρόσωπό του τα στελέχη και οι οπαδοί μας - ο Κώστας Καραμανλής ανοίγει το δρόμο που οδηγεί σε μια νέα εποχή τη Νέα Δημοκρατία.


Σε αυτή τη νέα εποχή όλοι έχουμε λόγο. Και έχουν λόγο κυρίως τα μέλη, οι οπαδοί, τα στελέχη της παράταξης μας.


Σήμερα όλοι μας έχουμε, μια και μόνο επιλογή. Να κάνουμε ότι χρειάζεται για να πετύχουμε:


  • Την αναγέννηση της παράταξης.
  • Το ριζοσπαστικό της εκσυγχρονισμό.
  • Την επαναπροσέγγιση με την κοινωνία.

Όλα αυτά θα μας εγγυηθούν στο άμεσο μέλλον μια νέα, νικηφόρα πορεία. Ξεκάθαρα.


Μια νέα πορεία που θα μας επιτρέψει να ανακτήσουμε σύντομα την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και να αναλάβουμε την ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου.


Μια νέα πορεία που να αναπτερώσει την πίστη της νέας γενιάς στο μέλλον της. Σε ένα μέλλον επαγγελματικής και προσωπικής καταξίωσης, μέσα σε μια χώρα που είναι επιτέλους αντάξια των ονείρων τους. Μια χώρα δημιουργική, ελεύθερη, και ένα φυσικό και δομημένο περιβάλλον εφάμιλλο του ιστορικού ονόματος της Ελλάδας μας.


Για να τα πετύχουμε αυτά πρέπει


Να εκσυγχρονίσουμε την πολιτική μας φυσιογνωμία.


Να ασκήσουμε υπεύθυνη και αποτελεσματική αντιπολίτευση, με βάση το συμφέρον των πολιτών και της χώρας.


Να διευρύνουμε την πολιτική μας απήχηση.


Να ανανεώσουμε το κόμμα μας σε πρόσωπα, πολιτικό λόγο και προγραμματικές θέσεις, ώστε να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών.


Να εξασφαλίσουμε την ενότητα και την ομοψυχία του κόμματος.


Να αξιοποιήσουμε όλα τα στελέχη, μακριά από ομαδοποιήσεις και διαχωρισμούς του παρελθόντος.


Χρειαζόμαστε λοιπόν μια νέα ηγεσία που να συνδυάζει τον σύγχρονο πολιτικό λόγο με τη μαχητικότητα, την πολιτική εμπειρία, τη συνεχή και αδιάλειπτη πολιτική προσφορά στο κόμμα και την πολιτική καταξίωση στο εσωτερικό και το εξωτερικό.


Μια ηγεσία που να συνθέτει απόψεις μέσα στο κόμμα, αλλά και να διεισδύει αποτελεσματικά στους άλλους πολιτικούς χώρους.


Με τις παραπάνω σκέψεις - και πιστεύοντας ότι εκφράζουμε ξεκάθαρα τόσο την κοινή λογική όσο και την επιθυμία της λαϊκής βάσης της Νέας Δημοκρατίας - θεωρούμε, αδιαμφισβήτητα, ως την καταλληλότερη για την ηγεσία του κόμματος, στη νέα εποχή που ξεκινά, τη Ντόρα Μπακογιάννη.


Την καλούμε να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.


Ακολουθούν οι υπογραφές: εδώ!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ανατρίχιασα, αναπουπούλιασα και δάκρυα συγκίνησης τρέχουν από τα μάτια μου, που η Ντόρα Μητσοτάκη πάει να αλώσει ένα κόμμα που δεν ανήκει στην οικογένεια. τι περισσότερο έκανε ο Σαμαράς και ο Αβραμόπουλος από το κόμμα των νεοφιλελευθέρων του Μητσοτάκη που έβριζε τη Νέα Δημοκρατία και τον Καραμανλή? αφού έχει χηρέψει και έχει ξαναπαντρευτεί γιατί κρατάει το όνομα του Μπακογιάννη παράτυπα? Ντόρα Μητσοτάκη Κούβελου λέγεται η γυναίκα. από που και ως που Μπακογιάννη?