Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Δεν θα άφηνα μια εβδομάδα την Αστυνομία χωρίς αρχηγό


Επικρίσεις εναντίον του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη διατύπωσε ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης μιλώντας στο ρ/σ Θέμα 98,9, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσει για λάθη.


«Εγώ πάντως δεν θα άφηνα για μια βδομάδα την Αστυνομία χωρίς αρχηγό.
Αν παραλάμβανα εγώ από έναν άλλο υπουργό, θα τον άκουγα να με ενημερώσει τουλάχιστον για κάποια πράγματα.
Δεν με άκουσε όμως
.
Μόνο 5 λεπτά καθίσαμε μαζί
», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκογιαννάκης.
Πρόσθεσε δε πως αυτό που βλέπει είναι μια αντίφαση.

«Βγαίνει ο υπουργός και λέει ότι βρήκε μια Αστυνομία διαλυμένη, ότι βρήκε το χάος και από την άλλη είναι επιθετικός και στην αναρχία και γενικότερα στην εγκληματικότητα.
Αν έχεις διαλυμένη Αστυνομία πρώτα θα την φτιάξεις και μετά θα είσαι επιθετικός επομένως το ένα από τα δύο δεν ισχύει και δεν ισχύει αυτό που είπε ότι βρήκε διαλυμένη Αστυνομία
», υποστήριξε ο κ. Μαρκογιαννάκης.


«Δεν θέλω να πω ότι δεν υπήρχαν περίοδοι που πράγματι υπήρχαν έντονα προβλήματα, όπως τον Δεκέμβριο, αλλά είπε τι παρέλαβε και όχι υπήρχαν διαστήματα που έγιναν λάθη. Μίλησε για διαλυμένη Αστυνομία. Διαφωνώ κάθετα με αυτό», σημείωσε.



Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα του φακέλου της 17Ν, σημείωσε ότι «αν ήξερε κάτι όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Χρυσοχοΐδης, έπρεπε να πάει στον αρμόδιο υπουργό και να τα επισημάνει».



Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν κάποια στοιχεία που κι εκείνος μπορεί να μην τα γνώριζε, ο κ. Μαρκογιαννάκης ανέφερε: «Βεβαίως. Ο υπουργός δεν έχει κάποιο φάκελο στα χέρια του. Όλοι οι φάκελοι βρίσκονται στις υπηρεσίες. Αν αυτό που λέει ο κ Χρυσοχοΐδης είναι αληθές, γιατί εμένα δεν με ενημέρωσε κανείς; Κανείς πάντως δε με ενημέρωσε ότι υπήρχε κάποια εκκρεμότητα στο θέμα της 17 Ν και για αυτό και το αμφισβητώ αυτό το πράγμα».



Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει την επικήρυξη των «ληστών με τα μαύρα», ο πρώην υπουργός υπογράμμισε: «προτιμήσαμε την μυστικότητα της έρευνας, μήπως και με αυτό τον τρόπο χαλάρωναν και τους πιάναμε. Μπορεί όμως να μην έκανα σωστά εγώ και να έκανε σωστά ο κ. Χρυσοχοϊδης».


Δεν υπάρχουν σχόλια: