Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009

Η Τουρκόφωνη εφημερίδα της Θράκης "Μιλιέτ" απειλεί Έλληνες πολιτικούς!

Στην ακριτική Θράκη κάποιοι μάλλον έχουν παρεξηγήσει κατά πολύ την ελληνοτουρκική φιλία και προσέγγιση.
Το κλίμα που επικρατεί είναι αρρωστημένο, εδώ και πολλά χρόνια, και ας μην έχουν φτάσει τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα πάνω από την Ξάνθη.


Η ευθύνη γι αυτή την κατάσταση βαραίνει εν πολλοίς τους επίδοξους Ιμπραήμηδες, οι οποίοι σε μία απίστευτη επίδειξη μισαλλοδοξίας το έπαιξαν καθοδηγητές ψήφου (και) στις τελευταίες εθνικές εκλογές και αμέσως μετά τα αποτελέσματα δεν δίστασαν να θριαμβολογήσουν μέσα από τον Τουρκικό τύπο, ξεπερνώντας κατά πολύ τα όρια…

Η μειονοτική εφημερίδα «Μιλιέτ» (ελεγχόμενο όργανο του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής) πριν από μερικές ημέρες κυκλοφόρησε ένα άκρως εμπρηστικό κείμενο, μέσα από το οποίο απειλεί ευθέως έλληνες πολιτικούς!!!

Χρησιμοποιώντας μάλιστα ως σημείο αναφοράς την αποτυχία του Παναγιώτη Σγουρίδη να εκλεγεί στην Ξάνθη με το ΠΑΣΟΚ, πρώην αντιπροέδρου της Βουλής και υπέρμαχου του αγώνα για ελευθερία και ανεξαρτησία των Κούρδων της Τουρκίας, ο συντάκτης του άρθρου της «Μιλιέτ», Τζεγκίζ Ομέρ, δεν διστάζει να απειλήσει ευθέως στον επίλογο ενός κειμένου του, γράφοντας επακριβώς:
«Πήρες λοιπόν στα χέρια τα παπούτσια σου; Η μειονότητα αυτή έτσι καταντά τον άνθρωπο. Αν συνεχίσεις με αυτά τα μυαλά, πολλά πράγματα ακόμη θα πάρεις στα χέρια σου»…

Τι εννοεί ο φτωχός στο πνεύμα, αλλά πλούσιος στον τουρκισμό, αρθρογράφος;
Γιατί δεν έχει επέμβει ακόμη ο εισαγγελέας –που έχει ξεκινήσει διώξεις κατά εκείνων που αντιδρούν στην λειτουργία του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής- για να ζητήσει διευκρινήσεις για «τα πολλά πράγματα ακόμη θα πάρεις στα χέρια σου»;


Ο Σγουρίδης είχε στοχοποιηθεί από τους «σκληρούς» της Θράκης, κυρίως μετά την υπόθεση Οτσαλάν, στην οποία είχε εμπλακεί όταν είχε πάει να συναντήσει τον ηγέτη των Κούρδων στην Ιταλία.

Από τότε οι σκληροπυρηνικοί κύκλοι, άκρως φίλα προσκείμενοι στην πολιτική της Άγκυρας και του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, καθοδηγούμενα όργανα των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας (ΜΙΤ) και εκτελεστές του σχεδίου εκτουρκισμού της Θράκης, πολεμούσαν σκληρά τον κύριο Σγουρίδη, αλλά και οποιονδήποτε άλλο πολιτικό –ανεξαρτήτως κόμματος- διατηρούσε ή διατηρεί απόψεις που δεν είναι σύμφωνες με το τουρκικό πνεύμα και δεν συνάδουν με τα σχέδια τουρκοποίησης της Ελληνικής Θράκης.

Ένας από τους πολιτικούς της Θράκης, είχε πει κάποτε και σε ανύποπτο χρόνο, ότι «δεν χρειάζεται να κάνεις προεκλογική εκστρατεία στην Ξάνθη. Αρκεί μόνο να πας να πιείς έναν καφέ στο Προξενείο (εννοώντας το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής), να σε δουν ότι μπήκες και την πήρες την εκλογή»!!!

Αυτός που το είπε, δεν το έκανε κι έτσι έμεινε εκτός της Βουλής!!!

Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί πως η «δυναμική» της Άγκυρας έχει εξασθενήσει κατά πολύ και κύριος λόγος είναι πως οι μουσουλμάνοι της Θράκης έχουν συνειδητοποιήσει τον ρόλο του θύματος που τους ετοιμάζει η Τουρκία, αλλά επίσης έχουν συνειδητοποιήσει –κυρίως οι νέοι μουσουλμάνοι- πως δεν μπορούν να ζήσουν κάτω από ένα καθεστώς πολύ χειρότερο ακόμη και από αυτό που εφαρμόζεται στην «μητέρα πατρίδα».

Έτσι, τα ερείσματα της Άγκυρας μετατοπίζονται πλέον καθαρά στην θρησκεία και στην παροχή οικονομικής στήριξης σε οικογένειες που έχουν μεγάλη ανάγκη…

Το άρθρο της «Μιλιέτ» ξεκινά με «συμβουλές» προς τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, από την οποία η μειονότητα «περιμένει να δει να πραγματοποιούνται οι προσδοκίες της… Επιθυμεί να δει τα οφέλη ως πολίτης της Ε.Ε. μεταξύ των οποίων και η επιστροφή των μειονοτικών δικαιωμάτων που έχουν σφετεριστεί εδώ και πολλά χρόνια».
Στη συνέχεια, μετά τις «συμβουλές», ακολουθούν οι προειδοποιήσεις:

«Η μειονότητα έδειξε πολύ καλά πως τιμωρεί τα κόμματα που δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της. Να η κατάντια της Ν.Δ. Ελπίζουμε το ΠΑΣΟΚ να μην πέσει σε τέτοιο χάλι».
Και φυσικά, η προειδοποίηση απευθύνεται στον Σωκράτη Ξυνίδη, ο οποίος εξελέγη στην Ξάνθη ως βουλευτής, αλλά αμέσως μετά κατέλαβε και την θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.

Ο συντάκτης του άρθρου της «Μιλιέτ», επικεντρώνοντας τα «πυρά» του στον Παναγιώτη Σγουρίδη, δεν διστάζει να τον χαρακτηρίσει ως «φίλο του παιδοκτόνου και αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης του ΡΚΚ, Οτσαλάν». Η επίθεση αυτή γίνεται βασιζόμενη σε μία ομιλία του κυρίου Σγουρίδη στην οποία είχε πει αναφερόμενος στη δράση του τουρκικού προξενείου ότι «πρέπει να υπάρχει σεβασμός στα προξενικά πρωτόκολλα και την φιλοξενία». Μάλλον για τον συντάκτη της «Μιλιέτ» η προτροπή τήρηση των κανόνων και ο σεβασμός διεθνών πρωτοκόλλων αποτελεί μιαρή πράξη και με αφορμή αυτή την παραίνεση, η «Μιλιέτ» περνάει… γενεές δεκατέσσερις τον Π. Σγουρίδη:
«Τι γρήγορα που ξέχασε την μεγάλη του ήττα από τον Μάντατζη (η αναφορά γίνεται σε προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση). Αν είχε μυαλό δεν θα έπρεπε να μιλάει καθόλου, να κρυβόταν κάπου και να μην έβγαινε από εκεί… Αν συνεχίσουν σε αυτόν τον ρυθμό ο ίδιος και οι όμοιοί του, όλοι θα πάρουν την απάντηση που πρέπει. Όσο αυτοί θα μιλούν έτσι, θα αυξάνονται ευθέως ανάλογα και οι ψήφοι που θα πηγαίνουν προς τους Τούρκους υποψήφιους» (σε αυτό το σημείο ξεχνά ο δυστυχής στο πνεύμα συντάκτης Τζεγκίζ Ομέρ, πως στις πρόσφατες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα, το τουρκικό προξενείο γνώρισε τεράστια πανωλεθρία και απλά κατάφερε να διατηρήσει την δύναμή του ενώ είχε στόχους για αύξηση των μουσουλμάνων βουλευτών τους οποίους έχει υπό την άμεση «επίβλεψή» του).

Ο καλοπληρωμένος από το τουρκικό προξενείο συντάκτης της Μιλιέτ, νιώθοντας πως έχει εκπληρώσει στο έπακρο το «έργο» που του ανατέθηκε, δεν διστάζει στο ίδιο άρθρο να επισυνάψει και προεκλογικό του άρθρο (αποδεικνύοντας έτσι την συμβολή του στην «κατάρρευση» του Σγουρίδη), ζητώντας ταυτόχρονα το «Γενικό Προξενείο να του κόψει τιμολόγιο της αποτυχίας του Σγουρίδη»!!!
Και αφού ο αρθρογράφος της «Μιλιέτ» (ενώ ζητάει να πληρώνεται από τον Τούρκο Πρόξενο…) ζητάει να εξασφαλίσει το «τιμολόγιο αποτυχίας» του κυρίου Σγουρίδη, κλείνει το άκρως επιθετικό κείμενό του γράφοντας:

«Αυτά λοιπόν, κύριε Σγουρίδη.
Σιγά-σιγά βγαίνει η κατάρα του αδικημένου, του ταλαιπωρημένου.
Πήρες λοιπόν στα χέρια τα παπούτσια σου;
Η μειονότητα αυτή έτσι καταντά τον άνθρωπο.
Αν συνεχίσεις με αυτά τα μυαλά, πολλά πράγματα ακόμη θα πάρεις στα χέρια σου. Έληξε η περίοδος η δική σου και των ομοίων σου και καλό θα ήταν να αρχίσετε να το χωνεύετε.
Το ελάχιστο που θα κερδίσετε, θα είναι να είστε ήσυχοι στη σύνταξή σας.
Στο καλό…»!!!

Η απειλή βέβαια προς το πρόσωπο του κυρίου Σγουρίδη είναι ευθεία και μέσα σε μία παράγραφο κειμένου, επαναλαμβάνεται δύο φορές. Ίσως ο καλοπληρωμένος αρθρογράφος(;) της «Μιλιέτ» θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το τι άλλο θα πάρει στα χέρια του εκτός από τα παπούτσια του ο κύριος Σγουρίδης, καθώς και ποιοι λόγοι συντρέχουν για να μην είναι ήσυχος στην σύνταξή του ο πρώην Έλληνας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Πρέπει να παρέμβουν άμεσα, τόσο ο ίδιος ο κύριος Παπανδρέου, όσο και η Ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να διαλευκανθεί το τι ακριβώς θέλει να πει ο συντάκτης, του οποίου το κείμενο θυμίζει κατά πολύ τον τρόπο σκέψης και γραφής του Τούρκου Προξένου Κομοτηνής…

Το πλέον παράδοξο για το συγκεκριμένο κείμενο, είναι πως έχει σαν τίτλο «Καλώς να έρθει η τουρκο-ελληνική φιλία»!!!
Άξιος ο μισθός του αρθρογράφου, που «έγραψε» για να ενισχύσει την τουρκο-ελληνική φιλία και προσυπογράφουμε την άμεση πληρωμή του για τον αποδεδειγμένο αγώνα του να έρθει η τουρκοφιλία στην Ελληνική Θράκη.
Ο Τούρκος πρόξενος καλείται να υπογράψει άμεσα μία «βαρβάτη» επιταγή (συνηθισμένος είναι άλλωστε να υπογράφει επιταγές) για να μην τον χαρακτηρίσουν ως αχάριστο…


kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια: