Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

"Η λογική της δρυός πεσούσης δεν ήταν ποτέ η λογική μου" !

Οι προτάσεις της Ντόρας για τη "νέα" Ν.Δ.


Πυρά εναντίον όσων αφήνουν αιχμές κατά του Κώστα Καραμανλή εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη -«κάστρο» των καραμανλικών- η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία πραγματοποιεί τετραήμερη περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα. «Δεν είναι δεοντολογικό 15 ημέρες μετά τις εκλογές να θυμάσαι ότι μπορείς να χτυπάς τον πρόεδρο του κόμματος για τον οποίο μέχρι χθες έλεγες ζήτω.
Εμένα η λογική της δρυός πεσούσης δεν ήταν ποτέ η λογική μου
» είπε με νόημα η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η ίδια χαρακτήρισε τον Κώστα Καραμανλή «πραγματικά σπουδαίο πολιτικό με μεγάλη προσφορά και στον τόπο και στην παράταξή μας», με τον οποίο «για πολλά χρόνια δώσαμε μαζί μεγάλες μάχες».


«Το εύκολο σήμερα που ο κόσμος μας είναι πληγωμένος είναι να βγάζουμε ωραίες κορώνες και να επενδύουμε αποκλειστικά στο συναίσθημα» είπε η κα Μπακογιάννη και πρόσθεσε:


«Γνωρίζετε ότι στάθηκα στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή σε όλη αυτή τη μακρά διαδρομή. Στις εύκολες και στις δύσκολες στιγμές. Και ποτέ δεν διαχώρισα τη θέση μου από τις αποφάσεις του, ακόμα και όταν ήξερα ότι θα έχουν κόστος».




Δεσμεύσεις ενότητας



Η Ντόρα Μπακογιάννη δεσμεύτηκε πως θα κάνει οτιδήποτε για τη διασφάλιση της ενότητας και της ομοψυχίας της ΝΔ.


«Ξέρω ότι οι κάμερες που βρίσκονται σήμερα μαζί μας περιμένουν να καταγράψουν τις περιβόητες 'αιχμές'. Περιμένουν να δουν τι θα πω ή τι θα με ρωτήσετε για βγουν με τίτλο, «βγήκαν τα μαχαίρια στη ΝΔ'» είπε χαρακτηριστικά.


«Κανείς δεν περισσεύει, ιδιαίτερα σήμερα», συμπλήρωσε η υποψήφια για την ηγεσία της ΝΔ και τόνισε ότι ομαδοποιήσεις και διαχωρισμοί του παρελθόντος δεν έχουν θέση ενώ δεσμεύτηκε ότι αύριο στη ΝΔ δεν θα υπάρχουν «συστήματα» και «προσωπικοί μηχανισμοί».



Επτά προτάσεις



Η κα Μπακογιάννη, τέλος, δήλωσε ότι χρειάζονται τολμηρές αλλαγές σε πρόσωπα, θέσεις και ιδέες, όπως και στη νοοτροπία και στη ΝΔ. Προς την κατεύθυνση αυτή, πρότεινε τις επτά αλλαγές στο καταστατικό της ΝΔ:



  • Θέσπιση θητείας του προέδρου του κόμματος (4 χρόνια).
  • Πάγιο αναλογικό εκλογικό σύστημα με σταυροδοσία στο 30% για τις εσωκομματικές εκλογές, με διασφάλιση των τάσεων.
  • Προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη υποψηφίων βουλευτών και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης.
  • Καθιέρωση εσωκομματικών δημοψηφισμάτων.
  • Αναδιάρθρωση οργάνων της ΝΔ, εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής με ενιαία λίστα, εκτός των εκπροσώπων της ΟΝΝΕΔ.
  • Θέσπιση Συμβουλίου Δεοντολογίας
  • Ονομαστικοποίηση-δημοσιοποίηση εσόδων και εξόδων της ΝΔ. «Πόθεν έσχες» και μεταβολή περιουσιακών στοιχείων στελεχών από ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: