Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Το ΠαΣοΚ υπονομεύει το γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας. Το ΠαΣοΚ διώχνει τις μεγάλες επενδύσεις

Το ΠαΣοΚ υπονομεύει τις σημαντικές ξένες επενδύσεις που έχουν υπογραφεί ανάμεσα στη χώρα μας και μερικές από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου: Κίνα, Ρωσία και Γερμανία.


Τρεις στρατηγικές κινήσεις, τρεις μεγάλες επενδύσεις απειλούνται με ακύρωση, αν ποτέ κληθεί το ΠαΣοΚ να κυβερνήσει. Ο κ. Παπανδρέου θέτει έτσι σε άμεσο κίνδυνο τις βασικές γεωστρατηγικές επιλογές που έχουν καταστήσει την Ελλάδα ισχυρό παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.


Λιμάνι Πειραιά


Το ΠΑΣΟΚ προγραμματίζει την ακύρωση της υπογραφείσας συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της κινέζικης εταιρείας Cosco .


Με την ανεύθυνη στάση του, ο κ. Παπανδρέου κλείνει την πόρτα των επενδύσεων και των οικονομικών συναλλαγών με την Κίνα.


Το ΠΑΣΟΚ με τις υπαναχωρήσεις, θα καταστήσει την χώρα αναξιόπιστη στην Παγκόσμια Επενδυτική Κοινότητα.


Το ΠΑΣΟΚ με τις υπαναχωρήσεις του, υπονομεύει τα σημαντικά οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν στην χώρα από την συμφωνία:


· 4.000 νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται μετά την υπογραφή της συμφωνίας


· 300 εκ. ευρώ θα εισρεύσουν στην ελληνική οικονομία από τις ξένες επενδύσεις που θα γίνουν την επόμενη 5ετία


· 27 εκ. ευρώ ετησίως για την πρώτη πενταετία είναι το εγγυημένο αντάλλαγμα, την στιγμή που ο μέσος όρος όλων των ετησίων κερδών του ΟΛΠ την τελευταία πενταετία είναι 24,2 εκ.


· 2,35 δισ. ευρώ είναι τα συνολικά οφέλη του Δημοσίου για την περίοδο των 35 ετών.



Αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη


Το ΠΑΣΟΚ αμφισβητεί ευθέως συμφωνίες ιστορικής εθνικής σημασίας, όπως είναι αυτή για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη! Ο Γιώργος Παπανδρέου, ήταν ξεκάθαρος: Αν ποτέ κληθεί να κυβερνήσει, θα ξεκινήσει από την αρχή τις συζητήσεις για τον αγωγό πετρελαίου, ακυρώνοντας στην ουσία μια ζωτική για τα συμφέροντα της χώρας συμφωνία.


Ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη:


· Είναι ένα έργο πνοής, που τοποθετεί την Ελλάδα στο κέντρο του ενεργειακού χάρτη της Ευρώπης.


· Έχει οικονομικά οφέλη: η Ελλάδα θα εισπράττει τέλη διέλευσης από την κοινοπραξία που κατασκευάζει το έργο, που θα ξεπερνούν τα 30 εκ. ευρώ ετησίως. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού θα διατεθεί για την ανάπτυξη της Θράκης .


· Θα συμβάλει στη δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας στη φάση κατασκευής του, ενώ θα προσελκύσει και άλλες επενδύσεις.


Η ακύρωση του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης θα δείξει ότι η χώρα μας δεν έχει σταθερότητα και συνέχεια στην εξωτερική της πολιτική και θα εκληφθεί από τη Ρωσία και από την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα ότι η Ελλάδα είναι ανεύθυνη και ασυνεπής.


ΟΤΕ


Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να επανακρατικοποιήσει τον ΟΤΕ. Αυτοί που εκχώρησαν το 66% των μετοχών του ΟΤΕ, ισχυρίζονται τώρα ότι θα τον επανακρατικοποιήσουν! Γιατί; Τι σκοπιμότητες εξυπηρετούν; Που θα βρουν τα λεφτά;


· Το ελληνικό Δημόσιο εισέπραξε 440 εκ. ευρώ από την πώληση του 3% των μετοχών του ΟΤΕ


· Το Δημόσιο μεταβίβασε τις μετοχές με υπερτίμημα ( premium ) άνω του 40%, σε σχέση με την τιμή της μετοχής του ΟΤΕ στο Χρηματιστήριο την παραμονή της έγκρισης της συμφωνίας


· Το ελληνικό Δημόσιο εισέπραξε επιπλέον 675 εκ. ευρώ από την πώληση του 5% των μετοχών του ΟΤΕ


· Ο ΟΤΕ συνδέθηκε με τον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό τηλεπικοινωνιακό οργανισμό, τη Deutsche Telekom


· Το Δημόσιο διατηρεί σημαντική μετοχική παρουσία στον Οργανισμό


· Το Δημόσιο ελέγχει όλα τα σημαντικά οικονομικά, επιχειρηματικά και εταιρικά ζητήματα που αφορούν στον ΟΤΕ και διασφαλίζει απόλυτα την Εθνική Άμυνα, τη Δημόσια Τάξη και την Ασφάλεια των Τηλεπικοινωνιών.



Το ΠΑΣΟΚ παίζει με την διεθνή αξιοπιστία της χώρας. Παίζει με τους κανόνες και το θεσμικό πλαίσιο. Η προσέλκυση των διεθνών επενδύσεων θέλει σταθερότητα και υπευθυνότητα, δεν θέλει παιγνίδια.


Παιγνίδια σαν αυτά που παίζει το ΠΑΣΟΚ διώχνουν τις επενδύσεις και τραυματίζουν θανάσιμα την οικονομία. Οδηγούν με μαθηματικό τρόπο σε αύξηση της ανεργίας και σε ένα αποτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης.


Η Νέα Δημοκρατία είναι η κυβέρνηση που σχεδιάζει και υλοποιεί ιστορικές συμφωνίες, που:


· Εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον


· Αναβαθμίζουν το γεωπολιτικό ρόλο της χώρας


· Συμβάλλουν και στην οικονομική ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.


Με το ΠΑΣΟΚ, όλες οι σημαντικές γεωπολιτικές επιτυχίες της Πατρίδας μας κινδυνεύουν να ακυρωθούν.


Ποιός θα εμπιστευτεί μία χώρα που παίρνει πίσω την υπογραφή της σε διεθνείς συμφωνίες;


Το ΠΑΣΟΚ για μικρο-κομματικές επιδιώξεις απαξιώνει την Ελλάδα, την καθιστά αναξιόπιστη


Ας μην αφήσουμε τον κ. Παπανδρέου να παίξει ανεύθυνα παιχνίδια με το μέλλον της Ελλάδας και να την οδηγήσει σε περιπέτειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: