Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

" Έμμεση ανακοίνωση της Υποψηφιότητας του" ο Βαγγ. Μεϊμαράκης

Στην τηλεοπτική του συνένττευξη στο Alter o βουλευτής της ΝΔ αρνήθηκε πολλές φορές να απαντήσει αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ.

Τάχθηκε εναντίον του "γρήγορου" Συνεδρίου- στο οποίο η Ντόρα Μπακογιάννη έχει το πλεονέκτημα- αντιπροτείνοντας μεταβατική ηγεσία που θα οργανώσει συνέδριο με την συμμετοχή της βάσης του κόμματος.


Η μεταβατική ηγεσία,προτείνει ο κ. Μειμαράκης, θα μπορούσε να εκλεγεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ο πρώην υπουργός Αμυνας προανήγγειλε πρωτοβουλία συνενόησης με τα στελέχη που ενδιαφέρονται για την ηγεσία ώστε να βρεθούν αποδεκτοί κανόνες στην κούρσα διαδοχής στη ΝΔ και προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος η ΝΔ να καταντήσει "Ζίγδης"- μια αναφορά στην κρίση της Ενωσης Κέντρου στα τέλη της δεκαετίας του 70, όταν αρχηγός του κόμματος ήταν ο Ιωάννης Ζίγδης.
Η κρίση οδήγησε τελικά στην διάλυση της Ενωσης Κέντρου.


Σε ότι αφορά τις δικές του προθέσεις,ο κ. Μειμαράκης απέφυγε να αποκαλύψει αν θα διεκδικήσει την αρχηγία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «με ενδιαφέρει η φανέλα(εννοείται της ομάδας) και όχι το περιβραχιόνιο (του αρχηγού)».

Είναι προφανές ότι περιμένει να εκδηλωθούν οι υπόλοιποι υποψήφιοι πριν ανακοινώσει ο ίδιος τις δικές του προθέσεις.
Αν όμως οι προτάσεις του για την συνεννόηση, το ξεπέρασμα της εσωστρέφειας και την ανάγκη αντιμετώπισης του ΠΑΣΟΚ βρουν αντίκρυσμα στην βάση του κόμματος τότε, άφησε να εννοηθεί στην συνέντευξη του, θα είναι υποψήφιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: