Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Καθολική ψηφοφορία με ανοιχτούς καταλόγους

Το συνέδριο πρέπει να αποφασίσει την καθολική ψηφοφορία με ανοιχτούς καταλόγους, δηλαδή την εκλογή του προέδρου από τη βάση, τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς σε σημερινή ανακοίνωσή του.

Αναφερόμενος στην οργανωτική επιτροπή συνεδρίου της ΝΔ, ο βουλευτής τονίζει ότι «σε τέτοιες δύσκολες ώρες πρέπει να είμαστε δίπλα στη βάση» και «δίνοντας στη βάση δικαίωμα ψήφου τη φέρνουμε πάλι δίπλα μας και δίνουμε κύρος και δύναμη στο νέο αρχηγό».

Σχολιάζοντας απόψεις που θέλουν την εκλογή αρχηγού, είτε από τους συνέδρους είτε από την κοινοβουλευτική ομάδα, ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να πάει σε «οποιοδήποτε γήπεδο», θεωρεί, ωστόσο, ότι αυτό είναι το ακριβώς αντίθετο από ό,τι ζητά η βάση της Νέας Δημοκρατίας.

«Καθολική ψηφοφορία από εκατοντάδες χιλιάδες νεοδημοκράτες», προσθέτει.


Όσον αφορά στην ήττα της ΝΔ στις εκλογές, υπογραμμίζει ότι οι ψηφοφόροι εγκατέλειψαν την παράταξη γιατί «υποστείλαμε τις σημαίες μας». Ενώ οι ιδέες μας κερδίζουν έδαφος παντού, εμείς μοιάζαμε να τις έχουμε εγκαταλείψει, αναφέρει μεταξύ άλλων.


«Χάσαμε μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης του κόσμου τον περασμένο Δεκέμβριο όταν ουσιαστικά διακηρύξαμε ότι η Αστυνομία "θα προπηλακίζεται αλλά δεν θα αντιδρά". Χάσαμε την εμπιστοσύνη της μεσαίας τάξης και μεγάλο πυρήνα των οπαδών της δικής μας παράταξης», σημειώνει στην ανακοίνωσή του.


Ο κ. Σαμαράς προτείνει άμεση επανίδρυση της ΝΔ, επιστροφή στην ιδεολογία της και στροφή σε ένα σύγχρονο μοντέλο λειτουργίας του κόμματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: