Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Τελεσίγραφο μέχρι την Τετάρτη από τους Κινέζους της Cosco!..

Ο πρέσβης τους, έδωσε διορία στην ελληνική κυβέρνηση: Αν δεν λυθεί μέχρι τότε το πρόβλημα, η COSCO θα προσφύγει στα αγγλικά δικαστήρια...

Από τον Θανάση Λεπίδη
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Τελεσίγραφο έχουν διατυπώσει οι Κινέζοι προς την ελληνική πλευρά για το θέμα του λιμανιού του Πειραιά. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, διαμήνυσαν στην κυβέρνηση ότι αν δεν έχει δοθεί λύση μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη η COSCO θα κινηθεί δικαστικά προσφεύγοντας όμως στα αγγλικά (και όχι τα ελληνικά) δικαστήρια που είναι αρμόδια για την επίλυση τυχόν διαφορών. Και όπως είπαν θα ζητούν τεράστιες αποζημιώσεις.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αυτό ήταν και ...

το ουσιαστικό αντικίμενο της προχθεσινής επίσκεψης του Κινέζου πρέσβη στην Αθήνα Luo Linquan στην υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη.
Ενώ πάντως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και η κ. Κατσέλη είναι κατά τις πληροφορίες πιο διαλλακτική απέναντι στους απεργούς, αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και της Ένωσης Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ κατέθεσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος. Η αίτηση θα εκδικαστεί τη Δευτέρα αλλά η κ. Κατσέλη εξέφρασε την ενόχλησή της δηλώνοντας ότι «είμαστε στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης και η κίνηση του κ. Μίχαλου αυτή την ώρα, είναι μία κίνηση που μόνο βλάπτει».

press.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: