Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Περί του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής

του Σάββα Καλεντερίδη



Δεν υπάρχει καμία χώρα του κόσμου που να επιτρέπει σε προξενική αρχή να ασκεί κρατική εξουσία στη δική της επικράτεια. Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, είναι εκεί και δικαιούται να επικυρώνει έγγραφα, πληρεξούσια, να δίνει θεωρήσεις εισόδου και να κάνει μεταφράσεις εγγράφων. Αυτά και τίποτε άλλο.


Το ότι ασκεί κρατική εξουσία, λειτουργώντας στην ουσία σαν νομαρχία της Τουρκίας σε ελληνικό έδαφος, αποτελεί κατάφορη παραβίαση της συνθήκης της Βιέννης, αν δεν κάνω λάθος, με βάση την οποία ρυθμίζονται οι αρχές λειτουργείας των προξενικών αρχών.

Ο πρόξενος και τα άλλα όργανα του τουρκικού κράτους στην Κομοτηνή ασκούν τρομοκρατία και παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα όχι μόνο των πομάκων και των αθιγγάνων, αλλά και των ίδιων των τουρκόφωνων ή τουρκογενών μουσουλμάνων που θέλουννα απολαύσουν και να ζήσουν σε καθεστώς ελευθερίας και δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Με άλλα λόγια, κάνει εξαγωγή κεμαλικού φασισμού, με την ακατανόητη ανοχή της ελληνικής πολιτείας.

Μείζον παράδειγμα, η επιβολή δια της βίας και της τρομοκρατίας της τουρκικής ταυτότητας στους πομάκους, που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, γεγονός που αποτελεί βάναυση παραβίαση βασικού ανθρώπινου δικαιώματος και θα πρέπει να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας και οι αρμόδιες αρχές της ελληνικής πολιτείας εναντίον όσων ασκούν αυτήν την τρομοκρατία.

Οι Έλληνες πολίτες-εγκάθετοι του προξενείου και της Άγκυρας να δικαστούν με βάση τους ελληνικούς νόμους και οι Τούρκοι πολίτες, αν έχουν διπλωματική ασυλία, να απελαθούν.

Τελεία και παύλα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: