Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Και "λεφτά υπάρχουν" και το έλλειμμα είναι εδώ...



Όπως επιβεβαιώνεται και στο βίντεο-ντοκουμέντο που παρέθεσα, “λεφτά υπάρχουν” είχε δηλώσει επανειλημμένως κατά την πανηγυρική και ελπιδοφόρα προεκλογική εκστρατεία του ο Γιώργος Παπανδρέου, και πολλοί τον πίστεψαν. Βλέπετε, “ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται”, όπως λέει και η παροιμία. Πιστεύει κανείς αυτό που έχει ανάγκη να πιστέψει.

«Δεν οραματίζομαι το ανέφικτο. Οραματίζομαι το αυτονόητο. Το αυτονόητο που δικαιούται ο Ελληνικός λαός», είχε πει μεταξύ άλλων ο Γ. Παπανδρέου στη 74η ΔΕΘ, στις 12/09/2009. (Δείτε εδώ) Και ασφαλώς θα γνώριζε ότι λεφτά υπάρχουν, κι ότι το “αυτονόητο” που οραματιζόταν, και που όλοι δικαιούμαστε άσχετα αν δε βρίσκουμε ποτέ το δίκιο μας, ήταν εφικτό. Διότι ο Γιώργος μιλάει πάντα μετά λόγου γνώσεως, και μακριά από τους Παπανδρέου ο λαϊκισμός. Όσο για την κ. Ντόρα Μπακογιάννη και τον κ. Γ. Παπαθανασίου, που κατηγόρησαν ξανά χτες τον κ. Γ. Παπανδρέου για τον προεκλογικό λαϊκισμό του, είναι οι τελευταίοι που δικαιούνται να ομιλούν. Αυτό που οφείλουν να μας εξηγήσουν είναι: «πού πήγαν τα λεφτάααα»!

Στις 08/09/2009, τέσσερις μέρες πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ, ο σημερινός Πρωθυπουργός είχε φροντίσει να συναντήσει (δείτε εδώ) το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Γιώργο Προβόπουλο (αυτός τι προβιά φοράει;). Έτσι ενημερώθηκε επακριβώς για την κατάσταση της Οικονομίας ώστε να μην τάξει λαγούς με πετραχήλια στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης και στις προεκλογικές ομιλίες του που θ’ ακολουθούσαν. Αυτά λοιπόν που άκουσε φαίνεται ότι του ενίσχυσαν την πεποίθηση ότι “λεφτά υπάρχουν”. Αυτό μου λέει η κοινή λογική... Εσείς τι σκέπτεστε;

Μάλιστα, από τον ενθουσιασμό του μπέρδεψε και τα νούμερα, όπως ακούσατε στο βίντεο, και αντί για τα 29 δις που δόθηκαν (κακώς, κάκιστα) από την κυβέρνηση της ΝΔ στις σούπερ κερδοφόρες Τράπεζες - τα περισσότερα πάντως υπό μορφή ομολόγων - μίλησε για εκατοντάδες δις και τρις, όντας, φαίνεται, πεπεισμένος ότι το ακροατήριό του αποτελούνταν από πρόβατα που το μόνο που γνώριζαν ήταν το “μπέεε, μπέεε”. Άλλη μια απόδειξη ότι προεκλογικά ο Γιώργος Παπανδρέου δε μπορούσε να συμμαζέψει τα λόγια του.

Και έφτασε η “σωτήρια”, για τη φιλόξενη χώρα μας και τους λαθρομετανάστες της, ημέρα της 4ης Οκτωβρίου του 2009, και ο σοφός λαός με το αλάθητο κριτήριο προτίμησε το μη χείρον ως βέλτιστο, και ενθρόνισε πανηγυρικά το Γιώργο Παπανδρέου στην πρωθυπουργία για καλύτερες ημέρες, και κυρίως διότι είχε βεβαιωθεί από
το στόμα του λύκου” ότι “λεφτά υπάρχουν”. Κι αφού λεφτά υπάρχουν, κι αφού η κυβέρνηση του Γιώργου λέει ότι είναι σοσιαλιστική, όλοι ελπίζαμε στο αυτονόητο, ότι δηλαδή θα πέσει και προς εμάς κανένα ευρώ. Οι αγρότες στους οποίους ο Γιώργος είχε υποσχεθεί 550 ευρώ κατώτερη σύνταξη ήταν οι πρώτοι που υπέστησαν το σκωτσέζικο ντους όταν άκουσαν στις Προγραμματικές Δηλώσεις για ένα ευρώ την ημέρα αύξηση, δηλαδή για 330+30= 360 ευρώ κατώτερη σύνταξη.(Δείτε εδώ)

Δυστυχώς, στο άκουσμα της προδοσίας των αγροτών δεν σηκώθηκαν τα έδρανα της Βουλής να χτυπήσουν το ταβάνι και δε φούντωσαν από οργή οι “σωτήρες” των ΜΜΕ, καθότι δεν ήθελαν να κρίνουν το πρίγκηπα που επιτέλους μόλις είχαν ανεβάσει στο θρόνο με υπέρμετρο ζήλο, κόπο και μόχθο!

Στη συνέχεια, που λέτε, ξανασυναντήθηκαν στις 08/10/2009, ο πράσινος πρωθυπουργός μας Γιώργος Παπανδρέου, συν Παπακωνσταντίνου, συν Κατσέλη, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον golden Γιώργο Προβόπουλο, και «σύμφωνα με πληροφορίες, στην τριμερή συνάντηση τέθηκε επί τάπητος το θέμα του ελλείμματος και η πρόβλεψη της ΤτΕ ότι φέτος θα διαμορφωθεί στο 9-10%.» (Δείτε εδώ.) « “Εγώ αισιοδοξώ ότι το έλλειμμα δεν θα ξεπεράσει το 10%”, δήλωσε ο κ. Προβόπουλος κατά την έξοδο του από το Μέγαρο Μαξίμου, σημειώνοντας ότι παρείχε ενημέρωση στον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο για τις δημοσιονομικές εξελίξεις, τις οποίες χαρακτήρισε “ανησυχητικές”. » Το ίδιο νούμερο είχε επιβεβαιωθεί, πριν από δύο ημέρες, στο συνέδριο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο κ. Προβόπουλος, είχε κάνει λόγο για έλλειμμα που φθάνει στο 10% του ΑΕΠ, εκθέτοντας, όπως είναι το έθιμο, τα εν οίκω εν δήμω, προς τέρψη των άσπονδων φίλων μας!

Όλως περιέργως, όμως, ο Γ. Παπακωνσταντίνου υποβάθμισε τα λόγια του Γ. Προβόπουλου: «Ερωτηθείς σχετικά με το ύψος του ελλείμματος, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι “η υπόθεση της ελληνικής οικονομίας παρά είναι σοβαρή για να πετάμε αριθμούς ελλειμμάτων μετά από συναντήσεις, όπως αυτές”. Πρόσθεσε, δε, ότι αυτές οι συναντήσεις είναι πάγιες, συνηθισμένες και πολλές και ότι θα υπάρξουν πολύ περισσότερες και “βέβαια ο πρωθυπουργός θα παρακολουθεί από πολύ κοντά όλα τα ζητήματα της οικονομίας”.» Όμως, αυτό το 9-10% φαίνεται πως δεν άρεσε. Το προτιμούσαν μεγαλύτερο, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια.

Στις 20 Οκτωβρίου 2009, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήρθε αντιμέτωπος με το σκληρό τελεσίγραφο της Κομισιόν, “Τέλος τα παιχνίδια”! Δεν ήμουν μπροστά για να σας πω αν κοκκίνισε… «Ο ίδιος ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ δήλωσε δημοσίως για την Ελλάδα ότι “το παιχνίδι με τα στατιστικά τελείωσε”.» (Δείτε εδώ) «Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος προέβλεψε ότι το έλλειμμα θα αγγίξει το 12,5%, δήλωσε ότι “η Ελλάδα έχει ένα έλλειμμα διπλάσιο από αυτό που μέχρι πρότινος ανακοίνωνε”.»

Τώρα το πώς το έλλειμμα από 9-10% πήδησε στο 12.5% μέσα σε 10 μέρες μη με ρωτάτε, διότι ποτέ δεν ήμουνα καλή στις αλχημείες. Ίσως η επόμενη ανακοίνωση να σας λύσει την απορία: «Μετά την οργισμένη αντίδραση της Κομισιόν ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου προαναγγέλλει πακέτο φορολογικών μέτρων, αλλαγή της φορολογικής κλίμακας, αλλά και “μαχαίρι” στις Κρατικές δαπάνες.»

Εσείς όμως μην ανησυχείτε διότι “λεφτά υπάρχουν”, άσχετο αν δεν υπήρχαν για να τηρηθεί η υπόσχεση του Γιώργου στους αγρότες. Πώς το κατάλαβα; Πανεύκολο! Το συμπέρανα από τη γενναιόδωρη κίνηση της υπουργού Οικονομίας κ. Λούκας Κατσέλη, η οποία στις 19/10/2009 χάρισε (;) δύο φόρους στους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, δηλαδή στους έχοντες και κατέχοντες. «Μιλώντας στο 31ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι, τόνισε πως εξετάζεται η κατάργηση της εφάπαξ έκτακτης εισφοράς για τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, καθώς και του ετήσιου φόρου για τα επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής!!! » (Δείτε εδώ.) Φαίνεται εντάσσεται κι αυτό στο πλαίσιο της “σοσιαλιστικής” αναδιανομής του πλούτου (δηλαδή των δανεικών) από τα κάτω προς τα επάνω, αλλά ΧΑΑ, βλέπε χρηματιστηριακό έπος του 1999-2001!

Κατά τ’ άλλα, μην ανησυχείτε σύντροφοι, ο βρεγμένος το νερό δεν το φοβάται. Άλλωστε, μόνο τα επόμενα 10 χρόνια θα είναι δύσκολα, όπως είπε και ο κ. Προβόπουλος (αυτόν δεν τον αγγίζουν τα ελλείμματα!): «Ο κ. Προβόπουλος συστήνει τη χάραξη ενός 10ετούς σχεδίου ανάταξης της οικονομίας με τη λήψη άμεσων μέτρων για την περιστολή των δαπανών και την πάταξη της φοροδιαφυγής, σε συνδυασμό με διαρθρωτικές αλλαγές σε Ασφαλιστικό, αγορές και δημόσια διοίκηση.»

Σε δέκα χρόνια, όμως, ποιος ζει ποιος πεθαίνει... Ας όψεται η κακούργα η ελλειμματική δημοκρατία που μας περιποιείται, ενώ εμείς φωνάζουμε: "δείρτε με κι ας κλαίω" και απτόητοι σιγοτραγουδάμε "Άπονη ζωή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: